×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Да не чувам за проблем със заплати на медици, лекарства, ваксини и защитни облекла!


Борисов: Да не чувам за проблем със заплати на медици, лекарства, ваксини и защитни облекла!
Не трябва никой да остане с впечатлението, че мерките са самоцелни да тормозят бизнеса или хората, обяви премиерът
30 Ноември 2020, Понеделник, 13:50 ч.
Автор: Флагман.бг

Още днес превеждат по 1000 лв. за медиците в Поморие

Полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, както в Поморие, така и в другите лечебни заведения, днес ще бъдат наредени и ще бъдат по сметките им. Това увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред премиера Бойко Борисов на работно съвещание с членовете на кабинета. „Не искам да чувам, че има проблеми със заплащането на медицинските работници на първа линия, с лекарствата и предпазните облекла и с готовността за ваксини“, категоричен беше министър-председателят.

Министър-председателят изтъкна още, че е от изключително значение да се поддържа балансът между противоепидемичните мерки и подкрепата за икономиката. „Не трябва никой да остане с впечатлението, че мерките са самоцелни да тормозят бизнеса или хората. Икономиката да работи, този баланс трябва внимателно да го държите“, заяви премиерът.

През изминалата седмица над 12 000 души са излекувани от COVID-19. София излиза от областите с най-висока заболеваемост. Лечебните заведения са обезпечени с необходимите медикаменти и защитни облекла. Подготвя се националният ваксинационен план, докладва проф. Костадин Ангелов пред премиера. Борисов разпореди планът за ваксинация да бъде изготвен максимално бързо, като подчерта, че ваксините са доброволни и безплатни за българските граждани. Обмисля се стартиране с рисковите групи и работещите на първа линия.

Борисов добави, че е важно броят на оздравелите да расте, държавата да премине през кризата и бизнесът да работи.

Здравният министър подчерта още, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070. Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов акцентира върху нова мярка за подкрепа на бизнеса, която предстои да бъде обявена през настоящата седмица.

„Използваме иновативен подход – за първи път в процедурата ще включим и НАП, така че да постигнем максимална скорост и отговор на очакванията на бизнеса“, посочи министър Борисов. Той поясни, че подкрепата ще бъде като процент от оборота, който ще се конкретизира с работодателските организации за секторите, които са засегнати от противоепидемичните мерки.

„Очакваме процедурата да бъде бърза, в рамките на седмица да се подават документи и в подобен срок да отговорим със средства от НАП, които в последствие да бъдат възстановени от ОПИК“, уточни министърът на икономиката. Вицепремиерът Дончев подчерта, че схемата ще обхване всички бизнеси, които са затворени като резултат от ограничителните мерки. Процесът на заявяване на желание за подкрепа ще е изцяло по електронен път чрез специален модул през системата ИСУН, което ще улесни максимално процедурата.

По време на работното съвещание министърът на труда и социалната политика Деница Сачева докладва, че мярката „Запази ме“ стартира от днес, като всички останали мерки на правителството в подкрепа на бизнеса и гражданите също остават да действат. „Работодателите могат да комбинират новата мярка заедно с останалите помощи – 60 на 40 или 80 на 20, ако са от сектор хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт“ посочи Сачева. Социалният министър информира премиера, че са променени и условията на мярката „Заетост за теб“, така че безработни могат да се наемат за 6 месеца срещу заплащане от 610 лева до края на годината и 650 лева от следващата година.

„Възможно е и кандидатстване за семейна помощ от страна на родителите, които са неплатен отпуск и децата им до 14 години учат от разстояние, и които отговарят на условията на подоходния критерий. Те биха могли да кандидатстват за подкрепа от държавата и през Агенцията за социално подпомагане в размер на 610 лева на месец“, заяви още министър Сачева.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отбеляза, че по информация на бранша българският туризъм стои стабилно. Работещите в сектора са информирани, че въведените на 27 ноември т.г. противоепидемични мерки ще дадат резултат само и единствено, ако всички сме дисциплинирани и спазваме разпоредбите на здравните власти. „Ще сме безкомпромисни по отношение на нарушенията. Целта ни е в последствие да се постигнат нива, които да позволят мерките да бъдат смекчени“, добави Николова.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски докладва, че от 13 март т. г. до вчерашна дата във връзка с осъществяването на контрола за изпълнението на заповедите на министъра на здравеопазването, образуваните досъдебни производства са 3180.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
6
Коментара по темата
6.
Sss
30.11.2020 17:29:22
0
8
Оригинален кретен
5.
ДА НЕ ЧУВАМ//ВИЖДАМ// ЧЕ НЯМА ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!
30.11.2020 15:57:11
23
8
ГО ИНТЕРПРЕТЕРАМ КАТО !! МИЛИОНИ СЪМ ВИ ОТПУСНАЛ ""УСВОЯВАЙТЕ""И С ОБРАТЕН ПАС КЪМ ""ЧИКМИДЖЕТО""–ИЗБОРИ ИДВАТ!!!!!В СТАТИЯТА ""Как децата на неграмотните да учат електронно.Лаптопи за обучение дадени в заложни къщи ""Гражданин в коментар №9 твърди че са внесени компютри за скрап а са калкулирани по цени на последен модел Еипъл""ТВА СА СХЕМИТЕ !!НО ЯВНО СЕ УСЛУШВАТ ЩОТО ПАДНЕ ЛИ ОТ ВЛАСТ И ""ЧАДЪРЪТ" ИЗЧЕЗВА И КЪМ БАЙ СТАВРИ!!!!!!
4.
АДМИНИСТРАТОРА
30.11.2020 15:40:51
26
9
КОЛКО ВИ ПЛАЩАТ ЗА ОТРИЦАТЕЛНВОТ НА ""НЕУДОБНИ""КОМЕНТИРАЩИ ВЛАСТА ???????ЗА 21 БРОЯ НА КОМЕТАР 1 КОЛКО???????
3.
До джендъра с големите букви
30.11.2020 15:16:46
1
5
Той и фалоса в цвайтера ти стои стабилно и не мърда, ама нищо не казваш нали ве педеруга мръсна?
2.
Arbeit мacht Frei
30.11.2020 15:16:03
0
12
БГ Туризъм стои стабилно в мизерия
1.
ВЪРХЪТ НА НАГЛОСТА
30.11.2020 15:07:54
21
16
""Марияна Николова отбеляза че по информация на бранша бългърския туризъм стои стабилно""ТЕЗИ СА СЕ СЪБРАЛИ ТАМ ДА СЕ НАДЛЪГВАТ!!!!! ЧЕ ТУРИЗМА СТОИ СТАБИЛНО И НЕ МЪРДА /той и умрелия стои стабилно!!!!!!//НЯМАМ ДУМИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори