×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Томислав Дончев каза кога ще има тотален локдаун в България


Томислав Дончев каза кога ще има тотален локдаун в България
Тоталното затваряне е най-лесната мярка, но тя има огромно влияние върху икономиката и социалния статут, засега не е необходимо такова решение, обясни вицепремиерът
21 Ноември 2020, Събота, 11:07 ч.
Автор: Флагман.бг

Модулите за електронните рецепти и направления ще са готови за използване от лекарите до няколко седмици

Големите самолети имат повече от един пилот. Не, кризата не ме управлява. Може би по-правилният термин е дали се полагат достатъчно усилия кризата да се смекчи. Мисля, че държавата прави това, което трябва да се направи. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, отговаряйки на въпрос, свързан с управляването на коронакризата у нас. "По повод трагичния инцидент в Пловдив - съболезнования към близките - причината не е недостиг на болнични легла, причината е слаба организация. Нито една система не е перфектна и безгрешна. Системата е подложена на неимоверен натиск. Тя все още не е изчерпала капацитета си, но тя е под огромен натиск", заяви Дончев.

По думите му, реформите в здравеопазването са клише, нито един път обаче през годините не се е стигало до консенсус за тяхното реализиране. "Има голяма разлика между ситуацията сега и ситуацията през пролетта. С по-тежките мерки искахме да спечелим време, да се подготвим. Когато се появиха първите случаи в България лекарите освен, че нямаше оборудване и медикаменти, те имаха на разположение само протоколите за лечение от колегите им в Китай. Знаеха за вируса само от телевизора. Сега голямата разлика е, че ако имате тежки симптоми, там ще получите добро лечение. Разковничето е поведението на хората, а не в болничната или доболничната помощ", обясни Дончев.

По думите на вицепремиера и най-съвършпенната система на държавата не може да измести личната отговорност. "Няма как до всеки човек да бъде сложен здравен инспектор или полицай, който да следи дали той си е сложил маска и спазва дистанция", добави той. Дончев категорично отрече, че в момента правителството го е страх да затвори държавата, въпреки призивите за това.

"Това не е вярно, самите експерти - има спор колко твърди и колко обхватни трябва да бъдат мерките. Когато има необходимост от по-твърди мерки, те ще бъдат взети. Ние не сме сами, епидемията е във всички европейски държави. Тоталното затваряне е най-лесната мярка, но тя има огромно влияние върху икономиката, социалния статут. Ако е необходимо може да бъде взето по-тежко решение. Към момента няма такава необходимост. Ако е необходимо регионални, гъвкави, съобразявайки се със ситуацията", каза Дончев. Говорейки за електронната здравна система, Дончев каза, че шест от модулите са готови.

"Необходима е още малко работа. Също така личните лекари трябва да станат потребители на системата. Надявам се модула за електронното направление и електронната рецепта да са налични на лекарите до няколко седмици. За съжаление внедряването на една система не е толкова лесно, колкото светването на една коледна елха", добави той.

Що се отнася до електронното правителство, Дончев каза, че почти всяка седмица има поне една услуга, която от хартиена става електронна. Няма план, няма намерение за отлагане провеждането на изборите, категоричен бе Дончев. По думите му, в момента се обмисля как да се минимизират рисковете за населението по време на гласуването.


В категории: Животът


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Гарантирано от ГЕРБ
21.11.2020 17:44:49
2
10
Цялата Герберска Банда, начело с боса трябваше отдавна да си тръгнете за да я има България,
но вече е късно и няма да мине само с "тръгване", а ще трябва и да отговаряте пред Съдбата и Народа за многото далавери, престъпления и кражби, които "сътворихте" и превърнахте страната ни в кочина,
а вече ни осравихте и без Здравеопазване!
14.
ДО 12 КОМЕНТАР ПИСАН ОТ??????????????????????????
21.11.2020 17:36:30
0
4
АДМИНИСТРАТОРА ХАХА !!!!!!!ДОСЕГА ТИ ОБЕСНЯВАХ ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА КАЧЕСТВЕНО РАБОТЕЩА ЗДАВНА СИСТЕМА ПРИ СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ УСЛОВИЯ !!!!!!ЗДРАВНАТА СИСТЕММА СЕ ИНДЕНТИФИЦИРА НАЙ ВЕЧЕ ЧРЕЗ ЛЕКАРИ СЕСТРИ САНИТАРИ ХОРАТА НУЖНИ ЗА УСЛУГАТА //а повечето са някъде по света където ТАМОШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА СЪЗДАЛИ УСЛОВИЯ!!!!!!!!!!АМА ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЯЛО НАРОДА ИМ Е ВИНОВЕН !!!!!!!!!!!АЙ СИКТИР БЕ!!!!!!МУТРИ ВЪН
13.
Гражданин
21.11.2020 15:41:35
1
13
И слепите разбраха че здравната система е под неимоверен натиск.Въпросът е какво прави държавата да го намали С тези леки мерки сме се запътили да ни наричат гробището на балканите и на Европа.Ама на кого му пука?Не слагайте всички под един знаменател по голямата част от хората спазват мерките.
12.
ЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА ?????????????
21.11.2020 14:16:26
3
6
отнемаш конституционно право чл39/1/жалба прокуратура
11.
ЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА ?????????????
21.11.2020 14:12:15
2
6
беееееееееееее????????????
10.
до 7 ОСНОВНОТО В СИСТЕМАТА!!!!!!!!!!!!!!
21.11.2020 14:08:38
2
7
Е ЧОВЕШКИЯ РЕСУРС !!!!!!!!!!!!!КАДЕ Е ТОЙ КАТО КОЛИЧЕСТВО И КАЧЕСТВО ??????????????????????ОЧЕВАДНО Е ЧЕ СИСТЕМАТА Е СЪЗДАДЕНА ОТ ИДИОТИ МОШЕННИЦИ КОИТО З МОМЕНТА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ БЕЗХАБЕРИЕТО СИ ИЗКАРВАЙКИ ВИНОВНИ ГРАЖДАНИТЕ !!!!!!!!ФЛАГМАН СЪЩО СЕ Е ВПРЕГНАЛ ДА ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!
9.
ДО 7ИДИОТА
21.11.2020 13:58:34
4
7
АБЕ ИДИОТО СИСТЕМАТА Е ТАКАВА ЧЕ НЕ ПОЗВОЛЯВА ПОДГОТОВКА //ако разбираш нещо от системи и движещи ги механизми///ДА ТИ ГО ОБЯСНЯ РАЗБИРАЕМО СИСТЕМАТА ""ОРЕЛ""НИКОГА НЯМА ДА ЗАПЪЛЗИ КАТО СИСТЕМАТА ""ЗМИЯ ""!!!!!!!!!!ТА ТЕ ТАКА КАК ТЕЗИ ИДИОТИ МОШЕННИЦИ ЩЕ СЪЗДАДЪТ ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЩА СИСТЕМА КОЯТО ДА ВЪРШИ НУЖНОТО ЗА ГРАЖДАНИТЕ???????????????ТЯХНАТА СИСТЕМА Е ТИП """ЧЕКМЕДЖЕ""
8.
до 4 ТОЗ Е ТИПИЧЕН СЕЛСКИ ХИТРЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.11.2020 13:49:34
2
9
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ УМНИЯ КОИТО ИЗПОЛЗВА ТОВА СИ КАЧЕСТВО ЗА БЛАГОТО НА ХОРАТА//за което се е заклел//И ""СЕЛСКИЯ ХИТРЕЦ ""Е ИМЕНО ТОВА КОЕТО№5 Е ПОСОЧИЛ МОШЕНИИК ИДИОТ ///мошенник е защото умишлено използва умът си да заблуждава А Е ИДИОТ ЗАЩОТО ТЕЗИТЕ КОИТО РАЗВИВА НЕ СА РЕАЛНИ щото идиота не разбира СМИСЪЛА !!!!!!!!!!!!//НО ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ СЪЩО СА ИДИОТИ И МУ ""РАЗБИРАТ"" ЗМИСЛИЦИТЕ И СА ДЪГЛАСНИ С ТЯХ!!!!!!!!!!!!!ДОКАТО """ВОЖДА"" Е ДИРЕКТЕН """и вие сте прости и аз съм прост затова се разбираме"""!!!!!!!!!!!!ами докато сме идиоти ще си избираме да ни управлават ИДИОТИ МОШЕННИЦИ
7.
Сериозно?
21.11.2020 12:33:09
3
33
"Има голяма разлика между ситуацията сега и ситуацията през пролетта. С по-тежките мерки искахме да спечелим време, да се подготвим."
Виждаме как се подготвихте! Като за първия сняг дето го ловите с лопати във въздуха.
6.
Истината
21.11.2020 12:31:38
4
27
Соросоиден боклук! Продажна измет!
5.
Матриот
21.11.2020 12:31:37
3
21
Върши им работата, дето празните им глави не могат да свършат, кво да прави. Нещо не са му подредили както трябва моралните ценности като са го възпитавали техните. Интелигентните мошеници са многократно по-голямо зло от мошениците-идиоти. Тъжна картинка е другарят Дончев общо взето...
4.
Аз
21.11.2020 12:14:59
13
25
Томиславе,ти си умен и ерудиран мъж....Какво правиш при тези празноглави,гробаджийски мафиоти???
3.
Дрф
21.11.2020 11:39:40
13
38
Всеки ден измират по над 100 човека, но не няма проблем и това е нормално. Сакън да не спрем бизнеса на хората. Ви еба и нормалноста. Нормалноста на Дончев и ментора му е убийствена за нас. Преболедувалата тиква се върна с няколко кила отгоре и ошишкавен до неузнаваемост. Баси страничните ефекти деба.
2.
TNT
21.11.2020 11:34:54
0
28
Нищо не се споменава за ЛокдаУн
1.
гражданин
21.11.2020 11:33:32
0
48
Типично по флЕгмански ! Заглавието няма никаква връзка с текста под него,но е важното да цъкнеш !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори