×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какви са болестите на Бойко Борисов


14 Ноември 2020, Събота, 18:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

През дългогодишния си политически стаж на Борисов единици пъти му се е налагало да ползва болничен, както и медицинска помощ

 

„Отрицателен съм за Ковид-19. Това показа втори пореден тест“, обяви във вторник премиерът Бойко Борисов малко преди да посрещне министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев в България и да проведе срещата си с него. Борисов попадна в лапите на коронавируса на 25 октомври и изкара карантината си в домашни условия, като през цялото време не спря да работи дистанционно, пише вестник Ретро.

Всъщност през дългогодишния си политически стаж на Борисов единици пъти му се е налагало да ползва болничен, както и медицинска помощ.

За пръв път през 2011 г. министърът-председателят сподели в свое интервю по тогавашната ТВ7, че страда от исхемична болест на сърцето. „И аз имам исхемична болест на сърцето. Всеки, който има високо кръвно, страда от такава болест“, заяви преди 9 години Борисов и обясни, че стриктно следи състоянието си, редовно ходи на профилактични прегледи при лекар и пие хапчета за кръвно. И тогава той подходи с чувство за хумор към проблемите си, като сподели, че често влиза в спорове с лекарите. „Докторите казват: „Недей ходи на сауна и недей тичай толкова“, но аз си го правя“.

По-драматична в здравословен план за Борисов бе 2013 г., когато в рамките само на една седмица той два пъти бе приет по спешност в болница „Лозенец“ заради хипертонични кризи, обща отпадналост и неразположение. Премиерът бе хоспитализиран за първи път с високо кръвно със стойности 190 на 110 в Правителствена болница на 25 февруари 2013-а. Тогава лекарите обясниха, че то е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която премиерът страдал от години. След като прекара три дни в болницата, министър-председателят, който по това време бе в оставка, бе изписан, а специалистите му препоръчаха покой, избягване на физическото натоварване и силния стрес. На 3 март същата година обаче той отново бе приет в Правителствена с високи стойности на кръвното налягане – 180 на 100, обща отпадналост и общо неразположение. И двата пъти се наложи да му бъдат включени системи освен другите медикаменти, за да се свали високото кръвно.

За по-дълго от строя обаче в годините са го изваждали единствено спортните травми, които си е докарвал на футболния терен. Общо четири пъти премиерът е бил опериран по спешност заради разкъсан менискус.

За пръв път тежка контузия на десния си крак той получи, докато заемаше кметския пост в София, по време на футболен мач през май 2009 г. Тогава той бе откаран и настанен в Правителствена болница със сериозно счупване и скъсани мускулни връзки. Историята се повтори и през 2013 г., когато му се наложи да претърпи сложна операция на лявото коляно, пак поради скъсан менискус с дислокация. Първоначално Борисов се опита да се стабилизира чрез инжекции, но впоследствие се оказа, че намесата на скалпела е неизбежна. Оперативната интервенция тогава беше извършена от завеждащия клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев и продължи 1 час и 10 мин. Тъкмо докато влезе обратно в спортна форма, каръкът застигна Борисов отново и той контузи фатално същия крак на същото място за втори път в началото на 2015 г. Макар инцидентът да се бе случил няколко дни преди операцията, премиерът стоически търпеше болката и отказваше да отложи заседанията си в Министерския съвет. В крайна сметка отново бе приет в „Софиямед“ и доц. Антони Георгиев пак проведе 2-часова операция на менискуса му, след която министър-председателят незабавно започна спешни рехабилитационни процедури, за да може бързо да раздвижи крака си и да се срещне с тогавашния шеф на ФБР Джеймс Коми. Известно време обаче Борисов се придвижваше с патерици, докато функциите на десния му крак се възвърнат напълно, и викаше министрите от кабинета си в дома си, за да заседават.

За последно той постъпи в болница през лятото на 2017 г., когато за четвърти пореден път увреди менискуса си. „В моя случай е като в оная поговорка: „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“, пошегува се тогава премиерът, който пак получи травмата на футболния терен и отново се довери на златните ръце на доц. Антони Георгиев, който проведе сложната операция в „Софиямед“. След всяка интервенция той предупреждавал министър-председателя да си вземе поука и да спре да рита футбол и да играе тенис, но той не спазвал съвсем стриктно препоръките. Едва напоследък е започнал да бъде по-отговорен към здравето си, но през 2019 г. пак беше изкушен от футбола и записа два феноменални гола за Бистришките тигри срещу „Локомотив“ (Пловдив).


В категории: Политика


14
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
14
Коментара по темата
14.
ХА, ХА, ХА
16.11.2020 13:51:16
0
1
КЪСЕН ПУБЕРТЕТ И РАННА СКЛЕРОЗА! И ДВЕТЕ ГИ КАРА ЗАЕДНО!
13.
до 9
15.11.2020 16:20:03
0
0
Може ли да ти задам един единствен въпрос. Ти подкрепи ли целенасоченото прецакване на образованието и насилственото оглупяване на децата посредством дистанционно обучение в името на фалшивата сигурност срещу един безобиден вирус?
12.
Диагнозата
15.11.2020 08:24:53
0
4
Е хроничен имбецил с шизоидна параноя
11.
петя патъра
15.11.2020 05:18:10
0
0
ака ми се
10.
Транспортер
14.11.2020 23:09:39
0
7
За какво му е да ползва болничен? Той си играеше мачове докато уж беше на работа. Отделно какво точно работи сигурно и той самият не знае. Поне аз оставам с това убеждение като го гледам как се развява по телевизиите и с какво си запълва работните дни.
9.
Дълбоката Губерня
14.11.2020 21:44:16
1
3
Държави и народи са си отивали много често не поради войни, не поради нашествия или катаклизми. Преди да се случи това, те са си отишли вътрешно, духовно. Държавите и народите са си отишли от безразличие. С широко отворени очи, изпълнени с безразличие, ние виждаме как България изтича. Изтича времето на България, историческото време. Изтича с всяко читаво дете, което заминава през Терминал 2 и никога не се връща, изтича с бабите, които отиват да гледат внучетата си оттатък Океана и не могат да се разберат на общия си език, защото внучетата вече не го говорят.
Изтича с поредното затворено, пустеещо село, изтича със затворените очи на нашите баби и дядовци, родители, които изградиха тази страна с 20 ст. трудоден, както казваше поетът Пеньо Пенев.
Нашата страна изтича поради простата причина, че ние не виждаме ценност в нея. Тази страна изтича по простата причина, че ние с широко затворени очи виждаме как нашите отношения са се превърнали в отношения на врагове.
Както казваше голямата българска писателка Свобода Бъчварова – милост няма между българите. Затова ни изтича страната! Нашата страна изтича поради това, че нямаме общи идеи и обща цел. Нашата страна изтича с 40-те процента функционална неграмотност, а другите 60% са с различна степен на неграмотност. Страна, която се е гордеела с това, че човек ще продаде най-милото си, за да изучи децата си, в момента се гордее с това, че децата му все още могат да пишат на някакъв език.
Страната ни изтича с това, че днес, голяма част от нас не се виждат като една общност! Това ме тревожи и това не е мърморенето на остаряващ човек. Това е моят ужас, буквално, и ако трябва да бъда съвършено откровен – моето огромно разочарование от собствения ми народ. Очевидно съм имал други, имагинерни представи за българите и българското, които не съотвестват на реалностите. Трябва да имаме и нещо друго предвид – че народите са живи организми, те се движат, редуцират, умират, възкръсват…Но това, което всъщност се случи, е, че за последните 30 години активното малцинство, което прави „маята”, или резигнира, или се оттегля в някакви интимни, вътрешни светове, или емигрира. Или се предава. А качеството не се прави от количеството, колкото и да е странно. Качеството е качество. И когато това качество отказва да бъде именно това, другото е само една биомаса. 30 години нас ни управляват откровено деградирали същества, не само морално и емоционално, а и образователно. И това е напълно обяснимо. Страна, на която е отредено да бъде периферна територия със затихващи функции, не бива да има висока индустрия, високи технологии, високи културни или политически образци. Следователно образованието става излишно. Други са критериите, други са социалните лифтове, друга е селекцията за успяване. Младите хора чисто инстинктивно, като животинки усещат, че не образованието е залогът и капиталът за социално израстване. Други антропологични типове шестват из масмедиите и стават образец за поведение. Така че, образованието не е за тях. България влиза в едно информационно и образователно поле, в което има две служебни роли. Първата е да представлява периферен, малък пазар за потребителските стоки на развития свят и второ – да предоставя евтина работна сила на същия този свят, на имперския център. Имаме страхлив национален елит, който не смее да поеме отговорност, и от друга страна, имаме население – не ми се обръща езикът да кажа народ, което не обвързва личния си просперитет и този на своите близки с просперитета на общността и на държавата, от която то е част. Ние не сме част от западната цивилизация. Ценностната криза на българите е продукт на ценностната криза на българите като особено състояние. Допълнително върху тази инфантилна общност се наслагват дълбоката криза, дълбоката драма, дълбоката липса на ориентация и на смисъл, което е характерно за съвременния западен проект. Той само допълнително изкривява картината, защото се наслагва върху нашите собствени фобии и негативи. И оттук – нашите собствени духовни язви. За икономическа и социална криза не говоря, защото, както казва един много умен българин, един от м
алкото, основният въпрос, който е не само научен, а е въпрос на битието, е за съдбата на човека като такъв. Когато вие не намирате смисъл да живеете, вие може да останете като живо биологично същество, но ще престанете да съществувате като човешко, духовно същество. И огромна част от моите сънародници са точно такива.
8.
d-r Mengele
14.11.2020 20:33:50
2
11
Не е шизофрения, изкуфяване е - шари неизбежо по тиквите.
7.
Ееее
14.11.2020 19:40:57
3
23
А за шизофренията нищо не писахте
6.
Народа на България
14.11.2020 19:40:45
3
19
Борисоф е психически болен.
Пълно куко е!
5.
Народа на България
14.11.2020 19:40:40
4
18
Борисоф е психически болен.
Пълно куко е!
4.
Who gives a f*ck
14.11.2020 18:58:03
4
26
НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ТОЯ!!!
3.
Буданлъка
14.11.2020 18:28:15
5
22
му е голям

Когато си прост,то е завинаги е казал цун кай го
2.
АЗ
14.11.2020 18:21:59
5
30
ПРОСТОТИЯ,АЛЧНОСТ И ПРОДАЖНОСТ
1.
демократ
14.11.2020 18:12:26
5
42
Най-продължителната му болест е АЛЧНОСТ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев
Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори