×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Покъртително! Историята на Данчо или Капитан Морган – бездомникът, глобен с 600 лева – бил без маска на пейка в парка


Покъртително! Историята на Данчо или Капитан Морган – бездомникът, глобен с 600 лева – бил без маска на пейка в парка
Той не осъзнава защо е трябвало да бъде с маска, живее като несретник, но в себе си носи маска и когато го помолят, вади я и я слага
09 Ноември 2020, Понеделник, 15:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

Данчо е от Видинско, той живее на улицата от 26 години, спи по пейки в парка, във входове, под терасите на блок 57 в ж. к. Братя Миладинови

Как 47-годишният бездомник Данаил Костов получи два акта за нарушение – че стоял на пейка в парка и че не носел маска – пак в парка по време на извънредното положение през април 2020 г.

 Полицаи намират Данчо – Капитан Морган, както той сам се нарича, на 5 ноември и му връчват първо едно наказателно постановление, а след няколко часа го търсят с още едно.

Данчо е от Видинско, той живее на улицата от 26 години, спи по пейки в парка, във входове, под терасите на блок 57 в ж. к. „Братя Миладинови“, където намери... Той е освидетелстван заради умствена изостаналост, страда и от епилепсия. Заради тези заболявания получава пенсия от 200 лева, но тя стига само, за да си покрие лекарствата. Само така може да спре тежките епилептични пристъпи и припадъци, които получава, ако не ги пие.

Глобяват 600 лв. бездомник, бил без маска

Казва, че няма близки, имал само глоба. Той не осъзнава защо е трябвало да бъде с маска, живее като несретник. В себе си носи маска и когато го помолят, вади я и я слага. „Нямам пари. Ям от кофите, завивам се с юрган да не ме хапят плъховете по ушите“, говори несвързано Данчо и моли всеки по улицата да му даде 5 лева или една цигара.

„Два пъти е глобен за едно и също нещо – че не носи маска и че стои на пейка в парка. По време на извънредното положение всички имахме домове и си седяхме вкъщи, а той няма къде да отиде. Полицаите му връчиха акта и той ни го донесе. Опитахме да му обясним, че е глобен, а той каза: „А, няма нищо, ще го скъсам“, обяснява Асена Матеева от неправителствена организация, която полага грижи за бездомниците в Бургас.

Хората в бл. 57 обаче са вдигнали ръце от клошарските сборища под прозорците им. „Идват тук, къпят се, дават им топла храна. Тук спят, ходят по голяма и малка нужда, нещо ужасно е. Страх ни е да не ни набият. Вижте колко е ужасно, целият блок е с юргани под терасите, кашони. Тук живеят възрастни хора, семейства с малки деца, които не смеят да излязат на детската площадка отпред или да седнат на пейка. Окупирани сме от бездомници“, каза пред Флагман.бг домоуправителят на вх. 8 на бл. 57 в ж.к. „Братя Миладинови“.

 

 


В категории: Бургас


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
31
Коментара по темата
31.
*********
10.11.2020 14:15:28
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
последният флибустиер
09.11.2020 22:30:10
1
2
до 28 Атвукат. Грешиш ,колегата Данчо – Капитан Морган е ,цитирам : "Той е освидетелстван заради умствена изостаналост, страда и от епилепсия".Тоест масрафа му се поема напълно и изцяло от .......морето !!! Със същият успех,родната милиция,упс-ссс грешка полиция можеше да напише акта на пясъка (на брега на морето).
29.
Spas
09.11.2020 22:18:55
6
6
Браво на полицаите, написали акта.
И браво на тези служители на закона, прогонващи тази напаст от градинки и обществени пространства.
Време е и общината ни да помисли за анти клошарски защити, непозволяващи на подобни примати да се въргалят по обществените пейки. Защото накрая хората ще кипнат и ще хвърлят подобните на Капитана в морето -или да ги изкъпят или да нахранят рибите.
28.
Атвукат
09.11.2020 21:21:14
3
5
Най-важното в случая е на чие име е записан акта за административното нарушение. Ако е на името на Данчо, тия от Каритас да му поемат масрафа! Обаче ако е записан на името на Кептън Морган това трябва да направи или Английското Кралско Географско Дружество или Английският Военноморски на Нейно Величество Флот, защото Кептъна е изпълнявал техни задачи!
27.
Гъливер
09.11.2020 20:56:32
2
10
Глоби за всеки, който не спазва правилата и излага на опасност околните! Капитан Морган да си плаща и другия път да не се надява, че ще му се размине. Защото, ако отида да ги заритам пиянките, ще дойдат веднага да ме приберат и няма да ми се разминат обвиненията. Обаче като ги санкционират тях, при това заслужено, трябвало да ги съжаляваме. Млади мъже са се опънали и по цял ден се наливат, а аз трябва да имам милост. Който иска да си живее по негови правила, да ходи в гората. Когато си сред хора, ще се съобразяваш.
26.
Бугарин
09.11.2020 20:31:19
6
7
Абе нямате милост, нямате, жалки и бедни по душа и сърце хора.
25.
do 19
09.11.2020 20:11:22
6
11
ей ти олигофрен ли си мангалите като бъркат в 50 казана на ден БЕЗ МАСКИ ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА ГИ Е ГЛОБИЛ ЧЕ И ПО СЕРИОЗНИ САНКЦИИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА
24.
...
09.11.2020 20:09:11
7
10
Какви нещастници сте да глобявате беден човек,живеещ на улицата.Изобщо имате ли нещо човешко останало в себе си освен да се възползвате от безпомощността на хората,вместо да помогнете.Човека няма дори покрив над главата си,а вие искате да му вземете и малкото пари,които получава.Ето за това ще си останем на такова ниво в България,защото вместо да се подкрепяме и да си помагаме,ние гледаме на смачкаме другите,за да сме добре ние.
23.
бременските градски музиканти
09.11.2020 19:57:03
0
12
Ако някой някъде предава своето отечество и слава, ако клетвата за дълг прегази - моята полиция ГО пази. ------ Ако някое продажно братство граби от народното богатство,истината днес е само тази - родната полиция ГО пази.-----Ако някой вярата убива и престъпниците сам прикрива, ако някой пред лъжата лази - нашата полиция ГО пази.-----Хора, запомнете ГО добре! "Гордост" е да служиш в редовете на МВР.----
22.
:D:D
09.11.2020 19:15:17
1
9
Ще му пръднят на уЯ.
21.
До 20
09.11.2020 18:41:26
14
9
Какви помощи, какво оставяне на улицата! Никой на никого не е длъжен. Тук става въпрос за отговорности и задължения. Дали е правилно или не, нормата трябва да е еднаква за всички. Както мен биха ме глобили, така и него. Не може да има други правила за тях. А това, което виждам, е че човека е пиян. Както всеки ден, там се пие непрекъснато.

Колкото до нелепата забележка за моята и чуждата тераса, тези са проблем навсякъде. Само преди няколко месеца имаше друга статия за друг от групичката. Хора като теб пак го съжаляваха и пак нареждаха полицията защо го прибира. А онзи след цял ден наливане с алкохол, си разкопчаваше панталоните пред малки момиченца. Иначе и той беше много болен и много жален.

Глобите няма да помогнат с нищо, факт. Но подкрепям всяко действие, позволено и изисквано от закона. По-добре това, отколкото да се бездейства. Поне докато си направим по-читави наредби.
20.
До 19
09.11.2020 18:17:57
7
16
Точно там е проблема, че него не могат да го глобят. Не го ли виждаш, че е неадекватен? Как точно глобата решава проблема? Сърди се на всички, които са оставили тези хора навън на улицата. Хиляди чиновници, на които плащаме заплати, и никаква социална реална помощ.
Или проблемът е, че пикае под твоята тераса, ако е под друга - няма проблем?
19.
До 17
09.11.2020 17:53:55
12
17
Като е бездомник за него не важат ли правилата? Бездомниците не разнасят ли болести? И защо е дошъл от Видин, да пикае под моята тераса? По цял ден пият и хвърлят боклуци. Ако питаш мен не глоби, а доста по-сериозни мерки трябва да се вземат.
18.
Вапцара
09.11.2020 17:42:45
1
22
Май наистина това подпомагане е под патронажа на католическата църква. А най голямата църква в Бургас - православната, защо не направи нещо подобно, или някакъв приют и да се грижи за нещастни и паднали хора? Да кажеш че нямат пари...! Сигурно не им се занимава с подобни дейности. Не ги упреквам, те си знаят.
17.
До 16
09.11.2020 17:36:00
5
27
И като му съставиха акт точно на този човек пребориха ли обстановката? Или може би той престана да спи по пейките? Браво на хората от организацията, че огласиха този случай, за да се види нивото на бургаската полиция!
16.
www
09.11.2020 17:16:19
13
16
По време на извънредното положение бяха осигурени места в приютите за всички бездомни. Имаше и забрана да се посещават парковете. Голяма част от тях, обаче, искат да си обикалят навън, да не се къпят, да се напиват и да не се съобразяват с никакви наредби. Тези въпросните са всеки ден на големи групички, без маски, напиват се, карат се и никой не може да им направи забележка, защото били нещастни хорица. Хайде стига!

Ако въпросният господин е болен - да го прибират и да го лекуват. Ако е добре - да си носи отговорността.

Колкото до въпросната организация, това е ръководена от католическата църква. Уж помагат да бездомниците, но ефекта е, че ги събират в един жилищен квартал, който се превръща в гето. Денонощно са там, никаква хигиена, никакви правила, за мерки да не говорим. Община Бургас отдава незаконно под наем помещение, което не може да бъде използвано за подобна дейност, но естествено никой не ги проверява. Това е някакъв склад, в който не може да се събират хора и да се помещава каквато и да е организация.
15.
Геле
09.11.2020 17:13:46
3
36
На умряла котка нож всеки може да вади! А на онзи бизенамен от Бургашко който удари охраната за забележка че няма маска в магазин, кой му написа акт или го осъди? Палячовци......... видели слаб човек и се възползвали от това да бележат точки пред властите. Това нито е човешка, нито е мъжка постъпка!
14.
Милена
09.11.2020 17:01:15
4
29
Правите интервю с психичноболен човек и му се подигравате .Относно акта мисля че може да се отмени в съда
13.
grtfd
09.11.2020 16:54:11
0
35
Всички чиновници които се гаврят със слабите и нещастните-по една или друга причина хора. Всички, не само милиционерите.. това не са нормални хора, а гадни мизантропи. Направо не знам какъв трябва да си, да пишеш актове на този човек. Това е отчитане на дейност и резултати на хартия. Не коментирам, чисто човешката страна...това чиновника е страшна гад...
12.
*********
09.11.2020 16:41:55
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
?
09.11.2020 16:32:32
1
37
Полюцаите не смеят да озаптят шофьор на БМВ който ежедневно паркира върху тротоара на ул. „Цар Симеон I” №16 в центъра на Бургас, но глобили Капитан Морган! Питам аз, те, полицаите имат ли по-висок чин от капитан, за да глобяват Капитана?
10.
???
09.11.2020 16:30:26
0
33
Защо имената на старшия полицай са скрити, а тези на Калоян Калоянов са видими? Дайте да видим кой е този борец срещу престъпността!
9.
Уруди
09.11.2020 16:28:00
7
18
26 години спи по пейките и нито един българин не го е приютил и нахранил.Уруди неземни
8.
jeko
09.11.2020 16:11:18
1
45
Сега Директора Калоянов до си издири актосъставителите и да им дабие чомберите.Това за бройка ли го пишат само да има нещо писано от този ударен от бога човек.че нямаше други нарушители или този е лесен.
7.
МилиХионер
09.11.2020 16:07:36
0
31
Евала! Аш косум братя милиционери! Що не го набихте, ей тей за кефа?!
ГОЛЯМА РАБОТА СТЕ!!
ЕВАЛА, ЕВАЛА...
6.
МилиХионер
09.11.2020 16:07:33
0
37
Евала! Аш косум братя милиционери! Що не го набихте, ей тей за кефа?!
ГОЛЯМА РАБОТА СТЕ!!
ЕВАЛА, ЕВАЛА...
5.
Срам
09.11.2020 16:01:17
0
46
Тези, са по болни от горския човек. Можеш ли, да вземеш на босия цървулите.
4.
речката
09.11.2020 15:55:00
0
38
Акт му съставили, ма той човека не знае на кой свят се намира. Голямо нещастие и трагедия. Обаче и малко алкохол има май, освен умствената изостаналост. Горките бездомници.
3.
Бургазлия
09.11.2020 15:40:50
0
50
Тия фатмаци са по-малоумни от него..
2.
1
09.11.2020 15:39:49
0
77
флегмани помогнахте ли на човека с нещо или просто го използвахте да си направите новината
1.
1
09.11.2020 15:36:05
0
55
и после искали увеличение няма такива изроди като вас честно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори