×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Ердоган принуди Макрон най-сетне да се държи като президент


Ердоган принуди Макрон най-сетне да се държи като президент
Хиляди бангладешци са излезли на протест срещу Макрон, когото обвиняват, че е накърнил религиозните им чувства. Най-големият кошмар за един глобалист е да бъде вкаран в ролята на национален политик
30 Октомври 2020, Петък, 20:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Обучен от Ротшилд да е глобалист с единия крак в Брюксел, държавният глава на Франция сега се сблъска с национален проблем, за който трябва да търси национални решения

Благодарение на все по-опасния стил на поведение на Реджеп Ердоган, Франция е на път да се сдобие с истински президент. Емануел Макрон най-сетне – с огромна неохота – започна да играе тази роля. Досега той бе преди всичко глобалистът, на който единия крак, сърцето, душата и мислите са все в Брюксел – там, откъдето може да се контролира цял континент, пък и територии извън него. И който, поради моментна липса на подходящ пост в столицата на ЕС, а и заради конкуренцията на Ангела Меркел, временно трябваше да се задоволява с отредената му от братята Ротшилд проформа длъжност „президент на Франция“. Но с идеята по-нататък да го преместят в любимия му европейски център на глобализма.

Макрон това и правеше – изпълняваше с досада церемониалните си ангажименти в Париж, но във всичко останало – речи, дейности, решения, той говореше преди всичко с плам за Брюксел и ЕС, не и за собствената си страна. „Още Европа“ е любимият му израз. Дори появилите се и изчезнали „Жълти жилетки“ успокояваше пак с него.

Даже и сега, когато се сблъска с тежък системен проблем за Франция – радикалния ислям, който държавата, улисана в „още Европа“, сама си отглеждаше години наред, без да се притеснява, че го превръща във Франкенщайн, проформа президентът отново се пробва да го решава с любимия му Брюксел. Преди изобщо да заговори, че Франция трябва да се справя с последствията от собствения си нихилизъм, Макрон погледна със същия плам – натам, към столицата на либерал-глобализма. Той пак търсеше някакво решение на общоевропейско ниво. Когато човек е дал душата си под наем на глобализма, не познава никакви други лостове за справяне с каквито и да е предизвикателства, освен да търси Брюксел. Или съответните либерални кръгове в Демократическата партия на САЩ.

Само че бюрократите в Европейския съюз отдавна са станали резистентни към радикалния ислям. Причините може би са две. От една страна те са се вманиачили в глобалистката идея за превръщането на народите в пихтиести смески от африканци, мюсюлмани, жълти, оранжеви – всякакви, като изобщо са престанали да мислят с грижа за коренните европейски жители. От друга – няма как да не съзнават много добре, че сред проблемите, които стоят в основата на ерозията на ЕС, която рано или късно ще доведе до разпада на тази организация, един от най-важният са брадатите мюсюлмани с ножове, които режат гърла и цели глави. Затова като дявол от тамян тези глобалисти бюрократи се пазят да не човъркат темата „радикален ислям“. Европейският съюз отколе дундурка всякакви брадати с ножове – уж съответните служби ги следят, но в най-лошия вариант ги прибират за малко, а после ги пускат на свобода. Даже са им отредени специални квартали, където да си се радикализират на воля. Там полицейски крак не стъпва, за да могат брадатите да се чувстват спокойни да си организират турнири кой повече глави на неверници ще отреже. Неслучайно най-известният развъдник на брадати с ножове е именно в Брюксел – под носа на либерал-глобалистите – „Моленбек“. Той е най-яркият плод на ЕС; в известен смисъл – неговата най-съкровена рожба – ислямистката държава в държавата, намираща се в центъра на Европа. Където не важат нито белгийско, нито някакво ефимерно европейско законодателство.

След като се закани на френския президент и го прати на психиатър, Ердоган пък стана главен герой на френския сатиричен седмичник „Шарли ебдо“.

Но да се върнем на Макрон. Той не само не намери разбиране в Брюксел на френския проблем с исляма, поради което не успя този път да го разводни в поредното бюрократично брюкселско говорене. Речите на Ердоган насочиха цялото внимание конкретно и само към Макрон. Така целият ислямски свят, на който Ердоган много иска да е духовен наставник, започна да припознава като враг на религията си не някакъв си аморфен Брюксел, а именно френския президент. Той бе пален като чучело по ислямските площади, негови портрети бяха горени и тъпкани с подметки, името му виси по заплашителни плакати. Френските, а не кои да е други, стоки бяха нарочени за бойкотиране в мюсюлманските държави. Горкият Макрон изпадна в най-големия кошмар пред всеки истински либерал-глобалист – да е въплъщение на национална държава, да го сочат с пръст като национален френски, а не някакъв си европейски, политик, а французите пък да чакат от него с национални мерки да решава национални проблеми.

Макрон, естествено, никакъв национален проблем няма да реши. Не се е родил на този свят все още либерал глобалист, който да се е научил как да решава проблемите в собствената си страна с наличните му държавни средства. Още по-малко пък съществува глобалист, който да е взел крути мерки срещу брадати мюсюлмани с ножове. Да, той ще се кълне в някакви ценности, ще посети всички лобни места на заклани французи, ще произнесе гръмки речи, но глобалистът си остава нихилист по презумпция. Той никога не би помислил да затегне граничния контрол, за да спре веднъж завинаги мюсюлманския теч през държавната граница. За глобалиста самото споменаване на израза „държавни граници“ е нещо немислимо. Самата идея те да се установят като такива, а да не са просто табелка насред магистралата, която да се подминава със 120 км/ч, предизвиква ортикарии в организма на всеки либерал глобалист. Мигар има на света жилищен блок, където апартаментите до един да са отворени и всеки да може да си влиза в тях, както и когато си реши, понеже долу на входа основната врата май се заключва!?

Границите на Франция ще продължат да са все така широко отворени, като ханджийски порти. През тях, поне докато глобалистите държат властта във Франция, няма да мине само този брадат мюсюлманин с нож за рязане на гърла, който не е пожелал да го направи. Глобализмът така е проял политическите системи на западния свят, че неусетно се е превърнал - също като викащите „Аллах акбар“, в огромна заплаха за неговото собствено съществуване.
 


В категории: Политика


Малкото коте вече е брюнетка
Малкото коте вече е брюнетка 26/11/2020, Четвъртък 20:00 2
16
Коментара по темата
16.
нищо не си разбрал божков
31.10.2020 18:24:38
0
2
Божкоов, Божков... такъв турлю гювеч не бях чел. Мнението ти е в статията е оформено явно от различни статии в нета и като си скалъпил твоята така наречена статия се е получила една гаща плява. Едно че нищо не се разбира, едно че се опитваш да се правиш на някакъв световно признат журналист, но си много далече от същината на нещата. И на мен може да не ми е най-симпатичният президент Ердоган, но от действията му се вижда че има топки и следва някаква политика, която е за благото на държавата му (за държавата, а не за народа). На мен лично ми се иска да имаме такъв човек начело на държавата, който не цепи басма на никого и отстоява националните интереси. За жалост управляващата партия повече ми прилича на притурка на американските интереси
15.
Иван
31.10.2020 10:21:01
0
8
На глобалистите, ще дам следния пример. Ние всички, сме хора, различни по цвят, религия,раса култура.
Както и маймуните са различни по цвят, нрави, и видове.
Обаче, горилите си живеят с горили, шимпанзетата със шимпанзета и гибоните с гибони! Никъде в природата няма да видите гибон в стадо до на шимпанзетата, нито пък макак в стадото на горилите. И с хората е така! Мюсюлманите да си стоят в мюсюлманските стада, циганите да си стоят в циганските стада и европейците в тяхното стадо.
14.
Тук
31.10.2020 09:50:15
0
2
Виждам голямо сближаване на НФСБ и ДПС. Браво!
Сега вече и явно. Наздраве. И честито,че най-сетне се взехте. А сега, обща листа за изборите. Че не виждам как едната партия ще се вреди в парламента.
13.
Кьосев
31.10.2020 09:26:03
3
4
Французина дето се оженил за... Баба си!)
12.
Тц
31.10.2020 08:58:48
0
4
Хайде представете си обратната ситуация, християнин отрязва главата насред мюсюлманска столица с викове Христос е велик??? Какво ли ще последва??? Дали някой ще намери думи да опише какво ще последва. И това всичко заради някаква карикатура, а къде е свободата всеки да си пише и казва каквото си поиска. За едни може за други не, много е просто
11.
Тц
31.10.2020 08:58:25
0
2
Хайде представете си обратната ситуация, християнин отрязва главата насред мюсюлманска столица с викове Христос е велик??? Какво ли ще последва??? Дали някой ще намери думи да опише какво ще последва. И това всичко заради някаква карикатура, а къде е свободата всеки да си пише и казва каквото си поиска. За едни може за други не, много е просто
10.
Доги Феса от ДПС
31.10.2020 08:48:16
0
6
Аз съм изучавал философия първо в Шумен после ДС ме преместиха в София. Разбирам повече от хидроинженерите как да се строят язовири, хидровъзел и водноелектрически централи. Шибах кадъни и журналистки така ми беше наредено от ДС и после пишех дълги доклади . ДС ми плащаха да уча вишу образование, станах доктор на науките, почетен председател на ДПС. Имам обръчи от фирми, голям сарай, добре че беше политиката да крадна каквото мога и да стана бей, иначе бях бедно циганче турче от Делиормана. Казаха ми Ангелов ще се казваш, Савата от Пчеларово ме знаеха едно време.
9.
Наско Ментата
31.10.2020 00:15:47
0
6
Не "побърка" а пообърка.Извинявам се.Телефонът ми коригира написаното,като следовател ,а ме мързи да го проверявам
8.
Наско Ментата
31.10.2020 00:11:46
0
9
Т'ва което авторът трябваше да обобщи е,че Франция и комшиите имат лют конфликт за ресурсите на Северна Африка. Трябваше да спомене,че Фр. е страна номер едно в атомните електроцентрали,с уран добива предимно от Сахара. Има и 10х10 разяснения още но ще се побърка. Ако,ние,коментиращите му споменем,че Френските банки са основните кредитори на комшиите - направо ще блокира.
За това- Да, горещо подкрепям апела за по сбита и синтезирана информация тук.
7.
Smith
30.10.2020 23:42:10
4
18
Макрон принуди един посредствен странджански селяндур да се помисли за журналист и анализатор. Трудното Четене на този бълвоч предизвиква мъка, объркване а накрая и съчувствие към ощетения откъм интелект автор.
6.
Капи
30.10.2020 22:54:37
3
9
Божко,нали те посъветваха да не публикуваш повече. Или си мазохист?
5.
Въй
30.10.2020 21:04:53
4
19
Увереността на автора е потресаваща. Само дето така се е увъртолил в безмислици, че е сътворил вдна боза трудна за преглъщане. Интелигенция, кво да ги правиш! Изказа им не за нас простите народни маси.
4.
Обърна шайбата А?...
30.10.2020 21:00:32
2
1
Аве ти подмазващи ли се.?Как смееш да пишеш със съмнение спрямо другаря макрончо...
3.
Уфф
30.10.2020 20:56:32
2
3
Доста дълго и скучно представяне на нещо което всички отдавна знаят до вгнусяване...
2.
Аналлизаторъ
30.10.2020 20:52:00
4
7
Най якия президент в европа е Макрон! Няма да се навеждаш Макроне както съм те учил бъди и ако трябва война поведи записвам се веднага!
1.
читателка
30.10.2020 20:38:06
2
25
И от цялата статия нищо не разбрах ,как Ердоган е накарал Макрон да се държи като президент????

Все повече ме изумявате госпожи и господа журналисти!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пиян заби кола в дърво, един от спътниците му почина Пиян заби кола в дърво, един от спътниците му почина

В колата били шестима

Малкото коте вече е брюнетка Малкото коте вече е брюнетка

Красавицата се похвали с нова снимка в социалните мрежи

Ще има ли специализирани К-19 легла в Приморско и може ли общината да се запаси с лекарства Ще има ли специализирани К-19 легла в Приморско и може ли общината да се запаси с лекарства

Въпросите бяха разискани на редовната сесия на Общинския съвет, провела се днес присъствено

Димитър Николов подкрепи кампанията против насилието над жени на Зонта клуб - Бургас Димитър Николов подкрепи кампанията против насилието над жени на Зонта клуб - Бургас

На срещата присъства и председателят на ОбС - Бургас проф. Севдалина Турманова, която също е член на организацията

 

Ядем храни, пълни с химикали и бактерии Ядем храни, пълни с химикали и бактерии

В тях са открити и остатъци от дезинфектанти

Страничните ефекти на ваксината срещу коронавируса Страничните ефекти на ваксината срещу коронавируса

Те са временни и не са опасни, съобщават специалистите

Ще има „Черен петък“ в Бургас, ето къде ще са големите намаления (СНИМКИ) Ще има „Черен петък“ в Бургас, ето къде ще са големите намаления (СНИМКИ)

Огромното пространство на магазина и многобройните пробни допълнително улесняват пазаруването, при спазване на задължителната дистанция за безопасност от 1,5 м

Проф. Георги Чапкънов-Чапа е Рицар на годината 2020 Проф. Георги Чапкънов-Чапа е Рицар на годината 2020

Най-голямото тамплиерско отличие за заслуги към обществото бе връчено от Великия Приор акад.Румен Ралчев

 

Източват банкови карти, имитирайки сайтове Източват банкови карти, имитирайки сайтове

Десетки потребители, атакувани от хакерите

Племенницата на Яворов с тежък COVID-19: Едва оцеляхме със съпруга ми! Племенницата на Яворов с тежък COVID-19: Едва оцеляхме със съпруга ми!

Явора Стоилова е дъщеря на художника Васил Стоилов и потомка по майчина линия на поета Яворов

 

Тайната дъщеря на Путин и как майка ѝ стана мултимилионер Тайната дъщеря на Путин и как майка ѝ стана мултимилионер

Тя получава разкошни подаръци от приятели на президента на Русия Владимир Путин, а дъщеря й има невероятна прилика с държавния глава

 

Синът на Марадона е в реанимация заради COVID-19 Синът на Марадона е в реанимация заради COVID-19

34-годишният наследник на Дон Диего води битка с коварния вирус в болница в Неапол

 

Турция купува 50 млн. дози от китайската ваксина срещу COVID-19 Турция купува 50 млн. дози от китайската ваксина срещу COVID-19

Вaкcинитe ce oчaквaт нa някoлкo прaтки oт дeкeмври дo фeвруaри

 

Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин

Обявяването на присъда срещу Флин беше отложено неколкократно

Марадона в последната си изповед за страховете, битките и мечтите Марадона в последната си изповед за страховете, битките и мечтите Огромни опашки на границата с Турция, очаква се истински взрив след локдауна Огромни опашки на границата с Турция, очаква се истински взрив след локдауна

От петък трафикът ще се засили

 

Един милион изпращат Марадона, обявиха причината за смъртта му Един милион изпращат Марадона, обявиха причината за смъртта му

Ясни последните думи на легендарния аржентинец

 

Разтърсващата история на Диего Марадона - от гетото до провъзгласяването му в божество Разтърсващата история на Диего Марадона - от гетото до провъзгласяването му в божество

Той трябваше да стане счетоводител, който да издържа семейството си, но съдбата бе решила друго 

 

В Аржентина обявиха тридневен траур заради Марадона В Аржентина обявиха тридневен траур заради Марадона

Той е със статут на божество за футболния свят

 

Трети пик на пандемията в Истанбул Трети пик на пандемията в Истанбул

От утре в страната започва прилагането на втората доза от разработената в страната ваксина срещу Covid-19

 

Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Няма как да направим нови лекари, медицински сестри и санитари Виц на деня Виц на деня В денонощния магазин.
– Колко много водки! Коя ще ми препоръчате?
– Ето тази – „Машина на времето”!
– Хубава ли е?
– Прави чудеса! Пийнеш – и вече е утре!
Виц на деня Виц на деня Телефонът звъни в дома на наскоро оженил се лекар. Негови колеги го канят за игра на карти. След разговора той казва на младата си съпруга:
- Спешен случай!
- Сериозно ли е?
- Много! Трима лекари вече са там!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-после разбрах защо всяка Коледа даваха “Сам в къщи”... Подготвяли са ни
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори