×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Матев е в съзнание, диша с кислородна маска и днес е поел храна


Д-р Матев е в съзнание, диша с кислородна маска и днес е поел храна
Д-р Матев през 2013 г. посреща министър, областен управител и кмет в новото отделение за долекуване, което оглави след оттеглянето му от високия директорски пост
28 Октомври 2020, Сряда, 18:55 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Стабилизирането му обаче не е сигурен показател, че ще пребори коронавируса, заради придружаващо автоимунно заболяване

Д-р Георги Матев - една от най-уважаваните и обичани фигури от здравеопазването в Бургаска област, който постъпи в реанимация на УМБАЛ-Бургас след усложнено състояние в понеделник, засега е стабилизиран, но не може да се направи прогноза как ще протече нататък лечението му. Информацията за здравето на бившия изпълнителен директор на болницата, който посвети три десетилетия от професионалния си път на отделението, в което сега се намира като пациент, е твърде оскъдна. Колегите му реаниматори внимават за всяка дума, тъй като вирулентността на причинителя на Ковид-19 може всеки момент да обърне хода на възстановяването му. Причината е в това, че 68-годишният лекар имал автоимунно заболяване, което го прави изключително уязвим. Д-р Матев постъпил в интензивния сектор със задух, висока температура и обща отпадналост, но до командно дишане не се е стигнало.

Днес той е бил в пълно съзнание, контактен и дишал с кислорода маска, поел е и храна, каза източник от ОАИЛ.

Другият началник на отделение, който бе диагностициран с Ковид 19 - доц. Валентин Василев е постъпил в Старозагорската болница, след като в петък по собствено желание решил да се прибере при семейството си в Казанлък.

Съдовият хирург бил отпаднал седмица преди да се подложи на тест, престанал да оперира поради липса на сили. В Казанлък обаче състоянието му се е влошило и в понеделник е трябвало да се вземе решение дали да се върне в бургаската болница или да бъде транспортиран в Стара Загора. Избрал е по-близкия град.

Жертвите на заразата в Бургаска област сутринта бяха две, следобед е починал трети.

Отделението за долекуване на десетия етаж във високото крило вече е преустроено в Ковид отделение - в помощ на инфекциозното. Ревматологът д-р Иван Казмин е първият доброволец, който влезе при Ковид болните днес като дежурен за 12 часа - в помощ на изнемогващите инфекционисти.

 


В категории: COVID-19


9
Коментара по темата
9.
до стойчо иванов
29.10.2020 09:01:37
0
12
Уважаеми г-н Стойчо, ти като си много смел и не искаш да ти плащаш когато работиш, отиди да станеш доброволец в Ковид отделението! Нищо че не си учил дори и медицина, ще миеш подлогите на болните, но безплатно!
8.
сем симеонови
29.10.2020 07:29:15
10
1
за парички е отишъл д-р Казмин - а освен много ама много интересно е как е отишъл с командироване /направете справка по кодекса какво е командировка ,какво е доброволец/ и дали взима от двете отделения пари където работи или се закрива ревматологияга фактически понеже са спряни плановите приеми а такива са в ревматологията . Д-р Казмин е втория недолюбван лекар след Василев - попитайте колегите му и мед сестри .
7.
7
29.10.2020 03:29:11
3
19
Пазете се от Ковид, особено уязвими са хората над 65 годишна възраст. Стойте си по къщите, здравето е важното и семейството , другото се купува.
6.
вярваме
28.10.2020 23:46:58
0
26
че ще оздравее!Не е възможно човек,помогнал на толкова хора ,да не е благословен!
5.
26
28.10.2020 23:00:02
4
7
василев е избрал Стара Загора ,защото е наясно,че в Бургас никой не го долюбва и от медицинския персонал ,това е истината!
Кой,както си е постлал,така че правилно се е ориентирал
4.
Пациентка
28.10.2020 22:14:55
2
27
Адмирации за д-р Казмин!
3.
Трол
28.10.2020 20:50:57
1
45
Адмирации, д-р Казмин!
2.
Рочата
28.10.2020 20:30:54
3
14
Дам, Василев точно заради близостта е избрал стара Загора...
1.
Българина
28.10.2020 19:57:33
0
67
Оздравявай, Докторе!
Жив и Здрав, и Късметлия!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори