×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът обяви проектобюджета за разоряващ, правителството отговори с брифинг „на пожар“


Президентът обяви проектобюджета за разоряващ, правителството отговори с  брифинг „на пожар“
Ако следваме призивите на президента, действаме хем правилно, хем неправилно, обяви Томислав Дончев
27 Октомври 2020, Вторник, 17:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Сред шампионите сме по нисък дълг, отговори Томислав Дончев на държавния глава

Президентът Румен Радев разкритикува остро проектобюджета за 2021 г., като го обяви за разоряващ. Правителството отговори с „пожарен“ брифинг в Министерския съвет с участието на вицепремиера Томислав Дончев, министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и представители от министерствата на финансите, на здравеопазването и на земеделието.

Държавният глава днес присъства на учението „Балканска стена 20“ в учебния полигон „Корен“.

Там той обяви: „Правителството предлага разоряващ бюджет за следващата година  и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури и без обосновка на резултатите от тези харчове”.

Държавният глава изрази опасенията си, че бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление „си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“. Румен Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно: „Огромни харчове без обществени поръчки от изключение се превръщат в правило, а хаосът – в норма. Примери – много, колкото искате. Затова трябва най-сетне да има обществено внимание, защото това са нашите пари. Това са пари и на нашите деца и внуци“.

Свидетелства за злоупотреби по думите на Румен Радев са милиардите, похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки, и средствата, безотчетно отпуснати за язовири. „Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава, цитиран от пресцентъра му.

На "пожарно" свикания брифинг в Министерски съвет Томислав Дончев обясни, че нямало как да не отговорят на устния коментар на президента. Дончев изкоментира, че много му харесала думата „разоряващ“.

Той обаче контрира, че и след последния изтеглен заем дългът на държавата е 23,5% към брутния вътрешен продукт.

"България продължава да бъде сред шампионите по най-нисък дълг сред държавите-членки и амбицията ни е тази позиция не просто да бъде съхранена, а защо не и да бъде подобрена", добави вицепремиерът. 

Томислав Дончев цитира думи на Румен Радев от началото на пандемията през април, когато той призовал за още мерки и помощ от страна на държавата към компаниите, хората, семействата, ангажираните държавни служители. 

1,647 млрд. лв. се давали сега като мерки в подкрепа на домакинствата, 577 млн. лв. - на бизнеса, 749 млн. лв. - на органите за борба с пандемията. И това било, без да се броят финансите от еврофондове.

"Ако следваме призивите и препоръките на г-н президента, това, което правим, е едновременно правилно и едновременно неправилно", обяви Томислав Дончев и изкоментира, че това било като експеримента, наречен Котката на Шрьодингер.

След него се изредиха да се изказват представителите на министерствата, които защитиха финансовата рамка за съответните ресори, а някои изразиха и остро недоволство от критиките към властта в кризисната ситуация. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
15
Коментара по темата
15.
Bingo
28.10.2020 07:33:53
1
2
След като сегашният финансов министър, преди това беше здравен министър, защо пък президента да не може да се изказва по такива теми той все пак си има съветници които могат да анализират бюджета, пък и след като неуспял пожарникар и мутра говори за макро рамки и БВП и се вживява на евролидер какво пречи бивш пилот да вземе отношение по бюджет който е меко казано скандален.
14.
1234
27.10.2020 22:00:17
5
13
Мали тои шофьора на самолет и от финанси, и макрорамки ли почна да разбира?
Кат зимаше Деса за пи ар на държавна хранилка не се притесни че ще разори армията ама на ...
13.
1111
27.10.2020 21:40:32
3
11
Този е срам за България.
12.
Мария
27.10.2020 20:54:48
5
14
Безделникът с 12 бона заплата пак започна да се прави на всичкоразбиращ и пак стана за смях
11.
Никола
27.10.2020 20:24:14
9
15
Мръсна гад е тоя "президент" червен боклук.
10.
Международен скандал
27.10.2020 20:22:04
16
6
Американският посланик у нас Херо Мустафа се самокарантинира, обяви самата тя на профила си във фейсбук.
Причината е, че е контактувала със заразеният от коронавирус Псевдо-премиер на България борисоФ!
9.
Aбдикиралото Боково правителство:
27.10.2020 20:16:48
13
6
Хаос в правителството как да се справи с пандемията.
Миниcтри ce хвaнaхa зa гушитe зa СОVID-19.
Здрaвният миниcтър д-р Кocтaдин Aнгeлoв прaти гимнaзиитe в oнлaйн oбучeниe, a oбрaзoвaтeлният му кoлeгa пиca мeхaнизъм кaк училищaтa дa ce cпрaвят c пaндeмиятa.
8.
митко
27.10.2020 20:13:31
7
13
Осефери се от срама в Естония и пак почна Боже ами той от всичко разбира даже и от икономика Въй че ни е умен президента Нищо че официално са го одобрили от секретариата на президенството и са го подписали айде да му свършва мандата и да си ходи
7.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
27.10.2020 20:11:09
21
11
Мините, които вече е заложил борисоф и тия олигофрени от правителството с образование от разни курсове и пуцове, ще гърмят десетки години в България !!!
6.
Този тъп фатмак пак ръси тъпотии.
27.10.2020 19:06:20
11
17
Взимай ДесОбщата и баджанаците и заминавайте на далече!
5.
До1ви олигифрена
27.10.2020 19:04:20
1
11
Щом си толкова беден, започвай да учиш и работиш, а не да цвъкаш под вс статия!
4.
Импийчмънт за Радко фърчилото
27.10.2020 18:56:27
13
21
Фатмачето първо да си основе партия, второ да спечели изборите, трето да състави правителство и чак тогава да зее. Много е лесно да критикуваш, а в същото време да си кух като градинска лейка. Айде фостата Кауня!
3.
boiko
27.10.2020 18:49:19
10
11
Мачкай Бънди, Нищо ,че си прост фатмак.
2.
No comment
27.10.2020 17:53:04
6
11
"Той обаче контрира, че дългът на държавата е 23,5% към брутния вътрешен продукт. По този показател сме били шампиони сред държавите в Европейския съюз."
1.
Зае.и
27.10.2020 17:42:45
14
34
Уаау шампионите на ЕС, бахахахаха. По мизерност ли бе, по бедност и корупция. Томиславе, ти поне беше читав в един момент.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори