×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат към БСП: Оставихте достатъчно скелети, но не в гардероба, а в родната земя!


Бургаски депутат към БСП: Оставихте достатъчно скелети, но не в гардероба, а в родната земя!
След декларацията на Богданов (долу), последваха реакция на Ерменков и контрареакция на Апостолов (вляво)
23 Октомври 2020, Петък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Националистите и бившите комунисти си отправиха взаимни обвинения, че са наследници на сатрапи

„Обединени патриоти“ (ОП) и БСП се отправиха взаимни обвинения в политически терор през миналия век. Всичко започна с декларация, изчетена от депутата от партия ВМРО Красимир Богданов.

Формацията отбеляза гордо 127 години от създаването си, а Богданов припомни исторически събития.

Той обаче нападна БСП – наследника на Българската комунистическа партия, за случилото се по време на тоталитарния режим у нас. Според Богданов дейци на ВМРО са били преследвани след 9 септември 1944 г. А вреди, които не успели да ни сторят чужди сили, ги нанесла така наречената народна власт. Депутатът от ОП припомни, че е имало действия и в посока България да стане 16-а република на СССР.

Това явно вбеси Таско Ерменков от БСП, който след това взе думата за своеобразна контрадекларация.

Според него изреченото от Богданов са инсинуации, че БСП е антибългарска партия, която се подчинява на чужди интереси.

Когато ни обвиняват за неща, които са се случили след 9 септември 1944 г., искам да напомня на онези, които го казаха преди малко, какво са правили техните деятели преди 9 септември 1944 г. и как са се избивали взаимно помежду си...“, заяви Ерменков.

След това той коментира наскоро внесеното законодателно предложение на „уж патриоти“, което отрича съчетанието „славянска писменост“ и го заменя с „българска“.

То било направено на пух и прах от научната общност, „защото откъсва българската писменост от общославянския й характер“.

Затова на второ четене вносителите се коригирали под натиска на общественото мнение, което разбрало, че „зад този псевдопатриотизъм се крият други цели“.

Таско Ерменков обясни, че депутатите от ОП е трябвало да проведат предварителни консултации по темата, защото сега те се оказали „в унизително положение - от патриоти да ви обвиняваме, че отнемате на България едно от най-големите й световни достижения – писмеността, която тя е разпространила в света, културата и запазването на православието на славянски език“.

„Затова, господа патриоти, много ви моля, когато се опитвате да обвинявате Българската социалистическа партия в неща, които тя никога не е вършила, бъдете така добри да се погледнете в огледалото, да се видите и може би ще видите призраците и скелетите на онези, които вие сами сте унищожили помежду си“, завърши Таско Ерменков.

Това обаче предизвика остра реакция от страна на Йордан Апостолов – бургаски депутат от „Обединени патриоти“, който е представител на партия НФСБ, коалиционен партньор на ВМРО.

В процедура „по начина на водене“ той се обърна към председателката на парламента Цвета Караянчева: „Г-жо председател, налага се да бъда много рязък към Вас, защото това, което чухме от тази трибуна, първо, са едни огромни лъжи. Второ, Вие не взехте никакво отношение по това, че колеги от парламентарната група на БСП правят изказвания по една декларация, което е абсолютно недопустимо по правилник и Вие трябваше да се намесите в това изказване, което беше смес от изказни средства относно декларация, славянска писменост... И искам само да кажа на колегата, който говори тук от тази трибуна, че няма нужда наистина да вадите скелетите от гардероба. Достатъчно скелети вие поставяхте, но не в гардероба, а в родната българска земя, за да правите такива внушения тук!“

Цвета Караянчева пък се оправда: „Декларацията беше толкова разнопосочна, че и аз не можах да съобразя къде и какво точно трябваше да спра“.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
6
Коментара по темата
6.
статистик
24.10.2020 10:51:38
0
1
И да добавя - няма война в историята на България, в която тя да е дала толкова жертви - война, в която тя да загуби около 1/3 от населението си !
5.
статистик
24.10.2020 10:48:47
1
0
Не зная колко скелети са оставили след себе си БКП за 45годишното си управление в родната земя, но статистиката е категорична : 6 650 000 жители според преброяването през 1946 г. срещу 8 900 000 души през 1989 г. Днес след 30 години демокрация отново сме около нивото на 1946 г. И нека не се самозаблуждаваме, че е поради имигриралите - те са не повече от 1 - 1,5 млн. Основното за намаляването на населението е нарасналата смъртност и намалената раждаемост. Причините са ясни за всички.
4.
много е прав 1
23.10.2020 23:41:44
0
7
тези дни имаше годишнина от т.н. 10-дневна война на Гърция срещу България.Тогавашните дейци на ВМРО са проявили безграничен героизъм и патриотизъм и са защитили Родината.Днешните просто са им присвоили името и са далече от техните идеали.
3.
ХХ
23.10.2020 21:53:57
0
6
Бавномислещият патриот още не е вденал, че сега сме 27 республика в ес и те са коалиционен партньор в узаконяването на македония като отделна държава.

Не е нужно въобще да му се реагира на бръщолевенията.
2.
Op
23.10.2020 19:32:27
2
8
https://trud.bg/валери-симеонов-загубил-дело-срещу-слави-трифонов/
1.
Лост
23.10.2020 19:16:37
2
22
Ако се съживят истинските патриоти от ВМРО сегашните ще трябва да се крият на Луната.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори