×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служителите на МВР се вдигат нa протест от 21 октомври


19 Октомври 2020, Понеделник, 12:57 ч.
Автор: Флагман.БГ

Планирано е действията им да продължат до 8 ноември

Служителите в МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата за повишение на основните заплати на полицаите.

"Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не почне преговорният процес. Поставили сме си срок до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест".

Това каза пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. По думите му диалогът преди време е бил несъстоятелен.

"Нямаме резултат за двете страни от опитите за диалог. Не сме седнали с членове на правителството. Напълно наясно сме, че само в рамките на МВР този въпрос не може да бъде решен".

"Уведомени сме, че в проектожбюджета са предвидени 10%, което за нас е подигравка, защото за други администрации бяха до 30%", допълни Кузманов.

"Нашите колеги дори не могат да си планират вечерта в последните месеци", каза още Илия Кузманов. Според него проблемът е в Министерския съвет, там направили грешка.

"Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на МВР. Щатът е недостатъчен, не сме достатъчно. Продължителността на работната година се очертава да е 13-14 месеца, а за много колеги единият месец се очертава да не се плати. Тази година един месец за много колеги ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре", обясни събеседникът.

Пандемията може да удари сериозно и улицата да остане без служители на реда.

"Рискът е неприемлив, както и отношението към нас. Отново се връщаме към мълчаливия протест", допълни Илия Кузманов.


В категории: Животът


10
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
Професорът
19.10.2020 17:07:03
1
3
Това вече е наглост.Използват, че Борисов има малко натрупани по различен начин парички и всички ревнахае за тях.Я се поспрете малко г-да полицаи.Знаете ли колко е основната заплата на един професор в РБългария.Зплатата на професор в университет основна започва от 960лв.Е има надбавки за трудов стаж, научни звания, но вие нямате и представа как се постига това.Засрамете се и се огледайте наоколо какви са доходите на народа ни и сравнете вашия умствен капацитет с народа ни и най-вече с доходите на българите.Не изнуднайте вече Борисов.Явно е, че след няколко месеца той ще ни тегли една майна и ще поумнее, че няма благодарност за това което е постигнал и ще си търси спокойствието.Лично аз му се чудя на търпението и че ни е теглили още майната.
9.
пенсионер
19.10.2020 16:50:07
1
4
Не доумявам как ведомство с над два милиарда бюджет и непрекъснато да ги дотират да протестират за увеличение на заплати .Ве роятно използвайки положението в което се намира Борисов заплашвайки го спротести Ще го поставят на колене и за последно ще им стори подарък от джобните си пари Само и само да си завърши мандата .
8.
бургазлия
19.10.2020 16:43:45
1
2
Абе господинчо Кузманов хората не достигат Ми как ще след като щатовете са заети от пенсионери АПЗ Заплата минимална 1200 пв.въпреки че ти твърдиш за 800-900 лв и отделно 1200 а от 2021 год 1440 и в края на месеца ето ти около 2500-600лв че как няма да се натискат .С колегата му който не е АПЗ еднакви дежурства различно заплащане в края на месеца .Това Илия Кузманов не го вижда .Отделно че има итакива след пределните години ги назначават по ЗДС в МВР И ПАК НА СЪЩИТЕ ДЛЪЖНОСТИ .нЕ МАЛКО СА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА АПЗ отдавна над пределна пенсионна въздраст .
7.
Till Eulenspiegel
19.10.2020 16:17:45
0
5
Цитата от една статия в money.bg -Koй щe дoйдe дa инвecтиpa в cтpaнa, в ĸoятo coбcтвeнocттa мy нe мoжe дa бъдe гapaнтиpaнa, пoлициятa нe cи въpши paбoтaтa, мeдиитe нe мoгaт дa cъдeйcтвaт ocoбeнo мнoгo, a cъдът нe e тoчнo "нeзaвиcим"?
6.
сс
19.10.2020 15:30:32
4
2
Инсп.Фатмоков
Това не е ли забранено?
Хем да вземаш пенсия от НОИ- държавен бюджет.
Хем да взимаш заплата МВР-държавен бюджет.
Че кой друг може да бъде на хранилка от Държавата на две "цицки"
5.
Инсп.Фатмаков
19.10.2020 14:31:32
1
11
А на пенсионираните служители, които все още са на работа получаващи по 2000-2500лв държавна пара. За тях намаление ли ще има.
4.
комунизъм
19.10.2020 14:25:13
5
8
Ква стана тя...уж пазарна икономика уж бизнес уж свободна инициатива пък да си държавен чиновник пак най добре...най-малко работа и отговорности , празна глава, спокойствие и ...добра заплата и осигуровки...Сега полицай , учител и митничар да си...ама и другите из министерства ,ведомства и агенции хич не са зле....еми то така си беше и при комунизма бе...
3.
Родопа ООД
19.10.2020 14:12:57
6
9
Хахахах стачкували малко им били парите 1000 лева малко ли са ви???Нищо не правите по цял ден мерите тротоарите и ходите да са заяждате с хората зорлян.Семкаджий такива аман от толупи.
2.
До 1
19.10.2020 13:46:07
6
15
Те от малки са искали това да работят, за тях това е чест и отговорност и не си представят бъдещето в друга работа....А сега сериозно...Кой друг ще им дава 1200+ лева да се подпират и да тормозят гражданите, да минават с "аз съм колега" навсякъде и да получават намаления в 90% от магазините...A, и да не забравяме, че половината работят на втора работа, НЕЗАКОННО!!! Ама никой не ги гони, макар че всички знаят затова - колеги, началници и т.н....
1.
Hkjf
19.10.2020 13:43:13
5
14
като не им харесва,да напускат ,баси кърлежите,не стига че нищо не правят,освен схеми ,без ги тва назначават връзки ,вкарани всякви шматки дето за нищо не стават,а има хора които искат това да работят ,но не могат заради тея паляци,мрънкащи само за пари
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори