×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно: Шестима депутати напускат "БСП за България"


Извънредно: Шестима депутати напускат "БСП за България"
Сред отцепниците са и Красимир Янков и Валери Жаблянов, които бяха кандидат-лидери на БСП, както и бургаският депутат Димитър Стоянов (вдясно)
29 Септември 2020, Вторник, 16:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Петима от тях излизат и от партията

Шестима депутати напускат парламентарната група (ПГ) на "БСП за България". Сред тях е и бургаският народен представител Димитър Стоянов. Шестимата остават депутати, но като нечленуващи в парламентарни групи.

Сред отцепниците са и Красимир Янков и Валери Жаблянов, които бяха кандидат-лидери на БСП на проведените този месец преки вътрешни избори. На извънредна пресконференция в Народното събрание Янков каза, че те напускат и партията. След него обаче Жаблянов обясни, че лично той остава в БСП. Другите трима, напускащи парламентарната група, са Лало Кирилов, Николай Иванов и Георги Андреев.

По неофициална информация на "Флагман", отцепниците готвят нов политически проект.

"След съботно-неделното заседание на 50-я юбилеен конгрес БСП доби един завършен вид, моделиран от Корнелия Нинова през последните четири години. Тя и обкръжението й наричат това като реформиране и модернизация на партията. По наше определение, това е пълно подчиняване на БСП на едноличното управление, което е подсигурено и от новия състав на Националния съвет. Привидно, това е обновен орган заради отсъствието на знакови имена в партията. Но как да наречен "обновяване" нещо, което не се раздели именно с другите лица, заради които обществото вече не разпознава БСП като социалистическа партия?! В добавка, висшият орган на БСП се конструира от два лични антуража - този на Корнелия Нинова и този на Кирил Добрев", каза Красимир Янков. 

Според него първият мандат на Нинова като лидер на партията бил неуспешен - в този период БСП намаляла с 30%. 

"Трите поредни изборни загуби и апотеозът - в деня на Конгреса и началото на втория й мандат, в който на проведените частични избори в 19 общини БСП разгромно загуби срещу ГЕРБ, са обективна оценка за доверието на обществото към БСП. Дълбоките разделителни линии, с които Нинова набразди БСП чрез лустрации и системно набеждаване за взаимодействие с ГЕРБ на хора, неподкрепящи модела й на ръководене на партията, достигна до мощна кампания за борба с врага с партиен билет. Ниската резултатност на алтернативните опозиционни политики, които се инициираха през изминалия четиригодишен период, се прикриваха зад имитации на активности, емблематично за които беше създаването на "Визия за България". Месеци наред се ангажира вниманието на партията с обсъждането на проект, който никога не намери приложение. Отчетена бе неговата непълнота и липсата на експертиза. Това заедно с провокирането на непрекъснати скандали трябваше да изгради образа на лидер, работещ неуморно за просперитета на партията, но който всъщност е жертва на вътрешни заговори за изместването й от заемания пост, по поръчка на ГЕРБ. Това се обслужваше медийно с ресурса на партията от цяла телевизия и конкретни сайтове. Непрекъснатата подмяна на идейния образ на партията в определенията на Нинова като партия на консервативния социализъм, социалпатриотизъм, екосоциализъм доведе до деидентификацията на установената ни идейна рамка, с която присъстваме в политическото пространство, и (която) определя параметрите на приоритетите ни. Всичко това, заедно с компрометираните механизми на проведените механизми за председател и органи на партията, прави съучастието ни в тази среда нелогично", коментира още Янков. 

Той обясни, че напускат БСП, но остават социалисти. 

След новото отцепление ПГ на "БСП за България" остава със 72-а депутати. В началото на мандата на този парламент тя наброяваше 80 народни представители. През годините напуснаха двама - Спас Панчев и Александър Паунов, които са лидери съответно на коалиционните на БСП партии Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и "Комунистическа партия на България". 

Т.е. напускащите днес са първите представители на самата БСП, които се отцепват от групата. 

Валери Жаблянов коментира: "Ние оставаме в опозиция на системния популизъм на г-жа Нинова - деструктивен, неразличаващ се по нищо от популизма на крайната десница". 


В категории: Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
19
Коментара по темата
19.
Niki
29.09.2020 23:32:46
0
2
Айдеее .... "Папардак за бой се стяга ;) !" Едни папардаци напускат други папардаци. Дето се вика почнаха да се роят като сдружени земеделци! Успех в роенето пожелавам на папардаците до пълното унищожение на партията донесла най-много беди на България!
18.
Patur Hunter
29.09.2020 22:08:52
1
5
Аз познавам един трол червен и мисля да му напипам Gточката с една траба така лекичко и нежно да пищи от удоволствие......
17.
Станко
29.09.2020 22:02:34
1
3
Дражке аз щи кажа миличка как съществува. Значи съществува защото има много наизааакан копелдак като този трол който лъже хората във Интернет пространството.И понеже е много бройка този кофти материал те крепят тази прокоба над България.
16.
Дража Вълчева
29.09.2020 21:49:07
1
6
Не знам как съществува тази престъпна оргснизация бсп утопия на комунистическата партия. Престъпния за народа комунистически режим избил стотици хиляди българи без съд и присъда.
15.
Хачо
29.09.2020 18:59:52
0
2
Все пак е по- възприето - ВенеЦуела...
14.
възмутен теляк
29.09.2020 18:24:18
1
8
Само така!
13.
*********
29.09.2020 18:12:05
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
12.
Илиев
29.09.2020 18:05:44
6
17
Аааааууууу, голям кеф ми е като чета дриснятааа на червения, изфакан трол тук. Как е изпаднал в тиха изтерия този педаал, че упорките които ръси тук като това, че Герб са пътници от политиката не кореспондират с реалността.Мъка мака червена утрепки гнъснааааа
11.
Нинова
29.09.2020 18:02:27
6
23
Като стар кадър на Костов,изгонена от Станишев за корупция,събира около себе си само компрометирани и корумпирани стари муцуни! Румен Гечев успя да направи българите милионери с при 1$=3000лв. сега е обещал милиардери да ни направи,по метода на Венесуела!
Нинова фалира БСП, готова е и България да фалира,ако вземе власт за няколко месеца дори!
10.
Стара народна поговорка:
29.09.2020 17:34:41
1
13
Който плаща,той поръчва музиката!
9.
Ямболски бек
29.09.2020 17:26:23
8
22
Бивш комунист няма. Блъскам им го в аналите и на отцепниците и на партийците.
8.
Опитен
29.09.2020 17:08:57
7
34
Най-сетне една чудесна новина.
7.
Иванова
29.09.2020 16:55:15
15
36
Днес 6 души се махат, утре цялата партия от политическата система да се закрие!
6.
Андрюша Луканов:
29.09.2020 16:51:55
11
33
Така е "другари" при нас "червените айдуци". За пари и власт и майка си продаваме, а идват избори. Нали и мен Андрюша, затова ме затриха кръга около Виденов- Орион, заради властта, която означава много пари!
Червеният бардак ври и кипи, Радко тъпака уволнява празнуващи с Нинова, тези напускат защото са "на сухо", а идат избори.От червен бардак със стари куври, нищо ново не чакайте!
5.
Дребни душички
29.09.2020 16:42:38
6
39
Едно време бойко беше "изкупил" половината групи на барека и сидеров. Та и сега нищо ново, свинаря е развързал кесията.
4.
хайшету
29.09.2020 16:41:51
4
37
Много Вожд малко индианец по тия земи бре.
Всеки гледа да е най-отгоре да лапа най-много.
Тцтцтцтццтцтцт
Кой ли ще тръгне и след тия масти-й и те партия ще правят..хахаха
3.
Безпартиен
29.09.2020 16:28:07
13
27
Браво на отцепниците.Явно това са били подлеци,които с партийната листа са се нахакали в народното събрание, дълги години са ползвали облагите и са се нагушкали яко и след като са разбрали, че вече нямат шанс да влязат в новите партийни листи, излизат от партийната група.Аз бих им свалил шапка, ако изобщо излязът от народното събрание, но явно им се ядът още депутатски кюфтета и ще се ползват няколко месеца от облагите.Пълни мекерета и политически курви, които явно са си платили местата впартийните листи за да бъдат на избираеми места.Дано ДАНС да се заинтересува от натрупаните доходи като депутати и дали отговарят на данъците, които са платили на държавата.Ходете на майнаета си политически проститутки.
2.
Безпартиен
29.09.2020 16:27:55
14
26
Браво на отцепниците.Явно това са били подлеци,които с партийната листа са се нахакали в народното събрание, дълги години са ползвали облагите и са се нагушкали яко и след като са разбрали, че вече нямат шанс да влязат в новите партийни листи, излизат от партийната група.Аз бих им свалил шапка, ако изобщо излязът от народното събрание, но явно им се ядът още депутатски кюфтета и ще се ползват няколко месеца от облагите.Пълни мекерета и политически курви, които явно са си платили местата впартийните листи за да бъдат на избираеми места.Дано ДАНС да се заинтересува от натрупаните доходи като депутати и дали отговарят на данъците, които са платили на държавата.Ходете на майнаета си политически проститутки.
1.
Петър
29.09.2020 16:27:38
5
43
Гладни кучета за власт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори