×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как киното отнесе брутален шамар от крайнолевите


Как киното отнесе брутален шамар от крайнолевите
Новите правила на Академията обаче са тотално отричане на значимостта на качеството на филмите в името на нечии политически и социални разбирания
13 Септември 2020, Неделя, 22:01 ч.
Автор: Webcafe.bg

Отрича се всичко, направено от модерния враг на "многообразието" - Големият Лош Бял Мъж

 

Гледали ли сте "Спотлайт" (Spotlight)? Филмът с участието на Марк Ръфало и Майкъл Кийтън увлекателно разказва истинската история на журналистически екип, който разкрива множество прикрити случаи на гаври с деца, извършени от католически свещеници.

Филмът има множество качества - от актьорската игра, през сценария до режисурата, което му донесе редица номинации за "Оскар" на церемонията през 2016 г. Нещо повече - филмът дори спечели златната статуетка в най-престижната категория - "Най-добър филм".

Разказвам ви това, защото "Спотлайт" е наистина добър филм и очевидно Академията е била на това мнение преди едва четири години.

Разказвам ви го и защото според новите правила, обявени от същата тази Академия, ако "Спотлайт" излезе през 2023 г. например, той вече няма да може дори да се състезава в категорията "Най-добър филм".

Просто няма да е достатъчно политкоректен.

Първата причина е, че повечето актьори във водещи роли са бели (предполагаемо хетеросексуални) мъже. Което е обяснимо, тъй като вероятно такъв е бил реалният журналистически екип, за който "Спотлайт" разказва. Втората причина е, че режисьорът е бял мъж. Сценаристът е бял мъж. Монтажистът е бял мъж. Дори композиторът е бял мъж, пази Боже!

Поне операторът е азиатец, но една птичка най-добър (политкоректен) филм не прави.

Очевидно критериите в Холивуд доста са се променили за едва четири години, а от Академията потвърдиха това, като дори го разписаха в новите си правила за това кой филм изобщо може да бъде номиниран за "най-добър".

Водещ критерий вече не е качеството на филма, а много други неща - цветът на кожата, половите органи, сексуалните предпочитания и т.н. - на хората, които са работили по него пред и зад камера.

Киното, като изкуство, отнесе брутален шамар от крайнолибералните врещящи групи в САЩ, както и от бясното търсене на реваншизъм и отричане на всичко, направено от модерния враг на "многообразието" - Големият Лош Бял Мъж.

Факт е, че критериите за оценяване на всяко изкуство винаги са били субективни. Че дори оскарите за най-добър филм през годините често бяха давани на продукции с по-политкоректни залитания в темите или с по-"многообразен" актьорски и технически състав.

Новите правила на Академията обаче са тотално отричане на значимостта на качеството на филмите в името на нечии политически и социални разбирания.

Талантът няма цвят на кожата. Няма сексуални предпочитания. Няма пол или етнос. Защо тогава неговото отражение - в случая филм - трябва да бъде оценяван по тези критерии? Защото Академията не иска да бъде обвинявана в расизъм и дискриминация. И решението за нейното ръководство е да дискриминира.

От дете намирам някакво очарование в оскарите - пищната церемония, събрала всички от текущите върхове на американската (и не само) киноиндустрия, щастието и триумфът в очите на всеки спечелил статуетката, борбата за престижната титла "Най-добър филм"...

Престиж, който Академията сама реши да убие със своите нови стандарти.

Те ме подсетиха за комика Рики Джървейс и една негова шега за други американски кинонагради - "Златните глобуси". По време на една от церемониите, които Джървейс водеше, той се пошегува с присъстващите в залата актьори, че не трябва да плачат, ако спечелят наградата.

"На никого не му пука, освен на вас. Жалко е", коментира Рики, като подчерта, че сам е спечелил няколко такива награди - с единия "Златен глобус" си подпирал вратата, друг ползвал като оръжие срещу крадци, а с третия... експериментирал сексуално.

Няма как днес да не се направи паралел между тази мръснишка шега и престижа на "Оскар"-а за най-добър филм, над който занапред ще тегне една голяма въпросителна: добър ли е този филм наистина, или просто в екипа е било налице правилното съотношение от раси и сексуални предпочитания?

Академията се поддаде на политически течения и обърна гръб на истински важното в киното - таланта, за да се съобрази с някои свои критици. Особено в Щатите ще има такива, които ще празнуват - преди да си намерят друга причина да не са доволни.

Категорията "Най-добър филм" на оскарите може и да запази името си, но ще загуби смисъла си. Вместо да ни залъгват, по-добре да я бяха прекръстили на "Най-политкоректен филм".

Така това поругаване на седмото изкуство в името на ултралиберални идеи щеше да е пълно, но поне нямаше да ни лъжат в очите, че водещият критерий при връчването на "Оскар"-а е качеството.


В категории: Животът


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
8
Коментара по темата
8.
Лост
14.09.2020 05:32:10
0
6
А Чарли Чаплин се смее оу небето.
7.
Алелуя
14.09.2020 00:12:22
8
4
Бойко Борисов и партийната върхушка в ГЕРБ са в състояние на паника. Причината е, че цели структури на партията напускат. Положението е направо трагично. Затова лидерът Борисов се втурва да пътува из страната, за да спасява каквото е останало от местните организации.
6.
Тиквата
13.09.2020 23:53:01
5
7
Не е ясно кой е най-политкоректния филм, но става все по-ясно, че се превръщате в изключително слаб, посредствен сайт, с единствената роля да изпълнява поръчки на властта и патериците и!
Ще загубите и аудитория и реклами, започнете да работите истинска журналистика, колкото и да е трудно това в България!
5.
WC пред бесове(флагман) 14.10.2011:))
13.09.2020 23:52:26
5
7
Няма да спра да повтарям, че Бойко Борисов е един лъжец. СДС е мафиотска партия, надмина дори БСП. Борис Марков, брат на Костадин Марков, е ковчежник на СДС в София, силният човек зад кадър, който дърпа конците на Мартин Димитров, поне така говорят. Аз не мога да бъда специалист по идиотщините в СДС. В Бургас още работи моделът наложен от Йоан Костадинов - същите сделки, схеми, пробутване на наши фирми.
4.
*********
13.09.2020 23:39:52
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Бургас не е за евтиняци
13.09.2020 23:30:17
6
3
Защо на някой му трябва да чете ВАШЕ мнение относно филмовия бизнес....!!!!?????

Скъпи ми изгъзници, на никой не му пука
за измислените тъпоглавци във Америка и мързелия актьорски елит.

Боклуци като политиците.
Едни смешни циркове —- само и само а да не работят.

Един пчелар е векове по полезен.
Един градинар е милиони години по важен Пт вашите филмчета и славя на тъпани.

Работете. Това е патриотизма. Работата!!!!!!!
2.
Пияната младеж
13.09.2020 23:11:55
0
9
Винаги ми е било интересно как в България нещата се разглеждат все едно не ги засяга при положение,че политлиберални техники отдавна са впрегнати от ДПС например.
1.
Джони Рап Бог
13.09.2020 23:03:00
0
1
Всичко това ме кара да си мисля за Michael Jackson.... Е, не е актьор, но............................ think about it
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори