×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“


Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“
Депутатите от ДПС нахлуха в залата почти на бегом, за да осигурят кворума и отново да се изявят като незаобиколим фактор
09 Септември 2020, Сряда, 17:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Депутатите от партията на Сидеров мистериозно се оказаха извън залата в ключов момент

ДПС обича ролята на вечния балансьор в българската политика. За да може да е незаобиколим фактор, партията на Доган и Пеевски използва различни инструменти. Един от тях през годините е формацията на Волен Сидеров „Атака“. Днес депутатите на Сидеров, изглежда, отново бяха употребени за целта.

Припомняме, че в петък парламентът не успя да събере кворум, което провали пленарния ден. Управляващите тогава обещаха да се мобилизират за следващото заседание, така че да не допуснат нова издънка. Което е особено важно в настоящата невралгична ситуация на протести и криза на властта.

Въпреки усилията им обаче днес ситуацията бе напът да се повтори. ГЕРБ успяха да осигурят 88 от 95 депутатски гласа за регистрацията. „Обединени патриоти“ дадоха 19 от 21. „Воля“ на Марешки също се опита да помогне – 9 от 12 гласа, но и това не бе достатъчно.

Какво показва справката за депутатите от „Атака“? Те са шестима и се подвизават като „независими“ след изключването им от групата на „Обединени патриоти“.

При първоначалната регистрация „Атака“ са дали два гласа – на Явор Нотев и Николай Александров. При втория опит за събиране на кворум Александров се е „изпарил“ и е останал само Нотев.

Поведението на „Атака“ е нелогично. Тя фактически продължава да е част от управлението, макар и да поддържа партньорски отношения само с ГЕРБ. Депутатите на Волен Сидеров би следвало да полагат усилия за осигуряване на кворума.

Всъщност именно липсата на депутатите от „Атака“ днес се оказа ключова, за да може ДПС да нахлуе в залата при втората регистрация и да спаси заседанието на парламента във важен за властта момент.

Дали хората на Волен Сидеров обслужиха партията на Доган и Пеевски случайно?

Справката показва, че малко след осигуряването на кворума в залата вече са се появили зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов и съпартийците му Павел Шопов и Николай Александров. Тогава тримата са дали гласа си за одобрение програмата на Народното събрание за тази седмица. След това те повече не са участвали в гласуванията за деня – общо 47 на брой.

Според правилата в парламента дори и еднократен вот на депутат е достатъчен той да получи надник и да не бъде наказан. Но това е друга тема.

Справката с гласуванията показва, че двама депутати от „Атака“ изобщо не са били на днешното заседание – това са Маргарита Николова и Станислав Станилов.

Изводът е, че хората на Сидеров днес помогнаха на ДПС да се изяви като „златен пръст“ и да спаси кворума в ключов момент. И това не изглежда да е било случайно.


В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 3
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
10
Коментара по темата
10.
*********
10.09.2020 06:37:49
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Хасане,
10.09.2020 01:26:26
0
2
Да не се мислиш за турчин ве? Я си погледни квадратната глава в огледалото. Майка ти и баща ти са брат и сестра, затова си човекоподобие. Турците в Турция се обръщат към мен,, комшу,,...., а на такива безродници като теб им казват,, гявури,,
8.
ванко
09.09.2020 22:54:42
0
2
Стига ве хора ДПС,БСП,ГЕРБ каквито и да сте роми, българи, турци чернокожи в момента ако се чуствате българи работете за българия ако се чуствате други отивайте си там. Съединението прави силата. някой от вас да си вдигне главата и да види каво пише отпред на народното събрание или вие само си гледате в краката.
7.
Хасан
09.09.2020 21:43:07
7
0
Времето ви изтече, гявури. Скоро територията ще е нашо.
6.
Митко Палаузов
09.09.2020 20:46:33
1
4
"Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“..."

Как ли? Ами ето така: т.нар. "патриотични формации" винаги са били оглавявани от хора, свързани с комунистическото минало на България, т.е. с проклета (според Г. Раковски) Русия. Генезисът на ДПС (Ахмед Доган) също произхожда от Русия. И нещата си идват на мястото...
А как Доган, главатарят на ДПС, настоява за създаване националистическа партия още в зората на сбъркания и неосъществен български преход може да научите от тук: https://www.youtube.com/watch?v=bLO3y22L25k&ab_channel=EnchoB_
5.
Корава
09.09.2020 19:26:23
3
1
Мозъчна дрисня бе гъзодаре!ЗАСРАМИ СЕ бе нещастен гъзолизецо!
4.
Зрител
09.09.2020 19:00:22
3
5
Лисицов,викаш атака са виновни,затова че герб и оп са се навели на дпс,за да им осигури кворум?Твойте хора ооне информираха ли те дали атака им е свалила гащите или сами са го направили за пореден път?
3.
Пипи Чорапчето
09.09.2020 17:47:21
2
10
Ама по се набива на очи постоянното присъствие на патрЕотите за осигуряване на нефелния кворум.;)
2.
Щил
09.09.2020 17:44:38
4
12
Лисичков, не Атака крепи Герб, а твоят гуру-Валери Симеонов
1.
Аха
09.09.2020 17:25:02
2
18
Подвеждащо заглавие
Благодарение и на Патреотите не споменавате ... атака НФСБ и ВМРО всички играят дайкиното хори с ДПС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори