Пригответе си вкусен прасковен крем с маскарпоне и ликьор
Рецептата е много лесна
Продукти:
3 пресни праскови
3-4 супени лъжици прасковен или портокалов ликьор
250 г маскарпоне
150 г кисело мляко
2 големи супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица с връх ванилова захар
1 супена лъжица лимонов сок
Приготвяне:
Кипнете вода в дълбок тиган. Бланширайте прасковите във водата за 1 минута, след това моментално ги натопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете кожата им, отстранете костилката и нарежете. Можете да ги пасирате и в блендер по желание. Добавете към тях ликьора, пише az-jenata.bg
Отделно разбийте маскарпонето с киселото мляко и захарта. Добавете и ваниловата захар. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Напълнете сместа в чаши за крем и гарнирайте с прасковите.
Лесна питка с късмети за Бъдни вечер
Евростат: Годишната инфлация в България през ноември е над средната за ЕС и еврозоната
Черноморец Бургас къса с четирима
"Купи и дари" за 17-а поредна година ще подаде ръка на нуждаещите се
Три зодии започват "късметлийска серия"
Този десерт без печене е хит на Коледа – едно парче никога не стига!
Димитър Николов поздрави младите танцови таланти с европейски и международни успехи
Железопътният тунел между България и Северна Македония трябва да е готов до 2028 г.
Сръбски бос загина загадъчно в Москва
Тежко въоръжени полицаи нахлуха в автомобил и арестуваха седем души в Сидни
Акция с ръст от 55 000% за 20 месеца! Без производство, без служители - и все пак милиарди
Седем кандидати се борят за поста на европейски прокурор от България
