×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подпорната стена на плаж Алепу може да бъде съборена, но ще се активизира свлачище


Подпорната стена на плаж Алепу може да бъде съборена, но ще се активизира свлачище
Общинският съветник от БСП - Созопол Станимир Андонов сподели, че когато е бил дете, си е играел често на плаж Алепу. Свлачище тук никога не е имало, уверява той
28 Август 2020, Петък, 10:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

То е изкуствено създадено, за да бъде изградена тази грозна сграда, коментира общинският съветник от Созопол Станимир Андонов 

Очаквам законът да възтържествува и подпорната стена на плаж Алепу да бъде премахната. Опасявам се обаче, че свлачището, което бе изкуствено създадено, за да бъде изградена тази грозна сграда, ще се активизира. Това каза пред бТВ общинският съветник от БСП - Созопол Станимир Андонов.

„От дете съм играл тук на този плаж. Никога не е имало свлачище“, добави той.

„Бях изненадан, когато започна строителството на подпорната сена. Не може нашето Черноморие с тези красиви дюни и плажове да се застроява така. Хората идват в България заради красивата природа, а не заради бетона“, коментира Андонов. 

Окръжната прокуратура в Бургас вече образува дело срещу длъжностно лице от община Созопол, което е нарушило правомощията си при издаването на разрешително за строеж. 

След серия от протести срещу изграждането на вилно селище върху плажа започнаха проверки и преди месец прокуратурата оспори като незаконно издаденото второ разрешение за строеж. То разрешава изграждането и на ваканционно селища, освен на подпорна стена.

Вчера окръжните магистрати започнаха разследване срещу човека, одобрил въпросното строително разрешение с мотива, че е приел неизрядни документи с цел да набави облаги за други хора.

Старейшината от БСП обясни какъв е реда за издаване на строително разрешение.

„Съгласно закона кметът подава докладна записка, в която е описано, че се иска разрешение за застрояване на определен имот. Тя се разглежда на общинска сесия и се взема разрешение. Това е станало преди да стана общински съветник. Тогава Панайот Рейзи имаше мнозинство в Общинския съвет и си правеха каквото искат“, каза Андонов. 

Към момента строежът е замразен, забраната за строителство през лятото по морето съвпадна с периода до насроченото за 21 септември дело срещу изграждането на вилното селище. Докато съдът не се произнесе, не може да се строи.

„Прокуратурата трябва да атакува решението на РИОСВ – Бургас, да поиска отмяна от съда на незаконосъобразното решение и тогава всички документи, издадени въз основа на него, ще отпаднат. В този случай всичко ще започне отначало. Може би тази подпорна стена ще трябва да бъде премахната“, каза пък общинският съветник от Бургас Димитър Найденов. 
 


В категории: Созопол


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
14
Коментара по темата
14.
Ха Ха
28.08.2020 14:20:00
0
7
Корумпирани боклуци!
13.
Аполон от 1до3
28.08.2020 12:12:37
0
27
Аполон не е от бетон
12.
Аполон от 1до3
28.08.2020 12:12:24
0
23
Аполон не е от бетон
11.
Marinero
28.08.2020 12:00:54
7
12
Да събаряте това недоразумение е глупост. Тези които стоят зад собственоста на обекта, знаят много добре , че действията им са незаконни и затова са си направили разчетите така, че да нямат губещ ход. Най сладкото отмъщение на държавата би било соломоновото решение да им разреши да построят хотела, но да си секвестира минимум 40% от обекта в нейна полза . В нейната си чст държавата може да настанява за отдих деца със специални нужди. Това може да стане ако имахме държава а не мафиотизирана групировка на власт.
10.
Червен кардинал
28.08.2020 11:58:45
0
36
След скандала на Буджака,Бишков е тих като мишчица.Чакат го проверки.
9.
Аха
28.08.2020 11:54:52
1
19
Абсолютно всички така да го нарека "спорни" строежи минават през одобрението на София.Време е вече който каквото е подписвал да ср търси отговорност.Ще дам един пример.На плажа в Обзор където сега са хотели си бяха дюни, че беше и общинско мястото.Продадоха го по познатата схема нищо ново.Предишният ден преди да дойдат Риосв го насипаха с кал и ето няма дюни а е нива.
8.
Сив кардинал
28.08.2020 11:54:17
0
29
Бишков къде е? Неговите комплекси нямат бетон:)
7.
Загрижен
28.08.2020 11:50:29
0
34
Щом има пари за отчуждаване на земи за магистрали би трябвало да има и за паркове
6.
Загрижен
28.08.2020 11:20:57
1
36
Най-добре е дуржавата или общината да изкупят всички частни земи наоколо и да залесят и направят парк.Сигурно няма да е евтино,но пък ще имаме природа.
5.
ЛЮБОВ
28.08.2020 11:12:43
0
15
Не унищожавайте девствеността на природата,за да сте малко по силни! Тя ни е дала живот и красота! Нека я оставим и на внуците си, за да са здрави ,обичащи и щастливи! Предлагам вместо да се руши тази бутафория,да се засипе с пръст и пясък и времето да си реши и как да коригира глупостта ни!
4.
ЛЮБОВ
28.08.2020 11:12:37
0
8
Не унищожавайте девствеността на природата,за да сте малко по силни! Тя ни е дала живот и красота! Нека я оставим и на внуците си, за да са здрави ,обичащи и щастливи! Предлагам вместо да се руши тази бутафория,да се засипе с пръст и пясък и времето да си реши и как да коригира глупостта ни!
3.
Адвокат
28.08.2020 11:02:56
7
25
Атаката и евентуална отмяна на акт на РИОСВ ще повлече дела,като вероятността държавата и общината да бъдат осъдени за милиони е голяма.
2.
Истината
28.08.2020 10:50:08
0
18
Правилно се е насочил бургаския общински съветник! Кучето по този случай е заровено в РИОСВ!
1.
Созополчанин
28.08.2020 10:44:22
25
31
Аз също съм играл там,но да се говори за изкустевено предизвикано свлачище е нелепо и крайно непрофесионално.Свлачището е регистрирано назад във времето и то от компетентни институции.Самата идея да се руши противосвлачищно съоръжение е абсурдна и някой ще трябва да поеме лична отговорност.Писна ми от самозвани специалисти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори