×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сдружение "Зограф" зове да бъде глобен Николай Хаджигенов, поругал сграда паметник на културата


Сдружение "Зограф" зове да бъде глобен Николай Хаджигенов, поругал сграда паметник на културата
В четвъртък вечерта адвокатът на близката до сърцето на Божков ЛиЛана отново се изяви като главно действащо лице и организатор на „акцията“ по замерянето с яйца и домати на сградата на МВР
23 Август 2020, Неделя, 11:56 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка: Архив на Флагман

Очакваме Инспектората за опазване на куртурното наследство в Министерството на културата да му състави два акста за установяване на административно нарушение от по 30 хил.лева, зоват от сдружението

 

Министърът на културата Боил Банов да глоби адв.Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио" за увреждане на сградата на Министерството на вътрешните работи, зоват от Сдружение "Зограф".

В Закона за културното наследство /ЗКН/ ясно е разписано, че който унищожи или повреди културна ценност, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., изтъкват от гражданското сдружение и искат Министерство на културата да предприемат дминистративноказателни мерки хората, които се включиха най-дейно в мятането на яйца и домати във вторник и четвъртък вечерта по фасадата на сградата на вътрешното министерство. Зданието е паметник на културата, строено е по проект на архитект Георги Овчаров. 

Сградата на Министерство на вътрешните работи на ул.”Ген. Гурко” и „6-ти септември“ е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с категория „национално значение“, но въпреки това тя бе поругана, увредена и омърсена от група протестиращи, предвождани и нахъсвани от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио", констатират от сдружение „Зограф“.

Безспорно, най-активен в съсипването и увреждането на фасадата на този недвижим паметник на културата бе именно адвокат Хаджигенов, който лично донесе на рамо във вторник вечерта голям кашон с яйца пред сградата на МВР и както се видя от излъчени в социалните мрежи видео материали и от преки телевизионни включвания от мястото на събитието, после ги раздаваше на включилите се в „проявата“ протестъри, а същевременно им даваше и „ценни“ съвети и препоръки къде точно да ги мятат, отбелязват от сдружение „Зограф“.

В четвъртък вечерта адвокатът на близката до сърцето на Божков ЛиЛана отново се изяви като главно действащо лице и организатор на „акцията“ по замерянето с яйца и домати на сградата на МВР, а това ще рече, че е крайно време той да понесе и тежестта на предвидените в закона санкции за тези свои вандалски и хулигански прояви, насочени към умишлено увреждане на недвижими културни ценности с „национално значение“, намиращи се под специална закрила, допълват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация посочват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

"Очакваме в тази връзка от Инспектората за опазване на културното наследство в Министерство на културата да състави два акта за установяване на административно нарушение на адвокат Хаджигенов от „Отровното трио“ и да му наложи съответно и две глоби от по 30 хиляди лева съгласно Закона за културното наследство за вредите и щетите, които бяха нанесени по негов призив и с неговото много активно лично участие във вторник и четвъртък вечерта по фасадата на сградата на МВР на ул. „Ген. Гурко“", заявяват от сдружение „Зограф“.

Както е известно, заплатите на всички държавни служители в Инспектората за опазване на културното наследство в Министерство на културата бяха индексирани и увеличени съвсем наскоро с 30 процента, а това предполага тези очевидно добре платени инспектори да бъдат занапред и много по-загрижени, строги и безкомпромисни по отношение на опазването и съхраняването на културните ни забележителности и недвижими културни ценности, особено тези в категорията с „национално значение“, аргументират се от „Зограф“.

Георги Овчаров учи архитектура в Техническия университет в Мюнхен, където му преподава знаменитият професор Паул Бонац. След дипломирането си се връща в България. Архитект Овчаров проектира къщата с ателие на писателя и художник Сирак Скитник на столичната улица „Борова гора“, която се смята за едно от архитектурните бижута на София.

Георги Овчаров, който е силно повлиян от Неокласицизма в архитектурата, е автор на архитектурните проекти и на днешната Университетска болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ” в София, на сградата на Министерство на вътрешните работи, на Агрономическия факултет на Софийския университет (днес Биологически факултет на Алма матер), на административната сграда на община Бургас, на сградите на Военното издателство, Държавния музикален театър и хотел „Севастопол” в София.

*Сдружение "Зограф" е неправителствена организация на архитекти, реставратори и историографи. Председател е реставраторът Стоян Забунов


В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
----------
25.08.2020 09:42:43
0
1
Изроденият протест на омлетните герои продължава с безидейни затихващи функции, които показват, че тези, които се афишират като умни и красиви, всъщност са повече дрогирани и още повече платени клакьори на мераклии да влязат с гръм и трясък в политиката.
За съжаление, нито протестърите с катуните, нито опитващите се да сътворят розовите си мечти политици зад гърба им, ще постигнат нещо повече от презрението на хората.
Групичката от двайсетина безработни, на които е осигурено финансиране, храна и дори полицейска охрана, за да не станат жертва на народната любов, е направила вече сметище край катуна пред общината. След като показаха „културата си на общуване“ с управата на града, т. нар. протестиращи показаха и „културата си на протест“ с омлетен привкус и манталитет на циганска орда, излязла от кварталната кръчма.
„Колко толерантно да приемаме тази групичка хора, която натоварва и без това натоварения трафик в града? 20-30 човека, диктуват условия на 400 000? Ако премиер на България беше Виктор Орбан, Путин иил Тръмп – тези протестиращи щяха да бъдат махнати от булеварда за 5 минути! Но Бойко Борисов търпи издевателствата им. 40 дни не прозряха ли протестиращите, че българите не ги подкрепят? И е време да се прибират – който, откъдето е!
21.
Бай Дечо до моряка
23.08.2020 21:52:15
1
0
Виж, тук всеки използва единствено и само езика на омразата и това ме дразни. Не можеш да слагаш всички и всякога под един знаменател, не е правилно. Повярвай ми, че навън наистина има хора, които са искрени и искат промяна. Но ги поставят на една плоскост с всички тарикатчета като оня горе на снимката, а това не е вярно и правилно! Не можеш да наричаш лумпен, човек който е стъпкан от корумпираната система и да му се подиграваш, че търси правата си!! Не може всички, които не са Герб да ги наричаш комунисти, това че виждаш пачките в чекмеджето не те прави комунист!! Навремето съм бил в Ракитово, за малко и Бойчиновци. Аз ли съм комунист?!! Не плюйте истинските хора по улиците, корумпираната пасмина иска точно това! А циркаджии като отровно трио, боец и Хр. Иванов ще си изтекат така или иначе в канализацията!! Проблема е хората да не играят в този цирк, но за съжаление точно това става!! Нали знаеш, че и ти утре може да си на улицата да търсиш правата си, това прави ли те автоматично лумпен?
20.
Моряка
23.08.2020 20:55:26
2
1
Бай Дечо ,виждаш ми се добър човек а и сме набори горе –долу според мен. Защо се оставяш да те заблуждават тези лумпени по протестите бе човек,осъзнай се?!
19.
Бай Дечо до 11
23.08.2020 20:04:56
1
0
Ти ли ще оправяш България, мойто момче?!! Дето ръчичките ти са до лактите в дупето, пази Боже!!
18.
Ангел Куцаров
23.08.2020 18:10:11
0
2
Одобрявам.
17.
15:50
23.08.2020 15:50:46
2
10
Да лапа бахура адвокатчето Хаджипедеракис , че с едина глоба от 200 хилки и ще духа супата на околовръстното, щото обича кръстовището да прави бибитки
16.
*****
23.08.2020 15:12:47
4
10
Ами да взимат кофите и парцалите "зографите" и да отиват да чистят, белким изкарат някой лев. Те като са НПО, чакат на готово ли да йм паднат пари? Чудят се само, как да захлебят.
15.
Ами...да
23.08.2020 14:18:09
10
24
Невероятен боклук е този Хаджигейов! Доста тъжно бъдеще го очаква.
14.
Моряка
23.08.2020 13:57:07
3
8
Ти къде искаш да останеш бе мухльо................?! Кой ,кой , кой ще е следващия кретен управленец кажи?!
13.
ДО КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.08.2020 13:45:06
23
9
И ПОДЛОГИТЕ ИМ!!!!!!!!!!!!!!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!
12.
Моряка
23.08.2020 13:43:16
9
23
Този мизерник адвоката и другите двама изрода от триото само за пари ламтят. Те ще продадат и майка си и баща си за кинти мръсниците. Бойко ги отряза от баницата и сега са против него ,иначе за народа не им пука важното е да се доберат до софрата изродите!
11.
До Бай Дечо
23.08.2020 13:05:18
6
18
Бай Дечо дърт педеруга, ти на твоите деца даваш ли им?
Така ли си ги възпитал, да чакат на мама и тате? Типичен, комунистически манталитет. Ей за тва няма да се оправим. Докато не измре и последния червен боклук, държавата ще стои е блатото. 45 години са ти промивали кухата червена кратуна, а ти си го предал на децата си. Не те ли е срам, сектант издухан? Цял живот червена утрепка, бахти жалкаря си честно!
10.
Муахахаха
23.08.2020 12:52:54
8
23
Ша му го сложат в анала с 30 000 хил. лв. и , два акта за административно нарушение с глоба 30 и 50 бонбонки и адвокатчето е станало длъжник на държавата . Дубаеца ще му плаща до време, после ще става длъжник и ще прави бибитки .
9.
Зидаро-кофражист
23.08.2020 12:40:58
7
29
Хаджигенов е изключително подмолна лимонка, поставена да манипулира и издейства желаната от някой почитаемост, уважение и власт. Той не е нищо повече от ръкавелата на някой костюмиран, която си намества как му е удобно.
8.
100%
23.08.2020 12:40:04
11
25
Адвокатчето е платено от божков,да пали бунтовете тук !
7.
:-))))))))))
23.08.2020 12:34:55
11
17
То с яйца ако се повреждаха сгради трябваше да затворят всички гарги, гларуси и гълъби дето цвъкат отгоре
6.
Бай Дечо до 4
23.08.2020 12:34:51
16
13
Ти не си виновен, мойто момче!!! Майка ти и баща ти като са прости като ГАЛОШИ, ти няма как да си вундеркинд!! Гледай само да са живи и здрави да ти дават по- дълго време парички за закуска!
5.
Да ви
23.08.2020 12:34:42
21
12
Пик, близ, флагман, марица - лайн о ме ти те и гзлизците на вулгарният банкянски дегенерат толкова са свикнали с платените му поръчки, че гълтането го възприенат с радост и възторг.
4.
До Бай Дечо
23.08.2020 12:27:43
8
20
Бай Дечо, комунист мръсен!
Що не си прибра вкъщи Гошо ТРАБАТА като бутаха кенефа?
3.
Аналното Трио
23.08.2020 12:22:52
13
31
Ясно е чий интереси обслужва адвокатчето щом защитава Ли Лайняна. Дубайския престъпник дава парата, а този бахур му върти свирки!
2.
Бай Дечо
23.08.2020 12:20:14
28
13
А кой, кога и с колко трябва да бъде глобен за събарянето на Мавзолеят? За там имат ли теза от това НПО?
1.
baihui
23.08.2020 12:09:50
28
15
Ще му пръднат на кура!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори