×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас


Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас
В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване, съобщи кметът Димитър Николов
19 Август 2020, Сряда, 14:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение

Започна подготовката на материалната база за новите над 2000 бургаски първолаци, които започват да учат в бургаските училища наесен. В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване. Това съобщи току-що кметът на Бургас Димитър Николов.

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение. Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране.

Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

"Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор", каза кметът.

Той изтъкна, че подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели.

Освен реновираната материална учебна база, се въвеждат и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности, посочи още Николов.




В категории: Бургас


12
Коментара по темата
12.
до 11
20.08.2020 11:51:46
0
0
Ако искат ще си го санират, лично неоправени не съм видял. Никой не лъжем.
11.
до 9
20.08.2020 09:37:56
1
1
Нещо си се объркал/а
Сигерно ще кажеш и че всички училища са санирани... То се вижда, не е нужно да се лъжем. Пък и кого лъжем?
10.
kaka
19.08.2020 23:33:44
0
0
заплатите на ректорите в Университетите, а на директорите кога?
https://offnews.bg/obshtestvo/rektori-na-universiteti-s-nad-15-hil-leva-zaplati-imoti-i-vlogove-za-734798.html#
9.
до 8
19.08.2020 23:29:06
1
0
Стаите на другите класове също са си ремонтирани скоро и с нужното оборудване. Шок не виждам.
8.
А стаите на другите деца, коита вече не са 1-ви кл
19.08.2020 22:37:01
1
3
Когато започне учебната година снимайте стаите на първокласниците и после се качете на вторият етаж да снимате и тези на второкласниците! Щото и първокласниците миналата година бяха в нови стаи, но сега ще са в старите стаи, които не са ремонтирани години наред. То не е само да правите PR на управляващите и как децата уж учат в модерни стаи. Вижте и по-горните класове! Но най-фрапантна ще е разликата за миналогодишните първокласници, които са учили в модерни и нови стаи и които сега ще трябва да учат в стаи неремонтирани от 20 години
7.
...……..
19.08.2020 20:01:03
0
3
Калинка Илиева е разработила програма родители в заетост, така че не се тревожете, всичко ще е наред. Регионална програма за развитие на селските райони . Лъжите Жан, Иван, Владичеството кражби и продажби, подкуп дал, взел, модела кой ги взема под масата Модекс аха .....
6.
Модерен
19.08.2020 18:07:58
0
1
В Европа такива чинове се използват от 10 години.
5.
Питанка
19.08.2020 16:34:44
0
4
Такааа. Не разбрах - от всички училища само в 92 стаи ли ще се учи? Защо слагат антибактериална настилка, каквото и да значи, ами не намажат с онова чудо, дето по 1година не допускаше зараза :) Ще пуснат ли топра вода на мивките в училищата или ще продължат само със студена. И ми е интересно - колко общо класни стаи има в Бургас, че всяко лято се обновяват стотици, пък като влезеш в учелищата е мъка.
4.
това е
19.08.2020 16:07:49
5
7
пиар акция на ГЕРБ,разбраха че ние комунистите-социалисти ще ги бием на следващите избори с поне15%,започнаха тия акции,всичко сме направили НИЕ комуно-социалистите
3.
До 1
19.08.2020 15:43:18
5
3
Първокласниците за сега ще бъдат присъствено.
Честно казано нищо истерясало няма. Защо детето ти да не учи от вкъщи? Така са си решили. Чисто технологично няма проблема. Ако няма достатъчно хора сборни групи от различни училища. Не е сложно.
2.
Марта Стюард
19.08.2020 15:43:09
4
8
Те коронамайките, нямат търпение да почнат училищата, че да си изсипят чаветата там. Докато мъжо им бунгор е на работа те да могат да се пльокат с целия град и околностите.
1.
мислещ
19.08.2020 15:37:28
3
5
Мдааа,само дето истерясали коронамайки пишат по фейса,че в никакъв случай няма да пуснат децата си на училище ....че да умрат !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори