×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо близо 1000 нови хотела отварят врати по време на пандемия


19 Август 2020, Сряда, 14:40 ч.
Автор: Флагман.бг

За много нови хотели решението за отваряне е резултат от дългогодишна подготовка и инвестиции за милиони долара

Новият хотел White Water на централното крайбрежие в Калифорния има много какво да предложи – локация на пясъчен плаж, стаи със щедри размери и вдъхновен от Скандинавския полуостров интериор дело на дизайнера от Лос Анджелис Нина Фрьоденбергер, пише Bloomberg. Какъв е проблемът? О, ами само в срива на хотелиерската индустрия в цял свят. White Water е един от хилядите хотели, които или са отворили, или ще отворят врати насред пандемията от COVID-19. Според данни на консултантската компания в областта на хотелиерството STR заетостта е намаляла под 30% в Европа през март.

Данните на компанията M3, която предоставя счетоводни услуги на хотели в САЩ, показват, че заетостта отвъд океана се е свила наполовина, въпреки че хотелите са намалили цените. Всичко това е част от рецесия, която ще донесе глобални загуби от 12,5 трлн. долара, или близо 5% от световния брутен вътрешен продукт, както прогнозира Международният валутен фонд през юни.

Това е мрачна картина за всеки, който започва какъвто е да е бизнес, особено за такъв, който е свързан с високи режийни разходи и огромен дълг. Въпреки това Hilton отвори 60 нови хотела в цял свят през второто тримесечие на тази година, а Marriott е открила 163 нови обекта, включително четири хотела Ritz-Carlton от началото на годината.

Дори по-малки, независими хотелиери, които за първи път навлизат в бизнеса, са невъзмутими. Собствениците на козметичната марка Fresh дебютира в хотелиерския сектор този месец с откриването на хотел Maker с 11 стаи в комплекса Hudson Valley в Ню Йорк. Nobu Hotels разшири портфейла си с една трета през последните месеци с нови имоти в Чикаго, Лондон и Варшава, а PRG Hospitality Group, която притежава осем бутикови хотела в Калифорния, включително White Water, е напът да пререже лентата на втория си летен дебют.

Според специализирания в индустрията сайт Tophotelnews още 775 хотела трябва да отворят врати само в Северна и Южна Америка до края на 2020 г. Това може да звучи нелогично, тъй като пътуванията са почти замразени, но според познавачи на индустрията има смисъл, пише Bloomberg.

В дълбокото

За много нови хотели решението за отваряне е резултат от дългогодишна подготовка и инвестиции за милиони долари. Решението за прерязване на лентата е като последния етап от твърде скъпо, твърде дълго пътуване, неизбежност, ако щете.

„За разработването и отварянето на обичаен хотелски проект са необходими между две и пет години“, казва Шон Хенеси, консултант в хотелската индустрия и преподавател в Jonathan M. Tisch Center of Hospitality към Нюйоркския университет. С включването на земята строителните разходи може да варират от няколко милиона долара за бюджетна хотелска верига до милиарди за луксозен хотел. Поддържането на завършена сграда носи разходи за персонал, които може да бъдат насочени и към обслужването на гостите.

Затова отлагането на операции е скъп вариант. „Дори да е неуспешен в началото, завършеният проект е много по-ценен от завършения на 80%. Трябва да скочите в огъня и да се надявате на най-доброто“, отбелязва Хенеси.

За луксозните хотели излизането на нула означава много неща. При заетост от 50% обектът обичайно има достатъчно парични потоци, за да изплаща заплати на служителите си при запазване на цените, а 70% осигурява стабилна възвръщаемост на инвестицията. Според STR заетостта на американските хотели е била под 43% през юни.

Въпреки тези числа отварянето дава тласък на хотелите, за да покриват разходи като данъци, застраховки, някои заплати на ръководството, сигурността, поддръжката и основни енергийни разходи, които трябва да бъдат платени независимо дали имотът е отворен или затворен.

Това също така им дава шанс да завладеят местен бизнес. Това е логиката, която тласка Rocco Forte Hotels – до септември веригата смята да отвори отново целия си портфейл от 13 съществуващи петзвездни обекта в цял свят, като в същото време продължава работата по отварянето на три нови хотела.

„Бизнесът ми има изтичане на капитали от 55 млн. долара, докато обичайно имам приток на капитали от 35 млн. долара“, казва Роко Форте, президент на компанията. Той допълва, че оперирането на места за хранене на открито, докато времето все още е хубаво, като градинския ресторант в Hotel de Russie в Рим компенсира до известна степен слабия бизнес с нощувките и може да се осъществява със значително по-малко служители. „За много хора в индустрията става въпрос за оцеляване“, отбелязва Форте.

Географията е от значение

Локацията, търсенето и предлагането, дълговото бреме, духът, гъвкавостта и редица други допълнителни фактори също са от значение, когато се решава дали и кога да бъде открит даден хотел.

„Това е история за два района – градски срещу извънградски“, казва съоснователят на PRG Бритън Шъфорд. 

Заетостта на стаите на неговата компания достига връх от 80% в предпочитания от сърфистите Cambria Beach Lodge и дъно от 20% в Лос Анджелис, където оперира все още затвореният хотел Prospect в Холивуд. Хотелът й с иновативен дизайн Sands Hotel & Spa в Коачела Валей в Калифорния е отчел ръст на заетостта с 50% на годишна основа от повторното му отваряне през юни. Тази картина дала увереност на Шъфорд, че White Water и San Luis Creek Lodge, който отвори врати през август в града на тихоокеанското крайбрежие Сан Луис Обиспо, ще затвърдят позициите си.

Целевите клиенти също създават разлика. Фил Кордел наблюдава бранда стилни градски хотели Canopy на Hilton. Девет хотела Canopy са отворили врати от началото на годината, разширявайки размера на портфейла със 75%, включително с локации във Филаделфия и Вашингтон. Въпреки че са в градове според Кордел хотелите Canopy може да привлекат пътуващи хора, чийто бизнес се е справил относително добре това лято – пътуващи с автомобил, отделни хора, пътуващи по работа, и туристи, които прекарват ваканцията си близо до дома.

„Продължаваме работата по откриванията, които сме планирали тази година“, отбелязва Кордел.

Пресмятане на риска

Решението за откриване на хотел не би трябвало да е дилема всичко или нищо. Например Maker Hotel в популярния за уикендите град Хъдсън, щата Ню Йорк, е открит от Лев Глазман и Алина Ройтберг, основатели на козметичната марка Fresh и експерта в хотелиерския сектор Деймиън Яновиц.

Те се нуждаели от 3,5 години, за да осъвременят, възстановят и свържат три исторически сгради в една. Те отворили имота на етапи – първо фоайето, след това ресторанта в стъклена оранжерия и накрая кафене с европейски интериор. Елегантният хотел трябваше да отвори врати през април, но вместо това бил открит в началото на август, като резервации могат да се правят от четвъртък до понеделник, за да има буфер за почистване между гостите.

Няколко уикенда вече са разпродадени и Глазман се надява да излезе на нула само за няколко месеца.

За Роко Форте откриването на три нови обекта – два в Италия и един в Шанхай, означава максимизиране на икономиите от мащаба. „Бъдещето на моята група зависи до известна степен от възможността да продължим да растем“, обяснява Форте.

За негов и на конкурентите му късмет по принцип от новите хотели не се очаква да излязат на печалба през първата си година.

„За разлика от офис сграда, където наемателите идват, още докато се строи, хотелите винаги се строят спекулативно – нямате установена клиентска база, докато не отворите врати“, обяснява Хенеси.

Отварянето сега позволява на операторите да измислят забавления и да са готови за възстановяване, допълва той. Но те не могат да работят на загуба твърде дълго. „Много хотелски компании имат достатъчно пари, за да плащат режийни разходи за 12 до 24 месеца. Частните собственици вероятно имат по-малко ресурси, за да издържат толкова дълго“, отбелязва Хенеси.


В категории: Бизнес


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори