×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще подаде ли оставка Бойко Борисов, ако пропадне идеята за Велико народно събрание?


Ще подаде ли оставка Бойко Борисов, ако пропадне идеята за  Велико народно събрание?
С промените в Конституцията и готовността на Борисов да подаде оставка се удовлетворяват исканията на обществото, каза Томислав Дончев
18 Август 2020, Вторник, 08:51 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Лично мое мнение е, че това ще се последва, каза вицепремиерът Томислав Дончев

Ако в парламента няма консенсус за свикване на Велико народно събрание, министър-председателят Бойко Борисов трябва да подаде оставка. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. 

„Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че за да не се стигне до катастрофа в държавата е нужно Великото народно събрание. Ако това не се случи, следва друго решение, което вече е взел“, припомни водещата.

„Беше направена заявка, че ако има решение за свикване на Велико народно събрание министър-председателят не на следващия, а на същия ден ще подаде оставка. Отделен въпрос е какво би следвало да се направи, когато е ясно, че в парламента няма консенсус за свикване на Велико народно събрание. Лично мое мнение е, че решението трябва да е същото – оставка“, заяви вицепремиерът. 

Той уверява, че промени в Конституцията не се предлагат, за да се потуши напрежението. С тях и с готовността да министър-председателя да подаде оставка удовлетворяваме исканията на обществото, обясни Дончев. 

Според конституционалиста проф. Пламен Киров това е един нескопосан проект, който е срам за онези, които са го съставили и е не лошо техните имена да бъдат обявени публично. 

„Ако дам срок от една седмица на моите студенти от втори курс в Юридическия факултет, ще се справят много по-добре“, казва професорът. 

„Всякакви мнения има. Как ще изглеждат промените в Конституцията ще се произнесе Великото народно събрание. Това е предложението, а то може да бъде конкретизирано и обогатявано“, коментира вицепрениерът. 

„Всички обществени процеси и напрежението, което е натрупано в обществото, исканията, вълненията, недоволството, да намерят изказ в това предложение за промяна. Няма как след това, което се случва, промените да са само персонални. Ако оставките са залога за гражданския мир, такива ще се случи, но няма как само с персонални промени. Трябва да се променят правилата“, добави той.

Според него идеята да се въведе машинното гласуване във всички секции е добра, защото така няма да има невалидни бюлетини, но пък опитът в другите страни показвал, че това не е гаранция за честни избори. Манипулациите били възможни. 

„По-притеснително е, че здравните специалисти предупреждават, че е изключително нехигиенично в условия на пандемия един и същи тъчскрийн екран да се пипа от един човек и след това от друг през 5 минути. Щом има консенсус сред обществото, че машинното гласуване решава всички проблеми на изборния процес, единственото, което остава за политиците и институциите, е да се съобразят с това", добави той.

„Понякога се чудим защо хората са толкова озлобени. Цялата тази тъмна енергия, която получават от нас политиците, от телевизията или от вестниците е една от причините за това“, заяви вицепремиерът, а водещата го репликира за един от изтеклите записи, на който освен ругатните, изречени с гласа на премиера, се чува и гласа на Дончев. 

„Не правим анализ на автентичността на записа. В единият случай обаче става въпрос за частен разговор, а в другия (б.а. думите на президента за Бойко Борисов, че е "невнятен") – реплика, произнесена публично. Едно е да си говорим двамата в ефир и съвсем различно, когато камерата е изключена. В единият случай говорим двамата, а в другия – на широката аудитория“, обясни вицепремиерът. 

 


В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
15
Коментара по темата
15.
Тазбанкянска митилява овца ко я бавят още
19.08.2020 00:09:01
0
0
.
14.
седни да седна
18.08.2020 16:49:09
1
3
Пинокио се огледа , огледа и се видя седнал в стола на Гешев
13.
стани да седна
18.08.2020 16:26:33
3
1
Настоящият протест нарочно „няма лице“, защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет. Истинската цел е да има служебно правителство.
12.
или други се шашкат
18.08.2020 16:22:43
3
1
Вой от всички страни - и от ляво и от дясно! ? Вече всички не искат ВНС и нова Конституция!? Ами... какво да се прави като им дръпнаха килимчето!!! Започва протест срещу приемане на нова Конституция и свикване на ВНС. Както всички досега са искали точно това, сега вече против.
11.
Борисов се шашка
18.08.2020 14:01:07
0
8
На Борисов му трябва правителство, което да му пази гърба поне още 1-2 мандата, за да не го разследват. Затова ще върти, ще суче, но току така няма да сдаде властта. Освен ако не кложи някой, който лично да посочи и да му има вяра, доколкото може да вярва на някого де
10.
--------
18.08.2020 11:39:38
6
7
Голям избор Нинова, Пинокио,шоумени със смешно управляващи собствени предавания и телевизии, курвалинка Ма и слуги трио отровни тролове
9.
Демагози
18.08.2020 11:35:48
4
13
Томиславчо е много кадърен и послушен направи електронни кабинети държава общините. Да ама само на приказки. Типичен кадър на ГЕРБ. Сега ще прави електронно чекмеджето на Борисов.
8.
cgnbvcvbb
18.08.2020 11:05:19
2
15
Ще подаде - няма да подаде; тука има - тука нема. Играят си с хората на лъжи. Протакват, заръгват. Очакват протестиращите да се уморят. Измислят трикове с преписана окастрена и вкарани текстоне в нея, които да ги бетонират като засилят правовощията на бухалката Гешев и омаломощят единствения си опонент Президента. Партията ГЕРБ преследва своите властови интереси, а гражданското общество с протестите отстоява своите права и законността. Когато на гражданското общество му се затвори устата, идват злоупотребите с власт.
7.
към Дончев
18.08.2020 10:22:19
9
18
Ако толкова държите на лидера си Борисов заведете го на доктор. Страшно е този болен човек да тормози целия български народ.
6.
Никаква оставка!
18.08.2020 10:10:11
24
34
Ето какво трябва да се направи:
1. Да се внесе искане за ИМПИЙЧМЪНТ на фатмака.
2. Да се изкара жандармерията на улицата за да прочисти всички катунари, пияници, наркомани и джендъри.
3. Да се подведът под отговорност терористите от Аналното трио и да им се повдигне обвинение в това че застрашават националната сигурност на държавата, чрез метежи и ограничаване на свободното движение на хора.

Време е да изчистим МЪРШАТА от улиците!
5.
хаха И сега ще започнат
18.08.2020 09:34:20
3
6
Едни питания към конституционния съд дали процедурата е законна.Според конституционния съдия и професор по конституционно право Пламен Киров законодатерната инциатива по чл87/1/ се отнася само до ""текущото""обикновенно законодателство и не се отнасят до процедурите чрез които могат да се правят промени в ОСНОВНИЯ ЗАКОН КОНСТИТУЦИЯТА
4.
Пехливанов
18.08.2020 09:32:32
3
15
Коментара на Доган за Бойко "Тепегьоз и Гьонсурат"
3.
МУТРИ ВЪН
18.08.2020 09:21:18
22
21
ОСТАВКА
2.
КОНСТИТУЦИЯ ПУНТА МАРА
18.08.2020 09:12:18
20
18
УМИШЛЕНО БАВЕНЕ ЗА ДА СЕ СВЪРШИ НЯКАКВА ""РАБОТА""ЗА ОЛИГАРХИЯНА И МУТРИТЕ !!!!!!!!!!!!КАТО ДАВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА !!!!!!!!!!!ДЪЛБАЕНЕ НА ""ДОГАНОВОТО"" ВЪВ ВАРНА И ДРУГИ ""мазнинки"
1.
1.
18.08.2020 09:06:33
6
17
Разбира се че не , всеки нормален би си е подал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение
Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15%
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори