×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Време е за рестарт на системата! Свиквам Велико народно събрание, за да променим Конституцията


Бойко Борисов: Време е за рестарт на системата! Свиквам Велико народно събрание, за да променим Конституцията
Бойко Борисов ще напусне поста министър-председател в момента, когато Народното събрание вземе решение за провеждане на избори за Велико народно събрание
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Август 2020, Петък, 11:51 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ще предложим броя на народните представители да бъде намален на 120, разпускаме ВСС, намаляваме мандата на главния прокурор, председателя на ВКС и ВАС

 

Премиерът Бойко Борисов току-що обяви историческо решение. На основание чл.87 от Конституцията на Република България свиква Велико Народно събрание и предлага проект за нова Конституция. Намаляват се броя на депутатите - от 240 на 120, разпуска се ВСС, намалява се мандата на главния прокурор, председателя на ВКС и ВАС. Премиерът ще напусне в момента, когато Народното събрание вземе решение за провеждане на Велико народно събрание.

Ето какво каза премиерът:

Обръщам се към всички български граждани. Обещах своите решения - време е да ги съобщя! Към този момент това правителство, което хората избраха, изпълни своите ангажименти: гарантира икономически растеж, стабилни финанси, рекордно нисък външен дълг, подобри инфраструктурата с невиждани досега мащаби, стартира големите енергийни проекти, които мнозина твърдяха, че са невъзможни.

Това правителство продължава да води страната през пандемията с минимум щети, мобилизирахме милиарди в подкрепа на здравната и социалната системи, хората и бизнеса. Контрабандата на цигари е спаднала десет пъти за девет години. Така в момента България е европейската страна с най-ниските нива на контрабанда на тютюневи изделия.

Стотици милиони е ефектът за България от мониторинга на алкохола и на горивата в рафинериите. Това правителство договори близо 60 милиарда лева, които да бъдат инвестирани в страната ни през следващите години. Това правителство убеди европейските ни партньори да ни приемат в най-вътрешния кръг на европейска интеграция - Еврозоната и Банковия съюз!

За годините на управлението на ГЕРБ, с мен като министър-председател, увеличихме доходите и брутния вътрешен продукт повече от два пъти и половина. Това се оказа недостатъчно. След години на атаки от несистемни и провалени политически играчи, хули и фалшиви новини, ерозира доверието в институциите.

Появи се естественият бунт на младите хора. Олигарси, обединени заради засегнати икономически интереси, провалени фигури, неуспели да катализират политическите и финансовите си амбиции, неосъществени политици, загубили отдавна обществена подкрепа, се опитаха да превземат този бунт на младите.

Опитаха се да взривят реда в страната. С парадоксален по заряд език на омразата, тези хора им измъкнаха протеста. Още в самото начало започнаха да внедряват сред протестиращите определени лица и интереси, които подмениха идеите на младите с идеите на олигархията и подземния свят. Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията.

По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София! Когато маските в един момент паднаха, на сцената бяха изведени майките на деца в неравностойно положение. Второто действие от големия сценарий на олигархията беше проведено от политици от всички цветове на опозицията, които търсиха и безкористно получаваха моята подкрепа през годините. Заради безскрупулните си политически амбиции те или сами се отказваха, или ги отказваха.

Точно това те не успяха да превъзмогнат. Обединиха се. Като шпицкоманда обикаляха пред дома ми и постилаха черни чували там, където живеят дъщеря ми и внуците ми. След това фиаско организираха барикади.

Рушено бе обществено имущество, опъваха се вериги, издигаха се бесилки, влачеха се контейнери, пейки и саксии. Опитаха да внушат, че няма държава. Същевременно опозицията в парламента не се припознава като алтернатива, защото е слаба, безпомощна и неспособна да произвежда законодателни решения, които да са коректив на управлението.

Президентът загърби основната си роля на обединител на нацията. В желанието си да е политически лидер, умишлено подклаждаше напрежение между институциите, стигна дотам да изправи български граждани срещу български граждани. Раздели обществото, размаха юмрук и подпали разрушителната сила на противопоставянето.

Така се превърна и затвърди като фигурант и слуга на олигархията.

КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, КОГАТО ВСИЧКИ ГУБИМ?

И така автентичният глас за промяна беше смазан. Започнал като гражданска акция на съмишленици, се превърна в диктат над всички граждани. Но и това не проработи.

Сценарият за пълен блокаж на държавата се оказа невъзможен, защото разрушителният революционен реваншизъм не е в природата на българина. Защото желанието за правова държава, за законност, за нови лица не може да се постигне с грубо нарушение на правото и закона. И българите усетиха това. Затварянето на пътища, гари, метро и опитите за кървави ексцесии доведоха до взрив на недоволство. Протестът не роди своите автентични водачи.

Повече от месец протестиращите не конкретизират исканията си отвъд оставките. Тези образовани млади хора, участващи в протеста, не показват какво ще правят след това. И най-важното - как ще го постигнат и с кого? Не е достатъчно само да се разруши старият свят. Трябва да се знае какво ще се построи на негово място. Знаят ли например как ще участват в едни предсрочни избори?

Какво е политическото им представителство? Каква ще е програмата им? Какво предлагат? Лозунгът "Всички вън" е деструктивен и дълбоко погрешен.

С действията си старите шмекери ги употребиха. Бунтът на младите беше превзет. Нито едно ново лице от протеста не доби публичност, не се открои като оратор, като водач, като нова фигура, която може да е алтернатива. За съжаление, огромната част от децата на протеста не разбраха игрите на задкулисието! И все пак - всичко е в ръцете на младите. Аз уважавам техния бунт. Те все още имат шанс да създадат ново, легитимно, демократично движение и ново поколение политически лидери с демократична представа за България. Време е младите хора да осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който ще предложа заедно да поемем.

Дълбокото желание за промяна в България вече е запалено и то е вече извън контрола на системните политически партии. Необходимо е раждането на ново поколение български лидери за бъдещето и нов основен закон на държавата. В противен случай и този протест ще остане само с вдъхновяващата енергия на протестите от 1989-а, 1997-а, 2013-а и след време ще последва съдбата им.

ИЗВОДИТЕ

За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати.

Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха. И днес няма да съм този, който вместо да пази демократичния мир и да надгражда, ще допусне българи да се бият с българи на блокадите. Няма да съм този, който толерира размахването на юмруци както на блокадите, така и от президентството.

ВРЕМЕ Е ЗА РЕСТАРТ - ВРЕМЕ Е ЗА РЕШЕНИЯ

На основание член 87, алинея 1-ва от Конституцията на Република България и член 76, алинея 1-ва от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, ПП ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България. Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето!

Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение. Необходимостта от нова Конституция на Република България е тема, която през последните години е водеща за много граждани и обществени организации. За да отговорим на нагласите и очакванията на българските граждани, предлагаме проект на Конституция, която да защити основните принципи и начала на нашето съвремие.

Действащата Конституция беше приета в друг исторически период, при други политически дадености, при друг международен статут на страната ни, при друго равнище на законодателната практика, а изтеклото време показа, че без промяна на основния закон няма как да отговорим на предизвикателствата. Основният закон следва да бъде изграден така, че да е в унисон с европейските правила.

Съгласно действащата Конституция, нова може да бъде приета само от Велико народно събрание.

Затова аз предлагам свикването на Велико народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията:

• Ще предложим броят на народните представители от 240 да бъде намален на 120;

• При Великото народно събрание броят на народните представители да бъде намален - от 400 на 280;

• Ще прекратим Висшия съдебен съвет и ще предложим създаването на Съдебен съвет на съдиите и на Съдебен съвет на прокурорите. Двата съвета ще решават отделно кадровите въпроси, свързани със съдиите, от една страна и прокурорите и следователите, от друга.

В съответствие с препоръките на Европейската комисия за демокрация чрез право - така наречената Венецианска комисия, която е консултативен орган към Съвета на Европа, членовете на Съдебния съвет на съдиите ще се избират седем от професионалната общност, тоест от самите съдии и шест от Народното събрание, избрани с мнозинство от две трети от народните представители, като членовете по право ще са председатели на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

• Мандатът на председателя на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на Главния прокурор предлагаме да бъде пет години;

• Ще предложим да се ограничат правомощията на министъра на правосъдието само до това да предлага проекти на бюджети на съответните органи и да управлява недвижимите имоти на съдебната власт;

• Ще предложим към съветите на съдиите и прокурорите да се създадат отделни инспекторати, тоест да не е един инспекторат, както е в момента. Всеки от двата инспектората се състои от главен инспектор и петима инспектори;

• Ще предложим да се въведе институтът на индивидуалната конституционна жалба;

• Ще предложим Главният прокурор на всеки шест месеца да бъде изслушван от Народното събрание и докладът му да бъде приеман. Докладът обхваща прилагането на закона за дейността на прокуратурата и разследващите органи;

• Народното събрание може да изслушва Главния прокурор по въпроси, свързани с конкретни наказателни производства, след разрешение на наблюдаващия прокурор; Това са неща, които хората искат и очакват от години. Тези предложения ще увеличат ролята и доверието в политическото представителство, ще изчезнат депутатите-анонимници. Ще се укрепи независимостта на съдебната система, ще направи прокурорите и съдиите самоуправляващи се общности и може би най-важното, ще засили контрола над дейността на Главния прокурор.

В момента, в който Народното събрание вземе решение да се произведат избори за Велико народно събрание съгласно чл. 160 на Конституцията, аз ще се оттегля от поста на министър-председател в същия ден. Великото народно събрание е уникална възможност - не само да се рестартира демокрацията ни, но и това да се случи в режим на максимално политическо представителство.

Ще настояваме от всичките 400 народни представители в него, 200 да бъдат избрани пропорционално, а останалите 200 да бъдат избрани мажоритарно. Дошло е време всеки от нас да се определи, като направи своя политически и исторически избор.

Само така ще може да се тръгне на чисто. Във време на най-тежката социално-икономическа криза, време на пандемия, време по-тежко от Голямата депресия, когато се сриват световните икономики, държавата трябва да излезе обединена. Съединението прави силата! От това има най-голяма потребност страната ни днес!

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
79
Коментара по темата
79.
текумзе
17.08.2020 00:57:18
0
2
Единствения правилен ход е да яхва белия кон на Винету и право при братя Галеви.
Друго спасение няма.
78.
Толупе
16.08.2020 19:12:45
0
3
Аре ,бегай
77.
Сви(к)ващият
16.08.2020 00:36:15
0
9
Свиквал?
Нищо не вожеш да свикаш, толуп.
По-добре свиквай, че трябва да си 'одиш
76.
ХАХА ЩЯЛ ДА ""РЕСТАРТИР""А!!!
15.08.2020 22:03:29
0
4
АБЕ ИДИОТ КАТО ИМАТЕ ""ВИРУС В КОМПЮТЪРА ТОЙ САМ ЛИ СИ ПУСКА АНТИВИРУСНА????????????АЙДЕ С 200 КЪМ БАЙ СТАВРИ
75.
Меди Доганов
15.08.2020 13:53:01
1
4
Браво Бойко, браво мойто момче. Така те искам, да се връткаш, да мяташ гюбеци и кючеци, но да не подаваш оставка, защото иначе ще те разнасям по арестите като циганин транзистор ще те разнасям.
74.
"""СЕЛСКИ ХИТРОСТИ""
15.08.2020 09:54:55
1
8
Никаква конституция няма да пише:Ако след няма и месец НС гласува решение за свикване на ВНС и президента насрочи избори за такова""СЕЛСКИЯ ХИТРЕЦ ЩЕ УПРАВЛЯВА ОЩЕ ДВЕ ЧЕ И ТРИ ГОДИНИ ///ТВЪРДЯТ КОНСТИТУЦИОННИ ЮРИСТИ///и тук е скрит ключа от КОЧИНАТА!!!!интелигентните читатели могат да намерят достатъчно КОМПЕТЕТЕНТНИ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДА СЕ УВЕРЯТ КАКВА Е ЦЕЛТА НА ""СЕЛСКИЯ ХИТРЕЦ""
73.
ХАХА ТИКВОНИЙ ПРЕДЛАГАЛ
15.08.2020 09:07:53
0
6
КО РЕЧИ ПРЕДЛАГАЛ ""СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ ""С ТОРБАТА НА ПРИНЦИПА ""и вие и аз съм прост а вие СТЕ ИДИОТИ ЩОТО ВИ ЛЪЖА КАКТО СИ ИСКАМ!!!!!!!!!!!!!!""""""""МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
72.
Ран Босилек
15.08.2020 09:02:48
0
6
"Драги ми смехурко, лятото отмина, идва дълга зима ! "
71.
Rudhdhd
15.08.2020 07:45:18
0
7
Вместо конституция, седнете с бай Ставри да напишете един нов правилник за вътрешния ред!!!
70.
ГХ
15.08.2020 07:07:05
0
8
Сретен Йосич има редкия шанс да стане национален герой ! ;)
69.
Росица
14.08.2020 23:18:39
8
0
Браво! Мъдро решение, при това ориентирано към обединение, а не прокрадващата се спекулация към разделяй и владей! Дава това, което искат хората. Въпросът е, те какво ще направят?Всички искат власт, но дали могат да се справят с нея и най вече с отговорността зад нея?Ще видим
68.
Алеко
14.08.2020 22:10:35
1
9
Бай Ганьо 10 години прави избори, сега ще пише нова конституция след като достави необходимите розови мускали на Меркел,а тя го посочи с пръст. 120 години след като е написано е по-актуално от всякога!
67.
До 66
14.08.2020 22:07:32
1
6
Няма да стане така, драги ми гербераст! Комунистите от БСП(не вашите) ако подкрепят тази пародия, и те са политически труп,просто защото народът не иска мутри да пишат новата конституция! :)
66.
до 62 всичко е ПУНТА ПАРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.08.2020 21:29:25
1
6
ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ !!!!ВРЕМЕ МУ ТРЯБВА ЗА ДА ДОПЪЛНИ ""ЧЕКМЕДЖЕТО"""НАГЛЕЦА !!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
65.
Интересно
14.08.2020 17:39:13
12
3
Сега народа реално ще разбере червните подлоги дали ще искат промяна в законодателството и конситуцията, дали ще се съгласят депутатите от 240 да станат 120, защото спестените пари ще отидат за народа. Да видим кРадев и кРаднелия Свиньова толкова милеят за народа както говорят.
64.
vhjbv
14.08.2020 17:36:52
4
10
Няма нужда от Велико народно събрание. И обикновеното може да ги свърши тези промени. Ама къде бяхте 11 години, нали властта е във вашите ръце, защо пропиляхте толкова време. До сега България можеше да бъде къде къде напред в развитието си, ама пустото статукво държахте, за да крадете безконтролно държавни и европейски пари, да се облагодетелствате вие и вашия кръг от хора, а народа да мизерства. До народа стигнаха много малко средства. Безсрамници.
63.
fbfghb
14.08.2020 17:29:33
4
12
Бокич брато, не виждаш ли, че вече ставаш за смях и подигравки с това как си се вкопчил във властта и се чудиш какво да излъжеш пак хората, та да изкараш поне един мандат до край и да държиш и разпределяш още половин година държавните парици, да ги раздаваш на твоя кръг от хора и да подвърлиш малко като подаяние на мизерстващия народ. Срамота.
62.
Оставка
14.08.2020 16:50:30
6
14
Оставка, толуп. Каквото и да предложиш, никой вече не ти вярва.Хората искат да не крадете, не само вие ами всички управляващи. Вън.
61.
FHH
14.08.2020 16:39:49
3
11
Как смяташ да събереш 2/3 положителен вот без комунистите бе, тикво?
60.
Юрист
14.08.2020 16:37:55
7
13
Браво на коментар 48! Герберстите колко и пръста надолу да му давате, това е настоящата конституция без значение дали ви харесва.Този няма право нищо да свика, опитва се да спечели още няколко дни
59.
Marinero
14.08.2020 16:37:50
5
6
Добре написано, макар не и от него. Все пак браво за труда.
58.
БаткатаДанката
14.08.2020 16:22:25
7
8
Мутри на КРАДЕВ и БСП, ВЪН от европейската ни държава!
57.
до 56 АБСОЛЮТНИЯ ТРОЛ
14.08.2020 15:40:41
6
10
ЗА ТРИ ДУМИ КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ БЕ ИДИОТ??????????????НЕ ВИЖДАМ АРГУМЕНТИ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА ТВЪРДЕНИЕ!!!НАПРИМЕР КОГАТО АЗ ТВЪРДЯ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ПРАВОВИЯ РЕД МОГА ДА ПОСОЧА И ФАКТИ ПОТВЪРЩДАВАЩИ ТОВА !!!!!НАПРИМЕР ЗА ""осевте джуджета"""ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФ Е ПРЕПЯТСТВАЛ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА ВРЪЩАНЕ НА СОБСТВЕНОСТА НА АСАНСЬОРНИЯ ЗАВОД """пазен от каратиста ""ДЕЛТА ГАРД""!!!!!!!!!!!!!!!!""КОЙ"" Е НАРЕДИЛ НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ ШЕФ ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВА СЪДЕБНА ЗАПОВЕД ––В СЛУЧАЯ ДА ПРЕНЕБРЕГНЕ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И ПРАВОВИЯ РЕД !!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
56.
РУСЧЕВ ЩО БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.08.2020 15:26:54
7
8
МИ ОТРЯЗА ОБРЪЩЕНИЕТО """селския хитрец""" е и КРАДЕЦ НА ЧУЖДИ ПДЛИТИЧЕСКИ ИДЕИ !!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СА ФАКТИТЕ //ОЩЕ СЛАВИТУ ПРЕДЛОЖИ 120 ДЕПУТАТА СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ """НЕГОВИ""ПРЕДЛОЖЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!ВСИЧКИ ОБАЧЕ СА МНОГО СПОРНИ И Е РЕДНО ДА БЪДАТ ОБСЪДЕНИ ОТ ДРУГО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!!!!
55.
Иван Николов
14.08.2020 15:18:30
12
9
Браво, президента разединител...
54.
до 53 ""селския хитрец """
14.08.2020 15:16:38
9
9
НА ЧУЖДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИДЕИ КОИТО РЕДОВНО СЕ ВЪРТЯТ В ПРОСТРАНСТВОТО!!!!ПРОСТО СА МУ ГИ ПРИСПОСОБИЛИ НЯКОЯ ДРУГА ЛЪЖАС ЗА СЛУЧАЯ!!!!!!!!!!!!!!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
53.
до 53 ""селския хитрец """
14.08.2020 15:16:38
5
8
НА ЧУЖДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИДЕИ КОИТО РЕДОВНО СЕ ВЪРТЯТ В ПРОСТРАНСТВОТО!!!!ПРОСТО СА МУ ГИ ПРИСПОСОБИЛИ НЯКОЯ ДРУГА ЛЪЖАС ЗА СЛУЧАЯ!!!!!!!!!!!!!!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
52.
Някой го е посъветвал!
14.08.2020 15:08:44
7
15
Той няма толкова акъл за толкова хитър ход. Аз лично не смятам, че Велико народно събрание е нужно на България, но голяма част от народа е на обратното мнение. Той предлага такова и печели тези избиратели, НО дали останалите политически сили ще се съгласят да има ВНС. Ако НЕ, той няма да си подаде оставката. Ако ДА, той каза, че ще си подаде оставката, но след като се избере ВНС, а това ще е най-рано след 4 месеца. Възможно е и да се отметне, няма да му е за пръв път. И още нещо, ВНС е от 400 човека, което означава, че вероятно в него ще има повече партии от сегашното и вероятно ГЕРБ по-лесно ще могат пак да направят някаква комбинация (коалиция), която да ги задържи на власт.
ВНС трябва да се разпусне след като промени конституцията. Ако я промени в посока Президентска република, няма да се изненадам ако Борисов се надява да се кордиса на тази позиция. Формално ще е спазил обещанието си за подаване на оставка като Министър Председател.
51.
ХАХА ""СЕЛСКИЯ ХИТРЕЦ """
14.08.2020 14:57:08
5
15
ПАК ИЗМИСЛИ НОВА ПУНТА МАРА !!!!!!!!!!!!ВСИЧКО В ОБРЪЩЕНИЕТО МУ БЯХА ЛЪЖИ КАЗАНИ ПО НАЧИН""""""""""""и аз съм прост А ВИЕ СТЕ ОЩЕ ПО ПРОСТИ ЗАТОВА ВИ ЛЪЖА КАКТО СИ ИСКАМ""""""""""""""ЗА ПРОСТИЯ ЧОВЕК ////КОИТО НЕ МОЖЕ ДА БЛЕЗЕ В ДЪЛБОЧИНА И ДА АНАЛИЗИРА КАЗАНОТО////БИ СЕ ХВАНАЛ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ!!!!!НАПРИМЕР ТОЙ ТВЪДИ ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА БИЛ ПОДКРЕПЯЛ ОЛИГАРСИТЕ –––АБСОЛЮТНА ЛЪЖА ЗАЩО?????????ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ //правителство//РАЗПРЕДЕЛЯ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕСУРС ОТ КОЙТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОЛИГАРСИТЕ ///за отрицателно време бяха раздадени милиард и половина///на ""КОЙ""РЕШЕХА ДА ГО ПОПИТАТ ГРАЖДАНИТЕ ЧРЕЗ ПАРЛАМЕНТА А ТОЙ СЕ СКРИ!!!!ДА АМА ПРОСТ НАРОД """обричащ БЪДЕЩЕТО И НА ДЕЦАТА СИ ЩОТО РАЗБИРА"""""""""СЛАБА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
50.
Турчин
14.08.2020 14:38:33
12
20
Хората казват че не го искат, той вика ще си сменя прическата и ще съм красив
49.
До Великото народно събрание
14.08.2020 14:26:19
0
17
ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА НА РЪКОВОДАН НАЧАЛНШЧЕСКИ ИЛИ ДИРЕКТОРСКИ ПОСТ ТРЯБВА ДА СА СЪС 4Г. МАНДАТ. НА ВСЕКИ ЧИТИРИ ГОДИНИ ТРЯБВА ДА УСТОЯВА ПОСТА СИ НА КОНКУРС А НЕ 20Г. ДА ИМ РОБУВАМЕ И ДА СЕ ВЗЕМАТ ЗА НЕСМИНЯЕМИ ДЕРИБЕИ.
КАКТО ШАМПИОНИТЕ В ПРОФЕСИОНАЛНИЯ БОКС ЗАЩИТАВАТ КОЛАНА ТАКА И ТЕ ПОЗИЦИЯТА СИ.
НАЙ ВИСША ФОРМА НА ДЕМОКРАЦИЯ Е МЕРИТОКРАЦИЯТА КОЯТО ЩЕ НИ ОТВЕДЕ ДО ПРОСПЕРИТЕТ.
48.
До 46
14.08.2020 14:19:39
2
6
Прочети 47 и ще разбереш! След това прочети конституцията и тогава приказвай простотии!
47.
Хахахаха
14.08.2020 14:18:17
9
12
Малоумник, ти тази конституция не си прочел,нова ще пишеш. БЕЗ ПРЕЗИДЕНТА И 1/2 ОТ ДЕПУТАТИТЕ НЕ МОЖЕШ ДА ВНЕСЕШ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ВНС !! То трябва да се разгледа и да се гласува НЕ ПО-РАНО ОТ 2 МЕСЕЦА и не по-късно от 5 месеца от датата на предложението! В гласуването ти трябва 2/3 позитивен вот,което е невъзможно и ти го знаеш! Стига прах в очите!
46.
До 34
14.08.2020 14:04:05
12
13
Всичко ,което е направил е с парите на Европа от присъединителни и др. фондове... обаче докато на запад крадат 10% ,а останалите 90% се дават в обществения ресурс,този краде 90% чрез свои хора, остналите 10% (които пак са мнооого пари) използва за да замаже очите на хората че уж прави нещо, като всичко се хиперболизира и се поема като мантра от пик,блиц и останалите слуги вече над 10 години!
45.
678
14.08.2020 13:54:32
9
11
И какво значение има каква ни е конституцията, ако крадат милиарди пак ще сме така. Сега като имаме закони, да не би властта да и пука и да ги спазва?
44.
Вредител
14.08.2020 13:48:04
14
16
Само дето рестарта е без Борисов и партията му.
43.
Асас
14.08.2020 13:31:28
19
21
Такъв гросмайсторски ход не може да се роди в пожарникарска тиква. По-скоро му е подсказан от сарайте. Вървим към президентска република.
42.
TWICER
14.08.2020 13:26:48
4
16
Лекциятa от улицaтa дaвa cвойте плодове. но товa е Бългaрия нищо не е тaкa кaкто изглеждa. очaквaме c умерен оптимизъм промянaтa нa cтaтуквото / едвa ли държaвaтa/ упрaвлението и/ ще cе обърне c лице към проблемите нa хорaтa и ще зaгърби олигaрхиятa.която cи избирa пaтерицaтa/ политиците/ твърде е къcно зa "киткa" Бог дa пaзи Бългaрия
41.
Политикан
14.08.2020 13:25:24
12
16
Не може да свика ВНС, но може да започва да свиква да се чувства уязвим вече. Мерак му е да се пенсионира на върха, но го чакат мрачни години на края на съществуването му. Горе нищо няма да може да вземе, но и тук го чака божие наказание, задето толкова хора затри с действие и бездействие
40.
Ей, не се научи за толкова години и това си е
14.08.2020 13:21:16
17
22
Свиквал ВНС хахахаха
Пич, ти не можеш да свикаш, ти можеш да кажеш на групата си да гласува, но решението за ВНС се взима от народното събрание. За толкова години даже не научи разделението на властите и кой за какво отговаря.
39.
Смех
14.08.2020 13:16:09
7
21
Баце изчете стриктно написаното от Севда Шехиризадата, без да импровизира :). С две думи, измислил е хитър начин да остане още малко на власт - докато се свика ВНС ще дойдат редовните избори :D
38.
do 4 i 5
14.08.2020 13:14:30
7
21
Че нали Бойко е от същото котило, нали беше партиен член и то на 20г. и партиен секретар след това, нали и той славеше Партията- забравихте ли това време?
Ами топлите връзки със СИК, Пашата, Маджо, Маргините, които бяха разбира се оправдани, Бай Миле..
Ами таксата от 400 хиляди долара, които Сретан Йосич плати, за да бъде назначен за глаВЕН СЕКРЕТАР, за да има свободен достъп до трафика, ама го подведе...
Иначе Бойко не е лош, но се обгради с лошите хора...
37.
кикирики
14.08.2020 13:09:37
19
28
Сега ще лънат истинските лица на БСП, ДБ, Мая Манолова, протестъри, отровно трио и ред други. Ще почнат да се търсят причини, защо предложението на Борисов не може да стане,от 9 кладенеца вода ще се носи. Проблема на всички гореизброени е , че не искат това да се случи, защото не ги интересува страната,. Истината е , че не искат ГЕРБ, за да са те на власт. Това им обърка сметките, очакваха оставка и адио. Велик шах и мат.
36.
Лори
14.08.2020 13:08:27
23
29
Браво на Бойко ! Много добър ход ! Шах и мат !!!
35.
Браво
14.08.2020 13:04:56
23
26
Бойко може да е слаб премиер,но не е мишка като Радев и БКП
34.
Гражданин
14.08.2020 13:04:52
19
34
Никога не съм бил от Герб и не харесвам Бойко, но този човек колкото и да го плюем че не е умен, че краде, че е мафиот, все пак мисля че той направи повече от колкото предните управления по време на прехода.
Дано следващия кабинет се справи по-добре, защото ако не, ще берем големи ядове.
33.
...
14.08.2020 13:01:13
19
28
Мафията вече има държава,сега иска и конституция... тъпо племе сме!
32.
Сулю
14.08.2020 13:00:03
15
15
Пумияри! Душите народа безхаберници овластени! Всичко се плаща!!!
31.
Българка
14.08.2020 12:50:18
30
34
Браво на премиера!Изключително издържана реч,която тотално обърка сега хиените,които го ругаят вече цял месец публично.Вярно е това,че сте изключително чувствителен и харизматичен човек,което вашите опненти не могат да преглътнат 9c36,изтъкани от злоба.
30.
Българка
14.08.2020 12:50:13
28
31
Браво на премиера!Изключително издържана реч,която тотално обърка сега хиените,които го ругаят вече цял месец публично.Вярно е това,че сте изключително чувствителен и харизматичен човек,което вашите опненти не могат да преглътнат 9c36,изтъкани от злоба.
29.
Бау
14.08.2020 12:49:24
17
28
Дани Кирилов ли ще пише новата конституция? Само с Винету ще е доста трудна задача...
28.
!!!!!!!!!!!!!!!!
14.08.2020 12:45:43
20
28
ПЪЛНА ИЗМАМА Е ТОВА ! ТЕЗИ 120 НАРОДНИ УЖ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, НЯМА ДА СА НАРОДНИ ОТНОВО А ОЩЕ ПО КОРУМПИРАНИ И СЛУЖЕЩИ НА ВЪНШНИ СИЛИ. ЛЪЖАТ ВИ С ТОВА. ТАКА ЩЕ СЕ БЕТОНИРАТ САМО 2 ПАРТИИ, ГЕРБ ПРИМЕРНО И БСП. ГАДОВЕ ДОЛНИ.
27.
Templar
14.08.2020 12:45:32
27
29
Евала, Бойко!
26.
Гошо
14.08.2020 12:40:05
36
51
Борисов май обърка плановете на хиените Радеф, Импексова, Божков, Иваноф, Цветаноф, Учиндолския, Мая костилката и много знайни и незнайни. Случи ли се това което каза, по горните изброени няма да помиришат властта, гаранция. Хак им е, с техните камъни по тяхната глава. Промяната е ФАКТ
25.
флагман
14.08.2020 12:37:08
9
30
Ти си ПиК. Направо ме кефиш един положителен лайк автоматично пет отрицателни.
24.
Ми...
14.08.2020 12:37:02
27
33
Ей точно това не могат да направят всички, които се натискат за власт! Адмирации г-н Премиер за решенията! Адмирации!
23.
Bai Shile
14.08.2020 12:36:56
22
40
Този се изсмя на референдума на над 2,5млн граждани и го отхвърли, сега конституцията ще ми сменя? Ти ли бе?
22.
Стига ве..
14.08.2020 12:35:45
14
36
Шах и мат с пешката. А в затвора кога?
21.
А така братиньо
14.08.2020 12:34:52
7
33
Нарича се безизходица, братиньо няма полезен ход освен да изпълни основното искане на народа, ВНС. Стискам палци ОП никога повече да не влязат!
20.
марин
14.08.2020 12:34:32
17
28
айде сега другарко нинова да те видим кой ще се самоубива нали вчера бяхте на страната на протестиращите действайте смело
19.
...
14.08.2020 12:34:22
18
30
Шефът ти Маджо ли ще е председател на великото народно събрание?
18.
Ум море, глава шамандура
14.08.2020 12:34:18
18
24
Марешки му е объркал хапчетата
17.
Кьосев
14.08.2020 12:33:05
12
29
Този модел на управление-не работи!Обявявакте референдум И...Ако народа реши-Без партии и без депутати!
16.
ТТ
14.08.2020 12:31:46
23
30
Хахахаха мутрата щял да свиква ВНС
15.
Tuna - orkinoss
14.08.2020 12:31:43
4
37
Нищо няма да стане. Нашите бащи и дядовци не направиха лустрация преди 30 години, и вече е късно. Всички фирми и колективи, където съм работил са на ,,бившите,, и наследниците им. Експлоататори са, и се подиграват с работника. Алчни са и плащат малко. Добре че поне границите не са затворени. Бог да я прости България. За мене няма място в нея, и изчезвам без да се обръщам.
14.
...
14.08.2020 12:30:10
26
27
Мутриньо преминава много сериозно границата,но със стратегията разделяй и владей най-много да предизвика гражданска война!
13.
Браво на премиера
14.08.2020 12:30:09
32
38
Шах и мат!
Льотчика и Импексова кръв се*ат сега. Искахте промяна, на Ви промяна. Айде да Ви видим сега!
12.
Елена
14.08.2020 12:30:07
48
44
Изрод! Погуби България! Махай се!
11.
бах
14.08.2020 12:29:35
40
36
Тоя май не е чел само Винету !! Явно е събрал доста умни хора около себе си ! Браво на премиера !! Не , че го харесвам особено , но....
10.
Кольо
14.08.2020 12:28:25
36
41
Последен напън преди края! Тоя от записите и шкафчетата ще ми свиква ВНС? Вервайте му!
9.
.........
14.08.2020 12:28:17
35
43
Флагмани , освен да манипулирате вотаа или да триете , явно друго не ви остана като полезен ход. На тулупа и да му се подмазвате няма смисъл , той е вече бита карта
8.
бам бам
14.08.2020 12:25:29
38
53
Искат промяна, ето имате я! Кардинална! Хайде, прибирайте се! Велик е Бойко Борисов!
Промяна не на парче, а промяна във всичко. Да не би някой да иска нещо друго?!
Държавник от световна класа!
7.
До 5
14.08.2020 12:23:49
29
24
Така, който не е напълнил шкафчетата ще фалира!
6.
До 5
14.08.2020 12:23:36
29
28
Така, който не е напълнил шкафчетата ще фалира!
5.
Ddddx
14.08.2020 12:19:09
25
49
Другарко Нинова и компания! Вие сте на ход! Само да ви напомня другари комунисти: ПРИ СЕГАШНАТА СУБСИДИЯ И 120 ДЕПУТАТА ПРИХОДИТЕ ВИ ЩЕ НАМАЛЕЯТ 2ПЪТИ МИНИМУМ! ТЕЗИ КОИТО СЕ ИЗХРАНВАТ С ПОЛИТИКА ФАЛИРАТ!
4.
miko
14.08.2020 12:18:16
39
57
Шах и мат.
Бойко пак ги нокаутира комунягите и маджовците.
3.
Storm
14.08.2020 12:14:00
41
71
Браво, Бойко! Уби ги мършете!
2.
*********
14.08.2020 12:11:07
9
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
az
14.08.2020 12:09:42
31
81
не съм за ГЕРБ, не съм и за остналите. Но и аз не чух от протестиращите нищо друго, освен оставка. Какво става след това? Кои ще са новите лица? Славчо , Божков и Ко? Не, мерси. Каква икономическа, финансова и стопанска политика ще се води? Нищо. Никой не знае.
Така промяна не се прави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори