×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Когнитивният дисонанс* за коронавируса в Германия дава старт на вълна от недоволство в Европа


Когнитивният дисонанс* за коронавируса в Германия дава старт на вълна от недоволство в Европа
Над 800 хиляди изразиха ясно мнението си за справянето с пандемията на площадите в Берлин – ясен знак за идващата стремглаво промяна
02 Август 2020, Неделя, 18:10 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: CNN

„Маските ни правят роби” и „Естествена защита вместо ваксинация” - Берлин очевидно се страхува повече от това да загуби свободата си, отколкото от спорно опасния коронавирус

След 5 месеца мълчание немският народ най-после изказа ясно и еднозначно колективното си мнение за коронавируса и мерките в борбата с него. В невиждан от години митинг вчера по улиците на столицата на Германия и Европа – Берлин – стотици хиляди демонстранти маршируваха в знак на протест срещу възобновените строги правила за носене на маски и социална дистанция. Събитието сигнализира кристално ясно, че хората, избрали демократично управляващите си, са загубили и последната капка търпение и са по-склонни да вярват на стотиците реномирани учени, твърдящи, че спасението се крие не в търсенето на ваксина срещу постоянно мутиращ вирус, а в колективен имунитет. Протестът в Германия идва и в контекста на няколко други важни събития от последните дни  – от една страна вече доказаната правота на Шведския модел, а от друга – тоталният отказ на правителството на съседната Нидерландия да въведе задължително носене на маски, отричайки съветите на своя Кризисен щаб. 

„Маските ни правят роби”, „Принудени сме да носим намордник” и „Естествена защита вместо ваксинация” са само част от лозунгите, с които вчера близо 1 млн. демонстранти обиколиха историческите улици на Берлин и преминаха под Бранденбургската врата – символ за това, че немският народ е единен в мнението си за мерките и за очевадно надценената опасност от стартиралия в Китай вирус, причинил, според Световната здравна организация, пандемия.

Ехото от протеста в Германия, който вероятно ще продължи и в следващите дни, ще се чуе навсякъде по света. Имащата репутация на дисциплинирана и вярваща във властите си нация, изведнъж, в рамките на броени дни, скочи рязко в другата посока и се изправи срещу опресивните мерки срещу вируса, който по-голямата част от хората считат за сравнително безопасен. И това е съвсем нормално, защото през последните 5 месеца не само германците, но и цяла Европа бе изправена пред ужасяващ когнитивен дисонанс. Свикналите да вярват на политици и „експерти” бяха уплашени до смърт от бъдещето, но когато то дойде, се оказа много далеч от прогнозирания апокалипсис. В същото време обаче, въпреки мерките, броят на новите случаи расте, което разбира се доведе до логичния въпрос – ако имаме мерки, но пандемията не губи сили, то мерките бяха ли необходими. И също толкова логичният за масите  отговор е „не”, а причината – защото кризата е политизирана до неузнаваемост. Тъкмо това е горивото, което подхрани и ще продължи да подхранва двигателя на протестите в Германия – сама по себе си двигател на Европа.

А що се отнася до последствията от протестите по отношение на вируса, по всичко личи, че неносещите маски демонстранти се страхуват повече от това да загубят свободата и идентичността си, отколкото за живота, застрашен или не от новия коронавирус – тенденция, която вероятно все повече ще преобладава в цяла Европа и ще доведе до масови вълни на недоволство на целия континент – нещо, което дори вече се случва. Едно е сигурно – отзвукът от протестите в Германия ще бъде всеобхватен и ще да даде ясна заявка за идващата глобална социална, политическа и икономическа промяна. По един или друг начин.

По думите на жената, публикувала първа снимките – Джулиета Бандиера, чийто пост в социалните мрежи бе споделен от доц. Атанас Мангъров и други критици от България и света на мерките за борба с коронавируса, които бяха „усложливо”: заклеймени като „теоритици на конспирацията”:

„НИКОГА ПОВЕЧЕ! Винаги съм се чудела как немският народ толкова пасивно си е траел по време на наци режима. Сега, виждайки какво се случва с огромния фарс, наречен „COVID политика”; тоталното анулиране на критичното мислене в лицето на световен режим, базиран на страх и разделение, дълбоко разбирам тази мрачна страницата от нашата история. Но Берлин вчера каза „НЕ!”. И ако всички направим същото, може би този път историята няма да се повтори”. 

*Когнитивен дисонанс - състояние, характерно със сблъсък в съзнанието на индивида между неговите убеждения, знания, нагласи и новопостъпила от околната среда информация




Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 1
38
Коментара по темата
38.
за нивото
03.08.2020 14:01:04
0
0
на дадена публикация може да се съди и по стила ,и по правописа.В случая...вие кажете за нивото,щом се допуска "услОжлив".А протестите с коментарите ги видяхме още вчера по телевизиите.
37.
Леле
03.08.2020 09:20:05
2
4
На фона на тази епидемична глупост, короната вярно е безобидна като приказка за лека нощ. Какво прекрасно място щеше да е свят в който носенето на маска и то само на закрити обществени места е най-големият проблем и ограничаване на личната свобода. Спрете земята, искам да сляза.
36.
...
03.08.2020 08:13:06
0
3
Разгеле....в тази насока трябва да бъдат и протестите у нас към днешна дата....а не коя гладна маймуна да дойде на власт и да осакати още повече държавата
35.
Владката Илич
03.08.2020 00:30:37
3
7
Много обичам когато някое кухо комунарче се изтропа,че някой друг му е виновен за собствената некърданост и непредприемчивост.Виждаме тези дето не работят и цял живот чакат някой да ги храни колко по-добре живеят в гетата.Същото така пропусна да ни осветлиш,че държавата ограбва немалка част от труда на хората,за да храни лежащата маса не само в гетата,но и в държавния апарат.
34.
До 37
03.08.2020 00:11:34
4
11
Поредния малоумник от третата възраст или подплатен политик с вродено слабоумие и опитващ се да агитира здрави и мислещи хора.
Хора с маска по улицата е живо доказателство за човек с психични отклонения подаващ се на внушения,слаб интелект,слаб характер и нисък ранг в обществото.
НА ТАКИВА ИНДИВИДИ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ
33.
Бургазлия
02.08.2020 23:01:49
9
30
Маските не ви правят роби и не ограничават никакви свободи. Маските даже са желателни по време на грипните епидемии. Казва се здравна култура. В САЩ понеже всички са много свободолюбиви и не искат да спазват нищо, сега си търпят последствията.
Това, което ви прави роби е, че всеки ден ставате в 6-7 часа, отивате на работа и се прибирате в 18 примерно. 50 % от доходите ви в крайна сметка отиват в държавата. Голяма част от това, което създавате на работа, остава при работодателя, а вие получавате нещо съвсем минимално (. Това го правите цял живот и накрая се надявате на някаква сносна пенсия. Докато вие се чудите как да вържете двата края, управителите се чудят как да си угодят. Един класически робовладелски строй. И за който и да гласувате, това не се променя. Това ви прави роби, а не някакви маски !
32.
*********
02.08.2020 22:45:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
31.
Ок
02.08.2020 22:33:18
2
23
Да махат всички мерки по света. Ако наистина ще се мре от вируса, да мрем. И без това хората станаха прекалено много и вредят на планетата. А пък онези, които не вярват, че съществува вирус, тъкмо ще видят дали са прави. С тях могат да изчезнат и глупостта и агресията.
30.
Време е
02.08.2020 22:10:27
7
20
Щом на германеца се изчерпа търпението,а ги знаем,колко са изпълнителни и доверчиви,какво остава с Българина ,който е наясно ,че създалата се ситуация с вируса е измислица ,как още Софиянци не са припомнили на гъзоблизците от парламента ,сценките от 97г.когато бягаха и се криха като мишки лъжливите и корумпирани политици.
29.
До 26
02.08.2020 22:09:13
7
5
Бива ли да си толкова прост/а и с промит мозък?!?!
28.
От Германия
02.08.2020 21:19:45
4
15
Такива протести имаше още през май и юни, всяка събота и неделя във всички големи германски градове.
За съжаление от медиите и политиците тези демонстрации биват остро критикувани и участниците се осъждат за " безотговорното" им поведение.
Телевизионните канали и средствата за масова информация продължават да промиват мозъците на населението, всяващи страх и психоза с увеличението на цифрата на положително тестваните и насаждане на паника от задаващата се " втора вълна".
27.
Конят от ряката
02.08.2020 20:56:16
2
22
Русчев,изпуснал си,че преди няколко дни имаше пресконференция на американски лекари,които се борят на първа линия с коронавируса и които обясняваха как с лесно достъпни лекарства и профилактики са се справили с началните стадии при болните.Единият даже каза,че от 300 заболели,които е лекувал нито един не е стигнал до хоспитализиране.Какво стана обаче?Тези доктори бяха брутално цензурирани и дори страницата им беше свалена.Ето затова протестират хората,защото по масмедиите ни се пробутват само административни мишки в бели престилки,които съвсем умишлено си играят с живота на милиарди,за да угаждат на разни продажни политици.В едно нормално демократично общество тези американски доктори щяха да бъдат изправени пред съд ако лъжеха.Само че как да ги изправят при положение,че там щеше да лъсне грозната истина,че политическата мафия ни лъже и че нарочно се разиграват циркове да ни държат затворени докато се преразпределят едни трилиони в световен мащаб.
26.
един
02.08.2020 20:52:29
8
14
Мерките вероятно са нужни, вероятно спасяват животи.
Проблема е, че не може да продължават вечно.
25.
Kuroyad
02.08.2020 20:27:10
20
7
Известно време си мислех,че само в България е пълно с прости хора, ама тия ме опровергаха напълно,Господ да им ена помощ след много малко време...Амин !
24.
Гошо
02.08.2020 20:01:43
29
16
Живея в Испания. Тук не остана семейство, без жертва от "смешното вирусче". Мои приятели на по 30 години бяха на вентилатор. Единият ми шеф почина от усложненията - здрав, прав човек, колоездач, който минаваше по 200-300 км на седмица.
Местните отдавна не си правят илюзии. Маските са задължителни навсякъде - и вътре и навън, и се оплакват само простите британски туристи, които донесоха новите случаи. Местните хора ги носят навсякъде и не протестират.
Бях доброволец в една от болниците - основно логистика - разнасяне на стоки по етажите, чистене, придружаване и т.н.
Благодарете се, че в България това не се случи. Вярно, че много от мерките сигурно са били малоумни, но когато се сблъскаме с непозната опасност винаги е така - пробва се, и каквото стане.
Разликата е, че в нормалните държави простите хора нямат самоучивствието на учени, октрили нов антибиотик.
23.
XYZ
02.08.2020 20:01:38
5
30
Флагман, трудно ми е да повярвам, че тази статия срещу статуквото е публикувана от вас. Този път имате браво за така споделената позиция.
22.
Запознат до 6
02.08.2020 20:00:25
7
13
Ей цървул тъп, взимай си плешивия пишман доктор и го води да оперира щом казваш,че е добър,а не да се изказва за неща от които хал хабер си няма.Разбра ли защитнико???
21.
Гошо
02.08.2020 19:59:41
21
9
Живея в Испания. Тук не остана семейство, без жертва от "смешното вирусче". Мои приятели на по 30 години бяха на вентилатор. Единият ми шеф почина от усложненията - здрав, прав човек, колоездач, който минаваше по 200-300 км на седмица.
Местните отдавна не си правят илюзии. Маските са задължителни навсякъде - и вътре и навън, и се оплакват само простите британски туристи, които донесоха новите случаи. Местните хора ги носят навсякъде и не протестират.
Бях доброволец в една от болниците - основно логистика - разнасяне на стоки по етажите, чистене, придружаване и т.н.
Благодарете се, че в България това не се случи. Вярно, че много от мерките сигурно са били малоумни, но когато се сблъскаме с непозната опасност винаги е така - пробва се, и каквото стане.
Разликата е, че в нормалните държави простите хора нямат самоучивствието на учени, октрили нов антибиотик.
20.
Гошо
02.08.2020 19:57:57
19
11
Живея в Испания. Тук не остана семейство, без жертва от "смешното вирусче". Мои приятели на по 30 години бяха на вентилатор. Единият ми шеф почина от усложненията - здрав, прав човек, колоездач, който минаваше по 200-300 км на седмица.
Местните отдавна не си правят илюзии. Маските са задължителни навсякъде - и вътре и навън, и се оплакват само простите британски туристи, които донесоха новите случаи. Местните хора ги носят навсякъде и не протестират.
Бях доброволец в една от болниците - основно логистика - разнасяне на стоки по етажите, чистене, придружаване и т.н.
Благодарете се, че в България това не се случи. Вярно, че много от мерките сигурно са били малоумни, но когато се сблъскаме с непозната опасност винаги е така - пробва се, и каквото стане.
Разликата е, че в нормалните държави простите хора нямат самоучивствието на учени, октрили нов антибиотик.
19.
Е на
02.08.2020 19:42:47
3
27
17-ти го каза с две изречения - коронавируси има отдавна и досега можехме да си живеем с тях без извънредни положения, ама вече не може. Логика - никаква. Освен политическа и това вече боде очите. От медицинска гледна точка епидемия няма, болни има съвсем малко и няма причини да се налага такъв масов тормоз над хората.
18.
До Гошо
02.08.2020 19:37:57
7
26
Ти сега от болницата ли идваш, бе Гошо? Свърши ти доброволческата смяна ли? Това с доброволец в болницата е набитото в тъпите кратуни клише, барабар с кашлянето в маските с което пазим околните, даренията за злощастната ни здравна система, при все че хората си плащат тестовете и лекарствата и прочие тъпизми. Ама Гошовците с промити мозъци, вместо да помислят малко, само повтарят мантрите като някоя секта. Затова мислещите хора не спазват безсмислени мерки, а вече и протестират. Овцете се пазете от вируси, да не станете зян.
17.
до тези които твърдят че няма коронавируси
02.08.2020 19:37:49
3
21
Пичове коронвируса не е измама, това че вие го чувате едва сега, не значи че е нещо ново и е измислица. Коронавирус е открит е още през 1927 г. при пилетата, а през 1958 г. и при човека. Това че някои коронавируси причиняват инфекция при човека, като при някои хора протича почти безсимптомно, а при други доста тежко и дори и фатално се знае не от 2020 г от Мутафчийски, а от преди повече от 60 години.
16.
мхм
02.08.2020 19:27:53
22
10
като се заразят от съседа и после заразят и убият майка си , веднага ще поискат по строги мерки. всеки много знае, докато сам не се опари.
15.
1
02.08.2020 19:24:22
1
25
официалните медии в Германия написаха че са присъствали 20-30 хиляди а в действителност са били над 1.3 милиона. Отделно организаторите се арестуват
14.
*********
02.08.2020 19:23:24
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
13.
Гошо
02.08.2020 19:15:40
25
14
Ама сте много смели всичките - някакво си там грипче няма да ви уплаши вас, гордите патрЕоти, нали? Всички сте страшни експерти по вирусология, психология, социология, политология - като ви чете логореята човек ще остане с впечатление, че имате по 2-3 научни степени, че да се изказвате толкова авторитетно. Е, статистиката ви куца, ама никой не е перфектен.

Като сте толкова просветлени и благородни - елате малко да доброволствате в някоя от болниците, където лекуват заразените, ама не в България. Италия, Испания, че даже и Франция са добър избор. Постоянно се търсят хора. Та да си приложите потенциала на място, да им обясните колко са прости, и че мрат от нещо друго.
12.
а не ве
02.08.2020 19:14:38
3
26
"по всичко личи, че неносещите маски демонстранти се страхуват повече от това да загубят свободата и идентичността си, отколкото за живота, застрашен или не от новия коронавирус" -
Ами то не може всички да са роби като нас и да живеят в постоянен страх от нещо. Няма друг народ на който салама или почивката в Гърция са му по-важни от свободата,
Само слепите не виждат глобалната тенденция - движението Ми ТУ, антирасистките протести, протести срещу мерките за социална дистанция, надига се много силна вълна срещу насилието и дискриминациите дори във връзка със събития отпреди десетилетия.
11.
BBQ до 6
02.08.2020 19:08:00
4
22
Може да е добър хирург ама за вирусолог не става
10.
АЗ
02.08.2020 19:06:32
9
33
Това грипче COVID19 е АБСОЛЮТНА ИЗМАМА. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ. САМО ИДИОТИ И КРЕТЕНИ ВЯРВАТ НА ТОЗИ СЦЕНАРИЙ.......
9.
До Бай Ганьо
02.08.2020 19:05:19
5
28
Прав си,ама не забелязваш ли,че у нас за този “страшен” ковид реват най-вече свинските медии.Невротизират хората чрез малоумните си сутрешни блокове,канят разни “капацитети”,които ни обясняват колко сме безотговорни и как ще има камиони с трупове.След като мине време и нищо не се случи,започват да ни плашат какви щяло да стане през есента и т.н.
8.
Бай Ганьо
02.08.2020 19:00:13
8
37
Ковид19 е измама с цел прокарване на непопулярни политикоикономически мерки и овцете вярващи в пандемията са овце, сложили доброволно намордник и доброволно отказали се от икономическо благоденствие и свобода. Скоро лъжците сътворили тази сапунка ще бъдат съдени. Аз се радвам, че у нас на никой не му дреме за Ковид сериала и това е видимо на улицата, парковете, ресторантите и плажовете. Остана само да игнорираме търговците изискващи намордник в обектите си. Само за информация, така наречената пандемия, за 6 месеца е отнела живота на обичайният дневен брой починали у нас. Ако се разследва лъжата Ковид, предполагам, бройката ще бъде редуцирана до няколко десетки души, вероятно починали от усложнения след сезонен грип или някаква настинка с неясен произход.
7.
Хората се събуждат
02.08.2020 18:58:23
9
34
Все по-малко са идиотите вярващи в кретеновирус манипулацията.Гледам,че в този хор пеят ГЕРБ и онези пуделчета патериците му!
6.
До 3
02.08.2020 18:49:12
25
19
Онова "менте" докторе е един от най добрите ни коремни хирурзи палячото, да не кажа най добрия. Ти кой точно си, олигофрен.
5.
БашМорски
02.08.2020 18:47:50
4
11
Пишман журналистика, тези снимки и теми от фейсбук ли ги взимате бе Флагман?
4.
Kojcho
02.08.2020 18:45:49
6
8
Снимката в ляво е от цюрих, а щом не може да се вярва на нея, дали може да се вярва и на другите снимки?
3.
bb
02.08.2020 18:39:28
17
40
Снимката ли е най-големия проблем? Факт е, че излязоха много хора за да покажат отношението си към "невижданата ярост". Онова плешиво менте генерал-докторче, както и всички които го подкрепяха, трябва да бъдат съдени за масова психоза.
2.
Гошо
02.08.2020 18:35:13
28
20
Поредното доказателство, че броят на невежите хора расте все повече, което наистина е заплаха за западната цивилизация.
Педерасти, сър...
1.
BBQ
02.08.2020 18:18:26
8
15
Снимката от ляво е от стрийт парад от миналата година
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори