×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на туризма Марияна Николова обяви извънредни мерки за спасяване на сезона


Министърът на туризма Марияна Николова обяви извънредни мерки за спасяване на сезона
Намалят с 50% всички наеми в Слънчев бряг, обектите, които не са успели да отворят заради пандемията пък няма да плащат нищо, каза министърът на туризма Марияна Николова
30 Юли 2020, Четвъртък, 13:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Слънчев бряг е напълно готов да посрещне букета от туристи, които се очакват през август, каза министърът на туризма Марияна Николова

Намалят наемите с 50% на всички обекти, стопанисващи се на територията на „Слънчев бряг“ АД, а наемите на обектите, които не са успели изобщо да отворят заради пандемията, ще бъдат напълно опростени. Това каза на работната стреща с туристическия бранш днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. По думите й това е една от основните мерки, с които държавата, разбирайки проблемите в бранша, ще се опита да облекчи хотелиерите и ресторантьорите.

„Слънчев бряг е напълно готов да посрещне букета от туристи, които се очаква да пристигнат. Извършва се постоянна и пълна дезинфекция, обезпаразитяване на 100% от територията на курорта, обхващаща още всички зелени площи и публични пространства. Видеонаблюдението, осигуряващо спокойствие на туристите също функционира напълно. Предстои да се срещна и с ОДМВР-Бургас, за да договорим допълнително присъствие на полиция в курорта, за да се осигури и сигурността на туристите“, каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата, на която присъстваше и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева и директорът на борда на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. 

С това обаче не се изчепват добрите новини за туристическия бранш, обявени на работната среща днес. По думите на Николова е взето решение да се намали цената на платеното паркиране в Слънчев бряг с 50%. Така цената за час в момента е 0.5 евро.

Министърът на туризма изтъкна още, че на сайта на Министерството вече са публикувани и правилата и указанията за кандидатстване по държавната помощ за туроператори. Всички, които искат да кандидатстват, могат да видят какви са условията на това на официалния уебсайт на МТ.

„В качеството си на министър , от последната седмица провеждам нарочни интензивни срещи с представители на сектора. Днес предстоят работни срещи и със Съюза на собствениците, Съюза на хотелиерите и Асоциацията на заведенията, за да синхронизираме с бизнеса какви още мерки да предприемем“, каза още Николова.

Тя изтъкна, че още от сега Министерството на туризма е започнало анализ на ситуацията покрай пандемията, касаеща предстоящия зимен сезон. По нейни думи в момента се изготвя „екшън план“ за зимата, а сега предстои създаването на специализиран съвет към МТ, в който ще бъдат включени експерти и представители на браншна, за да се изготвят кризисни планове и предложения за откриването на зимния туристически сезон и за преодоляване на последствията от пандемията. 

Очаквайте подробности, срещата продължава!
 


В категории: Бизнес


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
*********
30.07.2020 19:56:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
SunnyBeach
30.07.2020 17:02:00
1
2
Da oprosti i trotoarnoto pravo!!!
14.
До1
30.07.2020 16:52:24
1
7
Нали затова я сложиха те цялото правителство са пътници
13.
Пешо кура
30.07.2020 16:01:16
0
7
Алчни боклуци за затвора сте
Тогава да отпада задължителното носене на маски или трябва да 'скубете' пари от глоби щом ни превръщат в инкубатор на Ковид 19
12.
ний
30.07.2020 15:15:46
0
17
На всеки е ясно , че съни бийч умря !! Сега е момента да се пренастрои бранша за друг вид туристи !! Тези с пари дето миришат на скъп парфюм , но за целта трябва да се съборат 30 - 40% от хотелите и да влезе въздух в курорта !! Помним преди какво беше ....горички , паркове ....и т.н ! Личното ми мнение е , че поне 5 г. няма да има туризъм в Сл.Бряг !!
11.
Не им се присмивай
30.07.2020 15:13:05
0
11
Открай време знаем че са много зле със сметките и граматиката
10.
хахахаха
30.07.2020 15:08:10
1
14
Или "новата министърка" или Флагман, но тотално сте се объркали 0,50 ЕВРО ЦЕНТА са 1 СТОТИНКА, бе шматки! Искате да кажете 0,50 ЕВРО, ама от къде толкова акъл!
9.
Някакви мерки, които да зависят от нея и правителс
30.07.2020 15:01:04
1
17
Общо взето предлага мерки, които не са в нейната компетенция. Тези мерки може да ги вземе общинският съвет на Несебър. Това министерство върви като ала-бала още от времето на Ангелкова
8.
Сл. Бряг запад
30.07.2020 14:41:09
2
18
Общината кмет, председател на общински съвет няма ли бе? Пълна абдикация.
7.
За сведение
30.07.2020 14:38:45
1
17
С тея цени по заведенията и плажовете, ще хванат туристите за дедовия им!
6.
Совственик
30.07.2020 14:33:38
0
14
А нещо за намаляване на патента от 80лв. за стая годишно за рехавия СЕЗОН?
5.
Совственик
30.07.2020 14:33:32
1
16
А нещо за намаляване на патента от 80лв. за стая годишно за рехавия СЕЗОН?
4.
Пунта Мара
30.07.2020 14:30:01
1
20
Това, че намалят наемите с 50% на всички обекти, стопанисващи се на територията на Слънчев бряг АД е супер... за тези от общинският им съвет, които ги взимат за жълти стотинки и ги преотдават след това на стотици пъти по-високи цени или си въртят собствен бизнес там. Та с тази точка нико няма да постигне. А колкото до намаляне на цената на платеното паркиране в Слънчев бряг с 50%... ми то като няма хора, какво паркиране те гони не знам. ХАйде и тая точка у ряката. И ко стана? Пунта Мара е цялата работа. Надявам се да говори за намаление само на това, котео е държавно, а не и на общинското, щото там няма правомощия. Аз обаче се чудя защо я пишете министър на туризма. Тя не беше ли Зам.Министър председател? Аз доколкото разбрах министерството на туризма минава в нейният ресор, а не че става министър на туризма. Някакво разяснение по темата може ли?
3.
Assa
30.07.2020 14:27:14
1
20
В целия свят туризма е със срив около 80 процента. В България ще бъде същото не се спасява нещо , което е неспасяемо. Зимните курорти също ще са празни заради ковид-19 . Нали ви е ясно , че ски курортите са развъдник на вируса няма кой да кара ски тази зима. И това ще бъде в целия свят.
2.
7887
30.07.2020 14:24:08
1
18
Флагман,верно ли мога да паркирам за 1 стотинка на час? хаха
1.
уууу
30.07.2020 13:59:45
2
35
Лошо почваш Мариянче , и теб ще сменят
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори