×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов развързал кесията заради кризата, породена от COVID-19, а не заради протестите


Борисов развързал кесията заради кризата, породена от COVID-19, а не заради протестите
Връзка между протестите и социално-икономическите мерки няма, уверява транспортният министър Росен Желязков
28 Юли 2020, Вторник, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Прекалено мнителен сте, каза транспортният министър Росен Желязков, след като му бе зададен въпроса дали няма риск да преживеем още по-тежко финансовия срив

Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Тяхната цел не е прах в очите на протестиращите, някакво туширане на напрежението или разменна монета за политическо спокойствие. Това каза транспортният министър Росен Желязков в „Здравей, България“, след като водещият Виктор Николаев го пита дали под натиска на улицата премиерът Бойко Борисов не е развързал кесията. 

Дизайнът на мерките започна да се дискутира още през „горещите” месеци на пандемията, уверява министърът. 

„Мерките са дългосрочни. Ще са и през следващата година. Дълго време се очакваше Европейския съвет да вземе отношение за дългогодишната финансова рамка. Това са финансите от 2021 до 2027 г. Тепърва ще се приемат отделните параметри на оперативните програми“, добави той.

Желязков обаче не отговори дали е вярно, че хора, близки до ДПС, са получили около 500 млн. лева от Българската банка за развитие. Това не го знам, отсече той.

Министърът обаче коментира скандалът с улицата в парк „Росенец“. „В момента има проверка от Върховната административна прокуратура.  Аз лично не съм привърженик на каквито и да е стихийни действия по отношение на активност, която е политически обременена, тогава когато има елементи на законосъобразност или твърдение за нарушение. Нека да видим има ли нарушения и какви са те“, призова той.

Според него ГЕРБ и ДПС винаги са били в политически и парламентарен антагонизъм. 

„Наближават избори и интересният въпрос е как след тях ще се състави правителство, защото следващият парламент ще е достатъчно фрагментиран, за да е трудно договарянето не коалиционната формула на управление“, коментира Желязков. 

„Протестът е с различни послания. Поне три тенденции се очертават. Едните нямат изразяват нито политически, нито социални, нито икономически искания. Те действат в тъмната част на денонощието. Другата част, които са видимите и търсят посланието за подобряването на социалноикономическите и политически условия в страната ни, е новата генерация, която има възможността да живее и да учи в чужбина, да знае как функционират нормалните европейски държави“, добави той.

След като водещият Виктор Николаев го пита какво иска да стигне до хората, за да не изглежда, че сега властта отваря кесията под натиска на улицата в опит да бъдат купени за малко хората и дали това не носи рискове криза, когато настъпи, да бъде преживяна много по-тежко, Желязков отсече „прекалено мнителен сте“. Тези мерки са дискутирани много преди отшуми активната фаза на пандемията, добави той.

Министърът не отговори ясни и на въпроса каква част от 29-те млрд. евро, които Европа ни дава, са грантове. 

„Едната част са от многогодишната финансова рамка. Това е от бюджета, който ще преминава през оперативните програми, както и досега. От другата страна са средствата по линията на т.нар. механизъм и става въпрос за около 9 млрд., които ще са за преодоляване на последиците от пандемията. Те са пряко свързани и носят наименованието следващо поколение Европейски съюз“, добави той.

„Всичките ще са предназначени за нашата страна. Половината ще са грантови, а другите ще са за създаване на инструменти за финансиране, за подкрепа и т.н. От тези 9 млрд. ще се върнат около 4, но от бенефициентите към механизмите, откъдето са взети. Другите пари са безвъзмездна помощ за страната“, заяви Росен Желязков. 

Важното е, че тези средства ще са обвързани с реформа по отношение на зелена икономика, на цифровизация, и подобряващи икономическата активност, каза още той.
 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
12
Коментара по темата
12.
Де е Киро на Кирия
28.07.2020 14:25:31
0
5
Значи за бедните пенсионери 50 лева добавка
За докаран със самолет богат турист сус пенсия и заплатаот 3-4000 Е турист на бг Черноморие 35 Е= 70 лв
НЕчувана наглост
11.
Предлагам Бойко
28.07.2020 13:19:49
0
5
Предлагам Бойко за кмет... на 10 отряд в Софийския
10.
Лост
28.07.2020 12:06:10
1
6
Чак сега ли разбра, че има коронавирус? Вярваме ти, че не е заради протеста.
9.
Да бе, да
28.07.2020 11:49:28
0
11
Повярвах, че Бойко дава пари без натиск. Хохохо На толкова тъпи ли ви изглеждаме, че ни правите на будали? Роска, запомни от чичо си, никога не защитавай някого за когото не си сигурен, че е прав. Достойнство нямаш ли, щото ако е така в Герб ще станете много хора без достойнство. Ако Флагман мисли, че е недоказуемо твърдение, нека попита тук и ще отговоря с пост за конкретни личности, които са в Герб и нямат достойнство
8.
Az
28.07.2020 11:42:34
0
11
Кой е тоя,бе...??? Тиквата-Тулуп...??? Крадене,крадене и пак крадене,това е герберасткия девиз....Мафиоти гадни
7.
фффф
28.07.2020 11:22:13
1
11
"Развързал кесията". Хахаха. Сякаш разказвате приказка за Бай Ганьо. Колко подходящо изказване на журналист за този полуграмотен и нискокултурен министър председател.
6.
фффф
28.07.2020 11:18:25
1
13
ББ иска с пари да потуши протеста. Толкова е прозрачно намерението му. Така че не облъчвайте хората с лъжи.
5.
Захир
28.07.2020 11:03:35
1
15
Развързал бил кесията, с кои пари, крадени от бедния народ. Да беше се сетил преди години. сега е много късно
4.
До бойко
28.07.2020 10:38:05
2
8
Ми то криза не е имало всичко беше цирк
3.
До бойко
28.07.2020 10:14:10
1
15
Оставка
2.
Stela
28.07.2020 10:04:25
2
19
За пенсионерите – банкнота от 50 лева.
За палача – пачки от 500 евро.
Справедливост по мутренски, или
това е мафиотският Му морален кодекс .
1.
Кьосев
28.07.2020 09:30:20
4
14
Новата министърка на туризма като Ангелкова-германците щели да дойдат през октомври!)Станахме като Турция-сезон 6 месеца!..и в този контекст-кими сикимде на хотелиерите ще компенсират по 35 евра на празна седалка на самолет!?Направо съм в цайкнот!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори