×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов на инфарктна среща с Каракачанов и Валери Симеонов за съдбата на правителството


Борисов на инфарктна среща с Каракачанов и Валери Симеонов за съдбата на правителството
На среща с областните координатори и кметове на ГЕРБ Борисов вчера е обсъдил 4 варианта за излизане от кризата, днес ще ги обсъди с партньорите си
16 Юли 2020, Четвъртък, 08:49 ч.
Автор: Флагман.бг

Разговорът се провежда, след като късно снощи от ГЕРБ обявиха, че Борисов поиска оставката на трима министри - на финанси Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на МВР Младен Маринов

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов организира инфарктна среща с коалиционните си партньори и лидери на ВМРО К Каракачанов, който е и вицепремиер и министър на отбраната, и на НФСБ Валери Симеонов.

Разговорът се провежда, след като късно снощи от ГЕРБ обявиха, че Борисов се е срещнал с областни координатори и кметове на партията, а те са поискали трима министри - на финанси Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на МВР Младен Маринов да подадат оставка, тъй като се смятат за приближени на ДПС. Министрите изразиха готовност да го напрят още днес. Владислав Горанов е мишена на забегналия хазартен бос с 18 обвинения Васил Божков, за когото прокуратурата разкри, че е организатор и финансист на т.н. протести за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Младен Маринов пък е на мушката на лидера на "Да, България" и партньорската й партия ДСБ начело с Атанас Атанасов, който реанимира темата за Ахмед Доган и Делян Пеевски и се цели в пост главния прокурор, пише Пик.

Атанасов пък има амбиции да ръководи МВР. На срещата с областните координатори и кметове на ГЕРБ Борисов е обсъдил 4 варианта за излизане от кризата:

- незабавна оставка, бързо завъртане на парламентарната рулетка с връщане на мандатите и служебен кабинет; 

- гласуване "въздържал се" по време на вота на недоверие на създаване на второ правителство с мандата на ГЕРБ от експерти, което да довърши мандата на първото;

- отхвърляне на вота на недоверие, искане за вот на доверие правителството, по време на който депутатите от ГЕРБ да гласуват с  "въздържал се", излизане на Борисов в отпуск, смяна на всички министри и управлeние на правителството от вицепремиерите.

- отхвърляне на вота на недоверие, искане за вот на доверие правителството, по време на който депутатите от ГЕРБ да гласуват с  "въздържал се", и създаване на експертен кабинет, чийто премиер да не е Борисов, а в него да се включат представители на извънпарламентарните протестиращи партии най-вероятно от Демократична Българи Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Не се знае дали коалиционните партньори на ГЕРБ ще се съгласят с някой от тези варианти и това се решава днес. Преди това на 7-я ден на оредяващите протести, на които провокаторите на Божков инспирират напрежение и сблъсъци, президентът Румен Радев се опита да ги надъха с изявление, отново поиска оставката на главния прокурор и на правителството. Това показва и координация между действията на т.н. градска десница на Иванов и Атанасов, и левия президент Румен Радев, за чието избиране тя енергично помогна с гласовете си.

 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
Фикуса до 12
16.07.2020 12:25:06
0
5
Ето такива неграмотни олигофрени като теб избират този доказан мошеник и лъжец толкова години!!! "Бате Бойко не се предавай", а?!! Това да не е боксова среща бе, едноклетъчна амебо?? Такива малоумници като теб, които майките им ги хранят още, сте най- безполезната част на това общество!! От вас се иска акъл само да отидете и да си пуснете бюлетинатката и после само ви казват по телевизора какво да говорите, какво да мислите, кога да пляскате и кога да дишате!!! Единствено решавате сами кога да ядете( ако мама е сготвила) и кога да акате!!
15.
Nostradamus
16.07.2020 12:00:47
0
6
Тоя Тъп Индивид борисоФ погази всички закони и Конституцията на Република България,
но не само това, той нарушаваше постоянно и Всемирните Закони.
По ирония на Съдбата сега ще понесе последствията на нарушеното от него и Златно правило: "Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти се случи"
Той съсипа много човешки съдби и прогони милиони млади хора от България.
Всички страдания, лишения и нещастия, които той причини на изстрадалия Български народ, сега ще се стоварят на тъпата му кратуна
14.
Да не измислиха лек и за инфаркта?
16.07.2020 11:25:37
0
6
Уж инфарктна среща, а никой не получава инфаркт?!
13.
абе
16.07.2020 10:51:56
0
7
Има държави през три месеца правят избори тез да им изтечел мандата. Хората не ве щат и толкоз мъна. Били законно избрани. Глупости на търкалета.
12.
Mechoto
16.07.2020 09:56:16
11
5
бате Бойко Не се давай Тези са всичките клиенти на прокуратурата ако мафията те победи значи сега им падаш в краката.Удари по тая маса и кажи Какви монтажници какви сваляне на правителство всичките в ареста.И сега ако подадете оставка Значи наистина МАФИАТА е по-силна от държавата.
11.
siso
16.07.2020 09:50:34
1
9
симеонов до кога ще търпиш тия изедници да им береш срамотиите излез от политиката като бургазлия и мъж
10.
koko
16.07.2020 09:47:19
1
7
всяка оставка без тази на мендето е прах в очите на народа
9.
FUCK OFF
16.07.2020 09:41:22
1
9
КАКВИ ОСТАВКИ НА МИНИСТРИ,КАКВИ ПРИВИКВАНИЯ ...КАКВИ 5 ЛЕВА БЕЕЕЕ....???????

ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ....ТОТАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ВОЕННИТЕДА СФОРМИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО....ТОВА Е....
ЗА ГОДИНА ДВЕ СМЕ ТОП....ГАРАНЦИЯ....

ВСИЧКО ДРУГО Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ....
ПУНТА МАРА.....
8.
FUCK OFF
16.07.2020 09:40:55
2
6
КАКВИ ОСТАВКИ НА МИНИСТРИ,КАКВИ ПРИВИКВАНИЯ ...КАКВИ 5 ЛЕВА БЕЕЕЕ....???????

ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ....ТОТАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ВОЕННИТЕДА СФОРМИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО....ТОВА Е....
ЗА ГОДИНА ДВЕ СМЕ ТОП....ГАРАНЦИЯ....

ВСИЧКО ДРУГО Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ....
ПУНТА МАРА.....
7.
Някой си
16.07.2020 09:25:36
1
9
"Инфарктна"?!
Скоро ке надминете и ПИК!
6.
Страхил
16.07.2020 09:14:15
18
10
Това правителство е дошло на власт след избори и след края на мандата да си иде!Червените , руски подлоги и неосъзнатите полезни десни идиоти да спечелят изборите и да управляват, ако могат!!!!
5.
Bingo
16.07.2020 09:07:21
2
22
Кви партньори минат не минат 2-3 месеца и Борисов ви показва колко сте жалки и не ви бръсне за слива ама вие се държите като удавник за сламка. Когато себеуважението ви е равно на 0 винаги се стига до това положение. Хората ви гласуваха доверие, а вие се сдушихте точно с тези с които трябваше да се борите. НФСБ отива в небитието безславно и позорно. Флагман колкото повече се опитвате да им помогнете толкова повече затъвате с тях. Твърдението, че протестите оредяват е фалшива новина в пълния смисъл на думата. Разбираемо е и скриването на автора на статията зад името на сайта. Шубето е голям страх. Мишки.
4.
Game Ober
16.07.2020 08:59:27
3
20
Последна възможност на патриотите да измъкнат някакви пари от Борисов. Предполагам, че това ще е последното плащане.
3.
демократ
16.07.2020 08:59:16
3
34
Г-н Валери Симеонов е на такава среща ,за поледен път!Това му беше и последния Парламент!
2.
ПРОтестант
16.07.2020 08:59:13
6
21
Интересно, че след като държавата в лицето на ГЕРБ се намеси в интересите на ДПС, след социалното напрежение! Ахмед ефенди се активизира и сега сваля правителството... Очевидно, е че той и Шиши Пеевски контролират държавата задкулисно(както винаги са го правели). 100% съм сигурен, че ядосаният Доган ага се е обадил на разБойко и му е казал да си хвърля оставката на жалкото му правителство защото не е успял да му опази частния полуостров. И сега е време за наказание!
1.
Nostradamus
16.07.2020 08:54:14
7
35
Аут си бе Мутро!
Не разбра ли!
Каквито Шменти и лъжи да използваш, ти си труп,
всякакъв!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори