×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България в събота, 19 юни, в село Поповица
  • Австрия дава един милион дози ваксина срещу COVID-19 на Западните Балкани
  • Пълно затваряне на Лисабон заради COVID-19
  • Янаки Стоилов обсъди със свои предшественици съдебната реформа
  • Кейт Мидълтън основа център за малки деца
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имаме готов проект за канализацията на Сунгурларе, търсим финансиране


Имаме готов проект за канализацията на Сунгурларе, търсим финансиране
В актуализацията на бюджета ще включа ремонт на детски градини, предстоят много положителни промени в общината, каза кметът д-р Георги Кенов
06 Юли 2020, Понеделник, 14:27 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Наследих страшно много дългове, за които отговорните ще си понесат последствията

Въпреки тежкото състояние, в което се намира Община Сунгурларе, от началото на мандата си кметът д-р Георги Кенов успя доста да раздвижи населените места. От първия му ден се работи по много проекти, част от които вече са реализирани, а други предстоят. Администрацията успя да се справи и по време на извънредното положение, служителите бяха на терен денонощно, за да се ограничи разпространението на заразата. Кметът разказа пред Флагман.бг какви са плановете до края на годината на Община Сунгурларе, какво ще се реализира и за кои проекти се търси финансиране: 

- Д-р Георги Кенов, по кои проекти в момента работи Община Сунгурларе?

- В община Сунгурларе започна разгъната строителна дейност. Проектът, който стартира скоро, е "Закриване и рекултивация общинско депо за TБО на територията на община Сунгурларе". Срокът за изпълнение на целия обект е 36 месеца, от които 3 месеца за техническата рекултивация и 36 месеца за биологична рекултивация. Проектът е финансиран от ПУДООС. Изпълнението на обекта е на общинското депо, намиращо се в село Балабанчево, община Сунгурларе. Общата стойност на вече реализиращия се проект е 759 493, 35 лв.

- Един от приоритетите ви е канализацията на Сунгурларе, още по време на предизборната кампания поехте ангажимент за реализацията й. Докъде стигнахте с този проект? 

- Да, не съм забравил обещанието си и канализацията на Сунгурларе, която е на 70 % за подмяна, за мен и моят екип е на дневен ред. След решение на Общинския съвет ще бъдат входирани в ПУДООС. Важно е да уточним, че строителните дейности ще включат и асфалтиране на улиците. По капиталовата програма имаме проектна готовност за ремонт на водопроводите и в селата Чубра, Грозден и Лозарево и частична канализация в малките населени места. Предстои ремонт на общинската пътна мрежа и на обществените сгради. Всички обществени поръчки са качени на официалния сайт на Сунгурларе. Строителните дейности ще бъдат извършени след получаване на финансиране за проектите.

- По отношение на развитието на малките населени места – обявихте, че всяко от тях ще бъде за вас с приоритет, а не само общинският център. Какво предстои да се направи в селата?

- В актуализацията на бюджета, който предстои, имам желание да включа ремонт на детските градини в селата Грозден и Климаш. Забавачницата в село Чубра вече има спечелен проект за подобряване условията на достъп и насърчаване на различни дейности сред природата. Предстои проектиране на проект за бедствия и аварии в село Манолич, почистване на речните корита, като се започне от село Дъбовица и имам идея да изградя детска градина в село Вълчин. Моят екип започна проучване за изграждане на скейт парк със съоръжения в Сунгурларе. Община предприема дейности по подмяна на водопроводи в малките населени места и довеждащи такива най-вече за селата Манолич, Горово, Грозден и Вълчин. 

- Преди няколко дни стана ясно, че има проблем с водоподаването в село Вълчин? Каква е ситуацията там към момента?

- Действително има проблем, да. Според констатация от страна на ВиК самостоятелните източници, които са общо четири броя, не са достатъчни за покриване на нуждите на селото. Във връзка с тази обстановка издадох заповед за въвеждане на режим на водата, за периода между 08:00 до 17:00 часа няма да има водоподаване до второ нареждане. Жителите обаче да не се притесняват. Няма да допуснем липсата на водоснабдяване в село Вълчин. Ще използваме всички необходими ресурси, за да може селото да има вода. Призовавам всички домакинства на територията на община Сунгурларе да използват водата по разумен начин. Използването на вода за напояване и отглеждането на животни трябва да бъде по-дисциплинирано.

- За никого не е тайна, че заварихте Общината в лошо финансово състояние. А след това и извънредното положение допълнително увеличи разходите. Как се справяте?

- Още с поемането на функцията ми на кмет заварих общината в тежко финансово наследство. Наследих страшно много дългове, за които в определен момент ще има отговорни. Те са взети от хората на Сунгурларе. В момента връщаме направените разходи всеки месец на държавата. Въпреки тежката финансова обстановка обаче съм организирал да назнача по 2-ма души във всяко населено място в общината. Във връзка с тежката ситуация, причинена от пандемията от коронавирус – успяхме да се справим някак си. Всички общински служители работеха денонощно заедно със здравните медиатори по места и РЗИ, така обхванахме на 100 % населените места. Искам благодаря за помощта на директора на здравната инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

-Разбрахме, че се извършват строителни дейности на проблемното кръстовище на центъра, което беше изградеон през миналия мандат и за което алармирахте, че е опасно. Ще бъде ли вече по-безопасен?

- Да, извършват се дейности, благодарение на които центърът на Сунгурларе ще стане по-безопасен и по-модерен. Преминаването на автомобили и пешеходци няма да бъде конфликтно. До края на този месец ремонтът ще е готов. 

-По кои други от предизборните обещания работи екипът ви?

-На следващата общинска сесия ще бъде подложен на гласуване проектно предложение за поддаване до ПУДООС, които ще включи закупуване на три броя нови сметосъбиращи машини – една голяма 20 куб. м. и две малки 6 куб.м. и 300 броя контейнери тип „бобър”. 

През месец юли в Сунгурларе стартираха обществени поръчки за:

- „СМР по реализиране на проект "Стадион и спортна зала (съблекални) към него в гр.Сунгурларе“
- "Ремонт на част от общински път BGS 2267/ II -73 Прилеп – ж.п гара Завет – Съединение, общ.Сунгурларе"
- „Ремонт на общинската пътна мрежа на територията на община Сунгурларе по подобекти“
- „Реконструкция и рехабилитация на общинска образователна инфраструктура на територията на Община Сунгурларе", подобект: СОУ "Христо Ботев " - гр. Сунгурларе
- „СМР по реализиране на проект „Обновяване на Лесопарк „Ичмата“, гр. Сунгурларе, община Сунгурларе“
- "Ремонтни работи на сгради, собственост на Община Сунгурларе през 2020г. по подобекти"
- „Извършване на строително - монтажни работи във връзка с изпълнението на проект: „Изграждане на комбинирана спортна площадка за минифутбол, баскетбол и волейбол в село Славянци, община Сунгурларе“.
 


В категории: Сунгурларе


28
Коментара по темата
28.
Аз
15.07.2020 23:55:52
0
4
Айдееее. Герб днес глътна вода и така или иначе от другата седмица няма да са на власт. Така че....Край с проектите
27.
Шефкет
15.07.2020 23:23:55
1
10
На кой му е нужна канализация в Сунгурларе?

Градът и общината вървят към закриване, поради обезлюдяване!
26.
*********
15.07.2020 22:27:53
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Съгласен с 12345
15.07.2020 08:08:30
0
6
Ако знаеш колко много хора имат проекти за емиграция и също търсят финансиране?! Някой ден може и да направиш канализация, ама само за който е останал...!
24.
до аз
13.07.2020 10:22:52
3
7
Не знам за кой протест става въпрос , но ДПС организирано и платено закара хора от общината до Росенец да защитят един прес-к ....
23.
*********
13.07.2020 09:02:16
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
Шнорхела
12.07.2020 22:55:18
3
7
Кендата, скоро ще се почеше там където го сърби най-много!

Сега ще видим и депутатката, колко тежи на кантара!
21.
Аз
12.07.2020 22:52:01
2
11
ББ обича общини с дългове. Сигурно автобус и от Сунгурларско беше натоварен за платен протес в защитата му. Марш и от тук,гадна мръсна герберска сган
20.
Пилето
10.07.2020 23:37:30
2
13
Те дълговете са от предишното ви управление. Панделиев покри част от тях, а вие сега натрупайте още... Време разделно ще дойде.
19.
за сунгурларе
10.07.2020 20:15:28
0
4
Моите коментари флагман не ги трие , направо ги премахва ....явно някой плаща добре!
18.
Печенягата
09.07.2020 23:48:14
2
15
По-голям от този тиквеник няма!
17.
Кмет ли
09.07.2020 21:47:18
1
15
Последната партия ,която го сложи там си ОТИВА. С нея си отива и той?
16.
Жител на Черница
08.07.2020 09:59:35
1
6
От прочетеното разбирам,че кмета много държи на циганските села,защо ли?За черница канализация няма ли да има?И храм уж щеше да се прави,къде отидоха парите които се събираха по бензиностанциите?И в Черница има детска градина,има и училище!!Ама да живее мангала че после кой ще гласува за теб кмете!!!!!
15.
Жител манолич
07.07.2020 21:30:39
0
10
Ако и сунгурларската канализация е като тази в Манолич, язък!!! Ни асфалт ни дявол, да дишат сега прахоляка на канализацията...Ще сезираме МОСВ. Не се търпи!! Къде е асфалта на улиците след канализацията???
14.
*********
07.07.2020 20:28:13
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
за сунгурларе
07.07.2020 17:38:31
2
14
Кенов остана без пари, чака комисиони от проекта....
12.
Другите
07.07.2020 11:33:35
0
1
Костен е с кмет
11.
Хаахах
07.07.2020 02:47:03
5
13
Оправете най после ла'ното на Панделиев. Умрелия център или пуснете движението по измислената БУС лента. То автобуси няма,лента направили. Хранилка на полицията
10.
*********
06.07.2020 22:45:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Ремзито от Съединението
06.07.2020 21:22:01
0
1
Кена ,хайде де,от къде на къде!
8.
Ремзито от Съединението
06.07.2020 20:47:28
0
3
Аз ще помогна,много съм вещ,ще се обадя на моите братя мангалите,на ли съм един от тях!
7.
12345
06.07.2020 18:31:37
1
6
По-добре недей!
Освен, че ще разкопаят улиците нищо друго няма да стане. Вземете да инвестирате в нещо, което да е в полза на гражданите. Отворете нови работни места, на първо място, за да запазите и без това оредяващото население.
За кой ще я правите тази канализация, то хора не останаха в общината!?
6.
12345
06.07.2020 18:31:32
1
12
По-добре недей!
Освен, че ще разкопаят улиците нищо друго няма да стане. Вземете да инвестирате в нещо, което да е в полза на гражданите. Отворете нови работни места, на първо място, за да запазите и без това оредяващото население.
За кой ще я правите тази канализация, то хора не останаха в общината!?
5.
Дон Корлеоне
06.07.2020 17:28:17
1
31
И като имате проект защо не кандидатствате?
Защото не отговаряме на условията.....тъпанар.
4.
RE-1
06.07.2020 15:27:00
1
22
Закриване или подялба от съседните общини на териториален и етнографски принцип.
3.
:)
06.07.2020 15:04:11
0
2
:)
2.
Санчо
06.07.2020 15:03:36
0
24
Димек нищо нямате ....
1.
Наблюдател
06.07.2020 14:45:23
3
26
Загубени поредните 4г. за общината. Трябва да я закрият.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ясно показахме, че стоим зад думите си и изпълнихме със смисъл ролята на народните представители Ясно показахме, че стоим зад думите си и изпълнихме със смисъл ролята на народните представители Демонтирането на модела Борисов вече започна, сега е време да бъдат решени проблемите на хората „Транспортерът“ Стоян Колев с пореден екшън, размаха мачете в софийски клуб „Транспортерът“ Стоян Колев с пореден екшън, размаха мачете в софийски клуб Бургазлията наскоро излезе от психоклиника в столицата Галя Желязкова: Политиците да осъзнаят, че с „изчегъртване“ нищо не се постига, нужен е диалог Галя Желязкова: Политиците да осъзнаят, че с „изчегъртване“ нищо не се постига, нужен е диалог Никой не може да отрече, че на предишните избори ГЕРБ беше първа политическа сила, това е така, защото гласоподавателят вижда постигнатото от нас, коментира Желязкова Предупреждават русенци за обилни валежи Предупреждават русенци за обилни валежи Умоляват се гражданите да ограничат придвижването си и използването на  автомобили да се случва при крайна необходимост с оглед безопасността им Излязоха отговорите от външното оценяване по математика за 10 клас Излязоха отговорите от външното оценяване по математика за 10 клас На изпит по математика днес се явиха 48 340 десетокласници в страната Извънредно: Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев подават оставки като членове на ВСС Извънредно: Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев подават оставки като членове на ВСС Двамата бяха автори на спорния "Модел 4" за промени в съдебната карта на съдилищата Порои в Родопите разрушиха пътя към Чудните мостове Порои в Родопите разрушиха пътя към Чудните мостове Реката, която се движи успоредно на платното, е излязла от коритото си и е унищожила тесния участък, а преминаването на леки коли е невъзможно Юксел Кадриев проговори за жена си Юксел Кадриев проговори за жена си Става дума за богатата гъркиня Мария, за която той се оженил тайно Станислав Недков-Стъки и ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта Станислав Недков-Стъки и ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта Те поискаха от служебния министър да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева Борисов: Заклел съм се в най-святото, че нямам златни кюлчета, а те издебнаха, заснимаха, монтираха и ме удариха Борисов: Заклел съм се в най-святото, че нямам златни кюлчета, а те издебнаха, заснимаха, монтираха и ме удариха ГЕРБ внасят жалба в ЦИК срещу служебното правителство
Кристиан Ериксен е опериран Кристиан Ериксен е опериран Очаква се халфът да бъде изписан от болницата в Копенхаген Български роми са арестувани за експлоатация на деца в Солун Български роми са арестувани за експлоатация на деца в Солун Арестите са извършени след четиримесечно разследване от подразделението за организирана престъпност в града Байдън със символичен подарък за Путин Байдън със символичен подарък за Путин Двамата се видяха след Срещата на върха на НАТО в Брюксел Ръст на конфликтите заради пандемията от COVID-19 Ръст на конфликтите заради пандемията от COVID-19 Според доклад България е на 27-мо място СЗО започва наблюдение на латиноамериканския вариант на COVID-19 СЗО започва наблюдение на латиноамериканския вариант на COVID-19 Този щам e идентифициран за пръв път в Перу Принц Хари и Меган Маркъл се връщат в Лондон Принц Хари и Меган Маркъл се връщат в Лондон Херцогинята е решила да подкрепи съпруга си при срещата със семейството му Хаос в Гърция заради стачка Хаос в Гърция заради стачка Придвижването ще бъде затруднено и по вода, и по суша Как изглеждаше първото модно ревю на Ferrari? Как изглеждаше първото модно ревю на Ferrari? Колекцията е доминирана от червено и оранжево, а отпечатъците върху артикулите са вдъхновени от отличителните линии на колите на Ферари и статии във вестници Раздават над 160 хиляди кондома на атлетите в Токио Раздават над 160 хиляди кондома на атлетите в Токио А местните правила съветват всеки присъстващ да избягва физически контакт Исландия хвърли маските Исландия хвърли маските Ресторантите в страната отварят до полунощ  
Председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов Председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов Може да задействам план "Здравствуйте, братушки", но не по курортите Виц на деня Виц на деня Предизборна агитация:
- Гарантирам ви, че след пет години ще живеем по-добре от европейците!
Глас от залата:
- Защо, на тях какво ще им се случи?
Виц на деня Виц на деня Карам си към село и гледам един седи до пътя с някаква раница. Дига ми палец… аз се усмихнах… ей няма нищо по-яко от това, непознат да ти лайкне колата!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ноември плюс 13 градуса, февруари плюс 13, юни плюс 13. Поне термометрите показват някаква стабилност в България.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори