×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имаме готов проект за канализацията на Сунгурларе, търсим финансиране


Имаме готов проект за канализацията на Сунгурларе, търсим финансиране
В актуализацията на бюджета ще включа ремонт на детски градини, предстоят много положителни промени в общината, каза кметът д-р Георги Кенов
06 Юли 2020, Понеделник, 14:27 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Наследих страшно много дългове, за които отговорните ще си понесат последствията

Въпреки тежкото състояние, в което се намира Община Сунгурларе, от началото на мандата си кметът д-р Георги Кенов успя доста да раздвижи населените места. От първия му ден се работи по много проекти, част от които вече са реализирани, а други предстоят. Администрацията успя да се справи и по време на извънредното положение, служителите бяха на терен денонощно, за да се ограничи разпространението на заразата. Кметът разказа пред Флагман.бг какви са плановете до края на годината на Община Сунгурларе, какво ще се реализира и за кои проекти се търси финансиране: 

- Д-р Георги Кенов, по кои проекти в момента работи Община Сунгурларе?

- В община Сунгурларе започна разгъната строителна дейност. Проектът, който стартира скоро, е "Закриване и рекултивация общинско депо за TБО на територията на община Сунгурларе". Срокът за изпълнение на целия обект е 36 месеца, от които 3 месеца за техническата рекултивация и 36 месеца за биологична рекултивация. Проектът е финансиран от ПУДООС. Изпълнението на обекта е на общинското депо, намиращо се в село Балабанчево, община Сунгурларе. Общата стойност на вече реализиращия се проект е 759 493, 35 лв.

- Един от приоритетите ви е канализацията на Сунгурларе, още по време на предизборната кампания поехте ангажимент за реализацията й. Докъде стигнахте с този проект? 

- Да, не съм забравил обещанието си и канализацията на Сунгурларе, която е на 70 % за подмяна, за мен и моят екип е на дневен ред. След решение на Общинския съвет ще бъдат входирани в ПУДООС. Важно е да уточним, че строителните дейности ще включат и асфалтиране на улиците. По капиталовата програма имаме проектна готовност за ремонт на водопроводите и в селата Чубра, Грозден и Лозарево и частична канализация в малките населени места. Предстои ремонт на общинската пътна мрежа и на обществените сгради. Всички обществени поръчки са качени на официалния сайт на Сунгурларе. Строителните дейности ще бъдат извършени след получаване на финансиране за проектите.

- По отношение на развитието на малките населени места – обявихте, че всяко от тях ще бъде за вас с приоритет, а не само общинският център. Какво предстои да се направи в селата?

- В актуализацията на бюджета, който предстои, имам желание да включа ремонт на детските градини в селата Грозден и Климаш. Забавачницата в село Чубра вече има спечелен проект за подобряване условията на достъп и насърчаване на различни дейности сред природата. Предстои проектиране на проект за бедствия и аварии в село Манолич, почистване на речните корита, като се започне от село Дъбовица и имам идея да изградя детска градина в село Вълчин. Моят екип започна проучване за изграждане на скейт парк със съоръжения в Сунгурларе. Община предприема дейности по подмяна на водопроводи в малките населени места и довеждащи такива най-вече за селата Манолич, Горово, Грозден и Вълчин. 

- Преди няколко дни стана ясно, че има проблем с водоподаването в село Вълчин? Каква е ситуацията там към момента?

- Действително има проблем, да. Според констатация от страна на ВиК самостоятелните източници, които са общо четири броя, не са достатъчни за покриване на нуждите на селото. Във връзка с тази обстановка издадох заповед за въвеждане на режим на водата, за периода между 08:00 до 17:00 часа няма да има водоподаване до второ нареждане. Жителите обаче да не се притесняват. Няма да допуснем липсата на водоснабдяване в село Вълчин. Ще използваме всички необходими ресурси, за да може селото да има вода. Призовавам всички домакинства на територията на община Сунгурларе да използват водата по разумен начин. Използването на вода за напояване и отглеждането на животни трябва да бъде по-дисциплинирано.

- За никого не е тайна, че заварихте Общината в лошо финансово състояние. А след това и извънредното положение допълнително увеличи разходите. Как се справяте?

- Още с поемането на функцията ми на кмет заварих общината в тежко финансово наследство. Наследих страшно много дългове, за които в определен момент ще има отговорни. Те са взети от хората на Сунгурларе. В момента връщаме направените разходи всеки месец на държавата. Въпреки тежката финансова обстановка обаче съм организирал да назнача по 2-ма души във всяко населено място в общината. Във връзка с тежката ситуация, причинена от пандемията от коронавирус – успяхме да се справим някак си. Всички общински служители работеха денонощно заедно със здравните медиатори по места и РЗИ, така обхванахме на 100 % населените места. Искам благодаря за помощта на директора на здравната инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

-Разбрахме, че се извършват строителни дейности на проблемното кръстовище на центъра, което беше изградеон през миналия мандат и за което алармирахте, че е опасно. Ще бъде ли вече по-безопасен?

- Да, извършват се дейности, благодарение на които центърът на Сунгурларе ще стане по-безопасен и по-модерен. Преминаването на автомобили и пешеходци няма да бъде конфликтно. До края на този месец ремонтът ще е готов. 

-По кои други от предизборните обещания работи екипът ви?

-На следващата общинска сесия ще бъде подложен на гласуване проектно предложение за поддаване до ПУДООС, които ще включи закупуване на три броя нови сметосъбиращи машини – една голяма 20 куб. м. и две малки 6 куб.м. и 300 броя контейнери тип „бобър”. 

През месец юли в Сунгурларе стартираха обществени поръчки за:

- „СМР по реализиране на проект "Стадион и спортна зала (съблекални) към него в гр.Сунгурларе“
- "Ремонт на част от общински път BGS 2267/ II -73 Прилеп – ж.п гара Завет – Съединение, общ.Сунгурларе"
- „Ремонт на общинската пътна мрежа на територията на община Сунгурларе по подобекти“
- „Реконструкция и рехабилитация на общинска образователна инфраструктура на територията на Община Сунгурларе", подобект: СОУ "Христо Ботев " - гр. Сунгурларе
- „СМР по реализиране на проект „Обновяване на Лесопарк „Ичмата“, гр. Сунгурларе, община Сунгурларе“
- "Ремонтни работи на сгради, собственост на Община Сунгурларе през 2020г. по подобекти"
- „Извършване на строително - монтажни работи във връзка с изпълнението на проект: „Изграждане на комбинирана спортна площадка за минифутбол, баскетбол и волейбол в село Славянци, община Сунгурларе“.
 


В категории: Сунгурларе


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
28
Коментара по темата
28.
Аз
15.07.2020 23:55:52
0
4
Айдееее. Герб днес глътна вода и така или иначе от другата седмица няма да са на власт. Така че....Край с проектите
27.
Шефкет
15.07.2020 23:23:55
1
10
На кой му е нужна канализация в Сунгурларе?

Градът и общината вървят към закриване, поради обезлюдяване!
26.
*********
15.07.2020 22:27:53
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Съгласен с 12345
15.07.2020 08:08:30
0
6
Ако знаеш колко много хора имат проекти за емиграция и също търсят финансиране?! Някой ден може и да направиш канализация, ама само за който е останал...!
24.
до аз
13.07.2020 10:22:52
3
7
Не знам за кой протест става въпрос , но ДПС организирано и платено закара хора от общината до Росенец да защитят един прес-к ....
23.
*********
13.07.2020 09:02:16
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
Шнорхела
12.07.2020 22:55:18
3
7
Кендата, скоро ще се почеше там където го сърби най-много!

Сега ще видим и депутатката, колко тежи на кантара!
21.
Аз
12.07.2020 22:52:01
2
11
ББ обича общини с дългове. Сигурно автобус и от Сунгурларско беше натоварен за платен протес в защитата му. Марш и от тук,гадна мръсна герберска сган
20.
Пилето
10.07.2020 23:37:30
2
13
Те дълговете са от предишното ви управление. Панделиев покри част от тях, а вие сега натрупайте още... Време разделно ще дойде.
19.
за сунгурларе
10.07.2020 20:15:28
0
4
Моите коментари флагман не ги трие , направо ги премахва ....явно някой плаща добре!
18.
Печенягата
09.07.2020 23:48:14
2
15
По-голям от този тиквеник няма!
17.
Кмет ли
09.07.2020 21:47:18
1
15
Последната партия ,която го сложи там си ОТИВА. С нея си отива и той?
16.
Жител на Черница
08.07.2020 09:59:35
1
6
От прочетеното разбирам,че кмета много държи на циганските села,защо ли?За черница канализация няма ли да има?И храм уж щеше да се прави,къде отидоха парите които се събираха по бензиностанциите?И в Черница има детска градина,има и училище!!Ама да живее мангала че после кой ще гласува за теб кмете!!!!!
15.
Жител манолич
07.07.2020 21:30:39
0
10
Ако и сунгурларската канализация е като тази в Манолич, язък!!! Ни асфалт ни дявол, да дишат сега прахоляка на канализацията...Ще сезираме МОСВ. Не се търпи!! Къде е асфалта на улиците след канализацията???
14.
*********
07.07.2020 20:28:13
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
за сунгурларе
07.07.2020 17:38:31
2
14
Кенов остана без пари, чака комисиони от проекта....
12.
Другите
07.07.2020 11:33:35
0
1
Костен е с кмет
11.
Хаахах
07.07.2020 02:47:03
5
13
Оправете най после ла'ното на Панделиев. Умрелия център или пуснете движението по измислената БУС лента. То автобуси няма,лента направили. Хранилка на полицията
10.
*********
06.07.2020 22:45:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Ремзито от Съединението
06.07.2020 21:22:01
0
1
Кена ,хайде де,от къде на къде!
8.
Ремзито от Съединението
06.07.2020 20:47:28
0
3
Аз ще помогна,много съм вещ,ще се обадя на моите братя мангалите,на ли съм един от тях!
7.
12345
06.07.2020 18:31:37
1
6
По-добре недей!
Освен, че ще разкопаят улиците нищо друго няма да стане. Вземете да инвестирате в нещо, което да е в полза на гражданите. Отворете нови работни места, на първо място, за да запазите и без това оредяващото население.
За кой ще я правите тази канализация, то хора не останаха в общината!?
6.
12345
06.07.2020 18:31:32
1
12
По-добре недей!
Освен, че ще разкопаят улиците нищо друго няма да стане. Вземете да инвестирате в нещо, което да е в полза на гражданите. Отворете нови работни места, на първо място, за да запазите и без това оредяващото население.
За кой ще я правите тази канализация, то хора не останаха в общината!?
5.
Дон Корлеоне
06.07.2020 17:28:17
1
31
И като имате проект защо не кандидатствате?
Защото не отговаряме на условията.....тъпанар.
4.
RE-1
06.07.2020 15:27:00
1
22
Закриване или подялба от съседните общини на териториален и етнографски принцип.
3.
:)
06.07.2020 15:04:11
0
2
:)
2.
Санчо
06.07.2020 15:03:36
0
24
Димек нищо нямате ....
1.
Наблюдател
06.07.2020 14:45:23
3
26
Загубени поредните 4г. за общината. Трябва да я закрият.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори