×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол трябва да привлича културата на Аполония, а не чалгата на силикона


Созопол трябва да привлича културата на Аполония, а не чалгата на силикона
Нощен изглед към Стария град. Според собственици на дискотеки никой вече не гледал крепостните стени, а идвали заради ентъртеймънт туризма
24 Юни 2020, Сряда, 19:35 ч.
Автор: Флагман.БГ

Хилядолетният град не е място на пропаднали алкохолици, наркомани, и нагли чуждоземци

Ентъртеймънт туризъм или семеен да развива Созопол. Това стана повод за разгорещен спор на туристическа среща в хилядолетния град, провела се преди дни. Собственици на дискотеки твърдят, че профилът на курорта се е променил и вече го посещавали все повече млади хора, които идвали да се забавляват.(ВИЖТЕ ТУК)

Хотелиери обаче са категорични, че техните клиенти са основно семейства, които искали спокойствие. Заради това те призоваха да се приложи цялата строгост на закона, за да не се превърне Созопол в Слънчев бряг II. Флагман.бг публикува коментар по темата на Мария Кърталова. Готови сме да осигурим трибуна и за други мнения.

- Созопол е КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО средище, с вековна история
- Созопол е място на изкуството, и самобитния фолклор
- Созопол е място на художници, поети, писатели, рибари с техните битиета

Созопол не е място на пропаднали алкохолици, наркомани, и нагли чуждоземци, дошли да се разпореждат със земите и историята на местното население.

Категорично поведението на въпросните чуждоземци е неприемливо. Не го толерирам и смятам, че трябва или да се съобразят с изискванията на местното население или да си събират бухчите и да се омитат.

Не желая това място да бъде осквернявано от подобни индивиди, дошли да размахват пръст и да тормозят както местните, така и нашите туристи и гости.

Смятам, че Община Созопол трябва да приложи законът в цялата му строгост и да не им позволява да тормозят повече както нас, така и гостите ни.
Искаме тишина, искаме спокойствие, искаме шум на море, а не дрога, алкохолизъм и пикаещо-повръщащи индивиди.

Достатъчен е този позор наречен Весела уличка, че да се търпят и наглостта и арогантността на разни чуждоземци.

Нищо против нямам да има и нощни летни заведения, но да работят с тиха музика, която да гали слуха, а не да станат баси и да събираме сутрин счупени стъкла от прозорци.

Ако ще има барове и дискотеки, те да са на закрито и шумоизолирани, така е в цивилизованите курорти.

Созопол трябва да привлича културата на Аполония, а не чалгата на силикона.

 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
12
Коментара по темата
12.
Пламен
25.06.2020 11:04:26
0
2
Добре де, дайте ОФИЦИАЛНО да се обявят Слънчака, Созопол и Приморско за алко-прахови дестинации, и да си работят този вид туризъм. Аристокрацията да си ходи на Лозенец. Семейният българи, квартирен да е Поморие, Ахелой. Културният и баровци - Равда и Несебър. Семейства чужденци, млади - Обзор. Нормална почивка българи трудещи се и руснаци - от Бяла на Север. Да се знае, за да не остават изненадани неприятно дошлите туристи. Така шансът да почиват на едно и също място и други години е реален.
11.
Арт културтрегер
25.06.2020 00:28:32
3
6
Созопол, заради такива тъпи статии си изгонихме хубавите клиенти.
Огледайте се!!! С тоя акъл всички нормални млади хора ще продължават да ни подминават и да харчат парите си в Лозенец. Там цените на нощувките са двойни, цените в ресторантите са двойни, партито е денонощно и всички са щасливи! Замислете се, не бъдете като коне с капаци.
10.
Juliette
24.06.2020 17:52:54
3
11
Флагман, статията ви сякаш е поръчана и озаглавена от някой обсебен религиозен фанатик кацнал сред нас директно от средновековието. Опитайте поне малко да прикриете субективизма си, все пак сте медия. Вие обиждате жестоко всички хора, които обичат да се забавляват и да слушат музика вечерно време. Това са хора, които посещават Созопол и оставят парите си в местни хотели, заведения и магазини! Това ли са епитетите, с които ги възнаграждавате? Не всеки човек, който не е семеен или е отишъл на почивка без дете е отрепка, наркоман и алкохолик с идея да превземе и оскверни града! Особено уикенд туризмът, който преобладава последните години се крепи предимно на партитата в почивните дни, които “зловещите” барове и дискотеки организират!
9.
Дани
24.06.2020 17:52:19
4
6
Созопол, само при вас има работа,непозволявайте група пансионни творци да ви вменяват, че ще е за добро.
Всички тези хора, които са по заведенията къде спят?
8.
Запознат
24.06.2020 17:48:23
5
7
Последните 2 години на Аполония са най- слабо посетените, поради това , че концертите започват в час , когато хората се връщат от плаж! Созополчани с любовта си към ТИШИНАТА ще убият и този фестивал.Ако продължавате в този дух на отрицание, до две години ще слушате шепота на паветата в стария град, по които никой няма да минава!
7.
Мартин Михайлов
24.06.2020 17:36:12
3
6
А този сайт много подозрително защитава само едната страна. Чудя се въобще заслужава ли си да водим дискусията тук... Вземете се в ръце малко и бъдете обективни! Ако професионалната ви етика го позволява, разбира се. :)
6.
Мартин Михайлов
24.06.2020 17:33:27
0
10
Приятели, Созопол винаги е бил свързван с музика. Спомнете си само за песента на Георги Минчев! Нека не обиждаме всички, които вярват в това. Само се замислете, че фестивалът Аполония ви пълни града и хотелите само заради програмата си - и то в иначе слаба част на сезона.

Да не го ворим аз историята с китари десетилетия назад. Градът винаги е събирал арт-личности, което без свободата на изразяване - музиката - ще обезличи много имиджа на Созопол. Ясно е, че си мечтаете за баби с внучета, няма лошо, но с просто око личи, че оборотите в града се правят предимно от хора, дошли да разпуснат, забавлявайки се. Нещо, което в нормалното си работно ежедневие, не правят толкова често. Затова и "туризмът" се преориентира в уикендите. Със статии и тези, като тази, сте на път да загубите и това.

Баровете, дискотеките и концертите представляват едно от най-здравите звена, на които стъпва българският морски туризъм. Без този компонент, посещаемостта ще спадне рязко. Потреблението на човек също.

Още нещо... Все още в пиков уикенд в края на юли-началото на август ми трябва да звънна на четири-пет хотела, и с лека трудност ще си намеря места. И проблемът е не, че няма места в хотелите по това време, а че се правят на луди и гледат да не приемат резервации за една или две нощувки. Когато обаче има голям концерт или фестивал - в Созопол, на Градина или Каваци, хотелите се пръскат и няма никакви места от месеци по-рано. Така че това храни всички - замислете се! И спрете да гледате в миналото и да мечтаете за соц-туризъм. Не че тогава не е имало партита, знаем много добре, че даже рестрикциите бяха далеч от днешните. Нека пазим музикалните програми, защото без тях ще изгоним и последните туристи - парти-туристите. А те доминират. Другите са в Гърция.
5.
Sometimes
24.06.2020 15:08:55
2
6
Хубаво градче е Созопол, ходил съм поне четири пъти на почивка там. Но с всеки следващ път ми се вижда все по-мутренски. Не намирам за нормално бентлита да хвърчат с над 80 по пешеходната улица. Отделно, че мястото е с доста влажен климат. През Юни, а донякъде и през Септември не е подходящ за "море".
4.
И мутри
24.06.2020 08:38:59
0
3
Няма никой не ходи да бие охраните по дискотеките
3.
#Голям-Тур
24.06.2020 00:47:14
2
24
Курортите по цялото Черноморие са превърнати във Вавилон, разврат, проституция, наркотици, алкохолизъм , чалга, свинщина на всеки ъгъл, по улиците се търкалят някви неадекватни тълпи от пияни, като глигани човекоподобни......в жалки опити да си "уцелят хотела", уви това почти винаги е безуспешно и провалът се ознаменува с безразборно повръшане на посоки, последвано от още пиене......в съседство, надрусани с екстази се къпят по организъм в дъждовна локва, понеже плажът бил далече, а в това време, жестоко нетрезвен англичанин прави неуспешен опит да "кацне" в басейна от 8-мия етаж на хотела и вместо това има среща с плочките, има кръв, тълпи от сейрджии, а няколко много по пияни, решават да си поиграят на "спешно отделение" и започват да му правят изкуствено дишане ама през ушите щото не могат да уцелят устата. Пристигналите ченгета почват да се чудят, дали да викат линейка или поп.......почти винаги е линейка. Пристигналите "медици" почват да псуват размазаният турист понеже смяната им тъкмо свършила, а никой нямало да им плати извънредни и звънят на застрахователя.......той почти винаги е нетрезвен и започват едни пререкания за пари. Размазаният през това време се е гътнал, спешният екип го обявява за "УМрел" и всички дружно тичат към кръчмата за да пият в негова памет. The Show must go on. Е тва е летен сезон по крайбрежието на милата ни родина.
2.
Klukar
23.06.2020 23:32:23
4
11
Ne vaobshte nehodqt alkoholici i narkomani. Vqrvaite si.
1.
Денис Чолаков
23.06.2020 20:27:19
0
38
По всичките ни черноморски курорти от години се срещат повече наркомани, дилъри, проститутки, плейметки и тем подобни, отколкото нормално летуваща компания, двойка, семейство. Първо бизнеса създаде полето за изява на всички софийско-областни звезди, а след това се обяви против тях. Пито - платено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори