×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 31 юли е FASHION PHOTO DAY в Central Park Бургас, вижте подробности
  • Бизнесът с два месеца гратис за цените в евро
  • Външният дълг нарасна със 7 млрд. евро
  • САЩ заплашват Китай със 100-процентови мита
  • Производители вдигнаха цените на храните с 23%
  • Български са 30% от зеленчуците на пазара
  • Канада обяви, че ще признае палестинската държава през септември
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век


Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век
Валентин Димитров е създателят на най-успешните проекти в рестораньорския бранш през последните 20 години в Бургас
25 Юни 2020, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Телешките, свинските и агнешките специалитети се приготвят по сувид технология – с нея шеф готвачите постигат невероятни резултати и запазват полезните вещества

В „Златна котва“ започват „Дни на месото“. Всяка сряда, четвъртък и петък пред гостите на 100-годишния ресторант ще бъдат приготвяни най-крехките и здравословни свински, телешки и агнешки месца по сувид технология - техника, използвана от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.

Какво е сувид? Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“. Този ноу-хау метод готвачите на „Златна котва“  вече са усвоили до съвършенство.

Преди да бъдат поднесени на нашите гости, месата се приготвят в продължение на 12 часа на температура от 37 до 39 градуса. С пресни билки и без добавяне на ускоряващи печенето и подобряващи вида на месото продукти,  то е естествено приготвено в собствен сос. След като го извадим от сувид уреда ги запичаме, за да се получи любимият на всички златист загар и хрупкава коричка, а самото месо е по-крехко от всичко,което сте опитвали до сега“, разкриха от кухнята на „Златна котва“.

Основният инициатор на събитието е създателят на най-успешните проекти в ресторантьорския бранш през последните 20 години в Бургас - Валентин Димитров.

„Златна котва“ е 100-годишен ресторант и ние се гордеем с това. Работим неуморно и успяхме да го съхраним и да го пренесем в 21-ви век. Нашите гости вече се радват на промяната в интериора, а сега ще им покажем и последните нововъведение в кулинарията“, заяви Валентин Димитров

 

По време на "Дни на месото", майсторът излиза пред гостите и атрактивно довършва процеса на приготвяне на ястията, преди да се насладят на уникалния им вкус клиентите

Сред изкушаващите предложения в новото сувид меню на ресторанта е СВИНСКО ДЪРПАНО. Приготвя се от онези много вкусни месца, които се намират около кокала. При готвенето със сувид те се отделят заедно с мозъка на костите и полезния желатин. Резултатът, след редуциране и подправяне с мащерка, е истинско пиршество за небцето, гарантират от ресторанта.

Още страхотни предложения разтуптяват сърцата в "Златна котва", сред тях са СВИНСКИ РЕБРА и за първи път в Бургас РЕБЪРЦА ОТ МЛЕЧНО ТЕЛЕШКО, поднасят ги с ароматните „Кентъки сос“ и  „Тенеси сос“, приготвян с Джак Даниелс.

КРЕХКОТО ИРЛАНДСКО ТЕЛЕШКО от познати породи, шпиковано с чесън, розмарин и мащерка се сервира с предварително мариновани сезонни зеленчуци, изпечени на плоча. От  собствените сокове н а месото, масло и канела на пръчки се приготвя уникален сос, който ще ви накара да си оближете пръстите. Почитателите на АГНЕШКОТО ще са възхитени от печеното роле с коричка.

Резервация за най-вкусните „ДНИ НА МЕСОТО“ организирани в Бургас, можете да си направите на тел.: 0878884277. В „Златна котва“ ще ви подарят неповторима емоция, поднесена на традиционна дървена дъска, но приготвена по иновативен, здравословен и най-важното неповоримо вкусен начин.

Новите предложения в „Златна котва“ следват едно след друго.

Всеки вторник и събота ще има „РИБНИ ВЕЧЕРИ“. Тогава гостите на ресторанта ще трябва да направят избор, защото разнообразието от прясно уловена риба ще е голямо и всеки път ще има нещо ново. Следете Facebook страницата на „Златна котва“ за предложенията от последния улов, за де не ви отмъкнат под носа ДИВ ЛАВРАК, диво ФАГРИ или ЛЕФЕР. Бройките ще са ограничени и ще се приготвят по предварителна заявка. Рибите ще се пекът на барбекю с дървени въглища и в сол на пещ.

Освен познатите риби, по време на „РИБНИ ВЕЧЕРИ“ гостите на ресторанта ще могат да се насладят и на рядко срещан деликатес ФИЛЕТИРАНИ ЧЕРНОМОРСКИ ПОПЧЕТА.

И още - прясна ХАМСИЯ „Черноморско слънце“ и САРДЕЛА филетирана и поднесена в пикантен сос от счукани люти пиперки, екстра върджин зехтин, копър и чесън. Прясната средиземноморска СКУМРИЯ „Кольос“ също не е за пропускане.

Понеделникът в ресторант „Златна котва“ ще е посветен на ДОМАШНАТА ПАСТА. Аh, perfetto bellissimi amici!

Всеки понеделник в голяма пита сирене „ПАРМЕЗАН“ ще се готви прясна паста с късчета телешко Black Angus, морски дарове, черна паста с мастило от сепия с морски дарове и вегетариански и веган талиатели и др.

Резервации се приемат всеки ден на тел.: 0878884277.






Тервел ИЛИЕВ Очакват се валежи в страната Очакват се валежи в страната 31/07/2025, Четвъртък 07:06 0
България Всички новини
Рибена чорба в чаша за сладолед и таратор с повече лед, отколкото кисело мляко - това са измамите по морето Рибена чорба в чаша за сладолед и таратор с повече лед, отколкото кисело мляко - това са измамите по морето Комисията за защита на потребителите с ясно предупреждение към ресторантьорите Как се стигна до инцидента, при който дете падна от прозорец в болницата в Карнобат Как се стигна до инцидента, при който дете падна от прозорец в болницата в Карнобат Директорът на медицинското заведение д-р Николай Колибаров не можа да даде обяснение Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Продължения в Разград при сериозно числено преимущество за "зелените" Очакват се валежи в страната Очакват се валежи в страната Максималните температури ще бъдат между 25° до 30°, за столицата ще е около 24 Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Латински, биология и олимпийски амбиции – новата гимназия в Бургас, за която си струва да знаеш Латински, биология и олимпийски амбиции – новата гимназия в Бургас, за която си струва да знаеш Новата частна езикова гимназия „Едмънд Бърк“ в Бургас приема само 26 ученици за новата учебна година Легендата DJ Mascota идва в Бургас! DockTales се готви за гореща вечер под звездите Легендата DJ Mascota идва в Бургас! DockTales се готви за гореща вечер под звездите Очаквайте селекция от качествен хаус, клубни ремикси и заряд, който се усеща още от първия бийт, споделят организаторите Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Местните винят кметския наместник в бездействие - виждал бетоновозите, но не предприемал никакви мерки
Мащабна руска атака по Киев, има загинали Мащабна руска атака по Киев, има загинали Ранени са над 50 човека, поне 2 са жертвите Украйна арестува офицер от ВВС, шпионирал за Русия! Зеленски обсъди с Тръмп мащабни споразумения Украйна арестува офицер от ВВС, шпионирал за Русия! Зеленски обсъди с Тръмп мащабни споразумения Военният е издавал информация на Кремъл за украинските изтребители Камчатка е като филм на ужасите, още се тресе и от събудения вулкан тече лава Камчатка е като филм на ужасите, още се тресе и от събудения вулкан тече лава Пет мощни вторични труса са фиксирани само за 10 минути Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм Масово нашествие от скакалци в Украйна Масово нашествие от скакалци в Украйна Ситуацията се усложнява от много фактори Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Стряскащ случай в Япония Най-силните земетресения, регистрирани някога в света Най-силните земетресения, регистрирани някога в света АП представя справка за някои от най-мощните земетресения Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Когато те засекат камерите и кантарите на тола, измъкване няма, категоричен е депутат
Проф. Николай Слатински Проф. Николай Слатински Надеждата ми е Украйна да издържи, докато Русия се сгромоляса Виц на деня Виц на деня Мъже, запомнете! Не е учтиво да питате дама за възрастта и. Достатъчно е да я попитате, знае ли руски? Виц на деня Виц на деня Съпругата:
- Утре е 30 годишнината от сватбата ни, искаш ли заколим прасето?
- Защо, то какво е виновно?! Брат ти ни запозна...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Как се нарича човек, който харесва всичко във фейсбук?
- Вселайко!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори