×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слънчев бряг безшумен, но бетонът на плаж Алепу вредял на туризма


Слънчев бряг безшумен, но бетонът на плаж Алепу вредял на туризма
Заведенията в Слънчев бряг вече са обезшумени, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея строежът на Алепу вреди на имиджа ни като туристическа дестинация
16 Юни 2020, Вторник, 10:15 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Министър Николина Ангелкова предупреди, че са солени глобите за нарушаване на разпоредбите за плажните принадлежности

Заведенията в Слънчев бряг вече са обезшумени. Надявам се законът да бъде спазван, защото в това тежко и трудно лято имаме необходимост да обединим усилията си, за да предлагаме качествения продукт, който очакват всички наши гости! Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.  

За съжаление това, което се случва на плаж Алепу, много вреди на имиджа на страната ни, тъй като се отразява и в чужди медии, добави тя. 

„Хората са изключително чувствителни по темата. Прокуратурата обаче изиска разрешението за строежа. Нека да изчакаме контрола и тогава да се вземе решение“, заяви министърът. 

Тя уверява, че водата по българските плажове е чиста. 

„Изградиха се изключително много пречиствателни станции. Почти няма местенце без такава и със сигурност работата в тази посока ще продължи“, изтъкна Ангелкова. 

Според нея обаче възстановяването на туризма ще е изключително бавно, тъй като от една страна той изцяло бе спрян, а от друга – за да може секторът да функционира, е важно хората да върнат своето доверие към пътуването и да избират своята дестинация. 

„България е сочена за пример като страната, в която мерките бяха своевременно приети от нашето правителство. Всичко е изключително динамично и се договаря ежедневно. Ежечасно комуникирам с мои колеги и с туроператори от водещи пазари по отношение на чартърните програми, които от следващата седмица ще стартират интензивно“, добави тя.

„България бе сред първите държави, които отвориха на 1 юни границите си за поданиците на 29 страни без карантина. От вчера държавите са 34. Следим обстановката в Европа, за да реагираме веднага и да отпада карантината и за други страни“, заяви министърът. 

„Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци приблизително идват в страната ни. Миналата година над 1,3 млн. гръцки туристи са посетили България. 1,4 млн. българи пък са били в Гърция през 2019-та“, уточни тя.

„Чартърните полети не се отменят, както каза кметът на Бургас, а се пренасочват. Ние знаехме, че до 15 юни няма как да има такива полети, тъй като границите в повечето страни бяха затворени. Вчера ги отвориха. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври“, заяви Ангелкова. 

„Изключително важна е помощта, която оказва държавата с промените в Закона за здравето, които дадоха възможност да субсидираме с 35 евро на седалка. Това много добре се приема от всички туроператори, които оперират с чартърни програми“, добави тя.

„На 25 юни стартират първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. За нас винаги в топ 10 са били немските туристи, които две-три лета държат първото място за летен туризъм, румънците, които вчера отвориха своите граници за пътуване без карантина. Изключително важни за туризма ни са и руснаците, чехите, поляците и украинците, британците и израелците“, каза министърът. 

“25 от плажовете, на които чадърите и шезлонгите трябва да са безплатни. За заведенията, които са на плажа и масите им трябва ясно да бъде обозначено, че са допълнителни търговски площи, а не да се заблуждават хората и да се чувстват измамени. 50 000 лева е глобата за нарушаване на разпоредбите за цените на плажните принадлежности.  При повторно нарушение е 100 000 лева“, предупреди тя. 

Изключително важно е в тази толкова тежка ситуация както за сектор "Туризъм", така и за сектор "Транспорт" да се търси чрез диалог най-доброто решение, подчерта Ангелкова.

„Нашето предложение е да започне да действа преобразуване на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още следващия месец. Друга мярка е отпускането на 50 млн. лв за наемането на безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда. Всеки един работодател ще може да направи своя избор с помощта на държавата“, обясни тя.

„Много важни са и мерките за гарантиране на ликвидност и за осигуряване на финансова подкрепа, допълни министърът, като уточни, че България е сочена за пример по отношение на предприетите мерки. Отделно от това, ние бяхме едни от първите одобрени като безопасна дестинация за пътуване“, заяви министърът. 

Тя съобщи, че 553 са проектните предложения, които са одобрени за сектор "Туризъм" по линия на схемата за микро и малки предприятия. Предстои тепърва и нова мярка, свързана с финансиране на средните предприятия с грантови схеми от 30 до 100 000 лв., където туризмът отново ще може да се ползва с приоритет, добави Ангелкова.

„Винаги сме акцентирали на българите като водещ пазар в сектор "Туризъм". Затова и стартирахме кампания "Преоткрий България". Отделно, другата седмица стартираме кампания, която таргетира всички останали държави. Общата цифра на обществената поръчка е около 6-7 милиона лева за реклама по всички таргетирани пазари за една година“, добави тя.
 


В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
Емил
16.06.2020 13:24:55
0
11
Каквото и да си дрънкат , културните и интелигентни хора отдавна почиват само в чужбина!
13.
*********
16.06.2020 12:01:15
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Бойко
16.06.2020 11:47:46
1
1
Мълчетеееее
11.
Тази вярва ли си ?
16.06.2020 11:31:08
2
19
„Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци приблизително идват в страната ни. "

Гърци идват само в зимните курорти и в казината по границата. А българските туристи в Гърция са много повече, отколкото гръцките - в България.
10.
Smith
16.06.2020 11:11:06
2
29
За това правителство е важно брегът да е бетониран до последно, няма защитени местности, няма Алепу, няма гори над Влас. Всичко трябва да се бетонира, защото празната чутура на ДС мутрата няма никаква визия и идея в какво да вложи подарените от Партията пари и какво да прави със заграбените след съмнителни "сделки" земи.
9.
*********
16.06.2020 11:09:51
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Имате ли представа за кафявите тръби?
16.06.2020 11:00:26
1
26
Не знам какви пречиствателни станции има и къде, че претендира че няма местенце, но в Неделя ходих до Черноморец и такава хубава тръба Ф500 беше изкарана към плажа, че направо имаше лагуна :-)
7.
Който не краде няма да яде
16.06.2020 10:58:36
0
33
Най-големите крадци и тъпанари станаха собственици в Сл.Бряг. Категориите:

1. Крадците бармани и сервитьори - най-ниската прослойка. Крадяха от държавното през комунизма. Днес са горди собственици на празни ресторанти и хотели.
2. Крадците от ДС - намазани другари, нямащи нищо общо с идеологията на комунизма. Тия са едрите риби.
3. Крадците "демократи" - бивши комсомолски секретари и алчни за пари кучета, които активно участваха в приватизацията.

Държавното беше окрадено. Краде народът, не се шегува. Изпраха парите тия идиоти, днес реват за държавни помощи. Пак държавата да им помага.
6.
_nib_
16.06.2020 10:41:08
2
22
Националния интерес го увредиха тАпанарите бетонаджии.
5.
Голата истина
16.06.2020 10:37:08
3
17
Приносът на Флагман.Бг за утвърждаване на положителен имидж на Сл. бряг е безспорен - вие наложихте името СЛЪНЧАКА в медийния свят, сериозно допринесохте за черен - противоестествен и противонационален - ПР за курорта. Системно, методично и престъпно увредихте национален интерес.
4.
do grajdanin
16.06.2020 10:37:03
2
6
na takiva kato tebe avantadjii kakvo im izkarash vsi4ko vzimat, alkoholik bitov jivot ne vidql
3.
Гражданин
16.06.2020 10:33:09
5
25
Бедрум танци и пико до сутринта
2.
турист
16.06.2020 10:31:59
19
6
Не ми трябва безшумно, покриха половината дискотеки. На никой не му е приятно да е затворен вътре в дискотеката. Спомням си колко беше хубаво на час пик и бедрум, когато бяха отворени и се виждаха звездите в небето и танци до сутринта с готини мацки
1.
Marinero
16.06.2020 10:27:26
2
46
Слънчев Бряг е безшумен защото е празен. Лъсна голата истина, че българите не обичат това място. Погледнете границата с Гърция и сравнете пътникопотока. Във това, че бизнеса в сънито залезе няма нищо лошо, защото се разбра, че този тип туризъм не е устойчив, а и не им се случва за първи път - предупреждението беше Томас Кук, но никой не си взе поука. Ако все пак там има бизнесмени, които мислят с главите си, ще направят така, че да върнат привлекателноста на това място, колкото и каквото и да им струва това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане" - Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане" - Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори