×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отложиха облекченията за бизнеса в Карнобат, не всички били на загуба


Отложиха облекченията за бизнеса в Карнобат, не всички били на загуба
Съветничката Живка Гроздева настоя да се изясни кой реално е работел в месеците на криза и е генерирал загуба от дейност
27 Май 2020, Сряда, 18:15 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки: Георги РУСЧЕВ

Ще преразглеждат отново списъка с 55 обекта, за които днес трябваше да се гласува 50% отстъпка от наема за 2 месеца

Редовната сесия на Общинския съвет в Карнобат започна с присъствието на 20 от общо 21 общински съветници, които в първия половин час гласуваха задружно, заличавайки пред зрителя представата за наличие на опозиция. Така, с голяма експедитивност, бяха приети отчетите и балансите на МБАЛ-Карнобат, Медицински център I и общинското предприятие „Общински имоти“. И тримата управители на дружествата присъстваха в залата и бяха на разположение на съветниците, но само шефът на „Общински имоти“ Жельо Георгиев бе подложен на няколко въпроса, които нямаха враждебен характер. Например той бе попитан защо не работи закритият пазар край реката – хората искали да знаят кога ще отвори, колко от магазините в него ще създадат работна ръка; защо печалбата не била достатъчно удовлетворителна и т.н. Отговорите на тези въпроси не затрудниха Георгиев, врял и кипял в общинска и административна дейност. Той, макар и трудно придвижвайки се между редовете, отговори бавно, с чиста артикулация, базирайки се на заповеди на здравния министър Ананиев, че всичко си е в реда на нещата, а печалбата била три пъти по-голяма отколкото преди, макар да не стана ясно с какви периоди в миналото сравнява успеха. 

Гордостта на Карнобат – закритият пазар – изглежда като Припят след аварията в Чернобил

След това председателят на Общинския съвет Теодор Ченешев – виден, дългогодишен кадър на БСП – продължи ръководството на сесията със спокоен тон, качен на сцената на градското читалище и гледайки отвисоко двайсетте общински съветници и представители на общинската администрация, пръснати като ято пилци из цялата зала, почти невидими, потънали в новите фотьойли от скъпа дамаска. Правеше впечатление самотата на Ченешев от трибуната и отсъствието на кмета Георги Димитров. Стана ясно, че градоначалникът е в болничен и го представлява заместничката му Стефка Иванова. 

Председателят Теодор Ченешев беше самотен на сцената, тъй като кметът Георги Димитров е в болничен

До 18-а точка от дневния ред гласуването вървеше по мед и масло и се очакваше сесията да приключи в рамките на не повече от час, но точно в най-важната част – кои икономически субекти да получат намаления на 50% от наема с договор към Общината – залата бе взривена от неочаквана реакция на общинската съветничка Живка Гроздева от ПП „Българска пролет“. Между другото Гроздева правеше кратки изказвания и по предните точки, с което демонстрира пред колегите си, че се подготвя за сесии и че работата на местния парламент никак не й е безразлична. В предходния мандат, когато бе избрана за първи път в състава на ОбС-Карнобат, тя определено се чувстваше не на мястото си и рядко присъстваше на заседания, предпочитайки други по-приятни и осмислящи младостта й занятия. В този мандат обаче Гроздева показва интелектуално и политическо израстване, което пролича особено по т.18 от дневния ред.

Представителка на общинската администрация прочете вяло какво предстои да се гласува, след като е преминало през Икономическата комисия, Гроздева взе думата и каза, че настоява поименно да бъдат прочетени всичките 55 обекта в приложението към докладната записка, защото според нея, имало фирми, които изобщо не са засегнати от кризата в двата месеца между 13 март и 13 май.

„И това не се отнася до хранителните магазини, които са 13. Искам да уточните за всичките останали един по един 55 по какви причини ще ги облекчите с 50% намаление от наема, ще слушам поименно“, каза Гроздева. 

В тези 55 обекта се оказаха цветарски магазини, железарии, оптики, складове, компютърни услуги и т.н. Уточняваше се кой кой е като собственик и що за дейност се крие зад съответното наименование. Гроздева не се интересуваше от другите 13 обекта, представляващи типичните хранителни магазини. 

 Когато чиновничката на кмета Георги Димитров стигна до „Нина Пласт“ ООД, Гроздева настоя специално да чуе подробности. Оказа се, че това е фирма, която изработва дограма, но все още не е започвала дейност във въпросния обект, за който има договор. От тук дойде и съпротивата на общинската съветничка защо трябва да ползва отстъпка, след като изобщо не е работила. Справка в търговския регистър показа, че съдружници в тази фирма са Нина Чавдарова Цонева и Чавдар Цонев Цонев – вероятно дъщеря и баща, местни хора.

Подобна съпротива у Гроздева имаше и срещу гражданското сдружение СНЦ Мото клуб „Пътен екип“. За тази неправителствена организация се разбра, че изобщо не си ползва офиса - нито преди, нито по време на кризата. 

След като бяха прочетени всичките 55 обекта и разяснено кой какво и дали изобщо работи, от БСП взеха думата и поискаха от такси да се освободят детските градини, тъй като в по-голямата част от семействата имало безработен родител. Столетницата поиска и 50% намаление на наемите на хранителните магазини по селата. Тези разисквания доста стъписаха представители на общинската администрация и се взе решение отново да се преразгледа докладната записка в икономическата комисия, да се прецизира помощта. Това обаче ще повлече след себе си забавяне на облекчителните мерки. Зам.кметът Стефка Иванова обяви, че оттегля докладната и че ще даде срок за кандидатстване на желаещите да се възползват от намаленията чак до средата на юли.

Опозиционното поведение на Живка Гроздева показа, че дава категорична заявка за политическа кариера и очаква да бъде припозната от сериозна партия за следващия местен вот. Твърде вероятно е да бъде видяна и като кандидат за кмет.
 




В категории: Карнобат


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
15
Коментара по темата
15.
Мирчо георгиев
28.07.2020 09:39:45
0
12
Живка кмет-магаре в космоса....
14.
Бай Ставри
28.07.2020 05:18:47
0
13
БСП+герб =бунбалстрй
13.
*********
28.07.2020 04:53:04
0
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Онези
31.05.2020 07:38:12
3
7
Тези ли са избраниците на народа ха ,ха.
Бизнес интересите им започват да си пречат, макар че са прасета от едно котило.
11.
до Касабова
29.05.2020 10:16:09
2
11
Госпожо Касабова, ако статията Ви може да мине за посредствено литературно произведение, то съвсем не е така с обективното отразяване на сесията. Ясно си личи, кой Ви е платил за нея, но отвъд това тя граничи с невярна информация. Да не говорим , че явно не сте останали до края, а само до там докъдето Ви е платено. Ако желаете сайта Ви да отразява истината, а не откровените неистини, за в бъдеще Ви препоръчвам да бъдете по-обективна и точна в съжденията си, и да оставите художествените украшения за писателите на фантастична литература. Успех !
10.
Али Кондафил
28.05.2020 14:21:36
9
7
Каква Живка бе
Аз ше съм кмет
Казах ви като минавате покрай мен с наведени глави да сте мишки
9.
Карнобатмен
27.05.2020 23:33:10
21
21
Живка Гроздева - кмет на Карнобат!
8.
*********
27.05.2020 22:21:16
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Али Кондафил
27.05.2020 21:45:38
1
0
Боклуци сте .
Като монинавате покрай мен ще мълчите с наведени глави.
6.
До 5
27.05.2020 21:11:35
29
14
Интересите на града,а не на М.Г.
5.
въпрос
27.05.2020 20:46:26
8
29
А двете Антоанети уж от ГЕРБ чии интереси защитават?
4.
Самотната Жена
27.05.2020 19:12:20
4
11
Ченешев самотен без силната половинка
3.
До 2
27.05.2020 19:00:58
3
3
Па вие щото малко черпахте аххахахаха
2.
Бумбала
27.05.2020 18:36:05
1
18
Хайде Флагман,трийте коментар 1.Минчо Гроздев ще почерпи.
1.
Живка
27.05.2020 18:22:10
12
26
На Живка тати ли и плаща хвалебствените статии?IQ-то и клони към 0.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори