×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов се появи изненадващо на сутрешния брифинг с ген. Мутафчийски: Ето! Жив и здрав е!


Бойко Борисов се появи изненадващо на сутрешния брифинг с ген. Мутафчийски: Ето! Жив и здрав е!
Щабът работи на пълни обороти, заяви премиерът
03 Май 2020, Неделя, 08:25 ч.
Автор: Флагман.бг

От две седмици щабът ме моли да спрете да се гаврите с тях, заяви пред медиите министър-председателят

Премиерът Бойко Борисов и шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски изненадващо се появиха на сутрешния брифинг. Двамата се излязоха пред медиите, докато секретарят на Щаба доц. Димо Димов представяше актуалните данни у нас за коронавируса. 

"Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не сезирах поредния умисъл. Както виждате генералът си е жив и здрав. От две седмици Щабът ме умолява да спра гаврата всяка сутрин с тях. Много хора идват тук да се заяждат с тях, каза Борисов.

Той уточни, че ген.-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски му е пратил СМС с молба да прекрати сутрешните брифинги на Щаба и да работи по друг начин.

"Щабът никога не е разформиран. Една част си вършат работата, други идват буквално, за да се заяждат с тях. Националният оперативен щаб работи по следни начин: избран в зависимост от ситуацията, която ежедневието предполага да имаме най-бързите действия. Голяма болница, най-голямата болница, РЗИ-ата, Гранична полиция, Външно министерство. Щабът е доста голям. Част от щаба всяка сутрин се явява лицето на нейния председател, информират и задават въпроси. Забележете всяка сутрин в 7.00 ч. щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус. Едва тогава те слизат и обявяват това, което. Самият щаб има по дадени теми разногласия. Едва тогава здравният министър или съответният министър дава своята заповед", каза още Борисов.

Всяка вечер в полунощ и сутрин в 07:00 ч. ген. Мутафчийски давал актуална информация за заразените и починалите от COVID-19 на премиера. 

"Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после", гневно заяви премиерът и добави: "Един от най-добрите ми приятели написа заглавие: "Убиха генерала?" Какво е това? Щабът работи на пълни обороти!"


В категории: Политика


26
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
26
Коментара по темата
26.
Перко с пагони
05.05.2020 02:58:36
0
1
Този път съм без униформата.Както каза Премиера и мой Началник г-н Борисов "дадох я да се пере". Представете си подобна униформа в пералня,а не на химическо чистене примерно.Но важното е,че популацията ме видя цивилен.И разгърден,все едно ще ходя на банкет да празнувам хилядите трупове и масовите гробове по площадите.Изтапаних се както се казва отново пред любимите ми (поне в началото,някъде около Великден вече ми писнаха,особено онзи от 7/8-ми ТВ) и на Премиера мисирки,за да им кажа,че съм добре и че г-н Борисов ми е приятел от 20 години и аз никога няма да си позволя дори и лека критика към него.Нищо,че той се подигра с мен публично на няколко пъти.Едва ли е нужно да припомням за представлението ми при г-жа Ризова и репликата "няма да позволя търгаши да изхарчат държавни пари за ненадеждни тестове". И даже прекъснах водещата,която тръгна да ме пита "А ако държавата все пак ги взем..." и заявих с твърд тон "Няма да ги вземе! Аз няма да го позволя!". И помните на следващият ден как г-н Борисов на брифинга каза "ми,купуваме 1000 бързи теста,ще тестваме полицаи и медици на първа линия". За множеството пъти как той иска да " разкара извънредното положение",но ние от Щаба не му даваме хубави новини няма и нужда да споменавам.Но си мълча.И ще поема "убийството на вестоносеца". Ще питате защо - нали съм Генерал,военен,истински мъж,защо ще мълча на един пожарникар,който не ми е на нито на умственото,нито на професионалното ниво? Е,за Президент вече свърши промоцията,но като отмине всичкото фиаско ще ме прати някъде я консул,я посланик.Колко се вредиха такива.Няма цял живот да режа кореми и да командоря във ВМА,я!
25.
Пффф
03.05.2020 16:01:48
1
5
Най- големия тулуп се изказа, така както сте двете плешиви мърши, хващайте се за ръчичка и от някоя скаличка се хвърлете... уроди лъжливи гнусни
24.
Попарата
03.05.2020 14:40:41
2
5
Сега като видяха дебелия и се чудят как да лъскат имиджа. Да сте мислили господа, когато трябваше да се мисли, сега ще ядете, това което си надробихте!
23.
ИСТИНАТА
03.05.2020 12:16:59
2
11
До момента данните сочат че около 20% от заразените, постъпват в болницата в инфекциозните отделения.
За един ден са направени 1302 теста, като 53 дават положителен резултат, това са около 4%.
Ако това съотношение в проценти се отнася и за останалото население което не е тествано, това означава че на 7 млн население, имаме 280 хиляди заразени.
Ако 20% от заразените постъпят в инфекциозните отделения това са 56 000 човека.
България разполага само с 2063 легла за интензивно инфекциозно лечение и само с 1463 машини за обдишване.
Нямаме капацитета и възможностите да лекуваме в инфекциозните отделения повече от 2000 човека и да обдишваме повече от 1400. Не се знае дали ще имаме и толкова медицински персонал, защото и медиците се разболяват.

От там идва и другия проблем. Над 70% от заразените са от ромски произход като голяма част от тях нямат и здравно осигуряване, което ще рече че държавата ще плаща лечението им, т.е. ние...народа. При един такъв сценарий, ромите ще напълнят инфекциозните отделения и ние ще им плащаме лечението, като в същото време нашите пари ще отидат за тях, а за нас българите място в болницата няма да има.

Сега всеки може да си даде сметка, дали настоящите мерки, които взима Мутафчийски и щаба са толкова репресивни и непосилни за населението, както се оплакват много от нас...?
22.
Nummer
03.05.2020 12:10:37
14
6
Честно да ви кажа не съм от Герб, но му правя евала на Мутафчийски, защото застава с лицето си пред народа и говори, колкото и да го плюят и да е черен пред някои. Не съм видял нито един път Румен Радев, като държавен глава и водач на народа, да излезе и да каже какви мерки трябва да се вземат, да каже ясно какво е положението с вируса и колко е опасен, какви са рисковете, да каже ясна стратегия какво трябва да се направи, какво да правят хората и как да постъпят..
Той само мърмори, критикува и констатира кое е грешно и какво не трябва да се прави,, но не и да каже кое е правилното и какво ТРЯБВА да се направи. Много ми падна в очите този човек.
21.
До 10
03.05.2020 11:53:47
9
6
Това е истината Ганьо е безсмъртен и не иска да спазва правила тои иска да лъже полицията да пие бира пред блока и т.н.даже когато лекарите апелираха да си стоим в къщи Ганьо не го интересуваше нищо
20.
до 10 испанеца
03.05.2020 10:51:06
7
9
Стой си там в Испанията и не се провиквай така нагло от там бе шматка.Виж сега градинарче,твоето мнение там на полето.Само като ти видя сравнението и разсъжденията и ми е ясна и професията.
19.
Бай Дечо
03.05.2020 10:23:01
4
23
А с доцент Мангъров, кой се заяждаше?? Аз ли? Направихте го на маймуна!! Единственият медик, който остана на думите си от началото!! Той щото не е виждал вируси през живота си!!
18.
Планините работили вече
03.05.2020 10:19:43
1
14
Напънали се планините да работят и......родили мишки!
17.
До 10
03.05.2020 09:57:46
0
19
В Испания болниците са полупразни и мога да го докажа!! Никой, никога не са върнали от испанска болница и са му отказали лечение!!! Ти си един бездарен, прост лъжец!!!
16.
88
03.05.2020 09:56:18
2
11
Един болен човек ,той и премиер се на хвърли върху народа.Явно нещо не е наред.
15.
Хм
03.05.2020 09:56:03
0
11
Това на бългаски език ли е? Нещо като строеж на изреченията, някаква завършена мисъл, една гяща плява и всеки си я тълкува както иска. А зад паравана на облекчените мерки - повече заразени и нова смърт на лекар !!!!! При това излекуван!!!! А Мутафчийски излязъл пред камерите без униформа - каква новина!!!!
14.
Ганьо
03.05.2020 09:45:54
11
10
Ганьовска държава, ганьовски премиер, ганьовски народ!!!!!!
13.
Запознат до 10
03.05.2020 09:34:55
9
22
Ганю можеш да викаш на майка си цървул прост.Стой си у вас и си се страхувай шматка насрана.
12.
до 10
03.05.2020 09:32:47
8
34
Що пишеш в български сайтове, малоумнико, комплексиран емигрантино ? Все започваш с обидите и най-вече колко сме прости, Ганьовците. Навярно тук си живял в някое село и още не може да се отървеш от него ! Много ли мразиш съселяните си ? Гледай си Испания ! Избягал си. Избрал си страна в която да живееш. Живей си в нея с нейните проблеми ! Тук в България епидемия нямаше ! Българите( а и всички източно европейски държави), благодарение на БЦЖ и здравата система на имунизация при соца показхме устойчив имунитет за този грип. Глупак с претенции. Това си ти. И зад океана да отидиш пак същото селско ла_но ще си останеш. Миризливо и отратително !
11.
lupa.bg
03.05.2020 09:23:29
16
14
Когато НОЩ пада, идва "God" morgon*
Христина Добрева
Автор: Христина Добрева

Тази сутрин играта се обърна. Правилата се промениха. И вече няма НОЩ, а ден.

За вас, привърженици на спекулациите, изхранващи децата си със зрънчо, люпещи семки под балконите, пиещи двулитровите бири под звуците на мазна чалга, е вече ден.

За вас, любители на световните конспирации, тържествуващи сега заради това, че фейсбук отдавна е заменил клюката на пазара "Кирков" с псевдоновини и се е превърнал във вашия основен източник на информация, е вече ден.

За вас, тъпчещи науката и медицината, математиката и постиженията на човечеството от времето на Галилео Галилей насам, хулещи всяка енциклопедия и познание, изтръгнато за света с жертви, е вече ден. За вас, поклонници на мътните сили на шушукането и разпространението на фалшива информация от немити уста на немити уста и за вас, немиещи ръцете си по традиция, както не умивате мозъците се, е вече ден.

За нас настъпи нощ. Защото залезе светлината на НОЩ, която даваше важна информация - за звездата "корона", за спътниците й, за мутациите й, за разпространението й, за колизиите й с децата, младите, старците. За нейните необичайни оси и траектории, параметри и яркост. За момента, в който от супернова ще се превърне в бяло джудже. За нас е вече нощ, защото въпросите ще задаваме към вакуума, към черната дупка на мълчанието.

Тази сутрин играта свърши и вече всеки ще се спасява в морето от информация и дезинформация единично. И най-вероятно ще се дави. Журналистите ще питаме в писма пресцентровете за вируса, за болниците, за старческите домове, за сиропиталищата, за напредъка на науката. Ще получаваме отговор след 1 месец. 30 дни. По закона за достъп до обществена информация. Това е системата, по която се работи от години и по която се правят и малкото останали разследвания по "каналния ред".

Нощта падна със сухата сводка за броя заболели и умрели от "няма такъв вирус", когато в разгара на първата вълна умира 43-годишна лекарка. Нощта пада с прессъобщението като статистика за новите огнища, когато България влиза в световния един и същи сценарий със заразените си старческите домове. Заразени от "няма такъв вирус". И въпроси вече няма. А "питайте пресцентъра" е отговорът. Защото някой реши да е "ден", а не НОЩ.

Когато смелите колеги бяха на линия всяка сутрин да задават тъпите си според вас въпроси, те помогнаха стотици лекари навреме да получат личните си предпазни средства (срещу "няма такъв вирус"). Защото алармираха, сигнализираха, понякога писаха "шок" и понякога казваха "ужас".

Когато генералът, когото не спряхте да наричате с обидни производни на фамилното му име (присъстващо в редица световни медицински журнали), ви "лъжеше" и ви "плашеше", всъщност ви пазеше (от "няма такъв вирус"). Говорел за маски, без маски, за трупове, чували и морги. Знаете ли какво не ви каза, а спести? Че по време на операция и аутопсия човешкото тяло мирише. На лошо. Точно колкото лошо смърди мъглата на безспросветността. Генерал-майор, професор д-р Венцислав Мутафчийски ще забравите бързо, както винаги. Лошата миризма, стелеща се в мъглата, ще остане.Новината? Първата вълна (на "няма такъв вирус") май си отива. За втората НОЩ няма да има. Информирайте се сами. Това е новината днес. "Честит" ден. "God" morgon.

Аз благодаря на Националния оперативен щаб.
10.
До 1
03.05.2020 09:15:45
35
18
Плашиха ли те Ганьо??насила искаха да те затворят вкъщи ли Ганьо?Ама ти най веоятно си от тия “те ли ще ми казват кво да пра’я,ще си излизам и ходя където си искам”..... в главите ви само конспирации и само ревете...само плюете другите и обвинявате тях за вашето немърливо и мързеливо нещастие....
Мършооо....в Испанияживея ...преди няколко дена почина мой приятел от тоя вирус...понеже и тука много отворени бяха и тръбяха по цял ден че били подготвени за всякакъв вис ситуация ако се появят заразени да реагират адекватно и навреме!!!!!и какво се случи????!!!! За нула време се првпълниха болниците,започнаха да връщат хората още от вратата без дори да им я отворят.....на око решавахакой ще лекуват и кой ще “оставят”.....
И така Ганьо - ти какъв капацитет според теб имат болниците в България????а дали са подготвени наистина според теб за вълна от болни????наясно ли каква паника би настъпила тогава????...
Ебаси хората които сте!!!!!! Само знаете да плюете бе!!!!без да мислите дори.
9.
Мента глог и валериан
03.05.2020 09:06:15
16
8
Мед ми капе на сърцето като гледам каква злоба ви тресе.
8.
боко борисоФ -Главен вирусолог:
03.05.2020 09:04:51
9
30
=Пик на на Коронавируса ще имаме на Велик ден!
=Пик на на Коронавируса ще има две седмици след Велик ден!
=Хладилни камиони с трупове, чували за трупове, детските площатки за трупове..
= С какво още ще ни плаши тоя инфантил?
7.
Chepa
03.05.2020 09:02:04
45
16
Браво Бойко! Ти си най добрия ни държавник в новата ни история. Да си жив и здрав. Който не те харесва е червен боклук или платен ром. Мачкай ги
6.
Запознат
03.05.2020 08:58:45
44
40
Борисооф,не цитирай ЛЕВСКИ.Нямате нищо общо бе циркаджия.
5.
Какво се случва в България
03.05.2020 08:57:25
52
38
Мутрю след като не успя с Мутрафчийски срещу Президента Радев, сега е платил на герберски лумпени да протестират пред Президентството. Нали има извънредно положение и нямат право да се събират хора на едно място. Kъде е полицията, къде е Гешеф!
4.
Гарантирано от ГЕРБ
03.05.2020 08:53:40
45
41
борисоф Скри Мутрафчийски защото го подготовяше за президент, понеже Радев му пречи на далаверите и ги осветлява, но Мутрафчийски се оказа неподходящ за целта и свали рейтингите и на двамата и вместо да свалят Радев, борисоф ще се катурне от властта, а без нея той за нищо не става !
3.
бивш симпатизант на нфсб
03.05.2020 08:49:47
53
52
Борисов умолявал хората да спазват мерките и аз го умолявам да си подаде оставката че за 11 години съсипа държавата ама не я подава
2.
КороноТъпак
03.05.2020 08:49:43
37
49
Наистина си ТЪПАК! И ТО МНОГО ГОЛЯМ!
1.
КороноТъпак
03.05.2020 08:43:23
64
58
Ненужното плашило Мутафчийски и той там, ВЕЧЕ БЕЗ УНИФОРМА ! 50 дни денонощно, навсякъде все с пагоните. Дори с уникалната черна СС яке с пагони. А днес изведнъж цивилен. ГАДОВЕ, МРЪСНИ ! 50 ДНИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, УМИШЛЕНО НИ ПЛАШЕХА И СТРЕСИРАХА ! Това си е за НАРОДЕН СЪД !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори