×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ген. Мутафчийски: Образът ми се сатанизира, вече получавам смъртни заплахи


Ген. Мутафчийски: Образът ми се сатанизира, вече получавам смъртни заплахи
Мога да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума", каза ген.-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски
28 Април 2020, Вторник, 14:43 ч.
Автор: Дойче веле

И политиците трябва да се научат малко на реално говорене, а не само да съобщават добрите вести, призова началникът на Националния кризисен щаб

 

 

-Ген.Мутафчийски, България предприе навреме мерки срещу разпространението на коронавируса и отначало нещата изглеждаха под контрол - кривата на заразяванията дълго време беше плавна. Но от няколко дни тя тръгна рязко нагоре. Обърка ли се някъде нещо и къде?

Ще бъда съвсем откровен: ние имахме невероятен късмет с това, че вече бяха наложени карантинни мерки за учениците и в здравните заведения заради грип-Б, който преля и във втори пик на болестта. Това ни даде възможност да ограничим още тогава разпространението на коронавируса в България. След това тези мерки срещу грипа преляха в мерки срещу коронавируса и те бяха много адекватни. Но сега, като погледна назад, те ми изглеждат твърде либерални, защото не беше забранено например ходенето на работа. Независимо от това мерките дадоха чудесни резултати и дълго време ние се движехме в една много плавна крива. Това продължи до около 30 март, когато отчетливо видяхме завишаване, а след 12 април тръгнахме стръмно нагоре.

-Защо, какво се обърка?

-Имаше едно вредно говорене в обществото, бяха отправени грешни послания. Стигна се дори дотам да се отрича съществуването на проблем с COVID-19 в България. Хората започнаха по-смело да излизат навън, да се събират, а съчетано с масовите пътувания по Цветница и Великден, всичко това даде резултат и в момента сме в стръмната част на изкачването.

-Определихте мерките като адекватни, но все пак твърде либерални. Време ли е месец и половина след въвеждането на извънредното положение да се помисли за един по-задълбочен анализ на това кои мерки действат и кои - не. В Германия например парковете не бяха затворени в нито един момент, просто хората трябваше да спазват дистанция и да не се движат в големи групи.

-Това е чудесен въпрос, защото сме в период на преосмисляне на мерките. Първо, наистина трябва да се направи анализ кое е функционирало и кое - не. От чисто медицинска и епидемиологична гледна точка. Второ, наблюдават се изключително тревожни нагласи в обществото, които не са само български феномен. Хората имат болезнена нужда от някакъв светъл лъч в тунела, от разхлабване на мерките. И трето, задълбочава се противоречието между говореното и на политиците, и на експертите. Така че България трябва да преосмисли тези мерки. Включително защото болниците не могат безкрайно да бъдат затворени - COVID-19 не е единственото заболяване. Доста дълго бяха отлагани онкологични операции и други дейности, които просто "заспаха". Има пациенти, на които спешно им се налагат трансплантации и ние, по примера на наши западни колеги, изработихме протоколите за възобновяване на тази дейност. Има огромен обществен натиск относно процедурите за репродуктивно здраве и инвитро процедурите. Така че всички тези въпроси постепенно се решават, като например отварянето на парковете основно за майки с деца. По мое лично настояване беше включена забраната там да се консумира алкохол.

-За парковете - щабът подкрепи ли тяхното отваряне или това решение беше наложено? 

-Няма наложени на щаба решения и мисля, че премиерът и министрите вече са наясно с това. Ние сме съгласни, но задължително трябва да се обясни на хората, че всички разхлабвания на мерки, които предполагат събирания на повече хора на едно място, ще доведат до влошаване на епидемиологичната ситуация. И политиците трябва да се научат малко на реално говорене, а не само да съобщават добрите вести.

-Да Ви попитам тогава така: има ли напрежение между щаба и външни фактори? А някакви разногласия вътре в самия щаб?

-В щаба нямаме съществени разногласия, ние спорим по различни въпроси, но не бих казал, че имаме различни мнения. А що се отнася до правителството, премиерът призна, че на сутрешните ни съвещания от 7 часа ние от щаба, цитирам, „го сваляме на земята". Оптимистичното политическо говорене не е някакъв български феномен - виждаме го и в много други страни в момента. Но като че ли експертите все повече започват да се противопоставят на този начин на говорене и нашият щаб не прави изключение в това отношение.

-Ще бъда още по-директен: премиерът Борисов продължава ли да се съобразява със съветите и препоръките на щаба? Ако да, как тогава да си обясним, че Вие биете тревога след Великден, а в същото време наблюдаваме разхлабване на някои мерки?

-Това с парковете ние го приехме като един добър компромис за изпускане на напрежението. Защото това напрежение можеше да доведе до още по-демонстративно неспазване на мерките, каквито явления се наблюдават все по-често. Съгласни сме на такъв компромис. Но в никой случай няма да подкрепим едно поголовно отваряне на тези пространства.

-Не разбрах отговора на въпроса дали премиерът Борисов се вслушва в това, което му казвате.

-Премиерът е известен с твърдия си характер, но учудващо за мен той се вслушва в нашите тревоги, опасения и препоръки. Понякога спорим с часове и ние наистина го сваляме на земята.

-В Германия водещият вирусолог от берлинската клиника „Шарите" Кристиан Дростен сподели с огорчение, че за много хора той е вече „лошият, който иска да унищожи икономиката". А Вие? Отдалечавате ли се от образа на "добрия"?

-Това е факт. Отдалечавам се от образа на добрия. Моят образ твърде често вече се сатанизира. В смисъл, че действията и упоритостта на щаба разрушавали икономиката, което всъщност изобщо не е вярно. Проблемът е глобален. Дори и да оставим всички да работят, а ние сме ги оставили да работят, те няма какво да работя. Да вземем автомобилния бранш: те могат да си произвеждат колкото искат фарове за мерцедеси, но ако "Мерцедес" не произвежда мерцедеси и ако пазарът не търси мерцедеси, аз ли съм виновен?

-С други думи: все повече започват да Ви възприемат като „лошия". От каква посока идват тези оценки?

-Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по Вайбър. Аз, разбира се, ги предавам на полицията.

-Тези заплахи анонимни ли са?

-Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им имена. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата, или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си...

-Категоричен сте, че има и смъртни заплахи, така ли?

-Категорично има смъртни заплахи, даже съм ги запазил в телефона си. Мога дори да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума".

-Подателят анонимен ли е?

-Да оставим полицията да си свърши работата. Работи се по изясняването на поредния такъв случай. Смъртните заплахи се броят на  пръстите на едната ръка. Много повече са гневните вербални послания. Наложи се дори да деактивирам един имейл.

-А кога започнаха тези заплахи?

-Не съм правил подробен анализ, но това е интересен въпрос. Всъщност мнозинството от хората подкрепят мерките, но има и едни други хора, които все не са съгласни. А има и организирани групи, на които им е поръчано да правят това. Сигурен съм, защото има имейли, които са много професионално направени и ако се опитам да им отговоря, операторът казва, че няма такъв адрес.

-А откъде, според Вас, би могла да идва една такава организирана атака? Имате ли предположения?

-Не бих се впуснал в такива разсъждения. Нека полицията да се занимава с това.

-Да поговорим и за ромските квартали - остават ли те рисков фактор за разпространението на заразата, въпреки здравните медиатори?

-Едно от първите неща, които направихме, паралелно с укрепването на здравната система, беше да поканим всичките 200 медиатори, за да синхронизираме работата с тях. Защото ние много добре знаехме, че там може да има проблеми. Много от тези наши сънародници работят в чужбина, включително в страни с големи огнища на КОВИД-19. Въобще привнасянето на инфекцията беше основен фактор за България. От друга страна тези малцинствени групи имат по-различен начин на живот - при тях социалното и физическото дистанциране е много трудно приложимо. Това е начин на общуване между тях. Както ни увери един италиански професор, тези хора контактуват по този начин - те се прегръщат, целуват, здрависват, стоят плътно един до друг. Това е народопсихология, нещо, което не може да бъде изтръгнато за един ден.

-Но ние всичко това го знаехме, нали така?

-Точно така. И затова много отдавна, още когато се формираше щабът, едно от първите неща беше да мобилизираме медиаторите и много зорко да следим какво става там. А това, че не сме акцентирали на тази дейност, е плод на разбирането ни, че не може да допуснем стигматизация не само на тази, а и на всяка друга обществена група във връзка с епидемията. Защото това можеше да ескалира в абсолютно недопустими грозни сцени.

-Накрая да Ви попитам и за Гергьовден: тази година военният парад няма да е такъв, какъвто сме свикнали да го виждаме. И все пак нещо се подготвя. Няма ли опасност от повторение на сюжета с честването на 3 март?

-Ето какво последно договорихме с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Убедих го, че парад без публика не е парад и че за да има парад, участниците в него трябва преди това да тренират заедно поне един месец. Това са реални рискове, поради което този вариант отпадна бързо. Тогава министерството предложи авиацията да прелети, от което няма никакъв смисъл, според мен. Третото предложение беше да се направи един мини парад - тоест, един вид състезание между отделните военни училища в страната, което да се проведе в училището във Велико Търново. Възпротивих се и на този вариант, защото смесването на курсанти от различни училища е неприемливо. Последно парадът ще изглежда така: всяко училище, самó за себе си, ще заснеме маршове на курсанти, които могат да бъдат излъчени за по-широка публика, например по телевизията. Но няма да има такъв парад, какъвто сме си го представяли. Тази година ще отбележим Деня на храбростта по един нестандартен начин.


В категории: Животът


50
Коментара по темата
50.
браво
01.05.2020 12:44:00
0
0
е сега да види генерала на фармацевтите какво им беше като ги изкараха спекуланти, печелбари и какво ли още не! много е приятно, нали генерале!
49.
....
30.04.2020 16:15:33
0
0
Da te ebat dano leshioqt
48.
The Flu
29.04.2020 21:06:55
4
1
Народът изпростява и оскотява... Мутафчийски за разлика от много от тук коментиращите има топки да поема отговорност!
47.
До 41
29.04.2020 01:32:56
4
6
Може да е стойносттен човек, не го познавам лично, но към моментната ситуация се държи неадекватно и затова много хора го намразиха.
46.
Дебили
29.04.2020 00:18:39
1
3
Жалък народ ейййй, прости пък със самочувствие, жалка картинка.
45.
светльо
29.04.2020 00:12:29
3
5
Мутафчийски е мекия софт вариант на Жеже Одонго МВР министър на УГАНДА ЮТУБ ;Министер МВД Уганда
44.
До 31
28.04.2020 23:31:07
5
10
Важното е да си хЕрург дейба, както казва шефа ти дето ходи с два джипа охрана, щото е ебати 'мъжкара' :)
43.
Ей редник
28.04.2020 23:28:21
3
12
От осанна до разпни го, пътят е много къс. Ти сам си го заслужи, а можеше да излезеш герой от цялата ситуация, но ти реши да си продадеш душичката.
42.
До 31
28.04.2020 22:51:27
16
6
Шефа на Вонно Медицинска Академия, един от най-добрите херурзи, с множество мисии, а ти кой си? Поредния олигофрен, скрит зад монитора и клавиатурата, поредната жалка отрека с 1.5лв в джоба(в най-добрия случай), кой си ти мишко умряла??? Какво смислено свърши в жалкия си живот, гнидо.
41.
До 22
28.04.2020 22:45:35
16
6
Мангъров е една дребна и злобна души а, която говори това което малоумниците като теб искат да чуят. Общо взето повтаря това което други разбраха по трудния начин, че е абсолютна глупост. Не го взеха в щаба и умира от злоба.
40.
Бончо
28.04.2020 22:16:49
5
10
Генерале, за какви мерки говориш. Всеки прави всичко друго но не спазване на мерки.
В Билите и Лидалите и ,,,,,, спазването на мерките е жив ташак. Всеки се чуди как да излезе навън, с колело, с куче, с маска на гуша, на брада абе "шменди капели.
Генерале, дразниш бе човек с назидателния си тон. И незаменими хора няма, има поне 20 полковника които ще се справят по добре от теб, и има поне 100 "мисирки" можещи да представят по-добре информацията в 8,00. Представянето на графиките на хвърчащи листи е неуважение към "пика", сложи графиката в едно джобче на една щипка да стои добре пред камерите. Абе бъди жив издрав, но ходи да оперираш.
39.
Бончо
28.04.2020 22:16:48
3
7
Генерале, за какви мерки говориш. Всеки прави всичко друго но не спазване на мерки.
В Билите и Лидалите и ,,,,,, спазването на мерките е жив ташак. Всеки се чуди как да излезе навън, с колело, с куче, с маска на гуша, на брада абе "шменди капели.
Генерале, дразниш бе човек с назидателния си тон. И незаменими хора няма, има поне 20 полковника които ще се справят по добре от теб, и има поне 100 "мисирки" можещи да представят по-добре информацията в 8,00. Представянето на графиките на хвърчащи листи е неуважение към "пика", сложи графиката в едно джобче на една щипка да стои добре пред камерите. Абе бъди жив издрав, но ходи да оперираш.
38.
erol
28.04.2020 22:02:45
3
7
Prekaliha veche s tozi virus zaradi tozi Li plashtame kabelnata povrashta mi se Kato go vidq ebaha psihikata na horata vsichko go svarzva s korona virus uj lechenie nqma Pak sumati hora Sa bili izlekuvani ebavash Li se kvo pravish?
37.
Ротшилд
28.04.2020 21:50:11
7
8
Гледам някои негодуват срещу КПП-тата. Точно те имаха ефект, който никой не е очаквал, но той е много положителен. Лъснаха хиляди хора, които си мислят, че са на работа, но всъщност не са, оставяме тези,които лъжат. Има обаче, много хора, които работят, но са в сивия сектор. Е как да се случват нещата. Всеки говори държавата, държавата, а не може да разбере, че държавата сме ние хората и докато ние самите нямаме гражданска отговорност няма да имаме държава и все друг ще ни е виновен.
36.
Офф
28.04.2020 20:47:37
9
24
Глупости говори този объркан човечец в униформа, който си продаде достойнството и сега ще бъде употребен!
35.
Хаха xa
28.04.2020 20:14:16
1
17
Голямо триене!!!! Ако имаше Пулицър за Автоцензура, ама няма !
34.
Ха Ха
28.04.2020 19:49:10
5
24
За заплахата казва, а за заплатата не казва...ааааааааааааа
33.
Ras
28.04.2020 19:44:45
12
20
Отвратително човече
32.
?
28.04.2020 19:20:54
23
13
Не съм чел толкова изтрещяли коментари от много време! Явно светът върви на зле и без този вирус. Хората изпростяват в аритметична прогресия! Което ме навежда на мисълта, че това, което ни се случва е много слабо. Пуснете го този вирус да си ги прибере Неверниците!
31.
демократ
28.04.2020 19:10:51
8
18
кой беше този,че даже го били плашили тцтцтц
30.
Гражданин
28.04.2020 18:43:09
36
26
на 14ти май или когато дигнат "простотията" Пред НС на протест до Оставка! Тук да ми пишете глупости само ..... трябват действия не женски приказки
29.
*********
28.04.2020 18:28:37
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
USA
28.04.2020 18:18:19
7
7
Не се усмихвай и ще живееш.
27.
Ivan
28.04.2020 18:01:57
21
23
Ами ако спреш да се занимаваш с Б.Б няма да имаш проблеми. Нали знаеш че неговите дни са преброени !!!
26.
зурла
28.04.2020 17:12:07
36
35
Ми скрий се тогава.

То няма нормален човек който може да гледа и слуша едни и същи простотии.
Или вероятно се мислиш за незаменим ?!

Типично като герберската шайка
25.
До 24
28.04.2020 17:11:11
11
28
Как пък ги нареди от страната на смешният Мутафчийски сложи работливите, градивни, съвестни и снойностни (естествено и скромно и ти си се сложил тук) а от другата страна тези които се присмиваме на това шопско недоразумение сме безработните и олигафрените ! В какъв свят живееш ? Добре, че аз не съм в твоя ! Слагай си маската и пускай телевизора да те страхуват, че хладилният камион се задава !
24.
до 21
28.04.2020 17:04:13
21
19
Нормално е това, то е ясно че съвестните и стойностни хора са на работа или вършат други градивни неща, нямат толкова свободно време да дремят по форумите и в интернет като безработните олигофрени които по цял ден нямат друга работа и плюят всичко което мъдра и се движи.
23.
бургазлия
28.04.2020 16:44:04
4
27
Карантината трае дълго,икономиката се прецаква-хиперинфлация-трилионите долари и евро се затриват/книжните пари/ и след това всичко си идва на мястото.Да му мислят мулетата,когато атовете са се ритали.
22.
бургазлия
28.04.2020 16:38:42
16
38
Другарю генерал,знаете много добре ,че доц.Мангъров е абсолютно прав,но не знам дали изпълнявате заповед или един път поели една линия,вече на личностнова основа и за запазване на егото,не искате да признаете,че вироса,какъвто и да е трябва да се срещне с организма,за до победи по-силния.Защо не давате смъртността така,както трябва да е -не в бройки,а на хиляда?За всеки починал трябва да задължително да се посочат придружаващите заболявания.Не виждам статистика-при колко тествани какъв брой носители са открити.Ако се тестват 200-300 хиляди,нали знаете колко голяма ще стане бройката на вирусоносителите?Още няколко седмици и с тази ваша линия ще напълните психиатриите,а те нямат никакви ресурси-медикаменти и персонал.Задължгителнода серазреши пътуването между градовете-и без друго българина е най-недисциплинираното племе-вижте как пейките в парковете веднага се заеха.Хайде,стига толкова,вие си го знаете.
21.
Трол аларм
28.04.2020 16:13:03
49
38
От 19 коментара досега, има един единствен коментар в подкрепа на генерал Бушон. Същевременно същите тези коментари са масово нехаресвани. На чисто логически принцип това е невъзможно без някакъв вид манипулация. Излиза, че едни хора коментират, а два-три пъти повече хора от тях натискат минуси без да кажат гък. Ако това бяха реални хора, със сигурност щеше да има и повече коментари в подкрепа на генерал Бушон, вместо само един.
Изобщо поредната “гениална” схема от мегаполиса Банкя. Като не те харесват, изпрати нескопосана тролска армия и направи така, че да не те харесват още повече. Бахти недъгавия кръжок са тия...
20.
1
28.04.2020 16:12:26
33
34
никакви конспирации няма флегманите директно трият неудобните за властта коментари и блокирват ипта а това с минусите и най-кухите го разбраха
19.
*********
28.04.2020 15:49:23
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
*********
28.04.2020 15:44:32
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
*********
28.04.2020 15:44:02
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
*********
28.04.2020 15:42:10
22
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
15.
Да
28.04.2020 15:41:41
64
58
Този е генерал, колкото Флагман са журналисти!
14.
човек
28.04.2020 15:40:58
69
66
Остана и да ти съчувствам, изрод такъв!
Днес май не си плашил с морги и чували с трупове или май греша? А, верно, прати един от малкото независими журналисти да ходи в моргите, защото ти зададе неудобен въпрос!

Ти се чувстваш застрашен? Ами ние какво да кажем- всеки ден ни тровите живота, на нас и на децата ни! Дано някой ден си получиш заслуженото и влезеш в затвора, където и ти е мястото- на теб и на шефа ти!
13.
До ОНЯ С МИНУСИТЕ
28.04.2020 15:40:06
57
45
Днес много работа, а??? Успя ли да обядваш?!!
12.
Здраве
28.04.2020 15:35:04
73
63
Измамници съсипахте живота и здравето на хората.ОСТАВКА. Махайте глупавите кппта и без това няма смисъл от това. Малко ви остана идват избори. ГЕРБ съсипа всички. Това казарма ли е или демократична държава. Много хора не издържат.
11.
Шшш ало
28.04.2020 15:33:09
62
57
Направих си експеримент сложих 1 плюс на номер 2 ей тъй да видя какво ще стане - отчете 1 + и 20 минуса. Повторих експеримента с номер 3 - същата работа ама с още повече минуси.
10.
АРХИВ
28.04.2020 15:32:43
10
57
"Имаше едно вредно говорене в обществото, бяха отправени грешни послания. Стигна се дори дотам да се отрича съществуването на проблем с COVID-19 в България"
Даже и един Генерал, МЕДИК, на 28.02 в интервю по телевизията също го ОТРЕЧЕ!!! Познавате ли го, Генерале??
9.
Асен
28.04.2020 15:28:13
73
71
Който е станал слуга на Бойко Борисов добро не е видял!
Да си беше признал, че си бушон в ръцете на Тиквата и хората щяха да те разберат, но вече е късно! Този фарс, който разигравате заедно с Борисов и Пеевски вече стана доста прозрачен за хората и ще си понесете последствията- те на изборите, а ти от независимата прокуратура някой ден!
8.
Кога лъга ни рива
28.04.2020 15:27:45
62
59
Премиерът на Австрия С.Курц е пред оставка защото са го уличили, че е всявал страх и паника сред населението завишавайки опасността от короновируса. Да не говорим за епидемията с невиждана досега ярост, влизане в ада, чували за трупове и т.н.
Няма ли кой да разследва ръководената от Мутафчийски ВМА по въпроса как изетите от нея тестове отново се появиха на пазара но през частна фирма и няколко пъти по-скъпи. Премиерът Борисов каза, че са скочили от 3 на 9 долара. А ся ко праим ?
7.
ПОТЕНЦИАЛНА ЖЕРТВА
28.04.2020 15:26:17
31
33
ЩО ЗА МРЪСНИ И ПРОСТИ ХОРА ИМА МУЖДУ НАРОДА НИ?ТО БИВА ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ АМА ТЯХНАТА Е БЕЗМЕРНА!
6.
*********
28.04.2020 15:22:39
38
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Aaa
28.04.2020 15:18:07
53
54
Абе той Бойко го обърна на казарма.Мисли се за младсержант а генерала и министрите са редници.Ами я помислете логично бе.Като нямат пари хората кое е по добре да са живи ли.Егати пристата държава.Отвсряйте веднага щом не плащате иначе хората ще им омръзне и ще станат големи проблеми.Никой няма да умре няма камиони с умрели и глупости.Вие ди стойте в къщи като искате.Цяла европа плаща бг не може така ли.Къде са парите които ви дафоха от ЕС за хората да дадете.Не ви ли е драм бе.Младсержанта веднага да отвсря
4.
*********
28.04.2020 15:16:13
30
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Ak47
28.04.2020 15:14:02
74
70
Цялата пасмина от менте генералчета която се подигра, подиграва и унищожава живота на хората, трябва да бъде изправена пред съд.
2.
*********
28.04.2020 15:07:03
37
38
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
В началото беше песен, нали генерале?
28.04.2020 15:05:21
18
69
Само да му припомня на генерал Мутафчийски как с 450 вместо изискуемите 480 заразени за седмица не дадоха грипна ваканция на учениците за грип Б. Та какви карантинни мерки си имал за гип Б? На 13 март затворихте държавата при под 100 души заразени и 3-4 починали, но без категорични доказателства, че основната причина е коронавируса. Не затворихте границите на държавата още в саото начало и не карантинирахте заразените отделно от здравите. Вместо това ги пуснахте под домашна карантина, за да разболеят и близките си. Дори исега нямате точна бройка на заразените, защото не правите необходимият брой тестове. Всеки ден генералът държи лист с графика на заболелите и ни го чете. На нас не ни трябва някой да чете нещо, което можем и сами. Трябва ни някой който да анализира правилно данните. В момента е нормално да има повече заразени, при положение, че се правят повече тестове от началото. Трябва да се търси съотношението между общият брой заразени и починалите. Само че общият брой заразени при нас не е реален при този малък брой тестове на населението
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори