×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ким ли ще смени Ким в Пхенян? (СНИМКИ)


26 Април 2020, Неделя, 09:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ако слуховете за смъртта на лидера на Северна Корея са верни, то властта може да бъде поета от сестра му

Готви ли се Северна Корея за смяна на властта при положение, че слуховете за смъртта на младия лидер Ким Чен Ун се окажат верни? Този въпрос витае през последните часове, след като едни медии съобщиха, че Ким Чен Ун е мъртъв, а други, че е в кома след прекарана тежка сърдечна операция. Има и слухове, че е заразен с коронавирус, макар официален Пхенян да твърди, че в страната няма нито един болен от COVID-19.

Според дезертьора Ким Монг, който дълги години заема висша позиция в правителството на Северна Корея, държавата крие опустошителен брой заболели от коронавирус, за да не посрами Китай. По думите му, режимът там крие толкова болни и толкова починали, че обществото ще се шокира, ако научи истинската ситуация, пише lupa.bg.

Според японски вестник в края на миналата година се е провело секретно пленарно заседание на Централния комитет на Трудовата партия на Северна Корея, което е завършило с решение, че при извънредна ситуация начело на страната вместо сегашният лидер Ким Чен Ун ще застане по-малката му сестра Ким Йо Чен. (Според някои името й се изписва Ким Е Чжон или Ким Йо Джонг, б.ред.)

Смята се, че Ким Йо Чен е на 31 години. Тя е първи заместник председател на ЦК на Трудовата партия на КНДР. В ученическите си години е учила с брат си Ким Чен Ун в Швейцария. Сега е доверено лице на брат си и се смята за втория по влиятелност човек в страната. Светът разбра за нея по време на погребението на баща й Ким Чен Ир през декември 2011 г. За първи път името ѝ е споменато, като държавен служител на 9 март 2014 г., когато съпровожда брат си на гласуване във Върховното народно събрание на КНДР. 
На 9 февруари 2018 г. Ким Йо Чен присъства на церемонията по откриването на XXIII Зимни олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг. Това бе първият случай, когато член на управляващата династия Ким в Северна Корея посещава Южна Корея след Корейската война от началото на 50-те години.

На следващия ден след церемонията в качеството на спецпосланик на брат си, тя проведе среща и с южнокорейския президент Мун Дже-Ин. Сестрата съпровождаше брат си и на двете срещи на върха с американския президент Доналд Тръмп. Смята се, че преди време Ким Йо Чен е била телохранител на брат си.


В страната съществува негласно правило, че първи ръководител може да е само този, който е от династията Ким. Някои анализатори обаче са убедени, че затворена за света и тоталитарна страна като Северна Корея още не е готова за жена-ръководител, затова и сестрата на сегашния президент дори да поеме функциите му, няма да се задържи дълго, смятат анализатори. Според тях тя ще остане като водач в рамките на някакъв преходен период, докато не се избере отново мъж, който най-вероятно ще е по-големият брат на Ким Чен Ун — Ким Чен Чхол. Той е средният син на Ким Чен Ир, на 38 години е, също е завършил в Швейцария и беше претендент за поста, но впоследствие го отстъпи на брат си.

Синът на бивш севернокорейски премиер, избягал от режима преди почти 25 години, разказа наскоро: „Ким Йо Чен е единственият член на семейството, който е толкова близък до лидера. Няма да е пресилено да кажем, че той управлява страната от А до Я чрез нея. Затова толкова севернокорейски политици знаят, че тя има същия статут като лидера.”
 

Той допълва, че всеки, който иска да се срещне с Ким Чен Ун, трябва първо да мине през сестра му, която е член на Политбюро. Ким Йо Чен отговаря за публичните прояви на брат си и често е до него. 

Първи ръководител на създадената през 1948 г. СНДР е Ким Ир Сен, управлявал в продължение на 46 години - от 1948 до 1994 г. Той е известен като "Великия вожд". След смъртта си е обявен за „вечен президент". Неговата рождена дата - 15 април се чества в КНДР като Деня на Слънцето и е официален празник в страната.

Той бе наследен от сина си Ким Чен Ир, наречен "Любимия ръководител". Ким Чен Ир умира през декември 2011 г. от инфаркт и на свой ред е наследен от сина си и внук на Ким Ир Сен - Ким Чен Ун.
 




В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
А ако се окаже жив, какво ще правите?
26.04.2020 15:23:11
0
4
Готви ли били Северна Корея за смяна на властта при положение, че слуховете за смъртта на Ким Чен Ун се окажели верни?! Ако е вярно, със сигурност знаят какво да правят. Ако вие не знаете кое как е, защо правите глупави хипотези. Изчакайте да получите проверена информация и тогава си правете измислените анализи. Още нещо да ви кажа: надали жена ще застане на кормилото на Северна Корея в близките 20 години
4.
Мисирки флагман
26.04.2020 14:05:05
0
1
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222161702053620&id=1295799175
3.
Тръмп
26.04.2020 10:41:04
2
7
Скоро ще имс макдоналдс Пхенян
2.
Пациент
26.04.2020 10:33:12
1
8
До 1. - Пич ти хич не си в час!
В сравнение с баща си тези двамата са цвете!
Баща им заеквал и никога не е говорил по Тв-то. Освен това, Ким (който го пишат за умрял) повече прилича на дядо си от колкот на баща си, доста по отворен и либерален в сравнение с баща си.
Сестра му е един от най - приближените му хора, най - вероятно има доста добра идея как се управлява, проблема е че генералите им и прочие не се знае как ще приемат жена за командир.
1.
Сиропче
26.04.2020 10:07:22
6
8
Тая ми мяза на кучка ...
Сигурно прави брутални оргии
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори