×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдебната палата в София обърната в бордей, почват проверки заради шокиращ клип с деца с оръжие! (видео)


Съдебната палата в София обърната в бордей, почват проверки заради шокиращ клип с деца с оръжие! (видео)
На преден план е изведено желанието на лирическия герой за легализиране на наркотиците
22 Април 2020, Сряда, 12:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пошъл хип-хоп и чалга видеоклип, популяризиращ употребата на марихуана, с участието на полуголи еротични танцьорки и въоръжени гангстери, заснет в храма на Темида

Полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и пистолети гангстери, танцуващи хора (включително и деца) с разширени от употреба на наркотици зеници – това са част от участниците във видеоклип на българския музикант Аlek Sandar, който в дует с американския рапър Juicy J, изпълняват песента "Yerba", пише legalworld.bg. Музикалната творба е смесица между хип-хоп и поп-фолк, а заглавието произлиза от един от многобройните жаргони, с който в последните години употребяващите марихуана наричат цигарите с трева. Промоцията на музикалното произведение е реализирана на 12 април в YouTube канала на Alek Sandar и до момента е събрала по-малко от половин милион гледания, което не е много висока атестация за продукцията, макар в клипа участие да е взела и Жанета Осипова, български еротичен модел, добила популярност като победителка в конкурса Miss Playmate 2018.

Като повечето музикални хип-хоп и поп-фолк произведения и това съдържа определено социално послание. В случая на преден план е изведено желанието на лирическия герой за легализиране на наркотиците: "Сега е времето за легализация. Сега е времето за декриминализация. Продавай, организирай, монетаризирай. Отворете вратата. Сега е времето за декриминализация. Слагаш го в дупаката си, слагаш го в гърлото си, слагаш го в устата си, защото харесваш Yerba".

Всичко изброено дотук едва ли щеше да има някакво значение, ако любителите на марихуаната, кръшните танци и R&B-чалга ритмите, не бяха ползвали за декор на видеоклипа столичната Съдебна палата!?! Повече от половината от видеото с продължителност 3,46 минути е заснето на втория етаж и на последния етаж в храма на Темида. На въпросните етажи съдебни заседания провеждат съдиите от Софийския градски съд и Върховния касационен съд. Ползването на Съдебната палата за декор изобщо не е случайно, тъй като режисьорите Радостин Събев-Шошо и Alek Sandar включват във видеото между тежковъоръжените бандити и полуголите плеимейтки и акценти от вътрешната декорация на палатата, включително статуии на Темида. 

Строената между 1929 и 1940 година Съдебна палата в София е най-големият български архитектурен паметник, "който не губи и днес своята монументалност и предназначение", гласи част от презентацията на емблематичната за българското правосъдие и държавност сграда в сайта на Върховния касационен съд, чийто председател отговаря за нейното функциониране и стопанисване. 

Заснемането на подобен видеоклип в Съдебната палата би било невъзможно без изрично писмено разрешение от председателя на ВКС Лозан Панов или на изрично упълномощено от него лице, служител на ВКС, тъй като достъпът до палатата е контролиран от съдебната охрана. Видно от видеото е, че то е снимано в почивен ден, защото в кадрите не попадат случайни минувачи. А самото заснемане е отнело доста време, ако се съди по разкадровката, гримовете на танцьорките и останалите участници, пошлите на моменти сцени и допълнителното офис оборудване, което е разположено пред съдебните зали, в които окончателните си решения и присъди, произнасят съдиите от ВКС. 

Ползването на Съдебната палата за подобни сцени, включващи въоръжено нападение и поставяне на хора по очи на земята, противоречи на заповед на самия Лозан Панов, издадена 21 март 2017 г., в която се посочва, че "в сградата на Съдебната палата не се допускат с неприличен външен вид, в явно нетрезво състояние, под влиянието на упойващи или наркотични вещества или с агресивно и скандално поведение". От това излиза, че Панов или е нарушил своята собствена заповед или в най-добрия случай не е упражнил контрол върху подчинените си, за да се стигне до това безпрецедентно по своята същност уронване престижа на съдебната власт. И в двата случая отговорността е на председателя на ВКС.

 

Още повече, че със заснемането на видеото са нарушени поне четири текста от Кодекса за етично поведение на българските магистрати, като два от тях се отнасят пряко до отговорността на административните ръководители, т.е. на председателя на ВКС. 

Какви действия ще предприеме ръководената от Лозан Панов Съдийска колегия на Висшия съдебен съвет, с оглед уронването престижа на съдебната власт предстои да се разбере, макар че по традиция председателят на ВКС ще се опита да избегне включването на подобна точка в дневния ред. С оглед на това, че е налице грубо уронване престижа на съдебна власт, то въпросът следва да бъде обект на дискусия и от Пленума на ВСС, който би следвало да стартира и дисциплинарно производство срещу председателя на ВКС. "Правен свят" ще отправи запитвания до кабинета на председателя на ВКС и до представляващия ВСС в търсене на отговори - как, кой и защо е допуснал превръщането на храма на правосъдието - столичната Съдебна палата в декор за рушащ авторитета на съдебната власт музикален видеоклип.

 

Освен нарушаването на етичните принципи на магистратите, разрешението, получено лично от председателя или друго лице от ВКС, заснемането на клип с подобно съдържание в Съдебната палата влиза в противоречие с множество морални разбирания за нормалност. Парадоксално е, но днес или утре, там където полуголи танцьорки кършат тела, татуирани и въоръжени с огнестрелно оръжие музиканти възпяват дрогата, а младежи и деца танцуват в хип-хоп чалга ритъм, предстои СГС да гледа мярката за неотклонение на задържания за смъртта на журналиста Милен Цветков дрогиран 22-годишен шофьор, чиято ценностна система е изградена на същите послания като съдържащите се в "Yerba". И точно защото това е реалността, то нека няма изненадани, че след като "съдия №1" допуска Съдебната палата да бъде превърната в бордей, то усещането за безнаказаност вече и убива. Буквално.

 

Из Кодекс са етично поведение на българските магистрати

Благоприличието е въздържане от всякакви действия, които биха могли да компроментират честта на магистрата в професията и обществото.

5. Правила за поведение, произтичащи от принципа за ПОЧТЕНОСТ И БЛАГОПРИЛИЧИЕ

5.3. Магистратът трябва да избягва действия и постъпки, явяващи се в разрез с утвърдените в обществото разбирания за благоприличие;

5.6. Магистратът следва да се въздържа от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта му в професията и обществото;

 

Раздел III.

СПЕЦИФИЧНИ ПРАВИЛА ЗА ЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ 

8.3. Магистратът на ръководна длъжност се грижи за организацията и дейността на поверената му служба по начин, чрез който да бъдат постигнати най-добри резултати. 

8.4. Магистратът на ръководна длъжност полага усилия да бъде информиран за всичко, което се случва в службата, която ръководи, за да може да взема правилни управленски решения и поема отговорност.




В категории: Лайфстайл


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
Iveta Koleva
24.04.2020 05:08:27
0
1
Нищо му няма на клипа! Платили са си да снимат като всички останали. Какъв ви е проблема?
18.
Полиглот-филолог
23.04.2020 13:13:40
0
2
Някой ще ми преведе ли какво трябва да означава "Слагаш го в дупаката си"?
17.
Olaf
23.04.2020 13:04:52
0
2
Все педерасти,курви.То хората едно време по сини анцузи залягаха писуарите на халите.
16.
Браво
22.04.2020 19:26:47
0
5
НАЙ-ТЪПАТА ПЕСЕН , ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ , НИТО КЛИП , НИТО МЕЛОДИЯ ….
15.
Б-Б-Бойко
22.04.2020 15:11:25
0
5
Уникално тъпата песен.
ВгЪЗъ-андър е пълен паляндър
14.
Ан.Савов
22.04.2020 15:01:29
5
4
Момичето е перфектно и даже е добра реклама за съда
13.
Дернев
22.04.2020 14:20:56
3
11
Машинации на системата за да се отърве от Л. Панов. Срам за колегите му, че го оставиха сам на барикадата.
12.
Нико
22.04.2020 14:00:09
0
5
Съмнявам се ,че ни показват дълбоката същност и мисли на работещите.
11.
до Анна Ботева
22.04.2020 13:54:58
0
12
Кодекса не винаги се спазва какви магистратки има ,свят ще висе завие ,ако знаете с какво се занимават.
10.
Таня
22.04.2020 13:49:12
0
7
Имало едно време върху бюрото ук -чук ,но умря Марко.
9.
Дааа
22.04.2020 13:40:05
0
12
Тежки седиментни утайки
8.
познавам
22.04.2020 13:22:09
1
9
много палавници ,които са работели и работят във различни съдилища , много са палави.
7.
Toti
22.04.2020 13:20:26
20
5
Песента е яка
6.
Бетър нормал ден шет!
22.04.2020 13:18:15
3
15
По голяма Шетня скоро не бях гледала. Утайка
5.
Петров
22.04.2020 13:16:05
0
15
Това вече е пародия на държавност. Ами защо и публичен дом не направите в някоя заседателна зала
4.
Шхьпхьпхьшйьйщ
22.04.2020 13:01:39
5
13
ПИК. И. ФЛАГМАН. ПРИЯТЕЛИ. ОТ. ВЕКОВЕ. ЗА. ВЕКОВЕ. .....НА. КОЙ. ЛИ. ПРЕЧИ. ЛОЗАН. ПАНОВ ...ПОСЛЕДНИЯ. СТОЖЕР. НА. ДЕМОКРАЦИЯТА.......ОТГОВОР.. НА....ПАРТОКРАЦУЯТА......ХА ХА ХА
3.
Getsbi
22.04.2020 13:00:52
6
9
Сладкиша, Лозан Панов сега ще каже Бойко, ме накара да разрешa снимането на клип:)))
2.
Уиеее
22.04.2020 12:48:39
0
17
Другия клип ще е в Министерски съвет
1.
Мила родна картинка
22.04.2020 12:44:03
2
23
За това ли затвориха съдебната система? За да правят оргии в съдебните сгради ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори