×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Според зодията: Как да бъдем по-спокойни по време на изолация


20 Април 2020, Понеделник, 20:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Социалната изолация стресира мнозина

Случващото се през последните месеци ни показва, че е трудно да си правиш планове занапред, защото не знаеш какво ще стане на другия ден. Коронавирусът ни накара да се изолираме от света и да оценим малките неща, които преди това въобще не сме забелязвали. Несъмнено пандемията повиши тревожността на хората, които трябва да мислят не само за здравето, а и за препитанието си в този труден момент, пише Tialoto.bg.

Всеки се справя по различен начин със стреса заради извънредното положение – едни се затварят в себе си и мислят за проблемите, други се радват на свободното време и гледат да релаксират, за да запазят психиката си. Според психолози, когато намерим начин, с който да отработим негативните емоции, ние се чувстваме много по-добре.

Ето най-добрия начин да бъдете по-спокойни по време на изолация според вашия зодиакален знак:

Овен: Изградете си свой духовен ритуал
Сега е сезонът на Овните и Слънцето пътува към вашия знак. Това е идеалното време да се обърнете към духовното в себе си, което ще ви даде спокойствието, което търсите. Не става дума само за молитва, а по-скоро изграждането на свой собствен ритуал, който ви действа отпускащо.

За да намерите вътрешно спокойствие, ставайте по-рано. Вие избирате дали ще пиете кафе, ще гледате изгрева на слънцето, ще правите йога или ще си палите ароматни свещи. Важното е самото действие да ви доставя удоволствие.

Телец: Доверете се на лечебната сила на кристалите
Както знаем, Телецът е земен знак, свързан до голяма степен с природата. Затова може да се обърне към лечебната сила на естествените кристали, всеки от които носи своя енергия и помага при различни проблеми.

Може да си купите ахат, розов кварц или малахит, които се препоръчват за вашата зодия. Ако ги държите на видно място у дома или ги носите като амулети, те ще ви правят по-спокойни. Има и вариант да ги комбинирате с действието на етерични масла.

Близнаци: Съсредоточете се върху дишането
Много хора не обръщат внимание на начина, по който дишат, но изпълняването на различни дихателни техники понижава кортизола в тялото – хормон на стреса. А Близнаците имат нужда точно от това, за да успокоят малко страстите и да мислят трезво над ситуацията.

За да насърчат релаксацията, Близнаците трябва да се съсредоточат върху дишането. По-дълбокото подобрява притока на кислород към клетките и намалява тревожните мисли.

Рак: Направете си чаен следобед
Като воден знак, нищо не ви пречи да се обърнете към целебната сила на билките. Подобно на англичаните, може да си направите следобеден ритуал за успокояване, като си направите чай. Зелен чай, мента, маточина, глог, риган или букет от билки, ще ви подействат отпускащо.

За да намалят тревожността си, Раците трябва да мислят преди да говорят и да пият чая бавно, слушайки релаксираща музика.

Лъв: Релаксирайте с домашно спа
Лъвовете притежават сложен характер и наумят ли си нещо, трудно могат да бъдат укротени. Макар да не го показват, те са много раними и социалната изолация им действа депресиращо. Онова, което винаги им действа отпускащо, е да ги глезят. А какво по-хубаво удоволствие от това да ги масажират.

Тъй като не могат да отидат на спа, стига да не ги мързи, Лъвовете могат да си го направят в домашни условия. Пълна вана, ароматни соли и свещи ще ги накарат да забравят проблемите. Освен това, могат да си купят дифузер за въздух с различни ароматни масла, които насърчават тялото да изпадне по-лесно в режим на покой.

Дева: Ароматерапия
Земните знаци, какъвто е Девата, трябва да се грижат за своите сетива. Затова може да използват силата на ароматерапията. Тя ще повиши настроението им и ще ги нахъса да бъдат по-активни.

Вземете си ароматни свещи или експериментирайте с различни етерични масла. Може да ги палите в хола, или в спалнята преди лягане, за да се отпуснете по-лесно. Лавандулата, например, успокоява нервите и подобрява съня.

Везни: Водете си дневник
Като въздушен знак, Везните винаги премислят всичко старателно. Сега те виждат позитивите на изолацията, но се тревожат и как ще завърши всичко за тях и семейството им. Това не им дава мира. И тъй като непрестанно ги връхлитат какви ли не въпроси, е хубаво да си направят дневник.

Воденето на записки ще подейства успокояващо на Везните. Писането и препрочитането по-късно, може да бъде антистрес терапия. Освен това ще се превърне в ритуал, който ще правите с удоволствие.

Скорпион: Обърнете се към мистичните изкуства
Представителите на тази зодия винаги са били свързани с мистичното. Сега то ще им донесе нужното спокойствие. Могат да запълнят свободното време с четене на книги, свързани с окултни науки като астрология, алхимия, езотерика и други.

Как да боравят с карти таро или да четат по астрологичната карта, са нещата, с които Скорпионите ще ангажират мислите си и ще се избавят от стреса.

Стрелец: Медитирайте
Стрелците са пълни с енергия и в момента се чудят как да я изразходят. Не обичат да са затворени вкъщи и това им действа зле на психиката. Тъй като лесно могат да станат раздразнителни, могат да пробват медитацията като средство за успокояване на нервите.

Медитацията действа успокояващо и спомага за баланса между духа и тялото. Всички Стрелци, които не са я пробвали до момента, могат да си пуснат специални клипове от интернет, в които инструктор дава насоки. След 1-2 пъти ще се почувстват много по-добре.

Козирог: Детокс от новите технологии
Родените под този знак са заклети работохолици, които дори през празничните дни смятат да бъдат онлайн. Но всъщност онова, което им трябва, за да се отпуснат, е да изключат всички технологии и да си направят един своеобразен детокс.

Вместо да стоят постоянно с джиесем в ръка и да проверяват имейл и социални мрежи, Козирозите могат да правят много неща, с които ще бъдат по-спокойни. Четене на книги, рисуване, активни игри със семейството, слушане на музика с вино в ръка, са нещата, които те винаги пропускат, залисани „да живеят“ в мрежата.

Водолей: Стречинг
Водолеите винаги са под напрежение. Те поемат много отговорности и постоянно се притесняват дали са взели най-правилното решение. За да освободят ума си от стреса, имат нужда да се раздвижат. А стречингът е идеалното средство за това.

Изпълняването на различни упражнения от пилатеса и йогата могат да подействат доста релаксиращо на Водолеите. Освен това „освобождават“ болката в гърба и кръста.

Риби: Вземете горещ душ или вана
Най-доброто средство за премахване на стреса за Рибите е водата. Те са родени в нея и тя е тяхната стихия. Ако усетят главоболие или са напрегнати, им трябва само да вземат горещ душ или да напълнят ваната. Могат да останат там с часове, но след това ще са „като нов човек“.

Водата дава енергия на Рибите, които са твърде чувствителни и депресирани заради изолацията. Тя може „да отмие“ негативните им мисли.


В категории: Хороскоп


Коментари
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори