×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! В ареста на Бургаския затвор няма заразен с коронавирус, близките да са спокойни


Извънредно! В ареста на Бургаския затвор няма заразен с коронавирус, близките да са спокойни
Зад стените на тази сграда има 300 затворници, 50 от които са в ареста - всички са здрави, категоричен е шефът ст. комисар Бранимир Мангъров
01 Април 2020, Сряда, 13:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Тревожен сигнал от съпруга на лишен от свобода наложи проверката на Флагман.бг

Разтревожена съпруга на лишен от свобода, изтърпяващ присадата си в основния корпус на Бургаския затвор, написа тревожен сигнал до дежурния редактор, който веднага бе подложен на проверка. М.П. твърди, че днес около обед е установено заразяване с коронавирус на човек, приет наскоро в ареста. 

По-надолу жената интелигентно и аргументира излага своите опасения какво може да се случи с намиращите се вътре затворници. 

"Съпругът ми е лишен от свобода, но не и от правото да бъде здрав", казва тя. 

Надолу писмото й звучи аргументирано и за проблема, че затворените в сградата лишени от свобода не могат да излизат на работа, за да намалят престоя си зад решетките. 

"Извърших незабавна проверка на вашия сигнал. По доклади от командира на ареста и главния надзирател, категорично заявявам, че нямаме случай на заразен с коронавирус - нито сред лишените от свобода, нито вв ареста, нито сред личния състав на затвора. Преди няколко дни имахме фалшива тревога, на която отвърнахме с всичко необходимо по здравните разпоредби. Имаше арестант с повишена температура, но се оказа от стандартна простуда", каза ст. комисар Бранимир Мангъров - директор на Затвора в Бургас. 

Той подчерта, че в основния корпус има 250 лишени от свобода и 50 арестанти - с невлязла още в сила присъда. Гарантира, че всички са здрави. 

Ст. комисар Мангъров бе запознат от дежурния ни редактор с тревожното писмо на М.П., в което по-надолу се казва:

Молбата ми е да остана анонимна, тъй като се страхувам, да не рефлектира върху съпруга ми. Той излежава присъда в Бургаския затвор, никой не отрича, че е виновен, излежава си присъдата, защото всички реагират първо сигнално, че след като е затворник, така му се пада, но да не забравяме, че никой не е застрахован, от това, да попаднеш вътре. На всеки от нас в този живот може да се случи да сбърка. Той направи грешка, извърши престъпление, и беше осъден за стореното и попадна в затвора. Та сигнала ми е сле дния.1.Лишените от свобода ги запечатаха и спряха от работа, поради създалите се обстоятелства от Коронавируса, но те нямат вина, и питането е като не могат да излизат да работят, а това е едно от най-важните ми права в затвора, защото, ако работят, наказанието им ще бъде намалено. За 2 работни дни, наказанието и се намалява с 1 ден, та как ще бъдат компенсирани те, Тези хора също имат семейства и тези семейства ги обичат независими какво са направили и искат да се завърнат по скоро при тях и започнат на чисто, но сега това е невъзможно, така според м ен им се нарушават човешките права, никой не говори за тях и никой не взима мерки и др. ми питане а ако се разболее някой вътре от Коранавирус какво правим, така ще пламне целия затвор ще им обърне ли някой внимание, тъй като има и новодошли отвънка правили им някой тестове на тези хора изолират ли се, никой не споменава и никой не пита, но аз не мога повече да мълча, едно че и мен ме пуснаха в неплатена сигурна съм , че и още много хора са така и за тях да се притесняваме тъй като нямаме никаква информация за тях!

Директорът на затвора бе категоричен, че на този етап и на свободните граждани им се ще да ходят на работа, но извънредното положение се отнася до всички. След приключването му компетентните органи ще анализират ситуацията и ще вземат, ако е необходимо, адекватни мерки по настояването на притеснената съпруга. 


В категории: Бургас


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
До8
01.04.2020 19:24:45
0
0
Голяма шматка си. Ти имаш ли понятие, какво е телефон с фонокарта? Ако се разходиш из града ще видиш едни такива в оранжево или синьо. Точно тези в синьо са в затвора. И как ги броиш тези два месеца?
8.
Мн даа
01.04.2020 18:24:40
2
0
М. П. Как разбра че и да твърди че има заразен в затвора като от два месеца са забранени свижданията, писмата ако все още някой пише се четат и едва ли това писмо с тази информация ще мине. Ако М. П. е жената на обичаният затворник то трябва да му се направи тараш веднага защото има телефон. Работете надзирателите стига спахте или не ви стиска,хаха
7.
Бургас 1
01.04.2020 14:50:37
1
4
До Бургас
Не бъркай Владимиров с Мангъров. Тук се играе на по-високо ниво.
6.
Ами този ли?
01.04.2020 14:47:25
1
11
Този нали се "грижише" за затворниците, като изпържиха Горан?
Значи може да му се вярва.
5.
Чудесно
01.04.2020 14:44:49
0
9
Значи успокоихме се за милите хора по затвори и арести. Значи съда не трябва да пуска никой под предлог здравословно състояние, защото навън има зараза и болни, а вътре не!
Да стоят вътре!
4.
вървят след събитията
01.04.2020 14:38:22
1
10
И как разбра тоя, че нямат като не са направили изследвания на всички затворници и служебният състав?
Сега видях цените на Лина-та за изследванията:
- чрез real-time PCR е 120 лв
- чрез бърз тест за изследване на IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2 е 28 лв
- такса манипулация - 2 лв

При пандемия тестовете трябва да са безплатни. Ако не се знаете колко болни има няма как да овладеете пандемията и винаги ще вървите след събитията
3.
Бургас
01.04.2020 14:11:37
0
7
На Димитър Желязков (Митьо Очите) съдружниците още са на властови позиции, като г-на на снимката, вие забаламосвате хората с "грижа" за здравто им... Отврат!
2.
КОМШИЯТА
01.04.2020 14:08:14
0
5
От коронавирус незнам дали е застигнат но проверете Х.Диков за СПИН и пучи въшки.Този е жена на бургаски бизнесмен и секретно се подвизава в сайтове Адам търси Адам
Хахахаахахахаха.
От началото на извънредното положение са скарани............
Хахагахахахага
1.
Данчо щайгата
01.04.2020 14:07:11
0
4
Значи строгата карантина дава резултати щом и в Италия в затворите няма заразени
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори