×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството предлага промяна на бюджета за 2020 г, иска право да тегли до 10 млрд. лв заеми


Правителството предлага промяна на бюджета за 2020 г, иска право да тегли до 10 млрд. лв заеми
Премиерът Бойко Борисов още преди няколко дни намекна, че ще търсим заем след края на пандемията
30 Март 2020, Понеделник, 21:58 ч.
Автор: Флагман.БГ

Разчетите показват неизпълнение на приходите в размер на 2,44 млрд. лв.

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание.Това съобщи правителствената информационна служба.

Правителството одобри проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година. Необходимостта от изготвяне на законопроекта произтича от очертаващата се невъзможност да бъдат постигнати заложените фискални цели с разчетите към ЗДБРБ за 2020 година.

Причините за това са, от една страна, необходимост от осигуряване на допълнителни разходи в изпълнение на Закона за мерките и действията по време на действието на извънредното положение и, от друга страна, прогнозираното към момента влошаване на параметри на приходите по бюджета.

От фискална гледна точка България се намира в добра кондиция на прага на извънредната ситуация, предизвикана от разпространението на заразата с COVID-19. Дисциплинираната и последователна политика за поддържане на положително или близко до балансирано салдо през последните години позволи да бъдат запазени буферите във фискалния резерв.

Параметрите по изпълнението на бюджета към момента на обявяване на ситуацията на извънредно положение в България по консолидираната фискална програма са добри и се отчита текущо превишение на приходите над разходите.

Това обаче е само моментното състояние на фиска на прага на настоящата безпрецедентна криза.

Разработените базов и алтернативни сценарии на развитие на макроикономическите индикатори в годишен план очертават сериозно изоставане при основните данъци и осигурителни вноски спрямо планираните параметри с разчетите към ЗДБРБ за 2020 година.

Причините за прогнозираното неизпълнение на приходите са комплексни – външни и вътрешни фактори – като те ще допринесат за намаляване на вътрешното потребление, свиване на износа и вноса, по-ниска от планираната заетост, промени в допусканията за цената на суровия петрол и курса на щатския долар и др.

 Разчетите при изготвения базов сценарий очертават неизпълнение на годишните прогнози по приходите в общ размер на около 2,44 млрд. лв., като ще бъдат засегнати основните данъци - ДДС, акцизи, корпоративни данъци, ДДФЛ, социално-осигурителни вноски и др.

Размерите на очакваното негативно отклонение на разчетите по приходите налагат актуализацията на годишната цел по отношение на бюджетното салдо за 2020 г., като се предлага то да бъде дефицит в размер на 3,5 млрд. лв. (2,9 % от прогнозния БВП).

Освен неотложните разходи по превенция на разпространението на COVID-19, приоритет са и мерките за подкрепа на икономиката и заетите.

За запазване на работните места в страната правителството предложи и след обсъждане в Съвета за тристранно сътрудничество бе приета т. нар. мярка „60/40“, състояща се в поемане от страна на държавата на 60 на сто от осигурителният доход на заетите в предприятия, чийто бизнес е пострадал в най-голяма степен от въведените извънредни мерки за овладяване разпространението на заразата от корона вирус.

За обезпечаване на необходимия ресурс по бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за фонд „Безработица“ се предлага увеличаване на трансфера от държавния бюджет за бюджета на ДОО в размер на 1,43 млрд. лв., в т.ч. 1 млрд. лв. за допълнителни разходи и 430 млн. лв. за компенсиране на очаквано неизпълнение на приходите по бюджета на ДОО.

Във връзка с обявеното извънредно положение и планираните от правителството мерки за подпомагане на икономиката, е предвидена допълнителна възможност за издаване на държавни гаранции по заемни споразумения за финансиране на Българската банка за развитие в размер до 700 млн. лева.

В контекста на предлаганото увеличаване на дефицита (3,5 млрд. лв.) и осигуряването на допълнителен капитал за ББР (700 млн. лв.), което общо възлиза на 4,2 млрд. лв., както и за гарантирането на достатъчно ликвидни фискални буфери в случай на по-негативен от очаквания сценарий, се предлага увеличаването на лимита за поемане на нов държавен дълг по чл. 68, ал. 1 от ЗДБРБ за 2020 г., като текстът „2,2 млрд. лв.“ се заменя с „10 млрд. лв“.

В тази връзка е и предвидено увеличаване на разходите за лихви по държавния бюджет в размер на 70 млн. лева.

На извънредното заседание правителството прие също така изменения и допълнения на Правилника за прилагане на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Промените се налагат във връзка с влезналите в сила на 7 февруари 2020 г. нови разпоредби на Закона за съдебната власт в преходните и заключителни разпоредби, относно правомощията на Бюрото по защита при главния прокурор.

С проекта на нормативния акт се дава възможност директорът на Бюрото да бъде подпомаган при изпълнението на функциите му от повече от един заместник-директор в зависимост от длъжностното разписание на служителите в структурите. Директорът на Бюрото по защита при главния прокурор ще организира охраната на прокурори и следователи, застрашени във връзка с изпълнение на служебните им задължения.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще даде утре брифинг в Министерския съвет, веднага след сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, който започва в 8 часа.


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
53
Коментара по темата
53.
Бургазлия
02.04.2020 20:07:53
0
2
Държавата и общината не могат и не искат да ми осигурят работа, като
високо квалифициран специалист в
сферата на здравеопазването в нормални времена, сега ще чакам в кризата да ми помогнат.Парите ще се
разпределят на "техни" хора, които така или иначе са на хранилка на държава и община.
52.
Сонда
01.04.2020 23:34:34
0
0
(банички) да се чете бавничко,умната клавиатура понякога ти играе лоши шеги
51.
Сонда
01.04.2020 23:31:04
0
4
Така се прави -пускат се леки сондички(партенки) из медиите да се провери реакцията на обществото.Малко хронология :1-влизаме в извънредно положение= еднолично управление при политическата ситуация в Бг.2- пускаме сондичка за заем от 10 милиарда ,който ще се харчи безотчетно при условията от точка първа.3-понеже не сме сигурни, кога ще вземем заема се стремим максимално да удължим времето на действие от точка 1 и стигаме до сондичката от днес -искаме удължаване на извънредното положение с един месец.После ще има още един месец,докато отпуснем на ПРАВИЛНИТЕ ФИРМИ част от заема и още един ,докато почнат да се отчитат ,и още един все пак 10 милиарда са това -банички се точат.Накрая стадото, ако не сме се събудили може наново да ни разиграят същиия сценарий,но с 50 милиарда (примерно).АЙ ЧИСТИТУ !!!
50.
Горанов
31.03.2020 22:33:03
0
3
Това светило в икономиката така действа, заеми а пък другите да икономисват.
49.
Хмм,да... до 48
31.03.2020 14:49:45
0
1
помоли твоите за малко допълнително финансиране ,СПЕШНО ти е необходим курс по....БЪЛГАРСКА ГРАМАТИКА И ПРАВОПИС -"Българския"-това трябва да е с пълен член , " мъдар " тука имаш два пъти- ъ,относно "кой" малко е спорно,какво си имал предвид (всъщност си ми доста елементарен и ясен що за птица си) ,но следвайки пътя на логиката-България е парламентарна република и парламентът избира правителство,което да управлява -всеки орган е в множествено число няма еднолична власт ,така че правилното е "кои"-за множествено число."Лошо седларов лошо"-ТРИ грешки в едно изречение ти да не си от калинките във властта с купешките дипломи (споко,риторичен въпрос) ???По отношение на мен -щастието е субективно и моментно състояние и не плюя по ничия поръчка просто съм достатъчно ерудиран да притежавам и поддържам собствено мнение ( МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ ) придобито чрез анализ на заобикалящите ме факти и информация.Така че ,драги за да ми се промени мнението трябва първо да се променят фактите касаещи житието на народа ми, така нареченият стандарт на живот.Щастлив в настоящето положение в България (два милиона извън страната за да си осигуряват препитанието) може да бъде само пълен егоист и родоотстъпник,какъвто не се съмнявам ,че си.Всъщност слязох доста под нивото си за да извърша тази виртуална комуникация и се чувствам омърсен(не от теб,а от нивото на което слязох),но ПРОСТАКЪТ не трябва да остава с убеждението за надмощие просто ,защото е заучил готови клишета и фрази(червени,зелени,нещастници,некадърници и прочие евтини пропаганда епитети) на него трябва винаги да му се показва,къде му е мястото.
48.
До47
31.03.2020 13:06:09
4
0
Зле е си ти нещастнико .И останалите некадърници които плюят тук .По поръка на червената банда .За радост Българския народ е мъдар в избора си кой да го управлява.Показва го вече години наред.
Ще го докаже и догодина.Въпреки червената пропаганда срещу собствения си народ
47.
Хмм,да...отново до 43
31.03.2020 12:19:40
0
1
Опсс, извинявай сега разбрах писал си с "ирония" и всъщност си имал предвид,че сме най-най-най..... ЗЛЕ ,като икономика.Запомни една проста житейска истина - този народ БЪЛГАРСКИЯ е много добър и търпелив,затова и много е лъган от всякакви меркантилни родоотстъпници -червени,сини,зелени,боядисани червени, всичките са една стока,само дето ни играят цирк,защото мислят,че сме прости .Но този народ не е глупав ,както погрешно мислите и търпението му не е безкрайно......Бегай другаде да си играеш на сини-червени,стражари - апаши и остави НАРОДА на мира,той е зает с това да оцелява ден за ден в острова на "финансова стабилност" от твоите сънища.
46.
Ипотека
31.03.2020 12:12:48
0
6
Така ако продължават, ще се наложи да ипотекират държавата. На път са да ни приключат като държава
45.
100 млрд лв БВП, а няма пари
31.03.2020 12:10:33
0
6
Баце иска по-голяма сума, за да може само един път да се събере парламента. След това пак го разпускат и ще си харчат без да има кой да ги контролира. Вожда плати кеш няколко милиарда и раздаваше милиони под път и над път спрямо настроението си и проектите на кметове и симпатизанти на Герб. Ако някой му направи една ревизия кога, колко и на кого е раздал пари сигурно ще има основание да му се търси отговорност за безстопанственост и лошо управление на държавата с настъпили значителни вреди. Надявам се някои политици да са си отворили очите вече и да бъдат коректив на някои опасни практики на управляващите.
44.
Хмм,да...до 43
31.03.2020 11:54:22
0
3
коментара ти е пълен с много ала-бала и обидни квалификции от което следва извода,че си трол ,но high level, демек номенклатура един вид.Такива като теб са майстори в това много да приказват и нищо конкретно ,като факти да посочат.Ще ти дам пример,как се говори по-същество и с конкретика,а не с общи приказки : Твърдиш ,че "България страната която провеждаше една от най стабилната фискална политика в ЕС имаше стабилен растеж ,и стабилна икономика. " ,обаче ДВА МИЛИОНА мои сънародници нещо не ги виждат така нещата и се изнесоха в държавите на ЕС с по-лоши финансови показатели от нашите. Относно "масата,която не разбира от икономика" не бери грижа,тя достатъчно добре разбира от математика .Хайде сега да ме обориш и да ми посочиш КОНКРЕТНО друга страна от ЕС със заплащане на труда по-ниско,отколкото в България ,защото нали ние сме най-най,според коментара ти.
43.
Да
31.03.2020 09:29:50
11
2
Червените боклуци и платените лузъри чуха 10 милиарда и се нахвърлиха върху правителството.Като че ли България и се налага да вземе този заем, защото е провеждала някаква грешна икономическа политика, или нещо подобно.Комунистите безродници ,със сигурност ще се опитат да извлечат някакви политически изгоди от тази ситуация .Ще плюят и ще промиват мозъци .България страната която провеждаше една от най стабилната фискална политика в ЕС имаше стабилен растеж ,и стабилна икономика. Следствие на глобалната световна рецесия ,ще и се наложи да вземе заем за да възстанови икономиката си .Същото ще направят и почти всички други страни в света ,и вече го обявиха с конкретни суми. За червените боклуци обаче това е без значение масата не разбира от икономика ,а и има много неграмотници, и озлобени нещастници,които ще се хванат на въдицата Само трябва да се повтаря в доверените медии 10 милиарда без да се обеснява за какво и защо .Това не е толкова важно.Важното за тях да се докопат до властта да крадат и тикат България в лапите на Москва.
42.
Българина
31.03.2020 08:34:41
1
6
Ти го Е..Ш то те целува що е то?
41.
Наблюдател
31.03.2020 06:54:46
0
1
до#32(трола с промит мозък).Като цяло дискусията с теб е кауза пердута,но осветли ни нас простите хора (неумеещи да анализираме логически фактите,според теб) следното:Общ брой заразени в България към момента=Х човека (примерно).1- от тях заразени вследствие това,че се гордеят с националния си празник и са го изразили с посещение на Шипка-еди си какъв % от общия брой.2-от тях заразени вследствие неадекватни мерки на правителството, оставяне държавните граници отворени=внасяне на готови заразени, които тук само регистрираме като бройка,а в същото време разнасят вируса (докато се придвижат до домашната си карантина),отново -еди какъв си % от общия брой.3-от тях заразени на първа линия за борба с вируса (лекари,полицаи) вследствие неадекватно екипиране от страна на правителството, еди какъв си % от общия брой. След като ти,о "всезнаещи"г-н трол или любимото ти правителство,където си на хранилка,сведете тези данни до нас "индианците " и ние си ги анализираме бих преценил доколко Шипка е допринесла за положението в момента.p.s.спести си евтината пропаганда за по-късен етап,когато на сегашните им запари под....
40.
монопол
31.03.2020 04:53:56
0
19
робство
особено за младите
време е да бъде изринато уоравлението на мафията
гладът скоро ще говори
39.
Ивана
31.03.2020 02:38:48
0
11
Поредната глупост, а къде отиват парите от глобени хора??
Проста математика: Към момента има 300 души глобени по 5000лв=1 500 000 лв Къде ще отидат тези пари, а да не говорим, че за 1 ден има 92-3 души
38.
Gerb over
31.03.2020 02:07:24
0
19
ГЕРБ
Граждани за
Етиопско*
Развитие на
България
*(Етиопия, Сомалия свързвани с масов ГЛАД, недохранване, липса на вода, мизерия)
37.
Трол
31.03.2020 01:24:42
18
6
Я си признайте колко от вас имат ипотеки, потребителски кредити, изплащат телефон, кола и т. н. Искаш да имаш, ама нямаш. И теглиш кредит. Същото е. Трябва се плати на безранотните, на лекарите, на полицаите,на тея дето фалираха или фалират..
36.
7887
31.03.2020 01:23:29
1
19
Ще си мечтаем ние за бай Тошо,когато за Великден почивахме само 4 дни,не 30. хаха
35.
Наблюдател
31.03.2020 01:09:54
0
4
До #32(трола с промит мозък).Като цяло дискусията с теб е кауза пердута, но все пак осветли ни нас простите хора (които според теб не умеем да правим логически анализ на фактите) следното: брой заразени в България до момента = Х човека(примерно) от тях заразени вследствие на мероприятието "Шипка" еди какъв си %,заразени вследствие неадекватни мерки на правителството-оставяне на държавните граници отворени= внасяне на готови заразени,които тук само ги регистрираме към общия брой наши и в същото време продължават да разнасят вируса ,отново еди какъв си %, заразени лица на първа линия за борба с вируса (лекари,полицай и др.) отново ПОРАДИ НЕАДЕКВАТНО ЕКИПИРАНЕ от страна на правителството ,също еди какъв % от общия брой заразени.След като ти о "всезнаещи " г-н трон или любимото ти правителството, където си на хранилка сведеш тази проста информация до нас " индианците" и ние я анализираме бих преценил доколко- "Шипка" е допринесла за положението в момента.p.s спести си евтината пропаганда за по-късно етап,когато на сегашните им за пари под ....
34.
Правнук
31.03.2020 00:58:02
1
10
Баси, тоя от историята е$ал мамата на прадядовото поколение...... Сега ний ще му плащаме кражбите.... Четох едни съвети от прабаба Татяна..... Ама, що не са го убили с камъни!!!...... Дааааа, през времето на прадядо,, съществата,, по вече чуждите ни земи са били овчедушни!!!
33.
Мда
31.03.2020 00:48:50
1
19
Домуса много бързо даде 2 отрицателни теста.Дори журналистите се осъмниха, а генерала бръщолевише, че още кашлял.Глупости.Заради 300 човека окепазяват всичко.А колко са го изкарали не знаейки?Да карат те на минимална с 2 деца или на бирса с 200 лв.Нито политици, нито работодатели стават в БГ.Малко са фирмите, които исигуряват на над хиляда лв
32.
*********
31.03.2020 00:25:13
10
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
31.
Мурафетчийски
31.03.2020 00:24:54
3
26
Каквото и да Ви говорят да знаете, че става дума за пари!
Вирус, маски, ковчези - 10 милярда "мазнинка" + 10 милиарда нови заеми = 20 милиарда ох на дядя. Много хора ще са доволни. Това са колосални пари.
30.
Мутафчийски
31.03.2020 00:14:15
4
11
OX KOTЬООО
29.
Владислав Горанов
31.03.2020 00:13:08
3
14
ОО ЙЕСССССС
28.
Домусчиев
31.03.2020 00:12:19
3
9
Одобрявам!
27.
ЕТ ГЕРБ
31.03.2020 00:07:14
3
33
Нали бяхме много добре , две седмици ли не можа да издържи бюджета,а още с нищо не сте помогнали ! Жалки крадци и народни предатели!
26.
И каква стана тя...
31.03.2020 00:03:52
4
26
....корона-морона,дкпп-та,декларации,карантина,пейки,маски (плавници и шнорхели,само пропуснаха) и с още една камара глупости ще ни отвличат вниманието,а тя каква била целта -да ловим риба в мътна вода,разпуснаха парламента и хоп -показахме си зъбките,заеми ще теглим(НАПРАВЕТЕ сравнение със Сърбия-безвъзмездна помощ от 100 евро на гражданин,повтарям ПОМОЩ).p.s.оказаха се прави древните -"каквото и да ти говорят става въпрос за пари"...
25.
*********
31.03.2020 00:03:23
5
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
24.
ГЕРБ видими резултати
30.03.2020 23:52:41
6
36
Виденовата зима на комунягите ще ви се види като СПА почивка в 5*лукс в Швейцарския алпийски курорт"Сейнт Мориц" или 5*почивка в Луи Витон на Малдивите
сравнение с Боковата ЕСЕН 2020
23.
Nikolay
30.03.2020 23:14:26
6
29
Здравейте нали имахме фискален резерв от 7 милярда какво стана с него?
22.
И
30.03.2020 23:00:48
7
12
тоя вълк почна да си сменя козината
21.
който
30.03.2020 22:56:35
6
11
е на хранилката ще е доволен
20.
който
30.03.2020 22:53:00
7
9
иска да връща заеми заради тези мафьоти да вдига ръка
19.
Трол
30.03.2020 22:49:48
7
14
Абе, мен едно не ми е ясно. Как като сте толкова прозорливи, критични, знаете всичко и се големи професори, защо сме на тоя хал?
18.
Тия
30.03.2020 22:48:10
5
25
вместо заеми по добре да накарат мафията да си плаща данъците
17.
Европейски съюз
30.03.2020 22:45:40
12
10
,ЕС трябва да положи усилия, за да предпази своите членки от икономически срив. В тази връзка България е по-застрашена от Италия, тъй като ние не сме член на Еврозоната и нямаме право на допълнителни субсидии. Поради тази причина нашата страна ще получи от ЕС около 800 млн. евро финансова помощ за справяне с последствията от коронавируса, докато съседите ни от Гърция ще получат пет милиарда евро финансова помощ, защото Гърция е член на Еврозоната'', разясни той.
16.
Значи
30.03.2020 22:43:49
8
36
всичко е било за милиардите
15.
13
30.03.2020 22:42:19
7
27
Да ви е честито!!! Време беше да се облажи.
14.
Фатмакчийски
30.03.2020 22:40:34
6
3
afera.bg/зловещо-ген-мутафчийски-ми-каза-вие/#comment-715306
13.
Кефффф
30.03.2020 22:32:11
7
40
Евала, Тикво! За пореден път си изиграхте картите отлично, заедно с Пеевски и Доган!
Вземи им и последните стотинки на тия дебили, те няма дори да гъкнат!
12.
HSBC
30.03.2020 22:25:42
8
32
2021 год държава България НЯМА
Оказва се че 1книжника и Вл. ГОРАНОВ са заложил бг земи, бг ниви, пристанища, мини, митници, оръжейни заводи, минерални извори, тецове, аецове, ерпта и всичко в което има хляб на САЩ /Израелски кредитори от МВФ, Световната Банка, Bank of America, EBRD London, HSBC, Roayal Bank of Canada(RBC), ROTSHIELD Bank
А може да се окаже че ТУРСКИ фирми на султан ЕРДОГАН и валията на Одрин са закупили от САЩ банките и са горди собственици на ЗЕМИ ниви, горски масиви, реки, язовири в целия Ямболски, Къджалийски, Пловдивски, Бургаски окръзи
11.
коментар
30.03.2020 22:25:34
5
46
До вчера обикаляше спортни зали и магистрали, баце къде ти е асфалта и стадионите. Къде сте герберасти да защитите вожда???
10.
Георги
30.03.2020 22:24:58
6
48
Сценария стана ясен,Бойко му стана ясно че след тоя цирк с коронавируса ,никой няма да го избере на следващите избори и я подкара ва банк ,в ситуация на извънредно положение понеже няма време за конкурси се дават едни люти държавни поръчки на едни точни фирми,които си отчитат комисионната има едно голямо крадене ,В бюджета се образува вододъртеж и ще се запълва с нов заем,икономиката е в предсмъртни конвулсии и дупе да ни е яко после ,такъв пладнешки обир не е имало и като падна комунизма .
9.
Ко
30.03.2020 22:21:51
27
23
Само чета коментари и ви се смея. Не съм привърженик на нито една партия, най-малко на герб, но вие не знаете какво искате. Първо беше що няма за нас, после защо се теглят пари.. Ами когато в държавата липсва резерв, който да покрие всичко е нормално да се теглят заеми. Ако 80% от обитателите на тази държава харчиха спрямо възможностите си, а не спрямо тоя фалшив лайфстайл, който така силно желаят, сега щяха да имат поне за 2-3 месеца и щеше да им е спокойно. Не казвам, че имам и аз много, но не съм си купил телефон за два бона, че да съм гъзе, нито карам кола, която ако се развали няма да мога да си позволя ремонта и. Да не говорим за "големите бизнесмени", които затвориха за две седмици и вече пред фалит.. Айде без.
8.
Бургас
30.03.2020 22:16:14
4
24
Нали имаше рекордна събираемост ние сме има няма 6мил. от които 1 мил. навън има нещо не може нормален човек да оцелява с 1000лв месечно. Някои да имат по 30000 дневно (комисията по хазарта) е за кой са тия милиарди хайде всички да сме с 1000лв на месец и няма да има такива заеми то порше и дачия на едно и също място ще те закарат...
7.
мислещ
30.03.2020 22:14:16
6
35
Пеевски и Домусчиев харесаха това!
6.
Курнелия
30.03.2020 22:13:46
6
39
Браво бойко, браво. И тоз заем ще платим. Още се подигравате с психиката на хората, и тея пари малко ще им се сторят. Давай, давай, честен човек си. Обичаш народа. Обичаш да му го слагаш бойку.
5.
Един нормален
30.03.2020 22:12:29
3
45
Идиоти! Така ви наплашиха, че сега не само няма да има съпротива срещу този заем, даже ще го молите да ни го набие още по-надълбоко!
За пореден път добре ви изиграха!
Но то малоумен народ не е трудно да го манипулираш и ограбиш!
4.
КороноТъпак
30.03.2020 22:11:38
6
57
Леле за три седмици извънредно положение и 100 човека в болниците и вече 10 млрд. сънува Боеко ! С тези пари ще гарантира да можем да теглим заеми от банката на Цветелина ли ? От дребен селски тарикат се опитва да стане тарикат на едро. И утре всички с маски, че иначе 5000лв. После в морската още 5000 и накрая на плажа и сума 15 000лв. КОВИД 5000 ! Гарантирано от ГЕРБ !
3.
Нинов
30.03.2020 22:07:34
39
15
ако не отпуска пари - лоши. Ако това тегли- лоши. Ако не тегли-лоши. Ако информира-лоши. Ако не казва-лоши. Ганьо, Ганьо.....
2.
От къдя на къдя
30.03.2020 22:05:01
8
31
Без да представи докумеза какво ще похарчи и последната стотинка, Да не му се дава!
1.
Bai
30.03.2020 22:04:34
7
34
Ужас, тея ше постигнат немислими до сега рекорди...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори