×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Завишена ли е смъртността от коронавируса и политизирана ли е вече заразата


Завишена ли е смъртността от коронавируса и политизирана ли е вече заразата
В кратко, но пълно с важна, синтезирана информация д-р Волфганг Водарг (виж визитката) обръща наратива на медиите от последните седмици и задава важни въпроси за извънредните мерки
26 Март 2020, Четвъртък, 18:53 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ако тестовете се правят в болници само на тежки случаи, е нормално да има много положителни, но това не е начин за определяне на реалната заплаха от вируса, казва д-р Волфганг Водарг

Бившият председател на Департамента по здравеопазването към Съвета на Европа д-р Волфганг Водарг, който е пулмолог, разкри как е подготвен „фалшивият доклад” за пандемията от новела коронавируса. В кратко видео той обясни някои от фактите покрай заболяването, които значително се различават от това, което се представя на масовата публика в последните седмици.

„Първоначално мислех, че тази истерия ще приключи сравително бързо, но тя се разрасна толкова много, че се налага да я разгледаме по-подробно. Работил съм като лекар и съм ръководил здравен отдел. Имал съм собствена база и система за мониторинг на грипни заболявания, като всяка година съм зорко наблюдавах колко души се разболяват в един регион с население от 150 хил. души”, започва разказът си с визитка д-р Водарг. 

Той обяснява, че ежегодно в световен мащаб се появяват нови видове вируси и това е съвсем нормален процес, защото те имат нужда да се променят. Това е така, защото ако един и същ вирус се появи две години подред, имунната систма на човека лесно се научава да го разпознава и така не се стига до разболяване и в този смисъл вирусът не може да изпълни основната си цел – възпроизвеждането. И така всяка година по света има нови вариации на вируси.

„До този момент не сме обръщали особено внимание кои точно вируси причиняват грип. Коронавирусите обаче винаги са били част от причинителите на това заболяване. Изследване, проведено в Глазгоу, проверява кои вируси се появяват при респираторни заболявания от 2005 до 2013 г. и установяват, че коронавирусите съставят от 7 до 15% от причинителите на грип”, коментира д-р Волфганг Водарг.

И така заключението му е следното: Ако изследвате цялото население за даден вирус, ще установите, че в около 8-10 процента от хората има наличие на някакъв патоген, който причинява болест. Но ако се изследват единствено хората в болниците, за да се определи кой е болен, е очаквано броят на положителните резултати да е много по-голям. 

„Тоест в зависимост от това кои части от населението, което изследвате – дали цялото население, пациентите в чакалнята или вече приетите в болница в тежко състояние – очаквано е да намерите тези 7-15% коронавируси всеки път щом направите тест за този патоген. Но дали те са починали от коронавирус или от други вируси докато в организма им има и covid-19, това не може да бъде определено със сигурност по този начин.

Така че, когато разглеждате смъртността в Италия, би следвало да искате да знаете къде са били направени малкото налични тестовете. Защото ако са направени в болниица при сериозно болни или дори летални случаи, тогава очевидно смъртността от короната се вдига – само защото така изглежда, поради специфичната група, която е изследвана.

Вижте цялото 11-минутно видео, в което д-р Волфганг Водарг демонстрира нагледно кой е в основата на извънредното положение обявено по целия свят заради новия вирус.


В категории: Здраве


14
Коментара
Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
14
Коментара по темата
14.
Винету
29.03.2020 11:36:08
1
0
Я, професорите тук, да ми анализирате едни числа, които ми се струват доста важни. Защо в Италия при 90 000 случая има 10 000 жертви, а в Германия при 55 000 случая има 400 жертви ? Може би има много неща, които трябва да се оставят на специалистите, а не на заблудените форумни писарушки. Дали разликата в числата е в следсвие на журналистическа истерия или на народопсихология. Добре, че има някакви мерки. Видя се, че с демокрация тая държава не може да се оправи.
13.
465314
28.03.2020 01:55:26
0
0
На маймуни ви напрайха както се казва. Докато населението го карантинираха като овце макар че то само си искаше подучено и доведено до истерия от медиите, световният властови елит прехвърли няколко трилиона долара и тихомълком приеха ченгеджийски закони за следене. Малоумниците вместо да задават въпроси, да се интересуват или най-малкото да се съмняват веднага се тв зомбираха и надянаха маските. Ще ви видим психясали олигофрени като ви свършат парите дето и без тва ги нямате, дали ще се страхувате от вируси като ви огладнее гъза и нямате кво да сложите на децата си да ядат. Скапани идиоти... Понякога ги разбирам гущерите защо хейтят човеците, ми те не са за харесване хич. На такива и аз бих им пуснал вирусче да им гледам сеира на глупаците смотани. По цял ден висят и си чоплят гъза пред телевизора и чакат държавата да ги оправи. Еми на оправи ви, така ви оправи че ще се чудите откъде пари за ляп. Вирус ли? С вилица и нож ще ровите по казаните докато ви дойде акъла. Между другото чувам че маските и тоалетната хартия били вкусни и насищали.
12.
XX-ХХристинка идиотката
27.03.2020 13:56:52
0
2
Е дебила, олигофрена и идиота на форума. Той е бившо ченге от Държавна сигурност, баща му е бил активен борец против фашизма и капитализма. Лапали са яко привилегии едно време. След 10.11.1989. гювечът свърши и ХХристинка се озлобила и почна да плюе из форумите. основните нейни врагове са САЩ, НАТО, Европейския съюз и Западна Европа. Особено много мрази Холандия. Там на един паркинг я сгащили руски тираджии и я направили леля. Направили му халката два цола.
11.
9 до хх
27.03.2020 10:42:49
0
3
Не съм искал да те обидя! Даже от всички ФОРУМНИ ИДИОТИ, ти си ми любимият и исках да знам повече за теб!
10.
Xx
27.03.2020 08:20:34
5
0
@9
Питай cи бе шебек слабоумен, питай! Никой не те спира.
А ако не ти харесват истините - режи вени.
9.
До хх
27.03.2020 00:55:39
3
10
Аве все искам да те питам- ти като ФОРУМЕН ИДИОТ, получаваш ли някакви облаги или го правиш просто защото си ИДИОТ? А, Мунчо?
8.
XX
27.03.2020 00:09:34
12
1
@7
Германското говедо по дифолт лъже.
Фактите са го доказали.
7.
Бургас
26.03.2020 23:15:19
8
17
Истината, казана от немския доктор в 10 мин. Кога хората ще се събудят и ще осъзнаят колко са били заблудени с тази "пандемия"?
6.
До Гошо
26.03.2020 22:03:20
4
17
Гошко, дали България реагира адекватно в момента, базирано на факти както казваш, знаеш нито нито аз!!! По простата причина, че ФАКТИ НЯМА. Ако ти мислиш, че фактологията може да се базира на тези 6000 теста на месец си уникално щастливо дете!! Блазе ти!! " ФАКТОЛОГИЯ", базирана на това че като си затворя очите седейки на жп линията и невиждайки влака, той няма да ме блъсне не е ФАКТОЛОГИЯ Жорко, а отлагане на очевидното! Това прави България! Отлага очевидното и се надява на чудо!! Лошо няма, но времето ни е ограничено и скоро ще бягат генерали и пожарникари подгонени от гладна тълпа!! Това са фактите, Жорко.
5.
XX 2-Вирус
26.03.2020 22:00:10
3
4
Ти си доказан пияндурски изрод.
4.
Гошо
26.03.2020 21:03:33
10
17
Научете най-накрая разликата между мнение и факт. Всеки има право на мнение, но то не означава нищо, ако не е подкрепено с факти. Напълни се с разни "светила", които говорят абсолютни глупости. Фактите са достатъчно красноречиви: хората се заразяват бързо и най-уязвимите мрат. България реагира изключително адекватно на фона на доста останали страни и трябва да сме благодарни, че засега ни се разминава леко.
3.
....
26.03.2020 20:55:14
1
16
Ганьо, квото чуеш от медиите и го повтаряш като папагал. Големи вирусолози станахте, ве дебили. Прочете и осмислете какво ви казват доказани специалисти с различна позиция от мейнстрийма.
2.
XX
26.03.2020 19:33:53
16
8
Щом е работил за съвета на европа, значи е доказан изрод.
Next!
1.
Трол
26.03.2020 19:26:43
14
21
Проблемът при този вирус е че за кратко време вкарва много хора в болница за дълго и с тежки проблеми изискващи интензивно лечение. Дали и колко са завишени процентите в момента е риторичен въпрос. Да не говорим за косвените жертви, които няма да могат да получат адекватно лечение, заради претоварването на болниците...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори