×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
 • Председателят на ЕЦБ Кристин Лагард поздрави премиера Борисов за приемането на страната ни в чакалнята на еврозоната
 • Над 60 заразени работници от завода в Смолян се връщат на работа след отрицателен тест
 • Консерваторът Анджей Дуда бе преизбран за президент на Полша
 • Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия
 • Тайланд тества ваксина срещу COVID-19 върху маймуни
 • Лекарският съюз призова да се спазват противоепидемичните мерки при протестите
 • ВАП сезира столичния кмет за проверка на строежа на вила "Аглика" на Витоша
 • В Бургас откриха жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди
 • Трима са починалите от коронавирус за последните три дни в Пловдив
 • Двама загинали при катастрофа на малък самолет в Германия
НА ЖИВО

Кв."Панорама", Музей на съвременното изкуство, "БургасЛенд" и още от концепцията на новия главен архитект


Кв."Панорама", Музей на съвременното изкуство, "БургасЛенд" и още от концепцията на новия главен архитект
Новият главен архитектЕмил Бурулянов предлага на мястото на т.нар."дупка" на площад "Тройката" да се изгради естакаден парк
05 Март 2020, Четвъртък, 20:12 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Повече кръгови движения, отпушване на тупиковите улици, разширяване на ул.“Одрин“ и нов подход към „Меден рудник“, са част от другите идеи на архитекта

Знаете ли къде ще се намира кв.“Панорама“ и може ли в „Кумлука“ да се отвори към морето като модерна зона с крайбрежен булевард?

Отговорите на тези въпроси ще намерите в концепцията на новия главен архитект на Бургас Емил Бурулянов, който спечели публичния конкурс и до две седмици се очаква да встъпи в длъжност.

Стратегическият документ носи името „Посока Бургас 2020+20“. Авторът на труда в 44 страници е застъпил визията си за развитието на морската община.

За едни най-младият главен архитект в новата история на Бургас е мечтател, за други визионер, а за трети – прагматик, който вярва в бъдещето на града.

„Акцент в концепцията са младите, умни, образовани и мобилни хора, които заслужават да живеят в благоприятна градска среда, да развиват своите идеи, проекти и мечти“, пише Емил Бурулянов и допълва, че главният архитект трябва да е централна фигура за развитието на града.

„Посока Бургас” на новия главен арх. Емил Бурулянов: Повече фестивали за развитие на града

Арх.Емил Бурулянов отчита грешките, които са допуснати през втората половина на миналия век, когато най-атрактивните територии, контакти с морето, се заемат от производствени и промишлени бази.

Заради това той застъпва идеята да се освободи морския фронт от индустрията, която да отиде в периферията на града, а на нейно място да се появи зелена система и жилищна алтернатива на централните градски части с контролирано строителство.

Емил Бурулянов спечели конкурса за главен архитект на Община Бургас

Новият главен архитект на Бургас застава зад предложението за обособяването на втори градски площад до сградата на Пристанище Бургас. Работата по този проект е сред основните цели на кмета Димитър Николов през настоящия мандат.

Той е категоричен, че урбанизираната градска територия е почти изчерпана от възможности за строителство и е необходимо разширение с нови жилищни територии. Такива са зона „Д“, зона „Б“на ж.к.“Меден рудник“, разширението на кв.Крайморие, кв.Сарафово, както и селата Маринка и Димчево. Сериозен потенциал имат кв.Банево и Ветрен, пише архитектът в концепцията си.

Арх.Емил Бурулянов смята, че е необходимо изграждането на второ платно на ул.“Одрин“, както и алтернативен подход към ж.к.“Меден рудник“, който да бъде естествено продължение на бул.“Ал.Г.Коджакафалията“ и да се слее с главния път за Созопол.

Само във Флагман.бг: Ето кои са кандидатите за нов главен архитект на Бургас

В концепцията си той предлага да продължи политиката на общината за реконструиране и павиране на улиците в ж.к.“Възраждане“. 43 улици и 5 междублокови пространства в комплекса се нуждаят от ремонт, маркира арх.Емил Бурулянов.

Той е застъпил и разширението на индустриалните зони. На първо място е реализирането на втората фаза на Логистичния парк в ПЗ „Юг“, край главния път за Созопол, зоната в Равнец, както и обособяването на територията около Общинския разсадник, 9-ти километър.

Емил Бурулянов предлага да се подготви процедура за публично-частно партньорство за изграждането на парк „БургасЛенд“. Припомняме, че подобна идея съществуваше преди 7 години, дори Общината намери инвеститор – руската „Мостовик“. Преди да започне реализацията обаче компанията затъна в дългове, шефовете й бяха арестувани и впоследствие фалира.

Бургаският архитект Емил Бурулянов с високо отличие за иновативни градски проекти

„Парк Езеро ще се развива все повече в следващите години. Защо да не изградим там Музей на Съвременното изкуство“, пише Бурулянов. Предложението му е там да има и зона за голф, която да се използва за обучителен център на деца.

В стратегическия си документ той застъпва и развитието на морските квартали Крайморие и Сарафово. Бурулянов предлага да се обособят арт пространства около пристанищните зони, които да се превърнат в своеобразен център.

Млад бургазлия спечели най-авторитетната архитектурна награда у нас

За бургаския плаж, новият главен архитект смята, че може да се обособи зона за водни атракционни – пързалка или мини аквапарк. Подходящо място би било местността Атанасовска коса, маркира той.

Относно спортните бази, арх.Бурулянов предлага реконструкция за зала „Младост“, където да бъдат насочени спортовете, за които не се намери място в „Арена Бургас“. Той е категорично за запазването на комплекса, а не неговото разрушаване, каквито слухове се чуха наскоро. Главният архитект на Бургас предлага да се обнови и тенис корта на ул.“Генерал Гурко“ и да се направи закрит тенис комплекс.

Вижте кой стои зад соларната пейка и посади соларни дървета в Бургас

Друг акцент е изграждането на градски стадион в ж.к.“Меден рудник“. Екипът на Бурулянов още преди три години спечели конкурса на Община Бургас и разработи амбициозен проект за спортното съоръжение, който е готов и одобрен от досегашния главен архитект Веселина Илиева.

Сред визионерските му предложение е и изграждането на виртуална електроцентрала върху общинските сгради. „Нужна е инвестиция от 7,8 млн.лева, която ще спестява годишно по 1,2 млн.лева от разходите за електричество“, пише той в концепцията си.

Друга интересна идея е изграждането на система от „умни“ стълбове, които да разбират кога да работят, да събират информация за въздуха и финните прахови частици.

Иновативно решения са и сензорите за паркиране в синята зона, които чрез приложение да подават актуална информация за свободните паркоместа, за да не обикалят шофьорите продължително.

А визията му за развитието на „синята икономика“ е впечатляваща – изграждането на подвижни понтонни съоръжения, плаващи офиси, които са много характерни за градове, намиращи се на море.

Визията на Емил Бурулянов е за отпушване на трафика с повече кръгови движения. Сред потенциалните кръстовища, където може да се премахне светофарната уредба за сметка на кръгово, е пробивът на бул.“Струга“ при бул.“Янко Комитов“ и ул.“Спортна“ при бул.“Тодор Александров“.

Да вдъхнеш нов живот и да го направиш забележително

Бурулянов предлага да се обсъди възможността за пробив на ул.“Фердинандова“ към ул.“Индустриална“. В момента улицата е тупик, а според главния архитект отварянето й ще доведе до вторичен ефект – популяризира на тази част на улицата като търговска локация. Като цяло той предлага преразглеждане на тупиковите улици и отварянето й към основните булеварди.

Арх.Емил Бурулянов смята, че на мястото на т.нар. „Дупка“ на площад „Тройката“ трябва да има модерен парк с минимални обслужващи функции от обществен характер, например Туристически център. Изкопната част да се превърне в подземен паркинг, а кота 0 да се озелени, да се поставят умни градски мебели, арт инсталации, скулптурни обекти и да има детски кътове. „Самият парк трябва да е разработен на нива, преминаващи плавно едно в друго, по примера на много съвременни пространства в мегаполисите“, допълва Бурулянов.

Сред интересните му предложения е пълната реконструкция на пазара „Краснодар“ – с надземна търговска част и подземен паркинг, който да поеме голям брой автомобили и реши проблема на тази част на ж.к.Възраждане.

Той предлага Магазия 7 да се реконструира приоритетно и превърне в Бургаски експо център с морска насоченост – за яхтени или корабни изложения.

Друга любопитна идея от концепцията е развитието на квартал „Панорама“ – около 7-ми километър, до бъдещата Северна дъга. Локацията се характеризира с прекрасна гледка към залива и се очертава да е изключително комуникативна. Според Бурулянов там може да се заложи на високо застрояване, тип небостъргачи с много озеленяване.

За Кумлука визията на арх.Бурулянов е за контролирано строителство, не на всяка цена високоетажно, каквато беше първоначалната идея, защото все пак става въпрос за зона с подпочвени води. По-скоро постъпателно и внимателно планирано. Предложението му е за обособяване на административни зони около старите докове и складове, големи паркинги и зелени зони, както и крайбрежен булевард. Развитието на тази част на Бургас обаче е свързано с изселването на настоящите обитатели на Кумлука, които са обсебили най-красивата част около Южния плаж на Бургас.

Арх.Емил Бурулянов дава заявка за внимателно разглеждане на всеки един от бъдещите проекти за жилищни и административни сгради в Бургас. Той смята, че трябва да се приложи интегриран подход, сградите да бъдат съобразени с градската среда, ако са със стъклени фасади да са с модерна разчупена визия, а цветовата гама да се определя за всеки район от главния художник на Бургас.


В категории: Политика


8 грешки, които правим след секс
8 грешки, които правим след секс 13/07/2020, Понеделник 22:00 0
На закрито в Сърбия - с маски
На закрито в Сърбия - с маски 13/07/2020, Понеделник 19:20 0
43
Коментара по темата
43.
чудно
07.03.2020 00:26:38
0
9
Добре, че е общината, че да има някаква трудова заетост. По последни данни, тя се оказа един от най-големите работодатели в града. Интересно, че не ѝ липсват и по десетки кандидати за едно място, от което можем да правим изводи за нивото на частния сектор в Бургас и какво предлага той.
42.
лилавата
06.03.2020 17:30:11
3
5
аз ако ги плащах братле щях да изключа коментарите да го е ;)
41.
Лилавата Вратовръзка
06.03.2020 16:01:30
4
47
Плащай си поне по 4 5 статии в месеца да се забавляваме с архитектурната фантастика в прпванса
40.
Кажи честно
06.03.2020 14:31:59
8
14
Какъв е този ученик кмете няма да гласувам повече за герб вие вече се бъзикате
39.
Бургас
06.03.2020 13:37:06
3
23
Какви са тези фантастични планове, като жк."Възраждане" е в ужасно състояние, откъдето и да го погледнеш? Един квартал не можете да оправите толкова години, а ми говорите глупости, на които ще ви се вържат само малките деца и върлите партийни членове.
38.
Популизъм
06.03.2020 12:29:19
1
18
Град , в който няма къде да отидеш на доктор и детето на 18 задължително го изпращаш да учи някъде извън село ти си тръгнал да лъжеш бедните хора,че ще става Сингапур. Тоя пидиеф е дипломна работа за университет в чужбина, тук реалността е че хората бъркат в кофите ипенсиите са 150 евро. От последните ще сте,които крадете след вас ще е много тежко..дългове и неоправляеми роми и селяци.
37.
От марс
06.03.2020 12:22:07
2
27
То няма тротоари, където да вървим, тръгнали да мислят за технологии и парков, които само в Дубай могат да си позволят. Ай, най накрая малко разум е тая община и човек с бистър и практичен ум. Кви магазии пак ще правите, нали ги направихте по подобни мащабни идее, дето китайците щяха да откриват бизнеси в Бургас. Дръжки, умрял град.
36.
БС
06.03.2020 11:40:57
3
10
По внимателно с тези кръгови кръстовища ! Те вършат работа , където няма пешеходци и движението е еднакво от четирите посоки!
35.
Ултра Нафта
06.03.2020 10:18:01
1
58
Прах в очите за наивници, от тези приказки за лека нощ ще бъде направено 0.01 процента. В град с 30 процента пенсионери, 30 процента деца и 20 процента етноси и 20 процента работещи за 853 лева от къде ще вземеш данъци за милиардни инвестиции господин спуснат лаладжия? Най-лошото ще е ако и ти самия си вярваш!
34.
Панорама
06.03.2020 09:52:38
0
10
иска махане на циганската махала,това е частна земя.
33.
М.Рудник
06.03.2020 09:49:36
0
8
иска гробищен парк и пожарна
32.
twe
06.03.2020 09:36:12
4
6
няма да стигнат и два милиарда да, затова нека си живеем в най-убития голям град в бг и да си цъкаме тука анонимно и да нареждаме и да пестим :)

предния зле, този зле, следващия зле

дайте кой е добре ? баси народопсихологията
31.
high
06.03.2020 09:12:48
4
9
и за паркинги има и за училища даже доста пише и за млади хора, нали линка е посочен на докладната му, трябва да се чете обаче
като извадиш няколко точки от 50 страници в 1 е друг въпрос какво ще се разбере

паркинги, висши училища, високотехнологична индустрия и здрави пътища, нулева корупция - има ли ги за няколко месеца ще се усети веднага резултат !
30.
Бургас
06.03.2020 08:55:56
6
25
Може и да излезе свестен кадър, знае ли човек. Обаче, като гледам как се слагат минуси на коментари 1 и 5, касаещи икономическото развитие на Бургас и определени болни теми.......явно е впрегнат личния състав на общината и партията майка за подкрепа. Няма как да поддържаш иначе глупостите, които се сътвориха в града ни и да не ти пука, че нещата не вървят на добре. Ами дано този младеж работи с морал и съвест за града ни, успех!
29.
dj
06.03.2020 08:46:36
5
38
Остап Бендер ще ме спука от смях, и повече градинки да има къде да сераат кучетата. От производство няма нужда, те и без това хора не останаха.
28.
*********
06.03.2020 08:25:04
7
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
Kris
06.03.2020 08:13:27
2
24
Град в който няма едно нормално висше училище е обречен
26.
*********
06.03.2020 08:05:34
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Равносметка
06.03.2020 08:04:16
5
18
Така като гледам 2 МИЛИАРД ЕВРО няма да стигне за всички тези проекти.
24.
Остап Бендер
06.03.2020 05:13:48
9
72
" Посока Бургас" е прекрасна книжка на издателство "Галактика". Жалко, че няма предвиден Космодрум за НЛО някъде към с. Маринка. Една такава инвестиция би превърнала Бургас в международен лидер в контакта с извънземният разум към който арх. иноватор явно принадлежи. Пропусната е и зона за отглеждане на камилите на арабските шейхове, които ще донесат две, три милиарда евро за този план или арх. ще разчита на добив собствен общински нефт ? Препоръчвам и изграждането на зала за шахмат, където да се проведе битката за Световната титла на "Васюки -2030". Апропо няма ли изискване за някакъв стаж на земята преди да заемеш водеща ръководна позиция ?
23.
Аз
06.03.2020 03:57:14
10
26
САМО ПРОСТОТИ.ГАРАНТИРАН ГЕРБАДЖИИСКИ ПОСТАВЕН ТАТИНКО,ЗА КОЙТО ЖИВОТА Е РОЗОВ
22.
Бургазлия
06.03.2020 00:39:02
1
22
Интересно е, че бяха изтрити 10 коментара относно Веселина Илиева, Кабано и т.н. :)
21.
Бургазлия
06.03.2020 00:36:47
7
35
Как са го избрали, не знам. Този изобщо не е на ясно с проблемите в града.
Дава идеи за арт инсталации, шрифта на табелите, зони за голф, умни стълбове за качеството на въздуха. Тези неща се правят, когато всичко останало е наред.
Публично-частно партньорство за Дисниленд - знае ли общината колко терена загуби заради такива партньорства и как да подходи.
Повече кръгови - знае ли как се шофира в Бургас и че тук сме селяни и кръговите не са за нас (създават предпоставки за ПТП-та) , светофарите са по-сигурни.
Дупката на Тройката - знае ли, че имотите там са частни и повечето са изкупени от едно лице.
Подкрепя идеята за градинка вместо пристанище - защо ни е индустрия, по-добре градинки.
20.
XX 8
06.03.2020 00:07:50
10
6
Неук бастунджия, от всичко разбира.
19.
XX 8
06.03.2020 00:04:38
7
11
ХХриси, проста беше и проста си остана.Втората половина на миналия век беше, когато управлявахте вие, другарите от БКП, начело с дядо Тотю. Също и твоят пряк началник Андрей Луканов и още - Огнян Дойонов, Петър Младенов, Добри Джуров. Тогава се кланяхте на комунистическите ценности. Не се прави на наивна мома, дърт си вече.
18.
12а
05.03.2020 23:59:49
10
18
Щом като построяването на промишлени предприятия до морето е грешка, крайно време е да преместим пристанището в Айтос. Няма никаква по-голяма грешка от тази, да се допускат измислени герои до отговорни постове, а на всичкото отгоре и да се изказват компетентно.
17.
глупости
05.03.2020 23:58:36
5
37
Много ми е чудно, как учил из разни университети из света, които навярно са доста скъпи, печелил някакви награди, правил атрактивни проекти и накрая в общината за има- няма 2000 лв заплата? И не подкрепям на всяка цена, всеки който е завършил в чужбина, че е по-добре подготвен професионално. И там има всякакви измислени университети. Очевидно от държавната хранилка по-вкусно няма. Друг е въпросът, че всичко, което е представил като концепция е грандоманщина, която не кореспондира с нуждите и възможностите на града. Непрактични идеи, които не решават по никакъв начин проблема с устройствения план на Бургас.
А иначе имам въпрос към самата община- след като всичко говорим за презастрояване и липса на всякаква инфраструктура, защо продължавате да продавате всеки празен ъгъл из комплексите, който да бъде застроен с поредната нова кооперация, така че да не може да се диша вече? Значи очевидно не ви е грижа за града, а само някой да лапне парата. Соларни пейки, крайбрежни алеи в Комлука......може, но първо оправете настоящите проблеми, кръстовища, парко места и междублокови пространства.
16.
*********
05.03.2020 23:42:31
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
архитект
05.03.2020 23:31:36
12
23
До номер 10 Вие познавате ли го че го наричате "хюмне " или сте Веселина Илиева която не може да спи вечер от злобата си , че няма да има лапане повече .
Емил, е изключително стойностно момче със ценностна система !!!
Емо успех !!!
14.
*********
05.03.2020 23:08:15
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
празняри
05.03.2020 22:41:32
14
21
братле аз не съм ти фен, ама като гледам как трол армията налива мизерии сигурно мн си ги жегнал, така че успех ! фостата
12.
*********
05.03.2020 22:00:56
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Приятел
05.03.2020 21:55:53
17
52
ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!
ЧЕСТИТО ЕМО !!!
ТИ СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕЛИГЕНТНО И УМНО МОМЧЕ !!!
ЖЕЛАЕМ ТИ УСПЕХ !!!!
БУРГАС ЩЕ ИМА НОВА ВИЗИЯ !!
10.
*********
05.03.2020 21:51:37
36
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
митко
05.03.2020 21:35:02
14
30
на мен пък ми е писнало от песимизъм и приказки колко сме зле и как никога няма нищо хубаво и ала и бала, имайте малко кредит на доверие, забога по-добре ли беше ?
8.
ХХ
05.03.2020 21:32:47
30
16
"... грешките, които са допуснати през втората половина на миналия век," - та кои точно грешки?! Или и тоя говори глупости, базирани на простотия и ибрикчийски ценности?
7.
*********
05.03.2020 21:22:22
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
гут
05.03.2020 21:19:45
15
21
Концепцията кърти мивки, но няма да го оставят да реализира и 20% защото интересите са големи. Когата държавата и общината решат няма невъзможно, лошото е, че обикновенно мн се плашат от чуждото мнение и правят много плахи крачки.
5.
Boko 2
05.03.2020 21:16:09
39
30
Кръгово като на Трапезица без светофар е самоубийство. Игра на руска ролетка. Кръгово с такъв интензитет се прави когато има. достатъчно площ, като хотел Мираж. Ремонтът на Окръжна Болница е безумен! Само смяна на асфалта. Има нужда и достатъчно място за поне още едно платно, което да се вземе от никому необходимата комунистическа зелена алея посредата.
4.
Рач
05.03.2020 21:12:49
10
23
Притоплени стари манджи. Нищо ново. До 1. Е как,съвместно с Домусчиев.,с Бориславова...Ще ни заробят още повече. А как ще стане това с " дупката " та Тройката...?? Не знае ли? На луд ли се прави? Каква е собствеността там? Или работи за тези господари.
3.
*********
05.03.2020 20:55:09
3
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
05.03.2020 20:47:12
2
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
?
05.03.2020 20:31:28
41
28
Добре де, момчето е архитект, нали така? Защо се бърка в икономиката на града? Хайде, кръговите / стига да не са като това на "Трапезица", разширяването на улиците и нов стадион, всичко това влиза в неговата компетентност, надявам се. Ама как ще се освободи морския фронт от индустрията, не ми е ясно!? Разбра се, че се работи целенасочено за унищожаването на централно пристанище, а оттам и на една развита икономика, това вече няма как да се спре. Обаче в този морски фронт не влиза ли и западно пристанище заедно с рибното и другите такива? Много ми е интересно как ще представи идеята си за освободени атрактивни територии до морето, които са под владение на Домусчиеви и Ц.Бориславова ? Или за тях не важи това понятие?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спипаха софиянките Мария и Анелия с екстази и кока в Царево Спипаха софиянките Мария и Анелия с екстази и кока в Царево

Двете жени са задържани за срок до 24 часа

8 грешки, които правим след секс 8 грешки, които правим след секс

Ще ви разкрием какво в никакъв случай не трябва да правите след полов акт

4 причини, за които се карат двойките 4 причини, за които се карат двойките

Това разбира се не са всичките, но поне са най-основните причини, заради които се стига до скандал

Служителки от хотел по Черноморието със скандални твърдения за бургаски бизнесмен Служителки от хотел по Черноморието със скандални твърдения за бургаски бизнесмен

Собственикът на семейния хотел Петко Николов често обиждал момичетата, а виковете били ежедневие, твърдят двете момичета

 

Ден 5: Търговска верига за детски стоки се включи в протеста срещу Борисов Ден 5: Търговска верига за детски стоки се включи в протеста срещу Борисов

Чуха се призиви да няма шествие, а да се остане пред Министерски съвет

Гуцанов и Копейкин яхнали автентичния протест във Варна Гуцанов и Копейкин яхнали автентичния протест във Варна

Хората не искат тези две личности в своите редици – още по-малко да ги виждат като лидери

 

Заради COVID19: Спасителите с ръкавици, забраняват им дишане уста в уста Заради COVID19: Спасителите с ръкавици, забраняват им дишане уста в уста

Новите изисквания за спасителите се случват на фона на една тревожна статистика – 30 са удавянията от началото на сезона като четири от случаите са на деца

 

Георги Манев свиква Изпълкома на ПП СЕК заради усложнената обстановка в страната Георги Манев свиква Изпълкома на ПП СЕК заради усложнената обстановка в страната

Партията е коалиционен партньор на Обединени патриоти, част от ръководството й смята, че се налага кардинално решение

Билетната каса в град Приморско отвори врати за летния сезон Билетната каса в град Приморско отвори врати за летния сезон

Наличието на пункт в курортния град значително ще улесни желаещите да пътуват с влак летуващи по Южното Черноморие да се снабдят с билети

Ще пропука ли ГЕРБ хард опозицията в Царево? Ще пропука ли ГЕРБ хард опозицията в Царево?

Кметът Георги Лапчев вкарва повторно докладната за парцел, свързан с „Мерилин Александрия“, предложението е стрес тест за БСП и Гергьовден

 

На закрито в Сърбия - с маски На закрито в Сърбия - с маски

Досега в Сърбия с коронавирус са се инфектирали 18 639 души

Почина съпругата на Джон Траволта - актрисата Кели Престън Почина съпругата на Джон Траволта - актрисата Кели Престън

Тя изгуби битката с рака

Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия

Носенето на маски ще бъде задължително в магазините, обществения транспорт и медицинските заведения

Внукът на Елвис Пресли се самоуби Внукът на Елвис Пресли се самоуби

Той е сложил край на живота си на 27 г.

21 моряци ранени при взрив на американски боен кораб 21 моряци ранени при взрив на американски боен кораб

 Все още не е ясно какво е предизвикало експлозията

Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа

Учени предупреждават за опасността от това замърсяване

Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг

Сега всеки болен човек може да зарази четирима по време на третата вълна на разпространение

От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски

Това решиха гръцките власти

Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка

Часовникът тиктака до 31 декември, ще има ли споразумение

Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19 Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19

Починали са 19 пациенти през последното денонощие

Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Жена ти лъже ли те?
- Изобщо, каза, че спи със съседа и беше истина.
Виц на деня Виц на деня - Сине, ако обичаш една жена, покажи й го!
- Мамо, показах й го и тя избяга...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всяка болест е смъртоносна, ако търсиш правилно в Гугъл.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори