×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът не подкрепи отпадане на санкциите срещу Русия


Парламентът не подкрепи отпадане на санкциите срещу Русия
ГЕРБ, ДПС и ОП не одобриха инициативата на БСП - тя получи подкрепа само от "Атака" и "Воля"
04 Март 2020, Сряда, 11:08 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Инициативата на БСП получи "за" само от "Атака" и "Воля"

Парламентът отхвърли проруска инициатива на БСП. Депутати от соцформацията предложиха проекторешение „за преразглеждане на политиката на санкции на Европейския съюз по отношение на Руската федерация“.

Те се опитаха да „подлъжат“ управляващото мнозинство с аргумента, че инициативата им е неангажираща и би показала само промяна на отношението към санкциите.

Това обаче е спорна теза.

Проектът бе в две точки, а именно - Народното събрание реши:

  1. Обявява се за отмяна на санкциите, наложени с решение на Европейския съвет, по отношение на Руската федерация, както и срещу реципрочните санкции от страна Руската федерация срещу държавите-членки на ЕС.

  2. Възлага на Председателя на Народното събрание на Република България да информира Европейския Парламент, както и Парламентите на държавите членки на Европейския съюз за приетото решение.

„За“ предложението гласуваха 82 депутати - от „БСП за България“, „Воля“, „Атака“ и само 1 от „Обединени патриоти“ (ОП).

„Против“ бяха 60 от ГЕРБ и ДПС, а „въздържал се“ - 51 от ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Така то бе отхвърлено.

Проекторешението обаче предизвика дискусия в пленарната зала.

Според БСП санкциите не са довели до нищо добро и не са начин за решаване на проблемите. Освен това държавите от Западна Европа продължавали да правят бизнес с Руската федерация, а България била потърпевша.

Десислав Чуколов от „Атака“ акцентира върху повода за санкциите срещу Русия – окупирането на Крим. Той посочи, че е имало референдум, който категорично показал, че населението там е в голямото си мнозинство руско. Освен това се поправяла грешка с предаването на Крим на Украйна по времето на Съветския съюз.

Петър Петров от „Обединени патриоти“ (НФСБ) обаче контрира, че конфликтът, подклаждан от Русия, продължава и до днес. Той попита каква е алтернативата на санкциите.

От ГЕРБ посочиха, че проекторешението, предложено от БСП, противоречи на Конституцията, тъй като руши разделението на властите.

Освен това социалистите не съобразявали каква е международната ситуация в момента.

ГЕРБ всъщност продължавали политиката на правителството на БСП по времето на Орешарски, когато санкциите били приети. Дори служебното правителство на президента Румен Радев от 2017 г. подкрепило тези действия спрямо Русия.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
XX
04.03.2020 19:45:32
3
4
Дпс е партия от алде и ВИНАГИ гласува политиката на алде - гейове, антирусия, проимигранти и тнт.
И няма как иначе да е, след като е дължи съществуването си на съвета на европа.
11.
до 10
04.03.2020 17:17:29
0
7
Дпс и Герб са заедно, когато едните гласуват "ЗА" и другите гласуват "ЗА", когато едните гласуват "против" и другите ги подкрепят веднага. Това е истината, и може да се провери много лесно, ако следите редовно приемането и отхвърлянето на законопроектите и предложенията в пленарна зала на първо и второ четене. Само човек който не следи това и не е изобщо наясно, може да твърди че ДПС обслужват руски интереси. Когато БСП внесе някакво предложение за законопроект, винаги ГЕРБ и ДПС гласуват "против". Когато ГЕРБ внесе предложение, винаги ДПС са "ЗА", и респективно когато ДПС внесе предложение, винаги ГЕРБ са "ЗА". Това е истината.
10.
Четете между редовете
04.03.2020 14:03:07
14
11
Говореше се, че ДПС е проруска партия. Явно това не е вярно, тъй като не са подкрепили отпадането на санкциите. От такива новини човек може да ди свери часовника. Интересно ми е защо България има политика за неотпадане на санкциите за Русия и това наша политика ли или е наложена от друга държава?
9.
XX 7
04.03.2020 13:16:07
7
9
Ами и ти си протеже на същия този Луканов. Беше му свръзка от Държавна сигурност с Огнян Дойнов при изпирането на парите през руски банки и офшорни зони. После тези тарикати те ритнаха от играта и ти отиде в Холандия. Там руските тираджии те направиха леля. Затова скоро няма да има падане на санкциите.
8.
Един нормален
04.03.2020 13:02:58
16
13
Нищо изненадващо! Ние сме верни американски кучета и ще правим това, което ни каже господаря отвъд океана!

Нищо, че трупаме само негативи от тези си действия, важното е да следваме заръките на Херо и да слушаме!
7.
XX
04.03.2020 12:24:43
19
17
Лукойл беше продаден от лукановото протеже костов, като важна част от сделката за подкрепата на москва за свалянето на виденов.
6.
Ж
04.03.2020 12:00:48
4
15
Пичове вие 25 години проспахте когато Путин ви продаваше петрол на 40% по скъпо от Германия сега се сетихте да защитавате Украйна. Защо не ударихте санкции още когато научихте че Путин ви играе??????
Защо не поискате да изкупим 51% от Лукойл за да имаме контрол върху тази важна рафинерия???
5.
Ало в час ли сте?
04.03.2020 11:51:25
15
9
Каква майка е България ако слага санкции на детето си Русия?
4.
Х
04.03.2020 11:50:25
14
10
Пичове прави сте че не може да сдобрите Русия и Украйна в момента.
Но поне ги поканете на наша територия да ги оправим че да почваме да правим бизнес и със двете!!!!! Защо убивате Българската цивилизация с глупостите си?
3.
Г
04.03.2020 11:48:32
4
9
Аман от самоубийци в това блато.
Тръгнали да слагат санкции заради Украйна.
Нали сте народа майка на Русия и Украйна????
Ако не ги сдобрите тогава какво правите?????
Докога ще се джавкат????
2.
ОФФ
04.03.2020 11:38:03
0
16
Не спряха тази безсмислена война между "русофоби" и "русофили". Само се джафкат като улични псета. Ясно е,че независимо от волята на мнозинството от народа, ние като членове на ЕС, трябва да спазваме една обща политика. Но, от друга страна виждаме и двойния аршин на големите страни в ЕС и най вече на Германия, които си гонят интересите и се договарят с Русия. Така,че боричкането между политическите сили по тази тема е израз на тяхната незрялост и късогледство.Защитатана националните интереси трябва да стои в основата на отношенията както със страните от ЕС, така и с Русия.
1.
Kandidati
04.03.2020 11:33:01
4
3
AMI ZASTO NE SE DOGOVORITE S PUTIN, DA VI PLATI 25 GODINI DETE VI VZIMASHE 30% po skupo ot Germania benzina. I da vi dade Lukoil zastoto ne beshe kupen chestno. I sled tova vie da glasuvate protiv sankciite.
Sramno e dva edni i susti naroda da ne si pomagat.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори