×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цвета Караянчева: Президентът ни разделя, поведе хората в деня на Левски като на сватба


Цвета Караянчева: Президентът ни разделя, поведе хората в деня на Левски като на сватба
Бих се замислила за управлението ни, ако хората, които освиркаха кмета на София пред паметника на Левски, са случайно попаднали там и не бе всичко дирижирано, каза Караянчева. Президентът ни разделя, добави тя
21 Февруари 2020, Петък, 08:59 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Притеснявам се, че след няколко дни ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон и Радев може да доведе пак тези хора, сподели тя

Скандалът край паметникът на Васил Левски, при който бе освиркана кметът на София Йорданка Фандъкова, е плод на действията на президента Румен Радев. Нека да се къпе в народната любов, нека да е водач на такива прояви, но в деня на Левски, когато всяка една майка, всеки родител води детето си на паметника, не бива да се случват такива грозни неща! Това каза в Сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Не искам аз да казвам дали е било режисирано или не, но разделението, за което работи президентът вече три години, обра своите плодове. Няма как една група, която е организирана и водена от него, да прави това, което се случи. Освирквания, дюдюкания много грозно оскверниха паметта на Апостола“, коментира тя. 

„Разбира се, че Радев не може да отговаря за всеки човек, но не бе уместно да се прави второ шествие в този ден. Едното бе на поклонението в църквата, а другото е неговото. Не беше деня и мястото да се прави такова нещо“, изтъкна парламентарната шефка.

„Имаше тържественост край паметника. Всеки оставяше по едно цвете на паметника. Къде отива поклонението? Левски трябва да ни обединява. В такива моменти българите трябва да са обединение“, добави тя. 

„За мен това, което се случи до паметника е обидно. Притеснявам се, че след няколко дни (б.а. на 3 март) ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон. Разбрах, че президентът ще дойде. Дано да не доведе тези хора, които бяха тук!“, подчерта Караянчева.

„Бих се замислила за управлението ни, ако това бяха случайни хора, които са попаднали там, за да гледат церемонията и са реагирали по някакъв начин, а всичко бе дирижирано. За мен няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София по този начин, а когато президентът излезе пред микрофона, същите хора крещяха „Ура! Да живее!“ и да скандират името му“, добави тя. 

„Вижте снимките им по улиците! Сякаш тези хора отиват на сватба в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой. Няма как да не предизвикат с колегите, както и в мен, защото да си правиш селфита, да се смееш и да имаш музикален съпровод, дори и това да са възрожденски песни при положение, че камбаната на „Александър Невски“ биеше“, заяви шефката на парламента. 

За мен Румен Радев трябва да е обединителя, да е и моят президент, а не само на БСП, добави тя. 

Ако Корнелия Нинова и другарите й не виждат проблем в ситуацията на 19 февруари, аз не съм виновна, каза още Цвета Караянчева. 


В категории: Политика


40
Коментара по темата
40.
историк
21.02.2020 15:50:20
5
9
Цвето ,ти се моли НАРОДЪТ да не започне да се придържа към завета на АПОСТОЛА - "За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. ...... За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.".......
39.
Много е зле БСП
21.02.2020 15:32:47
9
9
Поредни лъжи,този път от подсъдимата Йончева се тиражират в Каталунски сайт на КГБ!Голям страх ги е налегнал престъпниците,начело с проксито Радев и престъпните ментори Цв.Василев,Божков,Арабаджиеви баневи и останалите!Голям страх от Гешев ги тресе!Как може да се намесва в разследване на КОНПИ,за това ли искаше,чрез Нинова да е началник на КОНПИ,защото знае че е в киреча!От къде е получавала пари ДР,по декларация 12 000лв. за 2019г.?Не и ли стига пенсията на РР и заплатата му от 12 000лв,та и на допълнителен щат е назначена от РР!Сит фатмашки търбух,за морал и честност глух!
38.
До 34 Радиатор на спомените!
21.02.2020 15:17:51
4
6
Спонсорите и менторите са много побесняли! За Радев 2млн. гласуваха по време на мандат на ГЕРБ,а за БСП в мандат на Служебно Правителство на БСП - Радев, се сринаха на 800х.! Май месец за БСП са 400-500х. след неоставката на Нинова 200х. с тенденция за намаляване по природни причини!В момента около 70х са БСП-арите,по данни на Нинова!С номенклатурни номера, Нинова се превърна в несменяем диктатор!Обгради се с послушковци,изгони всички,които я подкрепиха за вожд на БСП,Радев е наясно,че единствено и само червения електорат го харесва безусловно!Нормалните хора или му се подиграват, или го презират,но за него няма да гласуват втори път!Притеснен е от преждевременна уволнявка по чл.103(2) за което са необходими поне 30 гласа на БСП,Йотова чака и чука,това е причина да желае овладяване на БСП!Мераци и претенции вселенски, манталитет махленски!
37.
Възмутен
21.02.2020 13:46:23
7
7
Да Караянчева, права сте! Нека се обединим българи и изринем този боклук в парламента. Ама всичкия боклук - БСП, ДПС, ГЕРБ, ОП,АТАКА, ВОЛЯ и независими!
Да таковам мама му, айде Вееее народе, айде, стига си спал този злоковен сън.
36.
Todor
21.02.2020 13:34:24
5
9
За всички е ядно, че ни управляват бивши и настоящи военни и милиционери по време на декорацията полицаи се наричат. И на всички е ясно, че целта на всеки от тези убавци и убавици е една а именно да осигурят родата си до девето коляно със всякакви средства законови (закони които са в тяхна полза) и не законови такива. За всички е ясно също така,че сме най-бедната държава в EU, че сме подвластни на разни "велики" сили които се опитват да ни направят васали в тяхна полза. А никой от тези които са във властта, министерства, администрация и бизнес не работи в ползу роду както е искал Апостола Левски. Срам срам и пак срам за всички цицали от майка България и превърнали я в най-бедната, в най-замърсената и най окаяната държава в Европа от така наречения съюз който продължава да се движи на скорости. Ние както винаги сме на задна скорост. Бойчето хвалипръцкото само се хвали какво направил....не виждам какво толкова е направил. Магистрали които през ден са в ремонт, нито едно училище не е построил но колко такива е унищожил само Господ знае.Болници и поликлиники ли е построил. Няколко детски дома и то само ги е санирал както панелките некачествено и в срок. Пак наши фирми са се облажили от това...на изборите се отплащат с корпоративен вот. И вот тебе сюрпрайз. Пак е във властта за трети път , но пак няма да е до края мандата. Сигурата...нема лабаво.
35.
Просто питам
21.02.2020 12:39:44
9
25
Тая пак ли е била пияна? И намери ли най-сетне коя е столицата на Виетнам?
34.
До 33 Смешник
21.02.2020 12:39:36
11
23
Радев взе на изборите над 2 милиона гласа! Твоята любима Тиква колко получи?
33.
Смешник
21.02.2020 11:54:42
25
21
Съжалявам го Радев,един файтон хора не можаха някак си да напълнят „Площадите“.Червените бабички не достигат,за наемане на професионални протестиращи явно няма средства.Това ли ти е подкрепата от „народа“ бе Радев?Да вземеш да се скриеш някъде по далеч от хората.Заедно с любимата Деси, която някак си липсваше в челото на протеста.Нищо,тя ще пише довечера във Фейсбук каква сексуална тигрица е..
32.
До номер 12
21.02.2020 11:52:42
6
13
Воняща миризлива свиня, пак омириса форума.
31.
Много ги е заболяло
21.02.2020 11:52:35
7
19
това освиркване ! Било организирано !Съставено от маргинали и лумпени? Ами ако сте убедени в това, точно затова трябва въобще да не му обърнете внимание..!
Не съм чул досега Президента да коментира освиркването в Русе, за него то не е съществено!
30.
Бой последен
21.02.2020 11:48:06
13
14
Борисов използва изкуството и практиката на войната и последователно разбива фланговете на БСП!И това не е от вчера,още след загубата на Президентските избори 2016г. смазвайки последавателно и безпощадно БСП!Първо спонсорите удари,след което директно и финансово разпищолената от СПА и безмислени конгреси Нинова!Ако си мисли Радев,че може с дребни,селски номерца да удари Бойко,значи е по тъп,от колкото изглежда!Не е свален Радев,защото му е удобен на Борисов,особено в комбинация с Нинова!Този лаком тандем е подарък за всеки опитен политик!Бойко каза директно,аз власт на БСП и Радев няма да подаря!Нинова се хили злобно на всички червени тъпунгери,които и вярват
29.
Ех, Цеце,
21.02.2020 11:46:36
7
13
и да бъдеш патрон на честванията за 3-март, трябва да знаеш, че си изгърмян патрон, където и да отидеш, ще те освиркват !Пък и какво толкова, организирайте и вие една агитка...Да речеш, че нямате опит, не е така.Не е толкова отдавна времето, когато 10-15 човека преследваха Орешарски и го освиркваха навсякъде, та завалията се чудеше през кой заден вход да мине !Или тогава, казваш, беше" спонтанно"?Дали?
28.
До 10
21.02.2020 11:42:28
11
13
Гоше, освиркаха го платените клакьори на ГРОБ. Той Бойко си каза - ще накарам моите да го освиркат. Да попитам. А бой после ядоха ли, по малките улички или полицията зорко ги охраняваше?Щото иначе бая бой щяха да отнесат.
27.
До 21
21.02.2020 11:38:12
8
8
Гошееее, Гоше....Дори един час след поста ти , тези , които са "съгласни с теб" са само 7 броя, къде ги видя 10 на десетата минута , ти си знаеш !А кажи сега как да ти повярва човек изобщо, като ти дори не можеш да гледаш, камо ли да мислиш?!
26.
Цвето, Цвето
21.02.2020 11:37:30
9
21
Вятър тъ вей на бяла кобила. Алооо, калинке, ти правиш ли разлика омежду шествие и свадба? Ма кво ли ти обяснявам на тъпата герберунгерка кратуна. Бе вас как ви избира Бойко? С конкурс по тъпота явно.
25.
И от кога
21.02.2020 11:33:48
6
24
Шествие , на което се пеят възрожденски песни започнахме да го оприличаваме на сватба?
Откакто Пекин е столица на Виетнам ли?
24.
Рач
21.02.2020 11:30:47
7
6
Гоше,Гошееее,мнооо си тъп,Гошеее
23.
*********
21.02.2020 11:17:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
22.
БСП затихва с пълна сила
21.02.2020 11:12:31
18
10
Може само да писукате срещу Бойко!Бойко е пи4,има 2 внука,има и любовници,създаде си партия,не е лаком!Кой може да му е алтернатива?Лудата Нинова,или несъздадената партия на страхливото пилотче!Няма алтернатива на Бойко,особено след като удари финансово крадливата БСП!Следва орязване бюджета на Радев,така ще убие всичките му мераци!Бойко ще управлява,колкото Путин,след това може да си почине 2 мандата Президент!
21.
Гошо
21.02.2020 11:07:42
8
5
Ето аз кво ви казах... цели 10 човека само за 10 минути са съгласни с мен хахаха . Ще станат и повече .Знаех си аз хахахаааа
20.
Байчо
21.02.2020 11:01:53
11
20
Барселонските власти са започнали разследване за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов. Органите за противодействие на корупцията в областта проследяват влизането на пет милиона евро в две компании, свързани с луксозно имение и скъпарски магазин.


Прокуратурата в Барселона разследва дали Борисов има участие в пране на пари с международно участие, предават от испанското издание “El Periodico”. Каталунската полиция е намерила съвпадение при разследването, което свързва престъплението с Борисов

https://www.elperiodico.com/es/politica/20200221/primer-ministro-bulgaria-mossos-investigacion-blanqueo-7848274
19.
*********
21.02.2020 10:55:53
5
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
Scrooge McDuck
21.02.2020 10:48:49
11
24
Пекин във Виетнам те зове поцинкована кофо без гащи. Незнам дали си патрон, но се моли за затвора а не за куршум. Ти съм сигурен докато си била в цеха и в най-добрия си сън не е предполагала, че ще стигне до този пост. Айде у лево и не си крий партийната книжка.
17.
Аз
21.02.2020 10:47:03
9
20
Замълчи....замълчи подлоги продажна....тъпа и некадърна
16.
Гошо
21.02.2020 10:35:34
39
18
Ей голяма любов към безродника Радев в Бургас. Фатмака обаче да не се заблуждава Десетина трола извън града ,тряскат минуси в негова полза .Това им остана на комунягите .Истината обаче са Изборите а на тях ядът бой като тъпан . ...Тест !! на долу е за съгласен На горе не съгласен хахаха а да видим сега.
15.
и добре прави
21.02.2020 10:21:09
16
22
Щеше да е добре да го прави, т.е да отдели от упраелявщите и тия дето не виждат как ни докараха до просешка тояга. Но Президентът е умен мъж и призова тълпата да не подвиква и освирква. За съжаление тълпата недолюбва управляващите
14.
бивш симпатизант на нфсб
21.02.2020 10:20:32
16
30
Герб е туморът и проклятието на България трябва да не се гласува за тях
13.
пекинска кофа поцинкована
21.02.2020 10:07:50
11
30
Я си припомни описанието на класика, как народа се готви за въстание, като за сватба и си направете изводите. Радев изрично апелира да се спре с освиркванията и народът го послуша. Този път. А другия ?
12.
ХХ
21.02.2020 10:07:47
16
44
естествено, че радев ще иде на 3 март.
все някой трябва да каже истината, че войната е започната и спечелена от руснаците, не от някой евроатлантически капут.
11.
А дано !!!!
21.02.2020 10:00:13
13
25
Барселонските власти са започнали разследване за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов. Органите за противодействие на корупцията в областта проследяват влизането на пет милиона евро в две компании, свързани с луксозно имение и скъпарски ммагазин.

Прокуратурата в Барселона разследва дали Борисов има участие пране на пари с международно участие, предават от испанското издание “El Periodico”. Каталунската полиция е намерила съвпадение при разследването, което свързва престъплението с Борисов.

Според разследването, до което се е добрал испанският вестник, облагодетелствано от цялата схема лице е бившият модел Борислава Йовчева. Смята се, че именно връзките и с премиера Борисов са попаднали под лупата на властите. Йовчева и баща й, бивш електроинженер, са част от две големи компании в Барселона - Numin Invest SL and EMA BGS SL. Те са получили над пет милиона евро от 2013 година насам, според прокуратурата. Разследването показва, че парите дошли от хора извън Испания.
10.
Гошо
21.02.2020 09:55:53
39
19
Преди седмица фатмака зовеше за бунтове срещу правителството.Хиляди щели да излязат заради него .Шубе от Гешев ,това му е проблема.Готов е на всичко. Комунягите и Радев са сгрешили с времето .Годините на социалните бунтове свършиха .Българите захитряха .Не искат вече да излизат на улицата за да докарат бсп на власт.Даже в единствения голям червен град Русе го освиркаха вчера.
9.
Ааа
21.02.2020 09:53:21
9
35
Цвете единствено шефа ти премиера говореше за празник другите говорим за поклонение
8.
Тая пияната ли
21.02.2020 09:40:35
7
26
Се чувства разделена
7.
*********
21.02.2020 09:39:42
0
26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
уууу
21.02.2020 09:39:28
8
36
Вие сте вече срам Оставка
5.
Данчо щайгата
21.02.2020 09:37:02
11
43
За бесилото сте целия ГЕРБ защо не казвате за вашите грешки и прогонването на населението от България
4.
Цвето, Цвето
21.02.2020 09:33:18
12
49
Къв твой Президент ма?. Нали по време на кампанията ти беше една от най-активните плюещи върху него. Не, не е твой Президент и никога няма да бъде. Той е Президент на тези които го избраха. На ГРОБаджийската пастмина никога няма да е Президент. Умирате от яд, че не е някакъв чехльо като вашия Плевньо, а ви мачка още от началото. Май Боко си намери майстора. Мачкайте ги г-н. Президент. Нито ден спокойствие да нямат. Мачкайте ги, докато ги изметем.
3.
радвай се,
21.02.2020 09:29:45
10
32
че ги е повел само като на сватба, а не като на
2.
питанки
21.02.2020 09:21:55
10
49
Какво ли правят майката с детето ударени от кортежа на тази случайничка ? За Каранезнамсикоя изпратиха хеликоптер от София. Пострадалите невинни майка с дете умишлено укрити от свободните български медии в дън горите Лудогорски ! За резултатите от проверката на катастрофата е безсмислено да се пита. Пекинската патица започна да усеща народната любов !
1.
Marinero
21.02.2020 09:14:57
8
49
Аман от мисирки, дружинни председатели и учителници по русским язиком.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори