×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Защитникът на държавата“ Мадлен Кирчева вдигна нов скандал в парламента след одобрение за СЕТА


„Защитникът на държавата“ Мадлен Кирчева вдигна нов скандал в парламента след одобрение за СЕТА
Мадлен сама си взе думата и се обяви за "гласа на суверена"
12 Февруари 2020, Сряда, 21:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

От "Воля" не подкрепиха нито ратификацията, нито отхвърлянето й

Прословутото споразумение СЕТА мина на второ четене в Комисията по икономическа политика и туризъм. Това стана „на ръба“ с 10 срещу 9 гласа.

В подкрепа бяха само представителите на ГЕРБ и ДПС.

БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“ гласуваха с „въздържал се“.

Заседанието протече само с изказвания на депутати от БСП и ВМРО

Бяха отхвърлени две отделни предложения на БСП и на ВМРО – споразумението между ЕС и Канада да не се ратифицира.

Любопитен бе вотът на представителя на „Воля“ Гергана Стефанова – тя бе „въздържал се“ и в двата случая. Т.е. от формацията на Веселин Марешки хем не подкрепят ратификацията, хем не подкрепят и нейното отхвърляне.

Председателят на Комисията – бургаският депутат от „БСП за България“ Петър Кънев, не даде думата на малцината гости на заседанието с аргумента, че законопроектът се гласува на второ четене и процедурата не позволява изказвания на външни лица.

За сметка на това няколко депутати от БСП и ВМРО защитиха позицията си против СЕТА.

От ГЕРБ и ДПС не участваха в дебата, но при гласуването подкрепиха споразумението между ЕС и Канада.

След приключването на дневния ред Петър Кънев обяви: „Закривам заседанието“.

Веднага след това обаче се включи един от микрофоните в залата и думата на своя отговорност взе ексцентричната скандалжийка Мадлен Кирчева от сдружението „Защита на гражданите и държавата“.

Дамата се прочу преди време с истеричната си реакция срещу английския посланик Ема Хопкинс и представителката на УНИЦЕФ у нас.

Тогава на дискусия за Истанбулската конвенция в Софийския университет Кирчева нападна двете жени, като ги нарече „две същества с неустановен пол“. След което се обърна към тях на английски: “Go back to your mother ass!” (Отивайте на майка си в гъ**!).

Мадлен Кирчева е правела няколко скандала и в Народното събрание.

На заседанието на икономическата комисия в сряда тя пак спретна такъв, макар че депутатите я игнорираха.

Мадлен Кирчева си даде думата сама след обявения край на заседанието

След като Петър Кънев обяви, че закрива заседанието, Кирчева включи микрофона на мястото, на което седеше, и започна да нарежда: „Г-н председател, точка разни? Поне да чуете гласа на суверена! Г-н председател, позволете ми да се обърна към народните представители, които подкрепиха СЕТА и да им кажа: Господа, с подкрепата Ви в пленарна зала на споразумението СЕТА вие обезсилвате българската конституция. Вие поставяте... над властта на народа, вие поставяте интересите на големия капитал. И нещо последно, а то е - крехкият български бизнес ще бъде тотално ликвидиран. Аз ви моля всички вас, които днес подкрепихте ратификацията на СЕТА, внимателно да погледнете споразумението и да коригирате Вашето решение в пленарна зала. Дори самата институция парламент се обезсмисля. Дори самата институция парламент се обезсмисля – казвам Ви го, дами и господа! Моля Ви обърнете внимание...“

Мадлен Кирчева говори, докато депутатите започват да се изнизват от залата...
... вече няма почти никой, но г-жа Кирчева не се спира

Мадлен Кирчева зовеше да бъде чута, но депутатите я пренебрегнаха, а залата почти се изпразни.

Тя обаче продължи своята реч: „Вие ликвидирате народния суверенитет! Защото дори законопроекти и инициативи на народни представители и на Министерски съвет най-напред ще трябва да минат през ситото, през цензурата на СЕТА. Моля ви задълбочено погледнете, отделете време, защото това е най-съдбовният момент за Република България!“

След това г-жа Кирчева отиде при стенографката и помоли да добави речта й в протокола от заседанието.

Мадлен моли стенографката да добави изказването й в протокола

Предстои окончателното гласуване на СЕТА в пленарна зала идните дни.

Граждани пък се готвят за нови протести против споразумението.

До момента обаче демонстрациите събират твърде малък брой хора.


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
4
Коментара по темата
4.
GROB
13.02.2020 15:40:03
0
3
Що за глупости им се въртят в"умните" глави на тези гербаджии. Защо престъпността, боклука, безработицата, кризата с вода и електричество, гласуване в народното събрание с чужди карти, лобистките закони< монопола и прочие належащи неща не се обсъждат а се обсъждат такива глупости. Срам за българските политици. Ако не може да се справите с гореспоменатите проблеми масово си подавайте оставките дами и господа от кликата на герб.
3.
Послушковци тъпи
13.02.2020 08:38:22
0
9
гласуват като кукли на конци. Няма и грам интелект, родолюбие, грижа за бизнеса ни. После ще крещят по ТВ кои причини поредната национална катастрофа.
2.
2
13.02.2020 00:37:52
14
2
Ти беше милиционер, а баща ти е убивал хора, има кой да помни още. Сега си никой и работиш като подлога за рубли на господарите си от Москва.
1.
ХХ
12.02.2020 23:46:29
4
20
Герб и дпс нямат аргументи... те са слабоумни безродни подлоги на ес, както бащите им са били на москва.
Не е случайно, че безродниците от герб направиха президент отрепката на луканов - палячото като тях плевнелиев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори