×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Форсирано: Депутатите окончателно гласуваха забраната на частните лотарии и на масовата продажба на талончета


Форсирано: Депутатите окончателно гласуваха забраната на частните лотарии и на масовата продажба на талончета
"Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или съответно да заведат дела, за да ги получат", каза Валери Симеонов
07 Февруари 2020, Петък, 10:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Дейността остава само в специализираните пунктове на държавния спортен тотализатор

Депутатите форсирано сложиха край на частните лотарии. Законопроектът за промените в хазарта беше вкаран извънредно в програмата на Народното събрание по предложение на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

След това текстовете бяха изгласувани без нито едно изказване.

Поставя се обаче въпросът какво ще стане с неизплатените все още печалби на късметлии от лотариите, свързани с изпадналия в немилост бизнесмен Васил Божков.

Депутатите от управляващото мнозинство се отказаха от заложения на първо четене текст, с който организаторите, чийто лиценз се прекратява, са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Така гражданите ще трябва да си търсят правата по общия ред, включително и през съда, както обясни днес Валери Симеонов.

„Решихме, че не е редно държавата да се меси, да се бърка в тези частно-правни отношения. Така че всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или съответно да заведат дела, за да ги получат; тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж – така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата“, коментира зам.-председателят на парламента и депутат от „Обединени патриоти“.

Според него засегнатите не би следвало да съдят държавата, защото тя нямала отношение.

Законът ще влезе в сила, ако президентът не му наложи вето и чак след обнародване в „Държавен вестник“. Дотогава талончета от частните лотарии все още ще може да се продават.

Валери Симеонов коментира по този повод, че е добър съвет към българските граждани - „да спрат да купуват талони, защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който ще се публикува законът в „Държавен вестник“".

Той предположи, че обнародването на закона ще стане другата седмица.

След това трябвало да се изземат всички талони от всички места, в които има продажби с изключение на пунктовете на държавния „Български спортен тотализатор“.

На въпрос защо е заложен срок за изземване чак до края на годината и няма ли опасност хора да бъдат подлъгани и да продължат да купуват талончета, Симеонов отговори: „Тука си е въпрос вече на организация, както и на лична преценка. Но това е същото, както в чейндж-бюрата да връщат пари с изтекли емисии. Всеки трябва да си отваря очите в края на краищата, знаете, че съществуват различни форми на измама. Човек трябва да внимава просто.“

А срокът бил толкова голям, защото талоните се разпространявали масово, включително в павилиони за плод и зеленчук. Затова и събирането им от държавата щяло да отнеме време.

Освен това предстояло сериозно разследване, свързано с талоните, които се внасяли от чужбина.

Симеонов обясни, че е сигурен, че се продават много повече талони от обявеното пред Комисията по хазарта.

Не се приеха предложенията на БСП за ограничения на рекламите на хазарт.

Според Валери Симеонов те имат логика и биха могли да се приемат в перспектива. Не трябвало да се забравя обаче, че лотариите са били при почти пълен частен монопол, докато оттук нататък те ще са държавни.

Забрана на рекламата щяла да постави под изпитание съществуването на спортни клубове и федерации.

Ограничения обаче щяло да има, тъй като спортният тотализатор е под контрола на държавата.

Валери Симеонов каза, че с промените се дава възможност лицензите на частните лотарии да бъдат отнети незабавно с обнародването в „Държавен вестник“.

Странно било, че до момента нямало опция за отнемане на лиценза, а само за временно спиране.

Изрично било забранено концесионирането и приватизирането на държавния спортен тотализатор. Т.е. било фалшива новина, че промените се правят с цел преразпределяне на пазара между частни играчи.

След законовите изменения талони от лотариите вече няма да може да се продават масово, а само в специализираните пунктове на тотализатора.

С гласуванията си БСП днес опонираха на есенцията на поправките, но дебат в пленарната зала нямаше. 


В категории: Политика


25
Коментара по темата
25.
До 15
07.02.2020 19:12:48
0
0
Защо си мислиш, че има недосегаеми хора, защо си толкова сигурен, че нищо и никога не може да му се случи, защото видиш ли ти той е милиардер???
Много милиардери по света са умирали и затваряни по затворите. Примери има на всякъде по света. И Пабло Ескобар беше мулти милиардера но го наебаха. И Цветан Василев ще върнат в БГ. сърбите го изцедиха като лимон взеха му почти всички пари. Какво си мислите, че като имате милиарди и сте издирвани от Интерпол и се криете в Дубай или Сърбия нямат да ви доят като крави там където сте ха ха ха ха такова дуене има. Е живият пример вече шеста година сърбите доят Цветан Василев вече издоен сега вече май като гледам ще го върнат в БГ. И така ще е с Таки и с Божков всичко е въпрос на време колко даян имат.
24.
*********
07.02.2020 19:05:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
*********
07.02.2020 16:01:25
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
ГЕРБ трол
07.02.2020 15:40:13
2
5
ГЕРБ не са получавали отчисления от Божков никога! Повтарям НИКОГА!!! Те даже не го познават, и това че ЧЕРЕПА си е разигравал коня 6 години по времето на Бойко си е чиста случайност! Той Бойко няма нищо общо нито с Черепа, нито с Пеевски, нито с Домусчиев!!! Виждал ги е само в огледалото и по телевизията!!!
21.
БСП и Радко летеца
07.02.2020 15:09:04
3
2
Черепа е наш човек, той е честен бизнесмен и за него, ако трябва ше свалим правителството. Манол Велев и народа, не ни интересуват. Жалко че овцете ни са малко, а няма други по света та да внесем от там, че да гласуват за нас.
20.
янка
07.02.2020 15:03:58
2
6
сега вече ще живеем като хората.милиардите са тук.ще има и за пенсии ,за нови пътища,детските се вдигат с 100%,сбогом на събирането на капачки.парите потичат към България.смешници,никой няма да види и стотинка от тези милиарди
19.
до info
07.02.2020 14:26:07
0
1
Абе имбецил,научи се първо да пишеш на български,пък след това се прави на умен !
18.
мислещ
07.02.2020 14:23:39
3
3
Евала Валери,продължавай в същия дух !
17.
Info
07.02.2020 13:44:30
1
3
Razvnosmetkata e kum edin milqrd pechalba plus polovin milqrd ot danuci vie se radvaite i si mislete che chovek razpolagasht s takiva sumi shte go osudqt i to v bulgaria
16.
Info
07.02.2020 13:43:13
1
2
Bojkov go e imalo dokato boikoupravlqva 10 godini i taka izvednuj da mu sprut lotariata samo glopacite moje da povqrvat no sa gi natisnali i ot evropa chastni lotarii nqma zatova choveka ne e platil 1 lev danuk i prosto e chakal da doide kraqt qsno e che i izdirvan toi ima mnogo pari ne emmu e problem fa vliza i izliza ot bulgaria bezproblembo
15.
Info
07.02.2020 13:40:39
1
3
Sega da vi kaja shemata lotariata i bez tova trqbvashe da stane durjavna nqma chastni lotarii po sveta i bojkov go znae zatova skri 560 miliona danuci koito nikoga nqma da plati sega pi televiziata shte go sudqt shte ima oshte 50-100 miliona ne izplateni pechalbi bojkov i da vzeme efektivna prisuda poveche nqma da go vidim i taka choveka ot cqlata rabota pecheli 600 miliona tupite bulgari si kislqt che pravosudie ima
14.
Scrooge McDuck
07.02.2020 12:37:12
4
9
Далаверко, като излезеш къде ще се криеш? Божков, Сасао и много други... Толкова си елементарен, че даваш да те бутат напред. Колкото и да натискаш повече власт няма да видиш. Много хора излъга, че ще сваляш Бойко а ти му стана ибрик.
13.
Мюмюн от Табадъпково
07.02.2020 12:32:01
1
6
Анааа, ми ас тряпваши дъ съм слетваштия милиунер от лутариътъ! Видиуту съ приготвяши зъ другътъ сетмицъ... И ся ко ши прайми? Кой ши ми дъде милионъъ? Але майкооо умираааам. Лелеее Айшету мъ уби сига! А искаши ноф пръзтен дъ му купувъм за 8ми мард, зъ 300 000 лв. О мъъъ ко напрайхти мъ дипутати? Але жифа дъ ни бяхх
12.
Vip
07.02.2020 11:33:55
3
12
Валерко,Божков не е лъжица за всяка уста...
Според мене вие с Бойко и Гешев,би било редно да си утроите охраната !
11.
!!!!!!!!!!!!!!!!
07.02.2020 11:33:25
3
9
Я кажете сега за това където продадохте лева ! Кажете какво ще направите с гаранционния фонд, златото за милиарди което няма да има какво да гарантира вече. Обяснете и на хората които неминуемо ще искат да ви обезглавят. На тези които са теглили кредити, кой за апартамент, кой за бизнес, как ще ги връщат в евро после ! Как като ЕС ще иска размяната да стане минимум за 4лв за евро ! Колко хора щв убиете с това
10.
Комисията по хазарта
07.02.2020 11:30:50
3
7
Ирена Кръстева ще бъде назначена за шеф на държавната лотария, а сина ѝ Дилян ще бъде шеф на контролната комисия!
ГЕРБ са много честни и мислят изцяло за народа!
9.
!!!!!!!!!!!!!!!!
07.02.2020 11:23:54
1
7
Това е добре ! Колкото и БСПАрските боклуци да реват, че им удариха мафиотския бизнес. Проблема е, че няма да ударите и вашия Домусчиев, че и вас самите трябва да разследвате после. Но за свъшеното в тази насока, не мога да се извъртя, ПОХВАЛНО
8.
Гергиния
07.02.2020 10:49:02
1
2
Ей, "един нормален", обзаложи се, че си Не нормален, и ще спечелиш.
7.
Мафиозо
07.02.2020 10:40:18
0
13
Ха-ха-ха!
"Държавната" лотария в ръцете на Пеевски.
Махнаха Божков, сложиха Пеевски.
Иначе лотарията е "държавна".
6.
Джулия
07.02.2020 10:38:15
0
15
Няма лошо лотарията да е държавна.
Ама когато мафията си има държава какво правим?
Държавна лотария пак в частни корпоративни ръце.
5.
Бе какви неизплатени печалби?
07.02.2020 10:35:47
5
14
Такива няма. Всичките тези, дето ни ги показват по телевизията, са платени актьори. Кой нормален човек, ще се съгласи да го покажат по телевизията, че е спечелил милиони. Та нали ще го нагаднат първо роднините, приятелите, че и далечни познати даже, за заеми. И по-страшното, ще го нападнат мутрите, да го рекетират. То не случайно Гешев задава въпроса, а истински ли са печалбите и има ли въобще печалби.
4.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
07.02.2020 10:23:30
0
9
Не!Не съм съгласен с теб.Цялата тази дандания иде да покаже,че с дръжавата не мож' си игра на "тука има,тука нема".Тя/дръжавата/ е като баща.Демек винаги може на ни е.бе мамата.
3.
999
07.02.2020 10:22:45
2
13
Край на милионерите ...
2.
iiiii
07.02.2020 10:20:37
5
18
Време беше .....да се спре това !!!
1.
Един нормален
07.02.2020 10:16:36
11
29
Нека се обзаложим, че след известно време тихомълком закона ще бъде променен отново и на мястото на Божковата лотария ще цъфне нова частна лотария, която да обира парите на бедните глупаци, но този път ще бъде собственост я на Шиши, я на Домуса.

Ако някой си мисли, че тия мафиоти са се загрижили за държавата и интересите ѝ, явно е пълен идиот и няма никаква връзка с реалността!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори