×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Култови бисери от казармата


01 Февруари 2020, Събота, 13:38 ч.
Автор: Флагман.БГ

Вижте ги и си спомнете за онези години

Хиляди млади българи не са ходили в казарма...и може би са загубили много. Това беше място, в което момчетата се превръщаха в мъже. Имаше и много забавни моменти. Колегите от вестник "Ретро" припомнят култовите бисери от казармата:

* В стола не се говори и не се разговаря. (ефрейтор Георгиев)

* Като кажа налево, значи демек завиваш налево. (ефрейтор Кучев)

* ...Ааа, и още нещо щях да забравя да пропусна... (старшина Йотов)

* В казармата трябва да си среден! Нито да си много глупав, нито да си много прост. (редник Салиев)

* В стола ще дават пиле с месо. (ефрейтор Иванов)

* Българските майки раждат войници. (генерал Георгиев на клетва в Плевен)

* Бог е бащата на господ, а господ е негов син. (редник Лалев)

* И като минавам покрай вас, да не си обърнете главите на другите страни. (капитан Чукалов)

* Връзвай горе-долу на долу-горе долното. (старшина Христов)

* Я пусни това радио да чуем как слуша. (в спалното)

* Ламби, не е важно как ще се умиеш, важно е как ще се отриеш. (старшина Христов)

* Ще се напълни с хора от народ. (кадровак)

* ...Ааа, кога стана сряда, аз снощи мислех, че сме вторник. (редник Петев)

* Недейте да злоупотребявате с това, че се държим с вас като с хора понякога. (капитан Чукалов)


В категории: Животът


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Петър Василев
17.01.2023 17:36:15
0
1
Някои хора не могат или не искат да разберат че истинското предназначение на казармата е да те подготви за война! А не да белиш лук и картофи в кухнята, да миеш чинии, да лъскаш пода, да переш на ръка или да миеш прозорци! Още по-малко пък да се бъзикаш с новобранците! На война за неизпълнение на заповед или за дезертьорство веднага те разстрелват! Ако по време на война твоят началник ти заповяда да избиеш цяло село от 2000 души какво правиш?? Ще ги избиеш ли? Особено ако през живота си не си заклал дори едно пиле?? По време на война си длъжен да убиваш, защото ако не убиеш ти ще те убият теб! Но след това ако твоята страна загуби войната ще бъдеш съден от военен трибунал за извършени от теб военни престъпления! И не е изключено да свършиш на въжето...
15.
коко
17.01.2023 17:01:18
0
1
Казармата - узаконена форма на насилие!
Времето прекарано в казармата - неизвинено отсъствие в живота!
Под фуражка акъл не вирее!
Боеца не плаче за мама и тати в казармата, а плаче за гаджето, което скоро ще го напусне! Защото не чукаш мама и тати, а чукаш гаджето! Мъж е не тоя който е минал през казармата, а тоя който е направил много деца на много жени! Жалко че много момчета не се върнаха живи от казармата! А други като редника Булиев бяха осакатени за цял живот! И останаха без деца, тоест, без наследници! По вина на казармата! Някой пак ще ми каже ли да не мрънкам?!? Да, щото като идеш на война е много вероятно да те върнат осакатен или дори в ковчег! Но ти се радваш че не си ти това и затова не мрънкаш...
14.
БАРБА ЯНИ
02.02.2020 02:25:18
0
2
В КАЗАРМАТА ИМАШЕ ЛАФ.....

-ЕБАВАШ ЛИ СТАРИЯ КОКАЛ,ИЛИ НЕ ГО ЕБАВАШ......????

И ОТРИЦАТЕЛНИЯ И ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ОТГОВОР,БЯХА УЖАСНА ГРЕШКА,АКО СЕ СЕЩАТЕ......

ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР БЕШЕ....

-УВАЖАВАМ ГО.....УВОЛНЯВАМ ГО.......

ТОВА МЕЖДУ НОВОБРАНЦИТЕ И СТАРИТЕ ,,КУЧЕТА,, КОИТО БЯХА КЪМ КРАЯ НА СЛУЖБАТА СИ И ИМ ОСТАВАХА 2..3..МЕСЕЦА ДОКАТО СЕ УВОЛНЯТ......
13.
До 12
01.02.2020 20:52:07
1
3
Нещо хич не се кефиш на казармени работи. Имаше там такива дето просто привличаха агресията на другите и явно си бил от тях. Казармата е за мъже ТОЧКА. Шибаняк такъв
12.
до 10 и 11 НЕ ЧОВЕК А ЖЕЛЯЗО
01.02.2020 20:36:34
5
1
ПРОСЪСКАЛ АГЕНТА НЕ КОМУНИСТ С ЧУГУНЕНА ГЛАВА !!!!ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАБА БАЕ !!!!ЛОГОРЕЯТА В КОМЕНТАРИТЕ ВИ Е СИМПТОМ НА СЕНЗОРНА АФАЗИЯ МАНИАКАЛНИ СЪСТОЯНИЯ И ШИЗОФРЕНИЯ !!!!БЪРЗО ПРИ САЯН ЗА ХАПЧЕТА!!!///маниакалното ви състояние ЗА ЗНАЧИМОСТ е факт чрез обемните текстове КОИТО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ––ТОВА Е ФАКТА ///а не това което е ВЪВ ВАШАТА ГЛАВА ЧЕ НЯКОЙ ВИ ЧЕТЕ ПРОСТОТИИТЕ!!!!
11.
Винаги има и друго мнение
01.02.2020 19:22:14
2
15
В казармата се научих, че винаги може да е значително по-тежко и не е необходимо при всяко препятствие да хленчиш, а да си пазиш силите за следващото. Научих, че не се умира, ако всяка сутрин ставаш преди изгрев слънце и бягаш 3 км, а после правиш лицеви опори и бърпита. Научих, че от болката е краката от маршируване те стават значително по-силни. Научих, че оплакването е пилеене на енергия, която, ако я впрегнеш в нещо градивно ще имаш прогрес. Научих, че наборните военослужещи сме в пъти по-добри в ученията от кадровите германски военослужещи - на три учения сме били едни срещу други. Научих също, че 9 месеца са достатъчни да си отсееш приятелите и да не си губиш времето с празняри. Научих, че като се къпеш със студена вода за 4 минути, всъщност няма да умреш, но пък зимата не боледуваш. Научих още, че сговорна дружина наистина планина повдига - бутали сме МТЛБ в сняг и кал около километър. Научих, че 40 човека, ако маршируват в абсолютен унисон вибрациите в асфалта се усещат на около 20 метра от тях. Научих, че под стрес си възможно най-продуктивен. Научих, че всеки един от нас носи отговорност за всички други и нямаш право да говориш, докато се храниш, нямаш право да не изпълниш заповед коректно, нямаш право да ти се сере дори, защото всички около теб ще го отнесат, а те са на същия пангар като теб. Затова стискаш зъби и правиш 200 клякания, които няма да те убият. Научих също така, че колкото повече работа имаш толкова по-бързо минава времето и скатаването е за некадърниците, които разчитат на маминка и тате. Научих и, че ако удариш първо и точно в брадата получаваш респект. Научих, че трябва да уважаваш по-висшестоящия от теб - дали е пагон или просто рвъзрастен човек няма значение. Още поздравявам непознати в морската с Добър ден. Имаше и хора, които не спираха да се оплакват и да хленчат и за тях бе изгубено време. Те и сега не спират да се оплакват.
10.
Аз
01.02.2020 19:02:37
2
6
До 8: Не че се заяждам, но сигурно си чувал "Покрай сухото гори и суровото!", ама дай да почнем от заглавието и съдържанието на статията ти изобщо прочете ли го? Можеш да не отговаряш изобщо не си го прочел! Нищо общо с жертвите на комунизма, само да ти припомня че от 20-ина тодини ни управляват децата на "Репресорите"ни и нямам спомен Аз да съм гласувал за тях явно свободните "дупета" като тебе са гласували за "младите и красивите" та за това сме на това дередже, да имаме общество в което да караш 10г Мерцедес или BMV и да си наврян в панелката (ти и да не си половината ти рода е ...) построена по времето на "Репресорите" и платена със спестяванията от времето на "Репресорите". Дай сега малко по-умно. Явно сипот поколението на Интернет обществото, но не си усвоил "основното правило", че писанетопс главни букви означава че КРЕЩИШ. Ей това Ви е проблема, не говорите, не обсъждате, не изслушвате, КРЕЩИТЕ! Даже по-лошо сигурно след малко ще получа покана да те чакам пред Альошата да ми размажеш физиономията.
Та каква е разликата между теб и боклуците унищожили Буров (защо ли имам съмнение, че изобщо не знаеш кой е?), ами няма разлика: КРЕЩИШ и унищожаваш и накомислещия. И сега какво излезе аз член на ДКМС не съм бил ама ти ще се окажеш по-голям комунист и от Газдов!
Извинявам се на всички, за които писанията са боза, да точно такива са и са повод модераторите да ги изтрият. Което разбира се няма да направят!
9.
до 1234 ""ОПРАВНИЯ""
01.02.2020 17:19:20
9
5
АКО СТЕ БИЛИ ""ОПРАВНИ""СЕГА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПО 1000///ХИЛЯДА//ЕВРА КАТО В ГЪРЦИЯ –––преди ВАШИЯ КОМУНИЗЪМ СМЕ БИЛИ В ПЪТИ ПО ДОБРИ ОТ ГЪРЦИТЕ!!!АЙ СИКТИР СТИГА ПРОСТОТИИ!!!
8.
до 6 ЗА ИНДИВИДИ С ??????????????
01.02.2020 17:10:23
9
5
Робска психика без мечти за ОБЩЕСТВЕНА РЕАЛИЗАЦИЯ –НАЙ ОБЩО КАЗАНО ДЕБИЛИ КАЗАРМАТА МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДА ПРИВЛЕКАТЕЛНА !!!!НО ЕДИНСТВЕНО КАТО СВОБОДНА ВОЛЯ А НЕ ЧРЕЗ РЕПРЕСИЯ НА ДЪРЖАВАТА///ЗАКОН///НАД ГРАЖДАНИТЕ !!!!!МНОГО ВИТЕЕВАТО И ""РОМАНТИЧНО""ОПИСВАШ НЕЩАТА КАТО ЧЛЕН НА БКП//БСП ВМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНИШ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РЕПРЕСИИ !!!!ВЕРОЯТНО СИ ВЪВ ВЪЗРАСТА НА ""ВДЕТЕНЯВАНЕТО""ЗА ДА РЪСИШ АКЪЛ НА МЛАДИТЕ КОЕ Е ДОБРО ЗА ТЯХ!!
7.
1234
01.02.2020 17:06:09
2
12
Да видим - и аз иъм съгласен че времето вътре в казармата е загубено време.
Но имаите пред вид че нашето поколение беше по оправно =бачкахме по лагери помагахме на ояоо и баба по селата, цепехме дърва, косяхме сено, гроздобери ит.н гърч и бачкане през ваканциите не с мишката пред компа.
Ако наистина сегашниъе изнежени деца ойроат в казарма мале мале - ми те два чорапа не могат да изперат без пералня...
Камо ли копче или якичка да зашият.
6.
Аз
01.02.2020 16:26:52
5
16
Вярно ме беше страх много преди да вляза в казармата, как ще се оправям. Бях сирак и нямах бяща който да ми казва "Там ще станеш мъж!" Влязох в казармата ... нови порядки ... някои лоши други добри ... нямаш избор изпълняваш! Защото има заповед! Разбираш, че заповедта наистина се изпълнява и не се обсъжда, защото (не винаги разбира се) идваше от някой, който по-добре от теб знае как се правят нещата. Игрешки ставаха, ама сега имаме спомени и се смеем искренно на глас. Научихме какво е заповед! Какво е да уважаваш по-старшия, а не тоя с повечето татуси и обици по веждите.
Станахме мъже които се бръснат и къпят със студена вода, не защото така ще съберам повече лайкове във фейса, а просто защото топла нямаше и всички останали мъже се къпеха и бръснеха със студена вода. Не искам да обиждам сегашните "плейстейшън-ексбокс" младежи, но сте на милиярди километри от това да сте мъже, честно!
Имаше мизерия, имаше и купони, имаше и работа, адски трудно беше да се "скатаваш" (това сега ви е професия с тея смартфони), и ако ме питате 30 тина години по-късно "Струваше ли си?" Според мен НЕ! НО КАТО ВИ ГЛЕДАМ СЕГА ... ДААА! Ама хиляди пъти Да! Приснигахна работа не знае от кой край се хваща отвертката (не знае и как се пише "отвертка" щото има сертификат по английски) и не иска и да се учи да работи, защото имал една игра, която " сега и почва турнира и само 10-15мин ще поцъкам" и цъка половин час. Уважение към по възрастен, към дама (ако и да е 100 кила! още повече, че такава от далеч се вижда че е дама!) ... Ко? Не! Ето за това и по пътищата карате като малоумни - не уважавате другия!
В казармата ако имаш малко в главата ще разбереш основите на т.н. мирно съжителство и какво означава "групова отговорност" т.е. един се дъни целият отряд го отнася! В боя един ако не изпълни заповед, могат да загинат всички! Не е справедливо наказанието ... да, не е! Не трябва да е справедливо! Лекето което се е "скатало" като му заформим един моряшки бой вечерта, е най-примерният труженик после! Както казват "братята" руснаци: Понятна? Кто понял, понял! (като четете на руски понякога "о" се чете като "а" ... за един приятел уточнявам! Хайде до скоро! И дано пораснете ... пардон възмажеете скоро, че не ни остава много!
5.
Загубени години
01.02.2020 16:04:14
5
12
За три години казарма направих 600 чекии или хвърлих напразно 3 кг. сперма. Колко момичета щях да плющи.
4.
Казарма
01.02.2020 15:55:48
1
17
Сега момчетата са епилирани пед@ли.
3.
Luik
01.02.2020 15:16:39
13
15
Две години, мaйka ви да eбa в народната република! Две години изпростяване и извращения и фатмаци.
2.
старшината
01.02.2020 15:12:52
0
22
Бегом ,от мен -до другото дърво.
1.
Две///ТРИ// ЗАГУБЕНИ ГОДИНИ!!!
01.02.2020 14:56:49
13
233
Една от най големите ПРОСТОТИИ беше да те тикнат насилствено ////НЯКОЙ АКО ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ Е ВЛЯЗЪЛ ДА КАЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!///Най добрата част от живота те ПОЗВАТ КАТО МАТРЯЛ ШАПКАРИТЕ КОИТО СЕ СЧИТАХА ЗА ПО НИСКО НИВО И ОТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!!АЙ СЕКТИР!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори