×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Отбелязваме 150 години от създаването на Българската екзархия
  • Земетресение от 5,6 по Рихтер край бреговете на Филипините
  • Днес изтича срокът за прием на заявления за подпомагане на птицевъдите
  • Григор Димитров е на полуфинал в Мексико след сладко отмъщение срещу Вавринка
  • Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на официално посещение у нас
  • Коронавируст стигна в Беларус, Нова Зеландия и Нигерия
  • Няма положителни проби за коронавирус в България
  • 13 тежки катастрофи с един загинал и 16 пострадали през последното денонощие в страната
НА ЖИВО

Реставрират 12 културни паметника в Несебър, сред тях и Каменната мелница на Провлака


Реставрират 12 културни паметника в Несебър, сред тях и Каменната мелница на Провлака
Проектобюджетът на Община Несебър за 2020 г. е в размер на 65 200 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2019 г.
23 Януари 2020, Четвъртък, 18:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Преминаха обществените обсъждания на проектобюджета на общината, предстои да се гласува на местния парламент

Реставрират 12 обекта с културна ценност в община Несебър с 19 млн. лв., стана ясно след провелите се в последните три дни обществени обсъждания за проектобюджет 2020 с жители на общината. Част от тях са: проект за реставрация на църквата „Христос Пантократор“; проект за консервация и реставрация на недвижима културна ценност църква  „Св. Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Още две културни ценности са обект на реставрационни и консервационни планове – Каменна мелница в североизточната част на полуострова и Каменна мелница на Провлака. Отделени са средства за проект на Общински център за изследване на черноморската флора и фауна.

Проектобюджетът на Община Несебър за 2020 г. е в размер на 65 200 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2019 г. по държавни дейности в размер на 596 000 лв. Както и в предходни години, в него има разчетени средства за помощи за социално слаби и лица с увреждания, помощи за новородени и програма ин-витро, за нуждаещите се от хемодиализа; запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт, дофинансира се ДМК. Предвидена е издръжка на пенсионерски клубове, на спортни клубове и дружества със седалище на територията на общината, дофинансиране на читалищата на територията на общината, отделени са средства за издръжка на полицията, както и за реклама на общината като туристическа дестинация. Разчетени са средства за съфинансиране на проектите, по които са отпуснати средства по оперативни програми.

По време на срещите по места общинските служители от ресорните звена информираха, че проектобюджетът е балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината и е направен така, че да обезпечава всички сфери и дейности. Съобразен е с принципите на управление, целящи постигане на съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда, съвременни условия за образование, бизнес и инвестиции, богат културен и спортен календар, и не на последно място, е с висока степен на социална чувствителност.

Средства са предвидени за продължаване на строежа на сграда със спортна зала на градския стадион и за оборудване и обзавеждане на зрителна зала в Центъра за култура и образование „Артиум“.

Отделени са средства за доизплащане на Обществен селищен парк с открити спортни обекти в кв. „Черно море“. Продължава и поетапното изграждането на тротоари в квартала.

Ще се извърши и реконструкция на част от осветлението по улиците „Св. Св. Кирил и Методий“  и „Георги Сава Раковски“ в Новия Несебър.

Част от капиталовата си политика община Несебър ще реализира по линия на европейско и национално финансиране.

Ще се извърши проектиране и реконструкция на улиците „Тервел“ и „Ахелой“ в Стария Несебър със средства по Програма за морско дело и рибарство.

По линия на европейското финансиране местната власт  работи по няколко проекта, най значителният от които е „Рехабилитация/ реконструкция на рибарско пристанище Северна буна-Несебър“ Отпуснатите по него средства са в размер на 8 987 065 с ДДС.

И през тази година продължава работата по проекта за изграждане на анаеробна инсталация, който Община Несебър реализира съвместно с общините Бургас и Поморие.

Продължава работа по програмата за „Морско дело и рибарство“ за финансиране на Местна инициативна рибарска група, на която ще се отпуснат средства в размер на 3 900 000 лв. за реализиране на малки проекти на местното население. 

Със средства на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в размер на 3085996 ще продължат дейностите по „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци в местност „Чешме Тарла“ в землището на Равда.

 Продължава работата по програма “Балкани-Средиземно море 2014-2020“  по проект „Паметници на природата – креативно съжителство“ по която се предвижда реконструкция на улична мрежа в  Несебър – стар град на улиците „Мена и „Рибарска“. 

Планира се реконструкция на корпуса на СУ „Любен Каравелов“ в стария град, като в момента се работи върху варианти за финансиране.

За Обзор през бюджетната година 2020 се заделят средства за продължаващото паркоустройство и благоустройство на  централната градска част. За проекта „Закриване и рекултивация на съществуващото депо за твърди битови отпадъци в м. Балабана, землище гр. Обзор, Община Несебър“ се очакват средства по ОПОС.

За Свети Влас са предвидени средства за финализиране на строителството на спортно-рекреативния парк и прилежащото му футболното игрище на територията на града. 

За местността Инцараки е изготвен подробен устройствен план за улична регулация. Към момента срокът за подаване на жалби е изтекъл и започва процес на разглеждане на постъпилите възражения. След тяхното отразяване, преработеният план ще бъде внесен за повторно одобрение от Общински съвет. Следва обявяването му в Държавен вестник и след това може да се започне с проектирането на улиците и осветлението в Инцараки.

Предстои финализиране на проект за преустройство на полифункционална обществена сграда с клубно предназначение в Равда – бившата сграда на Български пощи, която Община Несебър придоби.

Със средства от фонда „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ в Равда ще започне изграждане на соларна осветление. Проектът обхваща територията на цялото населено място.

Средства са предвидени за продължаване на изграждането на велосипедната алея, прилежащите ѝ тротоари и осветление от Слънчев бряг до селищно образование „Чолакова чешма“.

Със средства от отчисления от РИОСВ общината продължава монтажа на подземните контейнери за разделно събиране на отпадъци на територията на Сл. бряг – Запад.

За селата Оризаре, Тънково и Баня  средства  са заложени за продължаване на поетапното строителство на многофункционални сгради с обществено предназначение.

Както всяка година, за всички населени места са предвидени средства за рехабилитация на уличната мрежа, осветление, тротоари и общински сгради, и други текущи ремонти.

Проектобюджет 2020 г. е насочен към запазване обема на предоставяните от общината услуги и повишаване на тяхното качество.Бюджетът има за цел в рамките на ресурсите на общината (трансфери от държавния бюджет, местни приходи, привлечени средства), да се осигурят човешки и финансови ресурси за задължителните разходни отговорности по закон и изпълнението на годишните цели и задачи от местно значение.
 


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
*********
23.01.2020 23:56:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Ju
23.01.2020 23:55:48
0
0
А нещо ново за Слънчев бряг,или само за изборите сме им важни!?
8.
*********
23.01.2020 23:52:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Ники
23.01.2020 23:27:55
0
5
Пълен Михис.
Време е да скандираме.
Ниики, Ники, Ники, Ники, Ниики
6.
Кенеф
23.01.2020 22:18:35
0
9
Стария град подземни контейнери йок. В квартала само, а сега и Слънчев бряг запад. Уж гласуваха староградчани тоя път за кмета, ама отношението му си остана същото. Крайбрежната алея е като Алепо след бомбардировките. Абе да го духаме под вода и тва е. Нали не е Ямбол, за кво да го харесват чужденците...
5.
Курти
23.01.2020 22:04:04
0
7
Старт на кражбите честито на всички.Пък и парите платени за свободата трябва да се набавят че не се знае пак ......
4.
Белчо
23.01.2020 20:10:43
2
9
Интересно много интересно. На проекто бюджета не виждам нито един гражданин на общината, а само служители. Чудно, но факт. Всички толкова много гласуваха и бързаха и се вайкаха, а на никой не му пука за бюджета :))
3.
Доналд и Мелания
23.01.2020 19:57:40
1
5
Обсъждането на най важния за текущата година документ, а именно проекто бюджета на общината. Баш Юнака на общината го няма. Скрит,а уж беше сценарий.....
2.
Ачо
23.01.2020 19:41:54
0
6
До мелницата....Питай Маждрака, той осра пейзажа с тъпия си хотел и после банките му взеха квазимодото и го прехвърлиха на някакви бургазлии. Жмел брачко отвсякъде.......
1.
Мелницата
23.01.2020 19:14:43
0
7
прегърната от хотела ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бременна жена и наивни бургазлии попаднаха в мрежите на измамника Иво Бойчев, изгоряха с над 150 бона Бременна жена и наивни бургазлии попаднаха в мрежите на измамника Иво Бойчев, изгоряха с над 150 бона

За по-малко от година той успял да измами трима бургазлии за пет различни „сделки”

Ето как Поморие ще отбележи 142 години от Освобождението на България Ето как Поморие ще отбележи 142 години от Освобождението на България

Честването на 03.03.2020 г. (вторник) ще се започне в 10.00 часа пред паметните плочи на участниците в Освободителната война

Бургас ще бъде домакин на световната среща по конгресен туризъм през 2021 Бургас ще бъде домакин на световната среща по конгресен туризъм през 2021

Преди броени дни градът бе посетен от топ експерти в събитийния туризъм от цял свят, които дадоха висока оценка на Бургас

Държавата готова да допълни с 50 млн.лв. фонда за бедствия и аварии заради коронавируса Държавата готова да допълни с 50 млн.лв. фонда за бедствия и аварии заради коронавируса

В България до момента няма регистриран случай на заразен с КОВИД-19, увериха експерти на извънредно заседание на МС

Здравните власти в Бургаско след среща за коронавируса: Няма място за паника Здравните власти в Бургаско след среща за коронавируса: Няма място за паника

Експертът по инфекциозни болести - доц. д-р Велинов влиза в ръководството на регионалния щаб за предотвратяване разпространението на вируса в РБългария

"Галъп": Ражданията у нас продължават да намаляват "Галъп": Ражданията у нас продължават да намаляват

Общо 54 762 са били ражданията у нас през изминалата година срещу 55 796 през 2018 г.

14% ръст в заявените полети за летището в Бургас, очаква се нашествие на туристи въпреки коронавируса 14% ръст в заявените полети за летището в Бургас, очаква се нашествие на туристи въпреки коронавируса

Двуцифрен е ръстът при чужденците, посетили България от декември до януари, каза министърът на туризма Николина Ангелкова

Бургас не иска промяна в обхвата на винетките, засега Бургас не иска промяна в обхвата на винетките, засега

Правителството прие корекции за София и Варна, водят се преговори с други 12 общини

Предпазните маски в Бургас изкупени заради коронавируса, пулмологът съветва как да се спасим от заразата Предпазните маски в Бургас изкупени заради коронавируса, пулмологът съветва как да се спасим от заразата

Ако някой киха или кашля в автобуса, ще се завия с плътен шал, за да се предпазя, сподели д-р София Ангелова

Проф. Кантарджиев: Заразата с Ку треска в Етрополе е по-страшна от коронавируса Проф. Кантарджиев: Заразата с Ку треска в Етрополе е по-страшна от коронавируса

Той отрече да се крият резултатите на пациент, които били със заболяване, причинено от коронавируса

Трогателно: Дейвид Бекъм още пази нещо от първата среща с Виктория Трогателно: Дейвид Бекъм още пази нещо от първата среща с Виктория

През юли двамата ще отбележат 21 години от брака си

Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа

В страната има около 3,7 милиона сирийски бежанци

17 са вече жертвите на коронавируса в Италия 17 са вече жертвите на коронавируса в Италия

20 нови случая на заразени във Франция

Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка

Швейцарецът, който е носител на титли от Големия шлем, загуби безславно от Григор Димитров с 0:2 сета в Акапулко

Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов

НЛО-та често можело да се видят над военното поделение в града

26 са вече жертвите на епидемията в Иран 26 са вече жертвите на епидемията в Иран

В сряда иранските власти обявиха ограничения за пътуване в страната за хора с потвърдени или подозирани инфекции

Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години

2020-та ще е страшна за хората по целия свят и за да оцелеят, трябва да се обединят, писал Зигонг, а книгата му била забранена в Китай
 

В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ

Инициативата започна в "Деня на защитника на отечеството" на 23 февруари

Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция

Това е вторият смъртен случай във Франция

Гришо с първа победа в Акапулко, срази Джумхур Гришо с първа победа в Акапулко, срази Джумхур

 Григор Димитров започна мача колебливо, но се справи с опонента си в два сета

Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария Виц на деня Виц на деня - Келнер, донесете ми, моля, един братенхамстербротенкастенбургер с горчица.
- Извинете, братенхамстербротенкастенбургер - с какво?
Виц на деня Виц на деня Цяла нощ тя стенеше във възглавницата и тръпнеше в непоносимо желание. Сънят й беше тревожен и прекъсващ... оставаха два часа до края на диетата! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Преди да се появи Гретче-то времето си беше съвсем наред!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори