×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова: Кой им е виновен на управляващите, че отново е открит боклук в Бургас и Варна?


Корнелия Нинова: Кой им е виновен на управляващите, че отново е открит боклук в Бургас и Варна?
През последните пет години България е внесла 735 000 тона боклук от трети страни, от Африка, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова
21 Януари 2020, Вторник, 10:19 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

С 300% повече пари са взели управляващите от хората за вода, а само 1% от мрежата е подновена през тези 10 години, каза лидерът на БСП

Кой от миналото ти е виновен, че вчера беше открит отново боклук в Бургас, във Варна, в Плевен, в Стара Загора? Този въпрос зададе към управляващите от ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Вече 10 години ГЕРБ отправят упреци за миналото. Този аргумент може да мине през първата, втората или третата, но след 10 лета, през които цялата власт е в тях, да се прехвърля на миналото вината е най-малкото несериозно. Това е опит да се избяга от личната отговорност. Кой от миналото ти е виновен, че вчера беше открит отново боклук в Бургас, във Варна, в Плевен, в Стара Загора?“, попита Нинова.

„Министърът на финансите е подписал писмо, в което се казва, че от 2014 г. до 2019 г. България е внесла 735 000 тона боклук от трети страни, от Африка. Как пристигнаха тези боклуци във времето, през което ГЕРБ управлява? Те са минали през митницата. Там са регистрирани“, добави тя.

„Кой е виновен, че за 10 години увеличиха цената три пъти – от 1 лев на 3 лева. С 300% повече пари са взели от хората, а само 1% от мрежата е подновена. 10 години не си направил нищо и ти е виновно миналото, т.е. лошия социализъм“, коментира червеният лидер в „Здравей, България“.

„Хората в Бобов дол са настръхнали, защото вчера Ревизоро е казал, че там не се горели отпадъци. Видяла съм с очите си как „не се горят“. Срещала съм се с хора. Един човек ме срещна и ми разказа как работил в ТЕЦ-а, получавал голяма заплата и си живеел добре, докато не се убол на спринцовка от отпадък и не можел да излезе от болницата“, добави тя.

„Има в Бобов дол бум на хепатит А при децата, туберкулоза. Хората всеки ден виждат какво се гори и как се заравят отпадъци в открития рудник. Идете обяснете на тези хора, че вотът е безсмислен. Кажете им „Вие си въобразявате, че на ден минават по 50 камиона с боклук“! Сменят се министри, но въпросът е решава ли се проблема“, подчерта Нинова.

Партиите, които уж са опозиционни, използват възможността сега да се пазарят с управляващите, тъй като знаят, че в следващия парламент няма да влязат, добави тя.

Според нея решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна ситуация и изглежда паническо, защото ражда повече въпроси, отколкото отговори. „Този холдинг няма да обхване цялата система, а 50-60% от нея. Не се решава въпросът. Големи ВиК дружества остават извън него. Няма експертиза за какво ще отидат отпуснатите 1 млрд. лева. Тези пари ги няма в бюджета", заяви лидерът на БСП.

Тя допълни, че към момента 400 язовира са в предаварийно състояние, а 130 - с неизяснена собственост. БСП е организирала среща в всички хидроинженери, експерти и специалисти, които са участвали в строителството на водните съоръжения. Идеята била да се търси експертно решение на кризата в Перник. А жителите на Самоков били притеснени от възможността язовирната стена на "Бели Искър" да се скъса и да създаде проблем за цяла София. 
 
Лидерът на БСП допълни, че проблемът с водата не е само за града, а е системен и национален. "Има го в Шумен, в Сливен, в Търговище, в Ловеч, в Ботевград. Не бива да се съсредоточаваме само в Перник. Там проблемът е най-остър, но го има в цялата страна и се дължи на некомпетентното управление в сектора", коментира Нинова. 

По думите й политиците трябва да стъпят на експертиза за водната криза в Перник. А левицата е за гаранция да няма нови рискове. "Не е работа на политиците да казваме какви са решенията, какви тръби трябва да бъдат полагани", добави тя.

Според нея арестът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението.

"Целта на вота на недоверие е да намерим смислен разговор за решаване на проблема и вече дава резултат. Без този вот нямаше да се предприемат всички тези мерки, които правителството предприе", каза още лидерът на БСП.




12
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
12
Коментара по темата
12.
PR
22.01.2020 09:32:47
0
2
Купете с бюджетни средства,къща на Нено Димов в Перник. Арестувайте го без охрана в нея.Със служебен транспорт всяка сутрин го отвеждайте в ТЕЦ Б,Дол или в друг ТЕЦ работещ с вносни еко-евро- отпадъци. Заедно с него да има журналя и зелени еко-активисти,След края на работното време го пуснете да се разхожда в центъра на Перник с придружител -министър или премиер. Ако има аплодисменти "ура" го освободете,ако не ....
11.
00
21.01.2020 16:34:08
0
0
оп - грешен линк
https://e-vestnik.bg/6112/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BEd/
10.
00
21.01.2020 16:28:13
0
0
http://www.budnaera.com/2006-01/2006-12-30_04.htm
9.
00
21.01.2020 16:25:31
3
2
то ако се поровиш в нета, има новини от доста време как още от преди да управлява ГЕРБ се е внасял боклук от други страни, но опозицията явно разчита на късата памет на българина
8.
Да не се правят
21.01.2020 12:26:25
4
9
Управляващите знаят за боклука, но се правят на ощипани моми.
7.
До6
21.01.2020 12:25:29
10
5
А защо трябва да има промяна? Боко на измъкна от калта.В която бяхме затънали от управленията на бсп/дпс.Държавата бавно но сигурно се движи в правилна посока, за по добро, и това се вижда. Хората продължават да гласуват за него. Което ясно означава че не искат промяна . А още повече че тази промяна искат да я правят ....пак същите бсп/дпс. Е чак толкова изперкали Българите не са.
6.
me
21.01.2020 12:00:55
3
1
2, Да България? Сериозно? Левите ни десни, дето на запад им викат цоциалисти, първи крепители на гейщината и правата на различните в България? "Реформаторите" либерали, е...ли майтата на България по всяко време, когато са имали нещо общо с властта? Е, благодаря... Корни добре говори, но съм сигурен, че ще е същото, че и по-голямо л...о. Има нужда от алтернатива. С изключение на някои малки партии като Възраждане примерно, които също са малко шантави, не виждам шанс за каквато и да е промяна.
5.
Алоооо
21.01.2020 11:38:45
2
11
Странно племе сме българите, тровят ни- въздуха мръсен, няма вода, децата ни зарибяват в детската градина с наркотици, газят ни, УБИВАТ НИ, станахме сметището на света и си траем, вместо да изринем тая пасмина!
4.
Смях
21.01.2020 11:36:30
11
7
Тази женица е за съжаление.11 пъти по ред я биха като тъпан на избори Само преди 1 година 2 пъти по ред. Какво по голямо доказателство от това, че хората не искат пак комунисти на власт. Тя обаче не се предава. Корни ти си НЕ човек а желязо ....не комунист.хахаха
3.
Marinero
21.01.2020 11:32:42
1
8
Политиците от статуквото не заслужават доверие. Всички, без изключение,
включително и тази госпожа говорят много за това как милеят за народа и пазят интересите му. Не им вярвайте, техните деца вече не живеят и не учат в България, те не се лекуват в България, имотите и парите им вече не са в България.
2.
Некадърници
21.01.2020 11:13:51
7
9
Въпреки, че ми харесаха доводите на "приватизаторката" и бих гласувал за наказателен вот срещу крадците и мутрите от ГРОБ, все пак, нека не забравяме, че ГРОБ са клонинги на комунистите от където са произлезли всички "калинки", които ни управляват!
И бих гласувал за "ДА България", вместо да заменяме новата номенкатура за старата...
1.
SF
21.01.2020 11:11:48
7
11
Както винаги право в целта, Г-жо Нинова! Долу ГРОБ!! Превърнаха ни буквално в сметището на Европа с хоманитарна криза на страна от третия свят!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори