Лили пече баница на Коледа, поднася я със сребърни прибори върху мраморна маса
Съдът е подарен на Лили Иванова от Митко Щерев, с когото естрадната икона вече не е приятелка
Подобно на повечето българи и Лили Иванова пече баница за Коледа. Малко са тези, които знаят, че тя с удоволствие и страст приготвя това типично българско ястие, като влага в него цялата любов, с която изпълнява и песните си.
Но Лили прави това изключително рядко и само за специални поводи. Коледа е именно такова време и изпълнителката на „Панаири” посреща в луксозния си дом любимите си племенници, сестра си и внуците й. За тях реди баницата, на която я научила майка й Мария. Прави се с продукти за две тави.
Приготвя се с обичайните точени кори и най-малко с 8 яйца. Тайната на звездата е, че слага и няколко лъжици майонеза. Това е не просто баница, а произведение на изкуството. Примата на естрадата я поднася на мраморна маса в порцеланови чинии със сребърни прибори. Страхотното ястие си има специална тава. Съдът е подарен на Лили Иванова от Митко Щерев, с когото естрадната икона вече не е приятелка, а композиторът й се сърди, че не му плаща авторски права за изпълняваните песни.
Но именно той навремето й подарява италианска метална тава, в която Лили пече баница. Малкото хора, които са имали честта да опитат от деликатеса й, споделят, че певицата никога не пропуска да отбележи колко мил бил мелодика да й подари такава прекрасна тава за печене от Италия.
Певицата черпи гостите си и с приготвено от нея цедено кисело мляко с мед и орехи. Винаги уточнява, че млякото е пълномаслено, а орехите са доставени от родния Кубрат. Самата тя се храни прекалено икономично и то защото винаги спазва строг режим, за да подържа тялото си здраво и жизнено.
„Не стоя гладна. Сутрин като стана, изпивам чаша топла вода. После си правя кафе с малко млекце – това е и закуската, и обядът ми, защото ставам към 13 ч. Изгладнявам към 5 следобед и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с много малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я пазя за вечерта, защото човек като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен, затова късно вечерта – към 9, 10 или 11 ч., изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да си хапвам и карфиол с мед, много е приятно”, споделя Лили Иванова.
Тя отдавна не яде месо. Но не е изгонила човешките страсти от себе си, затова допуска едно-единствено изключение – понякога си позволява по резен-два телешки суджук. Друго изкушение, с което не се ограничава, е шоколадът. А попарата е любимата й храна, която приготвя сама по стара рецепта от майка си, пише Уикенд.
Какво ще ни донесе любовта на 24 декември
Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония
Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти
Истината за отрязаното ухо на Ван Гог
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов
В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна
Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите
Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната

Верно? А айряна със златна сламка ли ще е?