Яни Хармониката от Бургас с уникална рецепта за Никулден
Пълнете шарана не с орехи, а със сирене, защото то отнема всички миризми и токсини, съветва рибарят
Рибарят Яни Стоянов, когото всички в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас познават като Хармониката, очарова репортера на бТВ Лора Стаматис с уникална рецепта за Никулден.
В ефир той показа как прави шаран за празника от половин век насам. Пълни го вместо с орехи и лук, със сирене.
„Рибата е предварително почистена и осолена. Пълним шарана, шием го, а после го мажем с масло и го покриваме с настърган кашкавал. Шия го с конец от този вид, с който шия рибарските мрежи“, разказва рибарят.
„Сиренето отнема всички миризми и токсини. Шаранът живее на дъното в тинята и затова винаги има дъх“, добавя той.
„Тази година бе сушава за рибарите и затова ще празнуваме с шаран. Моите мрежи са още в лодката. Малко лефер, чернокоп хванаха хората. Сега излезе малко сафрид“, споделя Яни Хармониката.
„От 50 година си правя шарана по тази рецепта. Един французин дори остана очарован, когато го почерпих“, каза още рибарят.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
