×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

24 начина, с които да изпратиш старата година и да започнеш 2020-та с късмет


03 Декември 2019, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Тази година предизвикайте себе си да приключите годината силно и незабравимо, вместо да отлагате личното си развитие за неопределен момент в бъдещето

Всяка година решаваме да бъдем нов човек, започвайки на чисто от 1 януари. Но защо да чакаме да настъпи новата година, за да започнем да правим положителни промени?

Тази година предизвикайте себе си да приключите годината силно и незабравимо, вместо да отлагате личното си развитие за неопределен момент в бъдещето. Остава още достатъчно време да преобърнете късмета си тази година – или най-малкото да я завършите с радост.

Ето какво да направите до края на годината, за да започнете новата начисто и да прегърнете късмета и щастливите моменти, които ви предстоят! 

Дарете 25 лични вещи

До края на годината всеки човек натрупва много излишни вещи. Изберете двадесет и пет предмета: било те книги, дрехи или предмети от бита, без които можете да живеете, и ги дарете за добра кауза. Така ще си починете по-лесно, знаейки, че някой друг ги използва добре.

Направете списък с 15 най-добри неща, които сте направили тази година

365 дни е дълъг период от време – достатъчно дълго, за да забравим собствените си постижения и триумфи през целия период. Седнете и напишете списък на всяка мъничка победа, която сте постигнали през последната година – минимум петнадесет, максимум безкрайност. Може да се изненадате от всички мънички планини, които сте покорили през последните дванадесет месеца, без изобщо да ги признавате за такива.

Направете списък с 5 неща, които ви се иска да сте направили тази година, но не сте

Точно както трябва да отбелязваме триумфите си, така трябва да обръщаме внимание и на непостигнатите цели. Направете списък на това, което сте възнамерявали да постигнете тази година, но така и не сте стигнали до него. И тогава се запитайте как ще се уверите, че ще го постигнете сега.

Кажете истинско и сърдечно „благодаря“ на хората, които са ви помогнали през годината

Помислете за всичките си най-ниски точки през годината. Запитайте се кой все още е стоял до вас в тези моменти. И тогава уведомете тези хора точно колко много означават за вас. Онези, които ни помагат с отворено сърце, често не са наясно колко голямо влияние имат върху нас – така че наша работа е да ги уведомяваме. И да им изкажем благодарността, която заслужават.

Прекъснете връзките, които знаете, че ви вредят

Човекът, който трябва да пуснете. Работата, която трябва да спрете да работите. Ситуацията, която ви дърпа надолу през цялата година – време е да вземете окончателно решение да се откажете от тях. Защо да носите товара си през новата година? Ако прекъсването на връзките ще навреди, нека боли сега. И нека новата година да бъде място, където започвате отначало.

Извинете се за всички грешки, които сте направили през годината

Най-подходящото време от края на годината да поемете отговорност за всичко, което сте направили погрешно по пътя си. Възползвайте се от възможността да се реванширате и да се извините на всеки, когото сте наранили през последните дванадесет месеца. Никога не е късно да кажете, че съжалявате.

Простете на другите за грешките, които са направили тази година

Прошката не означава да посрещнеш някого обратно в живота си. Дори не означава непременно да се свържете отново с тях. Това просто означава да вземете съзнателното решение да се освободите от всеки гняв, негодувание и обвинение, което сте държали в себе си. Това означава да приемете, че всички сме заблудени хора и да си позволите да се впуснете в новата година с мир, а не с гняв.

Приемете провалите, с които сте се сблъскали през годината

Трудно е да преминете през годината без нито един провал. Но вместо да носите този товар с вас през новата година, имайте сили и дързост преди края на тази да го пуснете. Оставете разочарованието да потъне и се насладите на свободата, която това ви позволява. Не можете да водите нови битки, ако все още водите война за миналото. А и има толкова много други битки, които да спечелите.

Направете списък с нещата, които ще станат по-добри

След като пуснете болката, разочарованието и негодуването от изминалата година, най-накрая сте отворени да признаете всички невероятни неща, които биха могли да ги заменят напред. Направете списък с тези неща – и след това направете активен план за постигането им.

Актуализирайте биографията си

Кои нови умения усъвършенствахте тази година? По кои трябва още да работите? Направете конкретен план за попълване на тези пропуски през новата година (или преди края на старата) – това ще ви напомни колко далеч сте стигнали през тази една година и колко още ви остава да научите.

Отменете абонаментите, които никога не използвате

Кога беше последното ви посещение във фитнеса? Бъдете откровени със себе си и отменете членството, което вече не използвате преди края на годината. Ще бъдете доволни от финансовото облекчение и можете да използвате тези пари, за да се насочите към обещанията си за новата година.

Започнете с обещанията за Нова година

1 януари не е ден за започване на обещания – студено е, всичко е затворено и има голям шанс да имате махмурлук. Независимо от обещанията към себе си, които искате да изпълнитепрез новата година, започнете веднага. По времето, когато 1 януари се завърти на календара, вече ще сте свикнали с новата си рутина, което означава, че ще бъдете безкрайно по-склонни да се придържате към нея.

Целунете някого

Има ли по-добро време от празниците, за да уведомите някой как всъщност се чувствате към тях? Възползвайте се от възможността да излезете на среща, преди да приключи годината - в най-добрия случай ще създадете нова фантастична връзка. В най-лошия случай ще трябва да се насочите с нови очаквания към новата година.

Позволете си някой да ви липсва

Използвайте последните дни от годината, за да се простите с цялата сърдечна болка и борба да не изпуснете някого от живота си. Спрете да се отказвате от болката и си позволете да се отдадете на нея за последен път. Избършете тези сълзи и се пригответе да започнете наново в годината, която следва.

Посетете човека, на когото сте казали, че ще се видите, но не сте

Помислете за началото на годината. С кого си обещахте, че ще се срещнете, ще отидете на гости или да не губите връзка с напредването на годината? Спазвахте ли това обещание? И ако не сте, все още има време да резервирате самолетен билет.

Задайте си трудните въпроси, които избягвате

Твърде лесно е да се примирите с рутината и да оставите малките неща да се изплъзнат – като нашето щастие, здраве и цялостно усещане за благополучие. Използвайте края на годината като възможност да проверите със себе си дали наистина сте там, където искате да бъдете в живота. И ако не, какво бихте могли да направите, за да започнете да променяте нещата.

Откажете се от токсичните си вярвания

Напишете три отрицателни вярвания, които имате за себе си, други хора или света, който ви заобикаля. А след това се откажете от всички тях! Кои от вашите негативни възприятия са ненужни? И какво можете да видите отвъд тях, преди годината да приключи?

Посетете лекаря

Не носете безпокойство за здравето си през новата година. Посетете лекаря, психолога или който и да е друг професионалист, когото отлагате да посетите, преди годината да приключи. Ще научите какво бихте могли да направите по-добре и можете да започнете да прилагате тези промени, преди да настъпи новата година.

Посетете финансов съветник

Ако през изминалата година финансите са били основен източник на стрес, посещението на финансов съветник е фантастичен начин за облекчаване на част от този стрес. Тъй като декември често е скъп месец, никога не ви пречи да проверите как бихте могли да управлявате по-добре финансите си и да установите какво можете да правите по различен начин, за да се справяте по-добре с парите си.

Направете списък на всички неща, които желаете, но се страхувате да поискате

Онова повишение. Мечтаната връзка. Онази възможност, която витае извън вашия обсег. Запишете всичко и след това се запитайте честно защо все още не сте го поискали директно?

Направете план за действие, за да поискате тези неща през следващата година

Сега, когато сте си признали най-накрая за това, което искате, направете подробен план за действие, който ще превърне формулирането на тези въпроси в реалност. Напишете речта, която ще представите на шефа си, текста, който ще изпратите на онзи специален човек, или молбата, която ще изпратите, за да получите онази възможност. Спрете да оставяте мечтите си да бъдат просто неосъществени идеи.

Попитайте близките си как е била годината за тях

Има години, в които сме във връзка с тези около нас, но има и години, в които сме толкова увлечени в собствените си борби, че проблемите или постиженията на другите се изплъзват в нашата периферия. Преди да приключи годината, направете пауза, за да се видите с хората, които ви интересуват, и да научете какво наистина се случва с тях. Възможно е да го оценят повече, отколкото бихте могли да знаете.

Направете списък с десет неща, които ви изненадаха през изминалата година

Нито едно от невероятните неща, които ни се случват, не изглежда невероятно в ретроспекция, но когато погледнете назад през годината, какви ситуации са ви изненадали наистина? Направете конкретен списък на всички места, където животът ви е отвел през изминалата година без да сте очаквали - и нека това да ви послужи като напомняне, че идната година вероятно ще бъде пълна с изненади.

Направете списък на всичко, от което все още се страхувате. Запалете списъка!

Ако има нещо, което не искате да отнесете в Новата година със себе си, това е несигурност и страх. Може да имате няколко опасения. Може да имате някакви съмнения. Но вие също имате силата да осъзнаете, че нищо от това не трябва да ви спира. Когато приключите тази година, нека вашите страхове за настъпващата година да се превърнат в пламъци. Не ги оставяйте да диктуват вашето бъдеще. А бъдещето ви не започва с Нова година. Започва сега!


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
1
Коментара по темата
1.
Dr. GT2
03.12.2019 19:19:30
0
1
Благодаря ви за хубавата статия ! :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори