×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Недялко Йорданов се оплака от прокурорски тормоз, след като блъсна пешеходец. Ето как му отговори държавното обвинение


Недялко Йорданов се оплака от прокурорски тормоз, след като блъсна пешеходец. Ето как му отговори държавното обвинение
Блъснатият нямал претенции към него, но от прокуратурата твърдят, че спазват закона
15 Ноември 2019, Петък, 12:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Според поета критиките на сина му Асен станали причина прокуратурата да се заяжда с него, другият му син обаче - Недялко, е най-върлият защитник на държавното обвинение

Бургаският поет Недялко Йорданов се оплака от прокурорски тормоз. Поводът е пътен инцидент от месец март т.г., в който той блъснал с колата си възрастен човек на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Гурко“ и бул. „Демокрация“ в морския град.

Според разказа му във фейсбук Йорданов е закарал веднага пострадалия в болница и се обадил в полицията. Възрастният мъж се разминал с леки наранявания и нямал претенции към поета.

Прокуратурата е привлякла Йорданов като обвиняем за пътния инцидент, а според него това е станало по нареждане на висшите етажи на държавното обвинение. Бургаският поет смята, че причината е работата на единия му син Асен Йорданов, който редовно критикува действията на държавното обвинение. Иронията обаче е, че другият му син – Недялко Недялков, собственик на агенция ПИК, е сред най-големите защитници на прокуратурата, дори организира протести в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

След като постът на Йорданов обиколи няколко медии, не закъсня и отговорът на Районната прокуратура в Бургас. Оттам са категорични, че спазват закона спрямо обвинеямия.

Вижте разказа във фейсбук на Недялко Йорданов, а под него - прессъобщението на държавното овбинение:

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Днес няма да има стихотворение, защото ми се иска да споделя най-после нещо, което ми тежи от доста време, но упорито се опитвах да не мисля за него.

Дано имате търпение да изчетете всичко това, което ще ви напиша.

Не се обръщам директно към съответните органи, а така би трябвало, защото това засяга именно тях и главно Прокуратурата и Полицията в лицето на прокурорите Цацаров и Гешев, министърът на вътрешните работи Маринов и – вероятно– министър председателя Борисов. Но съм убеден, че те ще прочетат това.

Случи се случайно на 26 март т. г. в 10.30 сутринта. Шофьор съм от 50 години, обиколил съм с колата си цяла България с моите рецитали, 30 години съм шофирал в гъсто населения център на София и нямам нито едно нарушение, да не говорим за пътно-транспортно произшествие.

Бях с колата си в Бургас, отивах към гроба на баща ми – навършваха се 72 години от убийството му. Движех се по ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“ – и на кръстовището пред Трета поликлиника /не зная как се нарича сега/ светна зеленият светофар за направо и наляво.

Потеглих направо и после завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв.
Тогава не се уплаших, имах чувството, че гледам някакъв филм. Веднага го качих в колата и тръгнахме към Спешна помощ в Окръжна болница. По пътя той ме заговори, оказа се, че е 87 годишен, с бастун, чувстваше се съвиновен. Разказа ми, че е вдовец от доста време и има само един син, който се грижи за него, но иначе си живее самостоятелно. Спомни си, че ме познава от онова време, когато работех в Бургаския театър и се тюхкаше как е могло да се случи това неприятно произшествие. Предложи ми да кажем, че е паднал сам.

Разбира се не приех такъв жест, заведох го в болницата, зашиха с няколко шева обелената кожа на главата и му сложиха лепенки.

Аз, разбира се, разказах какво точно се е случило, съобщих на полицията мястото на произшествието и се върнах с колата там.

Чакахме, както е бил редът, около 3 часа с полицаите – добри момчета – да съставят протокол и да получат сведение от болницата по телефона има ли сътресение на мозъка. И да се направи скенер на главата.
Не ми се разказва какво преживях през това време на чакане...

Слава богу нищо такова нямаше!

Оказа се, че трябва да се сложи гипс на крака му – което се записа като средна телесна повреда.

Все пак оставиха го в болницата да преспи и там още същата вечер той е дал своите показания пред „дознателката“. Това понятие „дознателка“ научих тогава. Той твърдо е заявил без колебание, че няма никакви претенции към мен и е поискал случаят да бъде приключен.

А на следващия ден аз също дадох показания пред същата дознателка, както е редът.

Дознателката каза, че нашите показания са достатъчни и случаят наистина е приключен.

Изминаха цели пет месеца от тогава.

Сприятелихме се с този мил старец . През цялото лято, когато бях в Бургас си говорехме, ходих му на гости... Имахме общи теми. Включително „старчески“, защото бях претърпял операция на тазобедрената става и трудно се движех като него. Оказа се много симпатичен и обективен човек и непрекъснато повтаряше, че не съм виновен, че случилото се е „малкия дявол“, защото и двамата сме живи и здрави и нека го забравим. И наистина го забравихме. Но остана едно вярно приятелство с бай Калчо, който хвърли патериците и си пое като мене верния бастун.

И тук правя едно необходимо отклонение от този сюжет.
И стигам до Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за прокурор Иван Гешев.

Нямах никакво мнение за него и не беше моя работа кой ще стане Главен прокурор на републиката.

Но когато разбрах, че е почнала жестока и безмилостна разправа с големия ми син Асен, собственик на сайта Биволъ и когато той след дълги разговори ми призна това и каза, че не вижда друго спасение освен да напусне България – не можах да остана безразличен към тази несправедливост и написах едно писмо във фейсбук. Асен е заклет родолюбец, никога не е мислил да напуска родния си Бургас, камо ли България, а за да стигне до такава крайност, явно положението беше станало непоносимо, дори и за устойчива личност като него.
Може би сте чели това мое кратко писмо, защото видях, че има десетки хиляди лайкове и споделяния в трите ми страници. Ето го – с малки съкращения:

––––––––––––––

Скъпи приятели,
Извинете ме, че днес няма да публикувам стихотворение...
Времето в което живеем не е за поезия. Искам да споделя с вас своята тревога като човек и баща за съдбата на моя син Асен – собственик на сайта „Биволъ“Това, което се случва днес, през август 2019 година надхвърля всички възможни гадости.
Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за главен прокурор Гешев си позволи да обяви „Биволъ“ за поръчител на акцията за разкриване на личните данни на пет милиона българи от една компютърна фирма.
Тепърва ще стане ясно, че собственикът на „Бивол“ Асен Йорданов няма абсолютно нищо общо с въпросната фирма, но вече пресата на Делян Пеевски и съответно на Петю Блъсков му лепна етикета „рекетьор“.
Сега започват наказателни мерки срещу сайта и единствената фирма на съпругата му„Имидж едвъртайзинг“ от страна на прокуратурата и съдебните органи под формата на ревизии и финансови проверки години назад с цел да се унищожи напълно и без това останалата без почти никакви средства фирма.
Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават вече заплахи и предупреждения.
Съвсем възможно е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документация.
И това става днес, 30 години след толкова очакваната демокрация!
Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне срещу самите тях или са решили, както не веднъж през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се забрави, но важното е непокорният „Биволъ“ да бъде унищожен.
И не им пука за назряващия международен скандал...
Извинявайте, че днес вместо стихотворение четете всичко това...
Но в случая реагирам не само като баща, а и като гражданин на тази измъчена и болна държава, която носи вечното име България...

16 август 2019г.

https://www.facebook.com/nyordanoff1/posts/2632656643432866
–––––––––––––

Обърнете внимание на датата, защото само 25 дена след това последва небивала репресия към самия мен от страна на прокуратурата... Това до вчера не бях го споделил с никого, дори с Ивана и с малкия ми син Недялко, който почти фанатично тръгна публично да защитава каузата Гешев да бъде избран за главен прокурор. Не исках да му влияя и не му казах, защото уважавам правото на собствено мнение на двамата си сина.

На 9 септември т. г. – е написано съвсем ново „Постановление за привличане на обвиняем и вземане мярка за неотклонение на лицето Недялко Асенов Йорданов“, подписано от прокурор Р. Ганева.
Бях извикан от София в Бургас, за да ми бъде връчена призовка за повдигнато обвинение от страна на Прокуратурата.

Тогава разбрах, че точно по моя случай е сменена първоналната дознателка, на която дадохме своите показания с бай Калчо в деня на произшествието и е назначена друга. Попитах новата дознателка за какво точно е това „Постановление за привличане на обвиняем“? Отговорът беше абсурден: „Няма да Ви кажа, като дойдете след три дена, ще го видите.“
Отидох, разбира се, обзет не толкова от безпокойство, колкото от любопитство.

Попитах защо отново трябва давам показания, след като вече съм ги дал на 25 март и получих отговор, че тогава съм бил само Свидетел, а сега съм вече Обвиняем.
На тръгване и подадох ръка за довиждане, но тя заяви, че е забранено да се ръкува с обвиняеми.

Прочетох Постановлението на прокуратурата и останах като гръмнат. В него никъде не се споменаваше, че потърпевшият е заявил недвусмислено, че няма никакви претенции към мен, че няма никакво намерение да води дело, да не говорим за това, че аз /обвиняемият/лично съм съобщил за произшествието в МВР и съм го завел веднага в Спешна помощ с колата си, както и, че поради бързия си рефлекс съм предотвратил друг много по-тежък изход.

Нещо повече – Прокуратурата изисква от мен като престъпник мярка за неотклонение „Подписка“, която предвижда, че нямам право да напускам града и ако я наруша следва принудително докарване или обявяване за издирване.

Скъпи приятели,

Преминал съм през невероятни и тежки катаклизми и изпитания, от страна на властта през годините, още от най-ранно детство. Но такова нещо ми се случваше за пръв път в живота.

Научих от сигурно място, че действията на новата дознателка и местната прокурорка са продиктувани „отгоре“. Техни колеги бяха категорични, че тези жени никога не биха поели сами отговорност да търсят поводи и да повдигат обвинение, което няма реално основание. И то цели пет месеца след произшествието, изяснено и обявено за приключено.

Съвем ясно беше, че Онези горе искат да ме сплашат в отговор на моето писмо във фейсбук и очакват да почна да се моля да се прекрати делото и да им дължа вечна благодарност и покорност.

А може би разчитат, че след четирите операции, които претърпях през последните две години, може да получа от притеснение инфаркт или инсулт и проблемите, които причинявам с позицията си да се решат по-лесно и бързо... Все пак вече съм на 79...

Напразна надежда...

Какво ли не съм преживял в този живот, включително брутални прокурорски заплахи по времето на Иван Костов, така че реших временно да не давам никаква публичност на тази очевидна отмъстителност на господин кандидата Иван Гешев и на тези, от които е получил съответното съгласие.

Точно тогава бях пред премиера на моята пиеса „Каквото такова“ в Народния театър „Иван Вазов“. Тези, които са били в театър, знаят какво означава това за един режисьор и автор. Още повече, че след осемгодишно прекъсване отново за последно бях решил да се появя на театралната сцена. Опитах се пред моите актьори връстници да не покажа какво ми се случва и мисля, че успях. Но нямах време и възможност лично да се защитя.
Затова поверих делото в ръцете на господин Сава Каров от Бургас – човек с много дълъг адвокатски опит и бивш служител в МВР.

Оказа се, че милият бай Калчо, както и сина му, нееднократно са били призовавани да ме дадат под съд и те категорично са отказвали. Видях се с тях в Бургас и бях поразен от това, което са преживели тези хора. Как 87 годишния човек нееднократно е бил призоваван първо по телефона, а след това и в полицията да се откаже от показанията си и да ме обвини. И всеки път той – възмутен – категорично е отказвал. Накрая отишъл със сина си в пето районно управление Бургас и писмено отново заявил това.

Когато се видяхме с него в Бургас той поиска да бъде записан на видео за всеки случай и е подписал нова декларация, че няма никакви претенции към обвиняемия Недялко Йорданов.

Адвокатът Каров е занесъл на полицията тази подписаната и нотариално заверена от него декларация. Дори старецът и синът му са поискали тяхната специално упълномощена адвокатка също да се яви в полицията и тя е входирала официално по делото изрично волята му.

На базата на всичко това адвокат Каров е поискал прекратяване на прокурорското наказателно дело срещу мен, съгласно изискванията на закона.

И какво е станало?

Адвокатът сподели с мен, че такова нещо никога не е имал в своята богата практика и то противоречи на всякакви правни норми.

Определената от горе прокурорка не само, че не е отменила повдигнатото обвинение и не е прекратила преписката, но е разпоредила то да продължи с назначаването на нова тройна експертиза!

Като се знае как действат тези структури в строга и безпрекословна субординация, естествено всичко това срещу мен, няма как да стане само по личното персонално усмотрение на една местна полицайка или една местна прокурорка. Още повече, че едната от тях е споделила в частен разговор, че просто „изпълнява нареждания“.

Аз не се считам в никакъв случай за „свещена крава“ или недосегаем от закона. Именно заради това и по никакъв начин не се обадих никому, не потърсих „оправяне“ по „втория начин“, а минавам чинно по всички процедури на прокуратурата, защото съм повече от убеден в своята правота и нямам никакви притеснения от ситуацията по същество.

Не искам да гадая каква личност е господин Иван Гешев, без чието знание и поощрение това не би било възможно да се случи. Нямам и съмнение, че той ще отрече, че не знае, а чиновниците му по места действат напълно свободно и по убеждение.

Все едно дали става дума за мен – все пак един стар поет с някакво име в обществото.

Може би иска да му се моля? Или да окаля името ми?
Каква жалка отмъстителност за това, че съм си позволил да защитя единия си син Асен и неговата кауза за справедливост.

И как изобщо не му пука за другия ми син Недялко, собственик на агенция ПИК, който толкова време вече понася хиляди хули и подигравки задето се е заел със защитата на прокурора Гешев. Обзет от някаква необяснима за мен илюзия, Без да подозира какво прави въпросната личност дори с родния му баща.

Скъпи приятели,

Сърцето ми, слава Богу е здраво, мозъкът ми работи безотказно и нямам никакво намерение да се предавам. Споделям това с вас, защото всичко може да се очаква от човек, който ще ни бъде главен прокурор цели 7 години и ще бъде неприкосновен от закона.

Няма начин това да не е известно и на министър-председателя Бойко Борисов, който преди четири години наистина направи един жест към мен в труден момент, заради което му прощавах много неща. Странно, но като че ли не съм изненадан от неговото поведение в случая.

Почти сигурен съм, че ще последва изявление,че нито той, нито Цацаров, нито Гешев са знаели за този случай. И че това е нормална местна инициатива – след като не иска да ме съди потърпевшия, ще ме съди държавата.

И че датите 16 август с публикацията ми за Гешев и 9 септември с обявяването ми от свидетел в обвиняем нямат никаква зависимост помежду си.

Готов съм на такъв процес, но ще настоявам той да бъде публичен и да му се даде широка гласност.

Не заемам никаква страна в този болен въпрос да бъде или да не бъде Иван Гешев главен прокурор. Не участвам в никакви демонстрации, включително в тази на Недялко в негова подкрепа, нито в тази, в която не участва Асен, макар че я подкрепя морално.

Такава е съдбата на един български родител в това жестоко време разделно.

Такива са фактите... Вие преценете...

Тази моя изповед пред вас – моите хиляди приятели във фейсбук, е написана преди време, но реших да не я публикувам преди избора на нов главен прокурор, за да не се изтълкува като моя провокативна намеса в гласуването. Но не мога да не изкажа своето притеснение от следващата седемгодишна практика на един човек, който много лесно и бързо проявява лична отмъстителност. Позволих си само да публикувам едно стихотворение на датата 10 ноември...

ДО ЕДИН ПРОКУРОР

Защо опитвате да смачкате поета...
И да го унизите... Да мълчи...
Душата му е тъжна и проклета...
Но сухи са добрите му очи.

Опасен ли е... Яростен и вярващ...
Видял е всичко.. И добро... И зло...
Запява Славей... И заграчва Гарван...
Върти се старото му колело.

Върти се...Спре... Последни обороти...
И птиците... Долитат... От къде?
Ах, тялото... Но мозъкът работи.
И няма... Няма да се предаде.

Ти, който се гласиш сега да съдиш..
И ще успееш... Виждам... Може би...
Познах те вече.. Знам какъв ще бъдеш.
А ще решаваш хиляди съдби.

А моята... Тя вече си отива...
Но няма да се предаде до край.
До като още диша... И е жива...
Все ти е тая... Но това го знай!

10 ноември 2019г.
6ч.54м. Сутринта

ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО НА РАЙОННАТА ПРОКУРАТУРА В БУРГАС:

По повод публикация в информационна агенция „ПИК“, озаглавена „Поетът Недялко Йорданов: Как на 80 години с 4 операции, станах обвиняем. С мярка „подписка“ и забрана да напускам града“, пресцентърът на Апелативна прокуратура – Бургас заявява следното: 

По досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Бургас, към наказателна отговорност е привлечен г-н Недялко Йорданов., обвинен в причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец, настъпила в резултат от пътнотранспортно произшествие, допуснато на пешеходна пътека. 

Г-н Недялко Йорданов е обвинен за това, че на 26.03.2019 г., около 10.30 ч., в гр. Бургас, на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Ген. Гурко”, регулирано с работеща светофарна уредба и пешеходна пътека, при управление на лек автомобил марка „Опел”, модел „Зафира”, нарушавайки правилата за движение – чл.120, ал.1, т.2 от ЗДвП: „Когато преминаването на пешеходците през пешеходната пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на превозното средство е длъжен след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването – да пропусне пешеходците, които все още преминават на пешеходната пътека”; чл.20, ал.1 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват” и ал.2: „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”; чл.116 от ЗДвП – „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към ... престарелите хора”; чл.119, ал.1 от ЗДвП: „При приближаване към пешеходна пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре”; чл.119, ал.3 от ЗДвП: „Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци ...”, и чл.54 от ППЗДвП: „Пътен знак Д17 Пешеходна пътека”, като по непредпазливост допуснал пътнотранспортно произшествие с пресичащия отдясно-наляво по пешеходна пътека на зелен сигнал на светофара пешеходец К.Л., като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване външния малеол на левия крак, довело до трайно затруднение на движението на левия крак за срок от около 2-3 месеца при обичаен ход на оздравителния процес – престъпление по чл.343, ал.3, пр. последно, б.„А”, пр. второ, вр. ал.1, б.„Б”, пр. второ, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.120, ал.1, т.2, вр. чл.20, ал.1 и ал.2 , вр. чл.116, чл.119, ал.1 и ал.3 от ЗДвП, вр. чл.54 от ППЗДвП.

Обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза, в което е посочено, че лекият автомобил управляван от обвиняемия е извършил маневра – завиване наляво в кръстовището от ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“, в посока УМБАЛ Бургас, на зелен светофар, като маневрата е извършена със скорост от 20 км/ч. Пешеходецът е предприел пресичане на пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека по бул. „Демокрация“, движението му е извършено на зелен светофар за пешеходци. Ходът му е бил спокоен, със скорост от 3.2 км/ч. Според експерта, опасността е възникнала, когато автомобилът е навлязъл в кръстовището и водачът за пръв път е можел да го възприеме, като пресича пешеходната пътека. В този момент, пешеходецът не е попадал в опасната зона за спиране на автомобила. Според експерта, настъпилият удар е бил предотвратим.

На основание чл. 60 от НПК, спрямо г-н Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Тази мярка за неотклонение е най – леката, предвидена такава в НК. По съществото си, тя не налага забрана обвиняемият да напуска местоживеенето си.

Обвиняемият Недялко Йорданов е дал подробни обяснения в присъствието на упълномощен от него защитник. Заявил е, че не желае материалите по разследването да му бъдат предявени. Посочил е, че иска да бъдат предявени на упълномощения от него защитник. На 31.10.2019 г. разследването е било предявено на посочения от Недялко Йорданов адвокат. Защитникът е направил искане за преквалификация на престъплението по чл.343а от НК, тъй като обвиняемият е оказал помощ на пострадалия след деянието. Това искане е било отразено в протокола за предявяване на досъдебното производство.

Воля за прекратяване на досъдебното производство е изразил и пострадалият К.И. Той е направил това на 29.10.2019 г., когато материалите от досъдебното производство са били предявени на упълномощен от него адвокат. Последният е заявил от името на доверителя си, че  няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу г-н  Недялко Йорданов, като в този смисъл не поддържа направено искане в депозирана (на 16.04.2019 г.) молба да се провежда такова наказателно производство.

Въпреки заявената воля за прекратяване на досъдебното производство, изразена от пострадалото лице и Недялко Й., Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за това. 
В постановление на наблюдаващия прокурор, изготвено на 04.11.2019 г., изрично е посочено, че деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност г-н Недялко Йорданов  е извършено на пешеходна пътека. Поради тази причина, законът не позволява прекратяване на наказателното производство по искане на пострадалия.

Независимо, че поради настъпването на ПТП на пешеходна пътека, наказателното производство не би могло да бъде прекратено по искане на пострадалия, фактът че г-н Недялко Йорданов е оказал помощ на последния след деянието, следва да се отчете единствено и само като смекчаващо вината обстоятелство.

Въпреки, че Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за прекратяване на досъдебното производство, наблюдаващият прокурор е изразил воля да назначи повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза. Това се прави изцяло в съответствие със закона, за да бъде извършено пълно, всестранно и обективно разследване, като така ще се защитят правата на пострадалото и обвиняемото лице.
В обобщение на посоченото по – горе, заявяваме категоричната си позиция, че Районна прокуратура  – Бургас е действала при стриктно спазване на закона, като всякакви внушения, че това не е било сторено не отговарят на истината.  


В категории: Темида


Автор
17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Абе тоз наред ли е?
16.11.2019 12:29:42
0
6
Какъв Гешев бе Недялко, излагаш се бе човек! Законите са за всички, а на теб не ти отива да падаш толкива ниско. Всички искате ред и справедливост, а като опре до вас все някой ви е виновен. Тръмп, Бойко, Гешев, Ротшийлд и кой ли не!
16.
Ех Недялко
16.11.2019 08:01:43
0
5
За толкова години не научили че прокуратурата е върховната власт в тая държава, а над главния прокурор е "само небе" - по думите на Татарчев. Законът определено не е в твоя полза заради средната телесна и пешеходната пътека но когато е за наши хора все се намира начин да им се помогне - справка Московски и др. Тези обаче НЕпрощават. Дори и сина ти не може да ти помогне защото може да е плътно зад Гешев ама му е в ръцете - след порнопубликациите в ПИК прокуратурата по всяко време може да му повдигне обвинение и повярвай ми ще го осъди защото престъплението е дето се вика "нарисувано".
15.
*********
16.11.2019 07:51:54
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
Тоя га познавам
16.11.2019 07:50:26
3
5
Затова поверих делото в ръцете на господин Сава Каров от Бургас – човек с много дълъг адвокатски опит и бивш служител в МВР.
13.
бургазлия
16.11.2019 06:23:21
0
8
Другарю Йорданов,няма свещени крави,има закон,който Вие сте нарушили и точно това трябва да Ви напомни,че има и други времена извън тези,с които сте свикнали.Чета ,че адвокат Ви е Каров.Ами, да Ви е честит.Че не сте чували "дознател" е Ваш проблем.Руска дума,въведена като форма от десетилетия в България,сега е заменена с "разследващ полицай".Всеки трябва да осъвременява и обогатява езика си,дори и признати поети.За нарушение на закона като Вашето никога няма да се занимават Гешев,Мешев и не знам още кой си-излишно се ласкаете.Според вината и нивото.А Каров знае как стоят нещата и няма нужда да обикаля с някакви подписки насам и натам.Или поне си мисля че зная.А дано.
12.
*********
15.11.2019 19:49:54
68
30
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Ай ся,
15.11.2019 18:45:46
28
12
блъснал си човек на пешеходна пътека, който е със средна телесна. Болницата подава случая на Прокуратурата. Неволно, случайно, няма значение. Гешев, Нийл Армстронг, Кубрат Пулев - всички са виновни.
10.
Чужденец
15.11.2019 18:36:31
20
42
Аз съм на страната на Недялко Йорданов -почтен гражданин ,честен човек и велик поет !!! Дал е на народа си много повече ,отколкото е получил. В случая е ясно , че му кроят шапка,но няма да стане! Гешев и мнооого, Недялко е един !
9.
Марин
15.11.2019 18:03:33
41
22
Голяма мъка, голяма загуба! Днес другарят Недялко нямало да стихоплетничи! То кой ли му чете вече изтърканите творения. Нямал пострадалия претенции. Или му е платено или е заплашен с нещо. Ами то на пешеходната пътека вяра да й нямаш. Как може простосмъртни пешеходци без лаврови венци да си помислят, че имат там предимство? Зависи кой е на волана. Ако беше друг виновника, до сега да е осъден,
8.
наблюдател на живота
15.11.2019 17:50:50
37
22
В един друг сайт пък се оплаква,че Гешев го бил нарочил,заради сина му -Асен Йорданов,собственик на сайта „Бивол“.
Може да е добър поет,но закона е еднакъв за всички.
Времето,когато можеше да се обади ш на прокурора и да кажеш„Недялко Йорданов се обажда“,вече отмина.На 80 години пенсинерите се разжождат в градината и не карат автомобили.
7.
*********
15.11.2019 17:12:49
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Marinero
15.11.2019 16:00:31
8
45
Интересна прокуратура имаме. За случая на Недялко Йорданов - вървят по канапа и по буквата на закона, а за КТБ , за едни 4 милиарда и тефтерчето с инициалите на ДП и ДП 1 се правят на ударени и заобикалят около законите.
5.
Критик
15.11.2019 15:15:26
70
41
Всеки човек има някакъв талант, но законите трябва да са еднакви за всички! Това, че е стихоплетец и се изразява в рима, не го прави по-висш. Стига с неговите комунистически привилегии! Христо Фотев и Петя Дубарова са големите поети на Бургас и ще останат в историята на българската литература. Недялко Йорданов е едно нашумяло и лансирано име на соцреализма в художествен стил трала-ла. Браво на прокуратурата! Така се прави-този път поздравления!
4.
нногто
15.11.2019 14:50:37
66
39
тоя цял живот е бил с привилегии и е лапал с "двата карбуратура" и сега пак ни пробутва театъра че е "жертва" на прокуратурата - той най големия поет в Републиката! А че по закон, щом има средна телесна повреда, Прокуратурата е ДЛЪЖНА да образува наказателно производство, да разследва и предаде на съда случая, където ще се решава кой какво! ама нашия човек пак е "жертва" и иска да мине по втория начин! и му са виновни всички, прокурори, разследващи и дори намесил Гешев! твърде голямо внимание е решил, че му се обръща и го "коват" видиш ли него! За простосмъртните може , но за "поета" как така ще е виновен, че той е богоизбрания!! а адвокат Каров много добре следва да знае, какво казва закона в случая!
3.
Леле малеее
15.11.2019 14:32:22
66
45
Какво правно невежество!
Цял роман изписа. А то Закона е ясен. Щом ПТП е на пешеходна пътека и е причинена средна телесна повреда, делото не може да се образува по тъжба на пострадалия, а още по малко да се прекрати по негова воля. Ама и Недялко си е взел един адвокат....мале мале... този Каров не знае ли това за да му обясни, че ще има дело. Освен това адвоката не се сетил да иска нова експертиза, та самата прокурорка е назначила такава и то изцяло в интерес на обвиняемия-белким се установи нещо в негова полза/ я скорост, я опасна зона,я видимост или че не е на пешеходна пътека/! Но защо си ангажират некадърни адвокати-не мога да разбера? Дори интелигентни хора,действат в това отношение като овце!
2.
Ганю
15.11.2019 13:48:12
82
60
Законът трябва да е еднакъв за всички ! С какво тоя е по специален ? Цял живот е бил такъв. Винаги до силните на деня ! С Николай Жишев ходеше под ръка,а после се изкара репресиран !
1.
XX
15.11.2019 13:29:43
81
53
Законите са еднакви за всички.Стига е ревал
Недялко Йорданов.Двамата му сина са най-
големите манипулатори в България.
Бащата на Недялко Йорданов е убит от
неговите партийни другари-комунистите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пращат в гръцкия затвор за 9,3 г. белгиеца, осъден за каналджийство на мигранти Пращат в гръцкия затвор за 9,3 г. белгиеца, осъден за каналджийство на мигранти

Тони Н. е предаден на съдебните власти на Република Гърция

Томислав Дончев за Борисов и Радев: Когато двама се карат, виновен е по-умният Томислав Дончев за Борисов и Радев: Когато двама се карат, виновен е по-умният

Вицепремиерът и шефът на НОЩ ген. Мутафчийски не можаха да се ангажират със срок за по-облекчени мерки

Депутатът Севим Али: Скъпи медици, прекланяме се пред милосърдието Ви! Депутатът Севим Али: Скъпи медици, прекланяме се пред милосърдието Ви!

Благодаря Ви за това, че днес многократно доказвате своя професионализъм!, казва в поздравителния си адрес народният представител

Пишман гангстери се опитаха да оберат бензиностанция край Равда Пишман гангстери се опитаха да оберат бензиностанция край Равда

Две момчета с маски, на около 17-18 години, нахлули в търговския обект, искали оборота, но…

Херо Мустафа към Борисов: България и САЩ са по-силни заедно Херо Мустафа към Борисов: България и САЩ са по-силни заедно

В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса

Дневен бюлетин на УМБАЛ "Дева Мария": Настанени са 86 пациенти, извършени са 18 операции и проплакаха 4 бебета Дневен бюлетин на УМБАЛ "Дева Мария": Настанени са 86 пациенти, извършени са 18 операции и проплакаха 4 бебета

Към 6 април в университетска болница „Дева Мария“ няма пациент, суспектен или диагностициран за COVID-19

Кметът на Обзор Христо Янев: Не трябва да оценяме лекарите само в трудните времена Кметът на Обзор Христо Янев: Не трябва да оценяме лекарите само в трудните времена

Медиците трябва да виждат подкрепата и благодарността ни, казва в обръщението си градоначалникът на Обзор

Вълчо Чолаков: Благодаря на медиците, че са по местата си и често въпреки условията, а не заради тях Вълчо Чолаков: Благодаря на медиците, че са по местата си и често въпреки условията, а не заради тях

И всеки ден многобройни човешки погледи гледат във Вас с надежда за помощ, казва в поздравителния си адрес областният управител на Бургас

Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост

Дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм, каза президентът

Кметът Димитър Николов посочи кои са големите герои на Бургас Кметът Димитър Николов посочи кои са големите герои на Бургас

Още от първия ден, въпреки страха от заразяване и недостига на защитни облекла и средства, Вие отново бяхте там - в отделенията, в болничните стаи, в амбулаторните кабинети, в лабораториите, отбеляза градоначалникът

 

От кабинета на Борис Джонсън с първи добри новини за състоянието му От кабинета на Борис Джонсън с първи добри новини за състоянието му

Британският премиер е получил кислород през нощта, но не е бил интубиран

Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19 Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19

Такава тенденция имаше и в Китай заради изолацията

Заради пандемията: Фейсбук вече следи абонатите си Заради пандемията: Фейсбук вече следи абонатите си

Социалната мрежа записва информация за местоположението на потребителите в САЩ

Семейство българи - жестоки сводници в Италия Семейство българи - жестоки сводници в Италия

Принудили една от техните проститутки да абортира поне седем пъти

Официално: Великденските служби в Гърция - при закрити врата Официално: Великденските служби в Гърция - при закрити врата

Вижте какво предвиждат новите разпоредби

Филмът „Заразяване“ се качи на високите места в класациите, актьорите с послание (ВИДЕО) Филмът „Заразяване“ се качи на високите места в класациите, актьорите с послание (ВИДЕО)

Макар и виртуално, те се събраха, за да разяснят някои неща, които може би са полезни днес

Почина едно от момичетата на Джеймс Бонд Почина едно от момичетата на Джеймс Бонд

Онър Блакман е починала от естествени причини в дома си в Съсекс в Южна Англия

Вълна от солидарност за Борис Джонсън, след като състоянието му се влоши Вълна от солидарност за Борис Джонсън, след като състоянието му се влоши

Британският премиер все още е на интензивно лечение

Български лекар в Аликанте, който създаде предпазна маска от шнорхел за гмуркане, се превърна в герой Български лекар в Аликанте, който създаде предпазна маска от шнорхел за гмуркане, се превърна в герой

Д-р Петков няма да забогатее от откритието си, защото в извънредното положение в Испания всички открития в борбата с болестта не се заплащат

Приеха Борис Джонсън в интензивно отделение Приеха Борис Джонсън в интензивно отделение

Британският премиер бе приет в болница в Лондон в неделя с температура и кашлица, след положителен тест за коронавирус

Бойко Борисов Бойко Борисов Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга Виц на деня Виц на деня След с*кс, тя се обръща нежно към него:
– Скъпи, за бъдещето ли мислиш?
– Дааа, чудя се дали вече да не сложа летните гуми?!

Виц на деня Виц на деня Катантинно:
- Мило, нали знаеш, че при нагряване телата се разширяват?
- Да, и?
- Ми ето, не съм дебела, а дяволски гореща!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако се изтърпите по време на карантината, после спокойно може да се ожените.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори