×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Пламен Петров: Успешният мениджър е дисциплиниран, отговорен и динамично балансира грижата към хората и твърдостта към фактите и резултатите


Пламен Петров: Успешният мениджър е дисциплиниран, отговорен и динамично балансира грижата към хората и твърдостта към фактите и резултатите
Гранд Хотел и СПА Приморец е знаково място за събиране на интелигентни и търсещи хора не само за Бургас, но и на национално ниво, заяви Пламен Петров
07 Ноември 2019, Четвъртък, 10:46 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пламен Петров ще представи пред бизнес общността в Бургас своята книга "Студен душ за мениджъри"

По покана и с любезното домакинство на Гранд Хотел и СПА Приморец в два последователни дни - 27 и 28 ноември (сряда и четвъртък) в Бургас ще гостува Пламен Петров от Equinox Partners. Той има над 20 години опит в управлението на процеси и екипи и в морския град ще влезе в ролята на фасилитатор на две отделни ценни събития, насочени към мениджърите, които желаят да работят по-успешно и ефективно – представяне на тематични книга и обучение.  

На 27 ноември (сряда) от 18:00 часа Пламен Петров ще представи пред бизнес общността в Бургас своята книга "Студен душ за мениджъри". Четивото събира различни теми от мениджърската практика, които подпомагат вникване в разнообразни аспекти на работната проблематика от страна на ръководните служители. Всяка тема е допълнена с насоки за разпознаване на спецификите и релевантни реакции за успешното преодоляване и изработване на оптимален работен процес.

Събитието е с вход свободен.

На 28 ноември от 9:30 до 16:30 часа ще се проведе обучение "Ефективна комуникация и мотивация за мениджъри". Тренингът ще обхване часовете от 9:30 до 16:30. Подходящ е за мениджъри на екипи. Ще бъде изцяло практически, с реални казуси и с реални решения за хората в групата - за повишаване ефективността на комуникацията в екипите, както и за повишаване на ангажираността и мотивацията в работата. Цена за участие в еднодневното обучение: 89.00 лева на участник

В последните години на корпоративната си кариера г-н Петров работи за IBM, където инициира първата вътрешна коучинг инициатива за България. Има MBA от City University оf Seattle и е завършил програмата на Маршал Голдсмит “Stakeholder Centered Coaching”. Води лидерски програми за развитие на ръководители на екипи за клиенти като Google, HP, CEZ, ABB, Latecoere, Strypes, Naxex Technological Development, Nevexis, A Data Pro, Advent, Tymbark Bulgaria, Каменица, Каолин АД и много други. Създател на популярния подкаст “Сутрешно предаване за мениджъри”, в който представя много теми от мениджърската практика и провокира слушателите да погледнат към себе си и да станат по-добри лидери.

Повече – разказва самият Пламен Петров.

- Г-н Петров, защо избрахте Гранд Хотел и СПА Приморец за среща с Бургас?

- Изборът беше много лесен, тъй като Гранд Хотел и СПА Приморец и знаково място за събиране на интелигентни и търсещи хора не само за Бургас, но и на национално ниво.

- Защо обучение „Ефективна комуникация и мотивация за мениджъри" е необходимост за всеки съвременен мениджър?

- Събитието е ценно, защото в кратко време синтезира много добри практики от работата с мениджъри на различни компании, работещи в българска среда и в условията на нашите собствени национални ресурсни ограничения. Ще разберем, че в крайна сметка, единствените ограничения, които имаме в работата си са тези, които сами си поставяме.

- Бихте ли споделили повече за Екуинокс Партнерс, от които сте част?

- Компанията създадох заедно със съпругата си през 2011 в София. Името ѝ подсказва каква е философията ни за бизнеса и живота. Етимологичния произход на думата "Equinox" идва от латински и означава "равноденствие" и "равнопоставеност". Наличието на равнопоставеност, взаимно уважение и баланс са отправните ни точки в работата. Компанията е тясно специализирана в дейност като изнесен партньор на клиентите, за развитие на техните мениджъри като добри ръководители на екипи. Клиентите с които работим в последните години са най-вече от сферата на производство и ИТ.

- Как подхождате към даден проблем, с който се сблъсквате като мениджър?

- Винаги и на 100% с един обикновен въпрос. И той е: "Как аз лично "допринасям" този проблем да възникне и да съществува?". Всички проблеми в работата ми, които съществуват хронично, са налични единствено и благодарение на това, че аз по някакъв начин "допринасям" за тяхното съществуване – с моите действия или бездействия. Възникването на проблеми не е нещо лошо - те са бушони, които ни предпазват от големи кризи. Големите кризи в екипите почти никога не се случват внезапно. Те избухват внезапно, но подготовката им продължава месеци и години, тогава, когато мениджърите неглижират проблемите и обвиняват някой друг за тяхното съществуване, вместо да погледнат към себе си да видят това, как самите те "допринасят" за тяхното съществуване.

- Кой е въпросът, който най-често чувате от мениджъри в различни компании?

- Най-често задаваният въпрос е "Как да задържим и мотивираме хората, които не са мотивирани?"

- Какви са качествата, които успешният мениджър притежава?

- На първо място смиреност и вглеждане и опознаване на собствените ценности, цели и мечти. На второ място - смелост за действие. На трето място - дисциплина. И на четвърто последно място - хумор, но само в краен случай.

- Умеят ли хората на ръководни позиции у нас да общуват пълноценно с екипите си и коя е най-често срещаната грешка, която допускат?

- Хората на ръководни позиции, които общуват пълноценно с екипите са единици. Буквално са единици. Почти всички имат желание да го правят, но малко успяват да преборят собственото си его и слепи петна, за да го направят пълноценно. Най-често срещаната грешка е обвинението към другите за собствените неуспехи.

- Как бихте описали успешната връзка ръководител - екип?

- Бих я описал като човешка връзка. Това е най-важното - ръководителят и екипа да се виждат и общуват човешки като хора, а не през маски, роли и външни очаквания. 

- Какво бихте посъветвали мениджърите у нас?

- Бих ги посъветвал да следват по-малко чужди съвети и да се доверяват повече на опита и интуицията си. Дори и да сбъркат, собственият им опит ще бъде по-добър учител, от чуждите съвети. Естествено, бих ги посъветвал, да не следват и моя съвет, а да пробват това, което им подсказва интуицията.

- Бихте ли препоръчали литература, която всеки мениджър е добре да прегледа?

- Силно препоръчвам 3 книги – “Към себе си” на Марк  Аврелий, “Нравствени писма до Луцилий” на Сенека и “Принципи” на Рей Далио.

- Автор и водещ сте на много популярен подкаст за мениджъри. Как стигнахте до идеята за него?

- Стана спонтанно, когато една сутрин в офиса си получих по куриер персонализиран подарък от един хотел, който беше изпратил няколко много елегантни вещи за офиса ни. Когато видях с каква грижа са изпратени тези вещи, веднага изпитах реципрочно чувство да им се обадя, да им благодаря и да им върна жеста по някакъв начин. Записах този "аха" момент в един подкаст, споделяйки, че малките жестове в бизнеса имат голямо значение…и така тези записи продължават вече 388 епизода към този момент с различни научавания с моменти като този, които възникват както в офиса ни, но най-вече в тренинг залата при работата с мениджъри от различни компании. 

- Трудно ли събрахте аудитория?

- Не, аудиторията се създаде и увеличи съвсем органично от човек на човек през работата ми с различни компании. Всеки месец работя със стотици мениджъри от различни екипи в страната и чужбина и реално те или вече са слушали подкастите преди да се срещнем в залата, или започват да ги слушат след това, тъй като някои подкаст епизоди са част от учебните материали в лидерските ни програми.

- Факт отскоро е първата Ви книга "Студен душ за мениджъри". Как се решихте на нея?

- Писанието на книга стоеше в списъка ми с дневни задачи от 4-5 години. Прехвърлял съм си тази цел в десетки тефтери, докато едва миналата година седнах да пиша сериозно. Първия ръкопис спрях и изтрих, когато бях до половината. Бях прекалено повлиян от философията на стоиците и си дадох сметка, че книгата ми се превръща в модерна абстрактна версия на стоицизма, вместо да има наистина плътен и собствен характер. След като изтрих всички страници, стартирах от начало и то с началото на собствените ми подкасти. Реших да използвам аудио епизодите като отправна точка и да развия тезите по всяка тема, като към това оставя линк към всеки първоначален епизод в самата книга. Има голяма времева разлика между аудио записите на подкаста и съответната глава в книгата, което ми позволи да обогатя книгата не само с основните уроци от подкаста, но и с допълнителни идеи и въпроси, които са ми са се появили след това.

- Какво е за Вас текущото Ви занятие като ценност, удовлетвореност, предизвикателство?

- В момента прекарвам работно си време в три основни неща - на първо място прекарвам време с екипа си, за да създаваме всеки ден вдъхновяваща визия за промените, които искаме да видим във и около нас. На второ място, водя всяка седмица различни лидерски програми за мениджърите на компаниите, които са ни клиенти. И на трето място прекарвам време в четене и писане. Удовлетворението се появява като страничен резултат от добре свършена работа, а не като нещо, което целенасочено преследвам на всяка цена. Единственото постоянно предизвикателство е в днешния ден да съм по-добър във всичко, което правя, от вчерашния.

Отправям покана, към ръководителите на екипи, които изпитват ежедневните болки на растежа и на работата в непрекъснато променяща се среда. Заповядайте на 28 ноември (четвъртък) в Гранд Хотел и СПА Приморец. Ще ви очаквам, за да комуникираме подробно относно „Ефективна комуникация и мотивация за мениджъри". Във времето, което ще прекараме заедно ще намерите отговори на много въпроси, които ви вълнуват при работа с вашите екипи и ще си тръгнете заредени и вдъхновени от приятния „студен душ“, който сме подготвили.

 

За повече информация и запазване на място:

+359 877 850 001 | [email protected]

 


В категории: Бургас


Топлото време отложи грипа
Топлото време отложи грипа 17/11/2019, Неделя 15:20 0
България Всички новини
На пленум: Нинова спечели поредна битка с вътрешната й опозиция в БСП с вот от 74 срещу 26% На пленум: Нинова спечели поредна битка с вътрешната й опозиция в БСП с вот от 74 срещу 26% Синът на полицейски шеф загина мистериозно на лов Синът на полицейски шеф загина мистериозно на лов

Борис Атанасов Атанасов, на 34 години, е бил на лов с ловната дружинка на село Красава

Атанас Зафиров: Да, това е завръщане на БСП в местната власт след погрома през 2015 г. Атанас Зафиров: Да, това е завръщане на БСП в местната власт след погрома през 2015 г.

Важното е, че резултатите сега са по-добри и че пътят е правилен, смята членът на Изпълнителното бюро на партията

ДНСК прекрати лицензите на шест фирми за строителен надзор ДНСК прекрати лицензите на шест фирми за строителен надзор

Направени са 4341 проверки на фирми

Янакиев на пленума на БСП: В Созопол се борихме с шайка, получихме изключителна подкрепа от партийното ръководство Янакиев на пленума на БСП: В Созопол се борихме с шайка, получихме изключителна подкрепа от партийното ръководство

Новият кмет благодари поименно на Кирил Добрев, Деница Златева и Атанас Зафиров

ТОЛ служители съсипаха шофьор, само защото... ТОЛ служители съсипаха шофьор, само защото...

Водачът отказал да представи поисканите от проверяващите документи и напуснал мястото на проверката

Кирил Добрев към опозицията в БСП: Благодаря, че нямаха търпение да започнат вътрешнопартийната кампания Кирил Добрев към опозицията в БСП: Благодаря, че нямаха търпение да започнат вътрешнопартийната кампания

Според доклада на Добрев за пъври път от 1995 г. се слага край на тенденцията БСП да получава по-ниски резултати на местни избори в сравнение с всеки предходен

Майка остави момченцето си в детски кът и преживя голям кошмар Майка остави момченцето си в детски кът и преживя голям кошмар

Детето ми бе набито и изподрано жестоко по лицето от друго дете, разказва тя

Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима" Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима"

Полицаите следят и за изправността на чистачки и светлини

Милко Калайджиев връща 300 000 лв., санкциониран е за къщата му за гости Милко Калайджиев връща 300 000 лв., санкциониран е за къщата му за гости

Инспектирана е документацията на 276 от общо 288 къщи за гости. На 157 обекта е наложена пълна санкция

Тръмп е в добро здраве, констатира медицински преглед Тръмп е в добро здраве, констатира медицински преглед

Тръмп е решил да се подложи на медицински преглед по-рано, за да не губи време за това в „плътно натоварената 2020 г.“, когато предстоят президентски избори

Момиченце написа писмо на починалия си баща и получи отговор "от рая" Момиченце написа писмо на починалия си баща и получи отговор "от рая"

В него пишело, че картичката е "преодоляла звездите и другите космически обекти и е доставена на татко в рая"

Нежната революция на 30 години. Как чехи и словаци смениха режима? Нежната революция на 30 години. Как чехи и словаци смениха режима?

На 17 ноември 1989 г. стотици млади демонстранти излязоха на улицата

Бомба! Секссимвол смени Гришо в леглото на Никол Бомба! Секссимвол смени Гришо в леглото на Никол

Аз съм свободна, а той е горещ, въздъхна певицата

Преговорите за бюджет 2020 на ЕС пропаднаха Преговорите за бюджет 2020 на ЕС пропаднаха

В бюджета за идната година страните искат да намалят разходите с 1,5 милиарда евро (1,65 млрд. долара), както и да заделят средства за справяне с евентуални сътресения, свързани например с Брекзит

"Жокера" мина $1 млрд. приходи "Жокера" мина $1 млрд. приходи

Филмът е първият категоризиран като неподходящ за лица под 17 години без придружител, но постижението му е без аналог

Стрелба в Истанбул, трима души са убити Стрелба в Истанбул, трима души са убити

Жертвите са от едно семейство

Прекомерното пазаруване в интернет разстройва психиката Прекомерното пазаруване в интернет разстройва психиката

Всеки 20-и човек е обсебен от манията да поръчва артикули от сайтове

Принц Хари е най-секси таткото на годината Принц Хари е най-секси таткото на годината

Британският престолонаследник често се допитвал за бащинството до свои фенове

„Ну, погоди!" се завръща! Правят нови 26 епизода „Ну, погоди!" се завръща! Правят нови 26 епизода

Първата серия ще излезе през лятото на 2020 година

Йордан Лечков Йордан Лечков БФС е международна организация Виц на деня Виц на деня - Жена, отивам да изхвърля боклука и после до магазина. Искаш ли да ти взема нещо?
- От магазина ли?
- Бе, ако кажеш, може и от боклука...
Виц на деня Виц на деня Свещеник вижда пияница да се мотае около църквата и му казва:
- Страхувам се, че с теб няма да се видим в Рая, синко.
- Какви ги говориш, отче! Какво чак толкова лошо сте сторили?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако някой е решил да ти спаси з*дника, не се радвай. Възможно е да има идеи за него!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори