×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първата по рода си IT академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас е вече факт (ВИДЕО)


Първата по рода си IT академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас е вече факт (ВИДЕО)
Над 400 са желаещите да придобият квалификация по информационни технолигии в новата академия
04 Ноември 2019, Понеделник, 15:27 ч.
Автор: Флагман.БГ

Кметът на Бургас Димитър Николов и ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Магдалена Миткова дадоха старт на Скейл Фокус Академия 

В Аулата на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе официално открита първата по рода си IT академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас. След като през септември от Скейл Фокус Академия обявиха намерението си да обучат 10 000 програмисти напълно безплатно през следващите 5 години, вчера бяха посрещнати първите 120 курсисти, записани за стартиращия тази седмица курс за начинаещи.

В Бургас вече има огромен интерес към информационните технологии. Преди 4 години, ако трябваше да организираме група за програмисти, едва ли щяхме да съберем повече от 20 души. Радвам се, че сега, когато стартираме академията, има над 400 желаещи да придобият квалификация в тази област. IT индустрията в момента е най-бързоразвиващата се индустрия не само в България, а и в Бургас и в следващите няколко години ще бъдат нужни за този сектор изключително много млади хора, като вас“, заяви Димитър Николов при откриването на Академията, който бе сред официалните гости на събитието.

 

На церемонията присъстваха представители на местната администрация и образователната система в Бургас

 

Домакинът на събитието – ректорът на най-стария университет в Югоизточна България проф. д-р Магдалена Миткова, също поздрави първите курсисти в академията. „За мен е изключително удоволствие да видя тази Аула, пълна с бъдещи IT специалисти, които ще живеят в нашия град, ще работят и ще захранват сектора с работещи програмисти“, заяви проф. д-р Миткова

Основният инициатор на новото образователно начинание в Бургас - изпълнителният директор на Скейл Фокус Академия Христо Тодоров заяви: През годините съм забелязал, че дали един човек е успешен в IT сферата не зависи нито от неговото минало, нито от това дали е имал добри оценки по математика в училище. Зависи от 3 неща: мотивацията да се включи, амбицията до къде иска да стигне и правилната среда. Вярвам, че академията ще даде на записалите се последното, а това, че те са тук днес показва, че имат правилната мотивация и амбиция.

Академията се реализира с пълната подкрепа на община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на IT общността в града. Най-добрите сред завършилите ще имат възможността да се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които Скейл Фокус Академия си партнира веднага след дипломирането си.

Повече информация може да намерите на сайта на академията - https://scalefocus.academy




В категории: Просвета


17
Коментара по темата
17.
ХХ
05.11.2019 10:23:10
1
1
@16
Ако има фирми, ще има някаква "конкуренция" и част децата ще се връщат от софия.
Точно такъв тип "обучение" възпрепятства истински добрите фирми да идват. На псевдообучение - псевдофирми.
16.
До XX
04.11.2019 21:46:51
5
5
Брей, какви интелектуални капацитети имало във форума на Флагман. Вие да не сте симпатизант на ГЕРБ? Явно вие не загрявате съвсем. Написано е, че са нужни още фирми, което означава повече възможности за реализация. А що се отнася до обучението, ако то не е проблем, защо почти всички, които завършат средно или висше образование в сферата на ИТ в Бургас не могат да се реализират на база получените знания и им се налага да карат курсове или да се дообразоват по фирмите? Ако бяха обучени на топ ниво, дори при липса на местни фирми не би било проблем да работят и дистанционно за чужди фирми. Друг път, когато критикувате ви съветвам да се аргументирате, за да не изглеждате глупаво.
15.
XX
04.11.2019 21:09:46
5
4
@13
Проблемът не е в обучението, а в реализацията... но явно трол кат теб е тъп да го вдене...
14.
Колега
04.11.2019 19:54:53
5
8
Опазил ни Господ от тея ускорени програмисти...
13.
ИТ
04.11.2019 19:50:42
1
6
Това, че преди 4 години нямало да има желаещи е лъжа. Ако тези процеси бяха започнали в замиращия ни градец още преди 10 години, сега обликът му щеше да е друг. Приветствам решението на Скейлфокус и се надявам поне още 10 фирми да ги последват с отварянето на офиси и академии за обучение. Не е важно да са най-добрите, а да се започне отнякъде и да се стимулира развитието на сектора. Защото, ако не се развие конкурентна среда и не дойдат и още фирми, хората ще се обучат, ще поработят и като видят, че няма на къде да растат повече, ще изтекат в София и чужбина, както стана с много от кадрите на Съдърланд.
12.
ХХ
04.11.2019 16:06:35
0
7
@4
e, те и докерите на контейнорното пристанище бяха 500 "професионалиста"- от една от предизборните статии във флагман.
11.
хахахах
04.11.2019 16:03:33
2
5
до #1

Пич тези неща много добре ги знаят и точно такива псевдо кодъри без амбиция и големи знания им трябват, че да има кой да им бълва говнокода по проектите по които никой кадърен посмъртно няма да работи, нали 10 пъти ми предлагат вече да ходя и знам какво предлагат.
10.
Смях
04.11.2019 15:56:38
0
6
Като го поствате този линк за записване, вие гледалилисте го? ЧЕ там това,което пише за академията, няма нищо общо с това ,което вие сте написали. Пише,че се искат редица познания и умения, а вие едва ли не пишете,че трябва да знаеш какво е мишка и откъде се включва компютъра.
9.
*********
04.11.2019 15:54:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
възмутена
04.11.2019 15:47:46
1
7
Флагман,запишете се на този ускорен курс по програмиране! Успех!!! Никога не е лошо, човек да се развива и да има повече от една професия.
7.
Хе хе
04.11.2019 15:40:56
2
7
Флагман, защо ми изтрихте коментара??? Беше по темата за програмирането.Аааа, сетих се.... Имаше критики към Кмета, ясно!.При вас само се хвали Кмета, никога нищо лошо за човека. Той разбира от всичко!!!
А за програмирането в Бургас- нищо няма да стане да знаете. Синът ми повече от 10 години е в IT сектора и за няколко месеца не се става програмист.Вярно, вие само отразявате събитията, откъде да знаете, ,като не разбирате тази материя .Ами запишете служителите си на този курс- ще печелят повече.
6.
хахахах
04.11.2019 15:34:42
2
11
То идеята е ясна, фирмата организатор не плаща добри пари и съответно кадърни хора там почти няма, хубави проекти също нямат. Сега ще вземат тези които неуспяха да се реализират, ще ги "обучат" и ще започнат на 800лв заплата след две години може и на 1.5. Допълнителния бонус е, че така ще ги обучат и в такива проекти ще ги забият, че и да искат няма да могат да сменят фирмата. Кадърни програмисти в БС освен remote няма, с тези измислени фирмички няма и да има.
5.
аз
04.11.2019 15:05:30
3
7
Демагигии разни.
А кой ще работи, произвежда, строи и гради ???
4.
do 2
04.11.2019 14:49:47
0
5
съндърланд телефонисти -експерти
3.
*********
04.11.2019 14:31:42
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
ХХ
04.11.2019 14:31:08
0
11
Няма лошо да се обучават (по разни програми) програмисти, стига да не станат (в другия голям ит инвеститор) съндърланд телефонисти...
Пп. Програмист и за 3 гофини не се става...
1.
програмист
04.11.2019 14:18:53
1
13
супер, честито, но защо ускорено обучение ? Ако си мислите, че ще подготвите добри кадри чрез такъв тип обучение се лъжете. Програмист не се става за 2 месеца, нито тестер се става за 2 месеца...? Пак българска работа и къде ще работят тези хора, софтуерните фирми в Бургас не търсят хора, аз лично търся работа там и не мога да намеря или ти предлагат 1000 лв или не търсят хора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори